bebegin kafasindaki kizariklik / Bebeklerde Konak Belirtileri Nelerdir? – İstanbul Alerji

Bebegin Kafasindaki Kizariklik

bebegin kafasindaki kizariklik

Bebeklerde Kaşıntı

Kaşıntılı cilt, kaşınmak istemenize neden olan rahatsız edici, tahriş edici bir durumdur ve genel olarak kuru ciltten kaynaklanır. Cildin yaşla birlikte daha kuru olma eğiliminde olması nedeniyle yetişkinlerde yaygındır. Kaşınmanızın nedenine bağlı olarak cildiniz normal, kırmızı, pürüzlü veya engebeli görünebilir. Tekrarlanan kaşıma, kanayabilen veya enfekte olabilecek kalın cilt bölgelerine neden olabilir. Çoğu insan, günlük nemlendirme, nazik temizleyiciler kullanma ve ılık suyla banyo yapma gibi kişisel bakım önlemleriyle rahatlar. Uzun süreli rahatlama, kaşıntılı cildin nedenini belirlemeyi ve tedavi etmeyi gerektirir. Yaygın tedaviler ilaçlı kremler, nemli pansumanlar ve kaşıntı önleyici ilaçlarla mümkün olabilir.

Kaşıntı Belirtileri

Kaşıntılı cilt kafa derisi, kol veya bacak gibi küçük alanları veya tüm vücudu etkileyebilir. Ciltte başka herhangi bir gözle görülür değişiklik olmadan da kaşıntılı cilt ortaya çıkabilir. Veya kaşıntıya şu belirtiler de eşlik edebilir:

  • Kırmızılık,
  • Çizik izleri,
  • Darbeler, lekeler veya kabarcıklar,
  • Kuru, çatlamış cilt,
  • Pullu yamalar.

Bazen kaşıntı uzun sürer ve şiddetli olabilir. Bölgeyi ovuşturduğunuzda veya kaşıdığınızda kaşınma başlar ve artabilir. Kaşıntı hissi arttıkça daha çok kaşımak istersiniz ve kaşıntı-tırmalama döngüsünü kırmak zor olabilir.

Kaşıntıya Neden Olabilecek Durumlar

Kaşıntının nedeni bazen tam olarak belirlenmeyebilir. Kaşıntıya neden olabilecek birden farklı durum bulunur. Bu durumlar değişkenlik gösterebilir. Kaşıntının en büyük nedenlerinden biri de alerjik reaksiyonlardır. Alerjiler, çok yaygındır ve her yaştan insanı etkileyebilir. Bunun yanı sıra kaşıntıya neden olabilecek bazı durumlar şunlardır:

Cilt koşulları: Örnekler arasında kuru cilt (kseroz), egzama (dermatit), sedef hastalığı, uyuz, parazitler, yanıklar, yaralar, böcek ısırıkları ve kurdeşen bulunur.

İç hastalıkları: Tüm vücutta meydana gelen kaşıntı, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, anemi, diyabet, tiroid sorunları, multipl miyelom veya lenfoma gibi altta yatan bir hastalığın belirtisi olabilir.

Sinir bozuklukları: Örnekler arasında multipl skleroz, sıkışmış sinirler ve zona (herpes zoster) bulunur.

Psikiyatrik durumlar: Bazı psikolojik durumlar da kaşıntıya neden olabilir. Örnekler arasında anksiyete, obsesif kompulsif bozukluk ve depresyon yer alır.

Tahriş edici maddeler ve alerjik reaksiyonlar: Yün, kimyasallar, sabunlar ve diğer maddeler cildi tahriş edebilir, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. Bazen zehirli sarmaşık veya kozmetik gibi bir madde alerjik reaksiyona neden olur. Ayrıca narkotik ağrı kesici ilaçlar (opioidler) gibi bazı ilaçlara verilen reaksiyonlar deride kaşıntıya neden olabilir. kaşıntıya neden olabilecek pek çok alerji türü vardır. Kaşıntınızın alerjiden kaynaklandığını düşünüyorsanız vakit kaybetmeden bir alerji uzmanı ile görüşmeniz gerekir.

Kaşıntının Neden Olabileceği Durumlar

Şiddetli veya altı haftadan uzun süren kaşıntılı cilt (kronik kaşıntı) yaşam kalitenizi olumsuz bir şekilde etkileyebilir; uyku problemlerine neden olabilir, anksiyete ya da depresyona yol açabilir. Uzun süreli kaşınma, kaşıntının yoğunluğunu artırarak muhtemelen ciltte yaralanmaya, enfeksiyona ve yara izine yol açabilir. Kaşıntını neden olabileceği durumların önüne geçmek için bir uzman yardımı almanız gerekir. Aşağıdaki durumlardan birini ya da birden fazlasını yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir uzamana görünmeniz faydalı olacaktır:

  • Kaşıntınız iki haftadan daha uzun sürüyorsa ve kişisel bakım önlemleriyle düzelmiyorsa,
  • Kaşıntınız şiddetliyse, günlük hayat rutininizi etkiliyorsa ve uyku düzeninizi bozuyorsa,
  • Tüm vücudunuzu etkiliyorsa,
  • Aniden geliyor ve nedenini anlayamıyorsanız bir doktora başvurmanız gerekir.

Kaşıntının, alerjiden kaynaklandığını düşünüyorsanız bir alerji uzmanına gitmeniz gerekir. Alerji uzmanınız, kaşıntının altındaki nedeni bularak, alerjinizi tedavi etmeye yönelik bir plan oluşturacaktır.

Bebeklerde Konak

Bebeklerde konak (seboreik dermatit), bebeğin kafa derisindeki pullu lekelerdir. Konak, ciddi değildir, ancak kalın kabuklanma ve beyaz veya sarı pullara neden olabilir. Bazı bebeklerde ayrıca bebek bezi bölgesinde, yüz, boyun ve gövdede seboreik dermatit olabilir. Bebek konağı genellikle ilk yıl içinde temizlenir. Konak, genellikle yeni doğan bebeklerde yaygındır. Bazen atopik dermatit ile de karıştırılır ancak ikisinin arasındaki temel fark; atopik dermatit kaşıntılıdır, konak kaşıntılı değildir. 

Bebeklerde Konak Sebepleri Nelerdir?

Bebeklerde konak nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak çevresel ve genetik faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Konak, bulaşıcı değildir; enfeksiyon ya da alerjiden de kaynaklanmaz. Bunun yanı sıra kötü hijyenden de kaynaklanan bir durum değildir. Bazı durumlarda deri altındaki yağda bulunan Malassezia mantarlarının aşırı büyümesi de bu duruma neden olabilir. Bebeklerdeki konak, kaşınmaz ve rahatsız edici bir his bırakmaz. 

Hangi Çocuklar Konak İçin Risk Altındadır?

3 hafta ile 12 ay arasındaki bebeklerin konak riski daha yüksektir.

Bebeklerde Konak Belirtileri Nelerdir?

Belirtiler her çocukta biraz farklı şekilde ortaya çıkabilir. Kafa derisinde kuru veya yağlı pullar içerebilirler. Kafa derisi kırmızı da görünebilir. Genellikle kaşınmaz veya bebeğe rahatsızlık vermez. Tipik belirtiler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Saç derisinde düzensiz ölçekleme veya kalın kabuklar,
  • Beyaz veya sarı pullarla kaplı yağlı veya kuru cilt,
  • Deri pulları,
  • Hafif kızarıklık.

Bu belirtiler; kulaklarda, göz kapaklarında, burunda ve kasıkta da benzer ölçekler mevcut olabilir.

Bebeklerde Konak Nasıl Teşhis Edilir?

Konak genel olarak çocuğunuzun fizik muayenesine dayanarak teşhis edilir. Bebeklerde görülen konak ile ilgili kızarıklık benzersizdir; fizik muayene ile teşhis edilebilir.

Konak Nasıl Tedavi Edilir?

Tedavi çocuğunuzun belirtilerine, yaşına ve genel sağlığına bağlı olacaktır. Ayrıca, durumun ne kadar şiddetli olduğuna da bağlı olacaktır. Sorun zamanla kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Ancak çoğu ebeveyn tedaviyi tercih eder çünkü genellikle sorunu azaltmaya veya ondan kurtulmaya yardımcı olur. Tedaviyle bile sorun, bebeğin yaşamının ilk yılında geri gelebilir. Tedavi genellikle semptomlara yardım etmede etkilidir ve şunları içerebilir:

  • Bebeğinizin kafasını yıkamadan önce kabukları yumuşatmak için bebek yağı kullanabilirsiniz. 
  • Bebeğinizin reçete ettiği özel şampuan kullanabilirsiniz. 
  • Belirtiler şiddetli ve kalıcı ise için kortikosteroid krem ​​veya losyon kullanmanız gerekebilir. 

Çocuğumdaki Konağı Önlemek İçin Ne Yapabilirim?

Konak, küçük bebeklerde yaygındır ve kötü hijyene veya bakım eksikliğine işaret etmez. Aşağıdakiler kafa derisinde pul birikmesini önlemeye yardımcı olabilir:

  • Pulları kafa derisinden nazikçe çıkarmak için yumuşak kıllı bir fırça kullanın.
  • Bebeğinizin saçını sık sık şampuanlayın.
  • Şampuanlamadan sonra saç derisine bebe yağı sürün.

Önemli Noktalar

Konak, bir bebeğin kafa derisindeki pullu lekelerdir.

3 hafta ile 12 ay arasındaki bebeklerde konak olma riski daha yüksektir.

Sorun zamanla ortadan kalkacaktır.

Çoğu konak vakası evde yumuşak kıllı bir fırça kullanılarak, sık şampuanlayarak ve bebek yağı sürülerek tedavi edilebilir.

Bebeklerde Konaklar Ne Zaman Geçer?

Beşik konağı, bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan küçük çocuklarda ortaya çıkabilir. Konak çözüldüğünde genellikle geri gelmez. Bebeğinizdeki belirtiler şiddetliyse ve uzun süre bakım rutinine rağmen iyileşme göstermezse doktorunuza başvurabilirsiniz. 

Bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir?

Bebeklik döneminden ergenliğe kadar özellikle çocukluk döneminde ortaya çıkabilen birçok dermatolojk durum vardır. Bu koşulların nedenleri değişkendir. Bebeklerin cildi özellikle hassastır ve azami özen gerektirir. Peki bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir?

funduszeue.info

Yayınlanma:

Bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir?

Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha incedir ve daha az yağ salgısı üretir. Cildin ince olması, hastalıklara karşı savunmasız kalmasına sebep olmaktadır. Hava koşulları, darbe ve yaralanmaların yanı sıra cilt hastalıklarına neden olan bir çok faktör bulunmaktadır. Peki, bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Çocukların çoğu, bir anda veya zaman içerisinde gelişen bazı cilt problemleri yaşar ve çoğu, tedavi olmadan kaybolur. Bu cilt problemlerine ateş, kaşıntı ve diğer semptomlar eşlik edebilir. İşte çocuklardaki bazı cilt hastalıkları…

BEBEKLERDE GÖRÜLEN CİLT HASTALIKLARI

İşte yeni doğan bebeklerde ve çocuklarda sık görülen hastalıklardan bazıları:

– Konak (seboreik dermatit)

Konak (seboreik dermatit) genellikle aylıkken ortaya çıkar. Yağlı, sarımsı kabuklar kafa derisinde görülür ve yüzünde, kulakların arkasında, boyunda ve hatta koltuk altlarında bile kırmızı, tahriş edici döküntüleri içerebilir.

– Pişik

Bebeklerde en sık görülen cilt problemlerinden biridir. Genellikle kasık bölgesinde meydana gelen ve dışkıda bulunan bakterilerin neden olduğu bir cilt tahrişidir. Sıcak havalarda görülme sıklığı artar. İdrar ve dışkıdaki bakterilerin yanı sıra fazla kilolar nedeniyle cildin birbirine sürtmesi sonucunda da oluşmaktadır.

– Atopik dermatit

Atopik dermatit bronşiyal astım, saman nezlesi gibi çevredeki alerjenlere karşı gelişen bir cilt rahatsızlığıdır. Bebeklerde görülen formu 3 ay-3 yaş arasında gelişir. Yenidoğanlarda görülmez. En belirgin özelliği deri kuruluğudur. Kuruluk; kaşıntı ve ince soyulmaya, deride pullanmaya yol açar. Süt çocuklarında yanaklarda kaşıntılı, kızarık, kabuklanan düzensiz alanlar, saçlı deride ince kabuklu lezyonlar meydana gelir. Kol ve bacakların dış yüzeylerinde, gövde ve bez alanlarında kızarıklık ve kabuklanmalar olabilir.

– Kontakt dermatit

Kontakt dermatit tahriş edici ve alerjik tiplere göre sınıflandırılabilir. Cildin alerjik bir tepkiye neden olan maddelerle doğrudan teması ile ortaya çıkar ve cildin tahriş olmasına neden olur. Cilt kırmızı ve kaşıntılı hale gelir. Küçük kabarcıklar görünebilir. Enflamatuar reaksiyonlar, cildin bebeğin tükürüğü, deterjanlar, yiyecekler veya ilaçlar gibi tahriş edici maddelerle tekrar tekrar temasıyla meydana gelir. Alerjenlerle temastan sonra alerjik tepkiler olabilir. Ebeveynler bu maddelerin zararlı olabileceklerinden haberdar olmayabilirler.

– Egzama

Egzama ciltte, sıklıkla bebeğin göğsünde, kollarında, bacaklarında, yüzünde, dirseklerinde ve dizlerin arkasında görülen kaşıntılı lekelerdir. Kuru ve hassas bir cilt ve alerjilerden kaynaklanır .

– Milia

Doğumda var olan ya da ilk hafta içinde gelişen, en sık yanaklarda görülen toplu iğne başı büyüklüğünde beyaz renkli kabarıkcıklardır. Ağız içinde de olabilirler. Tedavi gerektirmez.

– Mantar enfeksiyonu

Bir mantar enfeksiyonu (kandidiyazis) bebeğinizde farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Dil üzerindekilere pamukçuk denir. Bebek bezi alanında, kandidiyazis yoğun bir kızarıklık gibi görünür, genellikle kenarlarında küçük şişlikler bulunur. Mantar enfeksiyonu nemli, havasız ve karanlık bölgeleri sever, bu yüzden uyluk kıvrımlarında kızarıklık görülür.

– Akne

Küçük, kabarık kırmızımsı şişlikler gibi görünür. Çoğunlukla bebeğin alnında ve yanaklarında görülür. Genellikle doğumdan birkaç gün veya hafta sonra ortaya çıfunduszeue.infolik sırasında annenin hormonlarının plasentadan bebeğe geçen etkisinden dolayı olabilir.

– Cilt kuruluğu

Bebek cildi yetişkinlere göre daha kurudur ve nemi tutma kapasitesi daha düşüktür. Buna bağlı olarak doğumdan sonraki ilk hafta bebeğin cildinde soyulmalar görülebilir. Daha ilerleyen haftalarda özellikle yüz, kollar ve bacaklarda kuruluk ve kızarıklık varsa atopik dermatitten şüphelenmek mümkündür. Atopik dermatit ciltte kuruluk ve kaşıntı ile seyreden bir hastalıktır. Alevlenmeler ve yatışmalar ile kendini gösterir. İlk belirtiler bebeklik çağında ortaya çıkar.

– Toksik eritemi (Eritema multiforme)

Eritema multiforme, bir enfeksiyon, ilaç veya hastalık tarafından tetiklenen bir döküntüdür. Vücudun iki tarafına da yayılmadan önce ellerde veya ayaklarda kırmızı lekeler oluşur (ilk birkaç gün içinde). Lekeler genellikle kaşıntılı değildir, ancak kabarık hale gelebilir. Bebeğiniz rahatsızlık hissedebilir veya döküntü ortaya çıkmadan önce hafif ateşi olabilir. Nedeni tam olarak bilinmemektedir ve bulaşıcı değildir ve genellikle haftada tedavisiz temizlenir.

Ürtiker (Kurdeşen)

Deride genellikle ortası beyaz kabartılı ya da kabartısız kırmızı lekeler olarak görülür, vücudun her yerinde çıkabilir. Çok kaşıntılıdır ve yiyecek veya ilaç alerjisi sonucu ya da bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Çok kısa süre içinde ortaya çıkıp, ardından hemen kaybolabilirler.

– Mongol lekeleri

Koyu tenli bebeklerin vücudunun herhangi bir yerinde çok yaygındır. Düz, gri-mavi renkli (neredeyse bir çürük gibi) ve küçük veya büyük olabilirler. Bebeğin cildi oluşurken deri altında pigment yoğunlaşmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Zararsızdırlar ve genellikle çocuk okul çağına ulaştığında kaybolur.

– Altıncı Hastalık (Rozeola)

aylık çocuklarda yaygın olarak görülebilir. Belirtiler öncelikle ateşle başlar ve birkaç gün sonra ateş kaybolur, ardından yüzde ve vücutta döküntüler çıkar. Bu döküntü gün süren küçük kırmızı noktalardan ibarettir.

Bebeklerde öksürük nedenleri ve tedavisi…İlginizi ÇekebilirBebeklerde öksürük nedenleri ve tedavisi…Yenidoğan bebek yıkama teknikleri nelerdir?İlginizi ÇekebilirYenidoğan bebek yıkama teknikleri nelerdir?

annebabaBebekbeyazÇocukdarbeEgzamahamilelikokulsüt

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası