mtv plaka ödeme / MTV ve Trafik Cezası Ödemesi

Mtv Plaka Ödeme

mtv plaka ödeme

MTV &#;deme - GarantiPay ile &#;cretsiz 4 Taksit

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV hakkında bilmeniz gereken her şey

Motorlu araç sahiplerinin yılda iki defa ödenmekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV kara araçlarının yanı sıra uçak, helikopter ve motorlu deniz taşıtlarını da kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. MTV konusunda bilmeniz gereken her şeyi, en çok sorulan sorular ve yanıtlarını bu yazımızda paylaşıyoruz.

Vergiler arasında en yoğun biçimde hakkında araştırma yapılan ve sorular sorulanlardan biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni bu yazımızda enine boyuna inceliyoruz. Tüm araç sahiplerinin sicil kaydı başlattıktan sonra yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV, aracın sicil kaydı silinene kadar ödeniyor. Bu yazımızda Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV hakkında en çok sorulan soruların yanıtlarını paylaşıyoruz.

1- Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ne zaman ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

2- Yeni taşıt alımında ne zaman Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödenir?

Taşıt, takvim yılının ilk altı aylık döneminde (Ocak-Temmuz) ve birinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise, birinci taksit bir ay içinde, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenir. Taşıt, takvim yılının son altı aylık döneminde (Temmuz-Aralık) ve ikinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise ikinci taksit bir ay içinde ödenir. Birinci taksit ise ödenmez.

3- Motorlu Taşıtlar Vergi MTV bir alt dilimden vergilendirme şartları nelerdir?

I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerine ait yıllık tahakkuk eden vergi tutarlarının Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından o yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ini aşması halinde, o yıl için ödenecek motorlu taşıtlar vergisi aynı yaş grubundan bir alt kademeye indirilir.

Taşıtları “Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi”nde yer alan mükellefler kasko sigortası değeri uygulamasından yararlanmak için yetkili sigorta acentelerine müracaat etmeden, Tebliğ ekinde yer alan “Kasko Sigortası Değeri Uygulaması Başvuru Formu”nu (Ek-2) düzenleyerek motorlu taşıtlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine müracaat ederler.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından yayınlanan Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi nde yer almayan taşıtların kasko sigortasına esas olan değerleri; yetkili sigorta acenteleri tarafından Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nden alınarak, buna göre ilgili Yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi Tutarına Esas Olan Kasko Sigortası Değeri Bildirim Formu düzenlenecektir.

Vergi daireleri, bu şekilde müracaatta bulunan mükelleflerin ibraz edecekleri söz konusu formda yer alan bilgileri, motorlu taşıtlar kütüğünde ve ilgili yılın Ocak ayında ilan edilen “Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi”nde yer alan bilgilerle karşılaştırarak, bilgilerin birbirini tutması halinde, başvuruda bulunan mükellefleri kasko sigortası değeri uygulamasından faydalandırırlar.

4- Engellilere (engelli) ait özel tertibatlı araçlarda motorlu taşıt vergisi var mı?

Engellilik dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtları ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtları motorlu taşıtlar vergisinden istisna edilmiştir.

5- Ağustos ayında ikinci el binek otomobili alan şahsın Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV mükellefiyeti ne zaman başlar?

Kayıt ve tescil yapılmış olup da devir ve temlik sebebiyle kayıt ve tescil yapılan taşıtlarda değişiklik son altı ayında yapılmış ise takip eden takvim yılı başından itibaren başlar.

6- Çalınan araçlarla ilgili Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV uygulaması nasıldır?

Çalınan araçların tescil kayıtlarının silinmesi ve tescil kayıtlarının silindiğinin trafik tescil kuruluşlarınca ilgili vergi dairelerine bildirilmesi halinde; tescil kaydının silindiği tarihi takip eden dönemin başından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV Kanununun 8 inci maddesi hükmü gereğince, bu araçlardan dolayı motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyetleri bulunan kişilerin mükellefiyetleri sona erdirilecektir.

Çalınan araçların bulunması halinde ise bu araçların tescil kaydı üzerinde gerekli düzeltme işleminin yapıldığının trafik tescil kuruluşu tarafından ilgili vergi dairesine bildirilmesi halinde tescil kaydının yapıldığı tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti yeniden başlatılacaktır. Mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarih arasında geçen dönemler içerisinde motorlu taşıtlar vergisi tahakkuku yapılmayacaktır.

7- Araç, kimlik, tescil ve trafik para ceza bilgilerinde hata olması durumunda, düzeltme işlemi için vergi dairesine başvurunuzda bulundurmanız gereken evraklar nelerdir?

A. Araç Bilgilerinizde Hata Varsa

  • Ruhsat
  • Teknik Belge
  • Şahadetname ( Gümrük Girişli Araçlar için )
  • Aracınızda herhangi bir tadilat var ve işlem görmemişse Karayolları Uygunluk Belgesi

B. Tescil Tarihinizde Hata Varsa

  • Ruhsat
  • Satış işleminiz varsa satış senediniz
  • Veraset işleminiz varsa veraset ilamınız ve varislerin Vergi Numaraları

C. Mükellef bilgilerinizde hata varsa

A- Kimlik bilgilerinizde hata varsa

  • Nüfus Cüzdanı
  • Vergi Kimlik Numaranız
  • Ruhsat

D- Adres bilgilerinizde hata varsa

  • Vergi Kimlik Numaranız
  • Adresiniz değişmişse yeni adresinizi bildirir dilekçe

E- Trafik para cezaları bilgileri

  • Polis, Banka ve diğer vergi dairelerine yaptığınız ödemeleriniz halen plakanızda borç olarak gözüküyorsa makbuzlarınız
  • Trafik Para Cezası konusunda mahkeme kararınız varsa kararın aslı

Yukarıda açıklanan bilgilerden konunuza uyan belgelerle birlikte plakanın kayıtlı olduğu vergi dairesine müracaat edilmesi gerekmektedir.

8- Trafik para cezalarının ödemesi nasıl yapılır?

sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre verilen idari para cezaları kesinleşmeden önce muhasebe yetkilisi mutemetlerine ve vergi dairelerine veya vergi daireleri adına tahsilat yetkisi bulunan bankalara ya da posta idaresine ödenebilmektedir.
Söz konusu cezaların kesinleşmesinden sonra ise ödemeler, ilgili vergi dairesinin hesabının bulunduğu bankalara veya vergi dairelerine yapılacaktır.

Trafik idari para cezasını ödemek isteyen borçlunun ceza tutanağı ile vergi dairesine başvurması halinde, emniyet genel müdürlüğü tarafından veri tabanına söz konusu cezaya ilişkin bilgi girişi yapılmamış olsa bile tutanak bilgilerine istinaden vergi dairesince tahsilat yapılmaktadır. Ancak trafik idari para cezası tutanağı bulunmayan ve veri tabanına da bilgi girişi yapılmayan cezaların vergi dairelerince tahsilatı yapılamamaktadır. Buna göre bir trafik idari para cezasının vergi dairelerine ödenmek istenmesi halinde trafik idari para cezası tutanağının ibrazı ya da emniyet genel müdürlüğü tarafından söz konusu cezanın veri tabanına bilgi girişinin yapılması veya cezayı veren idare tarafından tebliği yapılan ve kesinleşen trafik idari para cezası tutanağının tahsil için ilgili vergi dairesine gönderilmesi gerekmektedir.

9- Motorlu taşıtlar vergisi bankadan ödenebilir mi?

Evvelce bankalar tarafından yıl içinde gecikme zamlı olarak tahsil edilen motorlu taşıtlar vergisi, içinde bulunulan yıla ilişkin olup olmamasına bakılmaksızın gecikme zamlı olarak tahsil edilecektir. Motorlu taşıtlar vergisinin bankalara veya kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi halinde, elektronik tahsil anlaşması yapılmış bankalar ve kredi kartı ile yapılan ödemeler, aynı tarih itibariyle mükellefin hesabına geçmektedir.

Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezaları tecil ve taksitlendirilebilir mi?

Motorlu taşıtlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezası, sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre verilen trafik para cezaları, sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarından olan alacakların ve bunlara ilişkin fer’ilerinin tecil taleplerini; tecili talep edilen alacağın tutarına bakılmaksızın değerlendirerek sonuçlandırmaya ve tecil müracaat tarihinden itibaren azami 30 ayı aşmayacak şekilde süre vermeye vergi daireleri yetkili kılınmıştır.

Motorlu taşıt vergisi borcu tecil edilen aracın muayene yaptırabilmesi için muayene izin belgesi (borcu yoktur) düzenlenebilir mi?

Motorlu taşıtlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezası, sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre verilen trafik para cezaları, sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre verilen idari para cezaları, sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarından olan alacakların ve bunlara ilişkin fer’ileri tecil edilen borçluların, tecil şartlarına uygun ödeme yaptığı sürece maliki oldukları motorlu taşıta ilişkin fenni muayene yaptırabilmeleri, denize veya uçuşa elverişlilik belgesi alabilmeleri için Fenni Muayene İzin Belgesinin düzenlenmesi gerekmektedir.

İnternet vergi dairesinde Motorlu Taşıtlar Vergisinin kredi kartıyla ödenmesi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  • Plaka bitişik yazılacak özel plaka ‘Hayır’ seçilecek.
  • Gerçek kişiler ‘TC kimlik numarası’, Tüzel kişiler ‘Vergi kimlik numarası’ ile işlem yapacaklar.
  • Tahsilat belgesini resmi işlemlerde kullanmak isteyenler; Tahsilat belgesinin bilgisayar çıktısı şeklinde alındıktan sonra vergi dairesine onaylatarak resmi işlemlerde kullanabilirler.
  • Vadesi geçmiş motorlu taşıtlar vergisinin kredi kartıyla ödenmesi; kredi kartıyla ödeme yaparken vadesi geçmiş MTV satırı tıklanabiliyorsa ödeme yapılabilir.
  • Beyaz ekran geldiğinde yoğunluktan kaynaklanıyor.
  • Lütfen bekleyiniz uyarısı ekranda sürekli gözüktüğünde bankanın yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.
  • ‘Kredi kartı geçersizdir’ uyarısında Kredi kartının türü seçilecek ve kredi kartı numarasının ilk 8 rakamı yazılacak.
  • Yukarıda açıklanan sorunların haricinde “[email protected]” adresine mail atıldığında şube mailin geliş sırasına göre cevap vermektedirler”
  • Askıda işlem kaldı uyarısı; bankadan olumlu veya olumsuz geri bildirim yapılmadığı için bu uyarı geliyor. Uyarı için belirli bir süre (5 dakika gibi) veriliyor, bu sürenin sonunda işlemleri tekrar denemek gerekiyor. Buna rağmen uyarı devam ediyorsa banka ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Motorlu taşıt vergisi ve trafik para cezası için internet vergi dairesinden ödeme yapıldığında ödeme belgesi nasıl alınır?

İnternet vergi dairesi alındısı vergi daireniz ya da bankanız tarafından üretilemez. İnternet vergi dairesi alındısı ödemenin başarıyla yapıldığını bildiren sayfadan alındıyı indir (PDF) butonuna basarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Bu alındıya daha sonra yeniden erişmek isterseniz, monash.pw adresine girin. İnternet vergi dairesini tıklayın. Gelen ekranın sol alt tarafında Sık Kullanılanlar adımının en altındaki Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme adımına tıklayın. Çıkan ekrandan sol tarafta Motorlu Taşıtları tıklayın. Daha sonra Kredi Kartı İle Ödeme Bilgisi Sorgulama tıklayın. Çıkan ekranda istenilen bilgilerin girişini yapmalısınız.

Kredi kartıyla bankadan – internet vergi dairesinden ödeme yapılması ve ödemenin hesapta görülmemesi durumunda ne yapılmalıdır?

Bankalardan yapılan ödemelerde en geç 3 işgünü içinde hesaba işlenecektir. Kredi kartıyla monash.pw’den ve bankanın internet şubesinden ödeme yapılmışsa, internet vergi dairesinden 2 saat sonra tekrar sorgulanır. Vergi Tahsil edildi ibaresi bulunan ekran geldiyse vergi dairesindeki hesabınıza işlememiş bile olsa ödeme gerçekleşmiş olduğu için mükerrer ödeme yapılmamalıdır.

Kredi kartıyla motorlu taşıtlar vergisinin mükerrer ödenmesi durumunda ne yapılmalıdır?

Aynı borcun kredi kartıyla birden fazla ödenmesi durumunda sistem ikinci ödemenin kabul edilmediğini bankaya otomatik olarak bildiriyor. Finansallaşma gerçekleştirilmiyor. Ancak izleyen iş günü bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya internet bankacılığından kredi kartınızın dönem içi işlemlerini kontrol ederek yaptığınız ikinci ödemenin hesabınıza iade edilip edilmediğini kontrol ediniz. İade edilmediğine eminseniz aşağıdaki adımları izleyiniz.

Kredi kartıyla internet sayfamızdan adına mükerrer ödeme yapılan mükellef, aracın bağlı olduğu vergi dairesine giderek İade / mahsup dilekçesi vermelidir. Mükerrer ödemelerin bütün ödeme belgeleri, iade / mahsup dilekçesi ve adına ödeme yapılan araç sahibinin kimlik belgesi vergi dairesine ibraz edilmelidir.

Miles&Smiles

NASIL TAKSİT KAZANIRIM?

BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 0 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM’leri ve monash.pw’den yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ücretsiz 3 taksit fırsatı sunulacaktır. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi monash.pw ’de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit, ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit fırsatı sunulacaktır.

Diğer Bilgiler

monash.pw’den GarantiPay’le 4 Taksit Fırsatı ile Ödeme Nasıl Yapılır?

  • monash.pw ’de borcunuzu sorguladıktan sonra ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altındaki GarantiPay’i seçin Telefon numaranızı ya da TCKN’nizi girip, telefonunuza gelen bildirimi açın (eğer bildirimleriniz kapalıysa BonusFlaş Ödemeler menüsündeki GarantiPay ile Ödeme adımında onayınız bekleyen işlemlerinizi görebilirsiniz)
  • Ödeme yapacağınız kartınızı seçtikten sonra Garanti BBVA Dijital Parolanız ile onaylayın.
  • GarantiPay’le 4 taksit fırsatından yararlanmak için Garanti BBVA Dijital Parolanız ile işleme “Peşin” onay vermenizin ardından işleminiz otomatik olarak 3 taksite bölünecektir.
  • 3 taksit kampanyasından Garanti BBVA Bonus’lar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Shop&Fly, Miles&Smiles kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Dragon Bonus Business, Bonus Business American Express, Shop&Fly Business, Shop&Fly Business American Express, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, EASY, American Express Business sahipleri yararlanabilir.
  • 4 taksit kampanyasından; GarantiPay ile ödeme yapılırken sadece Garanti Bankası kart sahipleri yararlanabilir.
  • BonusFlaş’ta Ödemeler menüsünde yer alan Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme adımından plaka bilgisini girerek, seçeceğiniz kart ile taksit seçiminizi de yaparak ödemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi monash.pw’de, Mobil ödeme seçeneklerinden GarantiPay seçilerek ödeme yapıldığında BonusFlaş’a gönderilen işleme ait gelen bildirimi açıp onaylayarak ya da “Ödemeler” menüsünden GarantiPay ile Ödeme adımında bekleyen işleminizi onaylayarak kart bilgilerini girmeye gerek kalmadan kolayca ücretsiz 3 taksit ile ödeme gerçekleştirilebilir.
  • BonusFlaş ve GarantiPay üzerinden ödeme sadece şahıs firması sahibi müşterilerin Ticari Kartları için geçerlidir.
  • BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 0 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi ve Garanti BBVA ATM’lerinden yapılan ödemelerde tek ödeme ve 3 taksit seçenekleri bulunmaktadır.
  • Kampanyaya ekspres limit dahil değildir.
  • MTV borcunuzu SMS ile sorgulamak için “MTVSOR PLAKA NO” yazıp ’a gönderebilirsiniz. MTV borcunuzu SMS ile ödemek için “MTVÖDE KART SON 6 HANE PLAKA NO TC Kimlik Numarası” veya “MTVÖDE KART SON 6 HANE PLAKA NO VKN (Vergi Kimlik Numarası)” yazıp ’a gönderebilirsiniz.
  • Taksitlendirme işlemi ödeme gerçekleştirildikten bir gün sonra otomatik olarak gerçekleşecektir.
  • İşlemin yapıldığı tarihle ekstre kesim tarihi aynı ise kampanyadan yararlanılamaz.
  • Garanti BBVA’nın kampanyayı herhangi bir zamanda sonlandırma hakkı ve kampanya şartlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. Bu durumda katılımcılar hiçbir hak iddia etmeyeceklerini kabul eder.

Araç vergisi veya Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri, Bonus'la şimdi çok kolay!

Garanti BBVA kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi monash.pw'den kartınızla ya da kart bilgilerinizi girmeden GarantiPay kolaylığı ile

  • monash.pw ’de borcunuzu sorguladıktan sonra ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altındaki GarantiPay’i seçin
  • Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan,
  • monash.pw'den,
  • BonusFlaş'tan,
  • Müşteri İletişim Merkezi / 0 'den,
  • Garanti BBVA ATM'lerimizden,
  • Garanti BBVA Mobil'den  Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi hızlı ve rahatça yapabilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemi Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan "ödemeler" menüsü altındaki "vergi ödemeleri" adımından, Garanti BBVA Mobil'den bankacılık işlemleri adımındaki "ödemeler" bölümünden monash.pw'den de "ödemeler ve hizmetler" adımından gerçekleştirebilirsiniz. BonusFlaş üzerinden de Ödemeler menüsünde yer alan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme adımından plaka bilgisini girerek, seçeceğiniz kart ile MTV borç ödeme işleminizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. GarantiPay ile ödeme seçimi yapıldığında BonusFlaş'a gönderilen işleme ait bir bildirimden ya da "Ödemeler" bölümünden GarantiPay seçimi yapılarak kart bilgilerini girmeye gerek kalmadan kolayca ödeme gerçekleştirilebilir. Böylece; araç bandrol ödemelerinizi vakit kaybetmeden ve güvenle yapabilirsiniz.

Motorlu Taşıt Vergisini,  MTV ödeme tarihleri olan Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kerede ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi taksitli ödeme seçeneklerini, Motorlu Taşıtlar Vergisini (Araç Pulu Ödeme) Garanti BBVA Kartı'yla ödeyenlere özel gerçekleşen kampanyaları ve diğer MTV ödeme seçenekleri için detayları ilk öğrenen siz olun!

Sıkça sorulan sorular
  • MTV nedir?
    • Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.
  • Motorlu Taşıt Vergisi ödemesi ne zaman yapılır?
    • MTV ödemeleri Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kerede yapılır.
  • MTV sorgulama ve MTV hesaplama nasıl yapılır?
    • MTV sorgulaması ve MTV hesaplaması yapmak için Gelir idaresi Başkanlığı internet vergi dairesi monash.pw web sitesini kullanabilirsiniz. Bu sayfada motorlu taşıtınızla alakalı tüm MTV sorgulamalarını ve MTV hesaplamasını yapabilirsiniz.
    • "Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme" seçeneğini tercih ettiğinizde sizden Plaka veya Özel Plaka, T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik Numarası ile Tescil Tarihi bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra MTV borç sorgulama ve MTV hesaplama işlemlerini tamamlayıp borcunuzu görebilir ve isterseniz Garanti BBVA kredi kartınız ile MTV ödemesi yapabilirsiniz.
  • MTV Zammı Ne Kadar ve Hangi Araçları Kapsıyor?
    • MTV için belirlenen yeniden değerleme oranı %9,11’dir.
  • MTV Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?
    • MTV'nin ilk taksit ödemesi 1 Ocak-8 Şubat  tarihinde, ikinci taksit ödemesi ise 1 Temmuz-2 Ağustos  tarihleri arasında yapılmalıdır.
  • MTV Kampanyası Ne Zaman Gerçekleşiyor?
    • Bonus MTV Kampanyası araç vergisi ödeme dönemleri olan Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşmektedir. Detaylı bilgiye monash.pw'deki MTV Kampanyaları sayfasından ulaşabilirsiniz.
  • MTV Gecikme Faizi Ne Kadar?
    • Aracınızın motorlu taşıtlar vergisini ödemediğiniz takdirde ise gecikmenin yaşandığı her ay için % oranında gecikme faizi ile karşılaşabilirsiniz.

Paraf ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Ceza ödemelerinizi artık internetten yapabilirsiniz!

Paraf ile Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik Cezaları ile erişme kontrollü karayollarından kaçak geçiş için uygulanan geçiş ücreti ve idari para cezalarını İnternet Bankacılığı’ndan, Dialog Hattı’ ndan ve  monash.pw web sitesi üzerinden kolayca ödeyebilirsiniz!

Paraf ile İnternet Bankacılığı’ ndan ödemeyi nasıl yapacaksınız ?

Paraf ile İnternet Bankacılığı  üzerinden motorlu taşıtlar vergisi ödemek için, yapmanız gerekenler:

  • Güvenlik bilgileriniz ile İnternet Bankacılığına giriniz.
  • Ana sayfada ÖDEMELER başlığını seçiniz. Bu başlığın altında açılan menüden VERGİ bölümünde yer alan ödeme tipinizi seçerek ilerleyiniz.
  • Açılan ekranda ödeme tipini “Hesaptan” ya da “Karttan olarak seçiniz.
  • Ardından Motorlu Taşıtlar Vergisi için istenen Plaka ve Ödeme Dönemi bilgilerini doldurup “Sorgula” tuşuna basınız.
  • Açılan ekranda Paraf bilgilerinizi girerek ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Paraf ile İnternet Bankacılığı üzerinden trafik cezası ödemek için, yapmanız gerekenler:

  • Güvenlik bilgileriniz ile İnternet Bankacılığına giriniz.
  • Ana sayfada ÖDEMELER başlığını seçiniz. Bu başlığın altında açılan menüden VERGİ bölümünde yer alan ödeme tipinizi seçerek ilerleyiniz.
  • Açılan ekranda ödeme tipini “Hesaptan” ya da “Karttan olarak seçiniz.
  • Ardından Trafik Cezası için istenen Plaka ve Vergi Türü bilgilerini doldurup “Sorgula” tuşuna basınız.
  • Açılan ekranda Trafik Cezası bilgilerini girerek ödeme işleminizi Pararf ile gerçekleştirebilirsiniz.

Paraf ile monash.pw üzerinden ödemeyi nasıl yapacaksınız?

Paraf ile internet üzerinden motorlu taşıtlar vergisi ya da trafik cezası ödemek için, yapmanız gerekenler:

  • Gelir İdaresi Başkanlığı’nın monash.pw adresinde yer alan İnternet Vergi Dairesi altında yer alan “Motorlu taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme” sayfasına giriniz.
  • Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri sayfadaki uygun yerlere doldurunuz.
  • Ardından “Sorgula” tuşuna basıp taşıtınızla ilgili bilgilerin olduğu sayfaya erişiniz.
  • Bu sayfada yer alan “Motorlu Taşıtlar Vergisi” ya da “Ceza Bilgileri” butonlarına bastığınızda ilgili başlık altında yapmanız gereken ödeme miktarlarını göreceksiniz.
  • Paraf bilgilerinizi girerek ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır