sonat bağcan kaç doğumlu / Serenad Bağcan'ın albümü çıktı - Kültür - Sanat - ODATV

Sonat Bağcan Kaç Doğumlu

sonat bağcan kaç doğumlu

Sonat Bağcan Kimdir?

Sonat Bağcan

Müzisyen bir aileye doğan Sonat Bağcan, tüm öğrenim hayatı boyunca, Ankara Müzik Derneği Çocuk Korosu, TRT Ankara Çok Sesli Gençlik Korosu, Anadolu Selen Oda Korosu gibi korolarda görev aldı. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu operetlerde ve operalarda rol alan sanatçı, üniversite yılları ve sonrasında çeşitli orkestralarda solistlik yaptı.

Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması elemeleri, Kuşadası Festivali, Beyaz Güvercin ve Altın Anten gibi çeşitli yarışmalara da katılan Sonat Bağcan,1996 senesinde o zaman ses getiren "Üzümler Sarardı" adında bir albüm çıkardı.Asıl mesleği diş hekimliği olan sanatçı, profesyonel müzik yaşamına ara verdiği yıllarda yoga yapmaya yöneldi. Zihni, nefesi ve ruhu etkileyen bu yaşam sanatı öğretisinin  fizyolojisini merak ederek bu yönde derinleşmek üzere yoga, felsefe, bilinçli hipnoz teknikleri  gibi birçok alanda çeşitli eğitimler aldı.İki oğlu olan sanatçı, uzakta yaşayan çok sevdiği yoga  hocasına doğum hediyesi olarak sözlerini yazıp bestelediği ninniyi gönderdiğinde içindeki yaşam amacını bulmanın coşkusuyla ; tüm çocuklara , kendi çocukluğuna  ve gelecekteki tüm çocuklara söylemek istediği sözler ve besteler bir anda döküldü ve 'Sevgiyle Yürü Yolunu' ninni albümü olarak ortaya koydu. Müziğin bedendeki hücrelere verdiği şifa ile de ilgilenen sanatçı, kardeşleri Seda Bağcan ve Serenad Bağcan ile de özel konserler vermeye devam ediyor. 

Canıyla bağ kuran Bağcan kadınları

Bağcan Ailesi’nin 3’üncü kuşak müzisyenleri Sonat, Serenad ve Seda Bağcan SÖZCÜ HaftaSonu için bir araya geldi… Babadan evlatlara, amcalar ve haladan yeğenlere aktarılan muazzam bir müzik yolculuğunun hikayesini anlattılar.

Hande ZEYREK

Yayınlanma:

Canıyla bağ kuran Bağcan kadınları

Protest müziğin efsane ismi Selda Bağcan'ın ses sanatçısı yeğenleri Sonat, Serenad ve Seda Bağcan SÖZCÜ Haftasonu için bir araya geldi. Nesilden nesile müzisyen olan Bağcan Ailesi'nin zorluklara rağmen müzik yapmayı nasıl başardıklarını anlattılar…

Selda Bağcan

Her zorlu döneminde müzik yapabilmeyi nasıl başardı Bağcan Ailesi?

Seda Bağcan: Babaannemiz Fevziye ve dedemiz Selim Bağcan çok büyük etken. Dedemiz Cumhuriyet yıllarında veterinerlik yapıyor. Bunun yanında gittiği köylerde eksik öğretmenlerin yerini dolduruyor. İlk bandoları kuruyor, müzisyenler yetiştiriyor. Van'da, Manisa'da, Muğla'da. Babam Savaş, amcalarım Sezer, Serter ve halam Selda'yı da müzisyen olarak yetiştiriyor. Bizim ailede doğduğumuz günden itibaren müzik vardı.

Sonat Bağcan: Her dönem müzik yaptılar ama bir müddet önleri kesildi. Hiç vazgeçmedik çünkü varoluşumuz müzikle anlam kazanıyor.

Serenad Bağcan: Annem hepimizin gizli kahramanı. Hepimizi yeteneğine göre kurslara götürdü. Atalarımızdan miras bu yetenekler. Bağcan soy ismi için canıyla bağ kuran kadınlarız.

Selda Bağcan geçtiğimiz yıl açık hava konserinde kendisi gibi müzisyen yeğenleri Sonat, Serenad ve Seda Bağcan'la aynı sahnede buluştu. Bağcan Ailesi'nin 4 müzisyen kadını aynı sahnede tadına doyulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Ailede sizi en çok etkileyen kişi kimdir?

Serenad: Babama hayranım. Onun şarkılarını söyledim son albümde. Sezer amcam çok yönlüdür. Çok fikir alırım. Serter amcam ise hayata bağlılığı ve neşesi ilham verir. Halam Selda Bağcan aynamdır. Yapmam gerekeni de ondan öğrenirim, yapmamam gerekeni de.

Sonat: Yaşadıkları her şeye şükretmişler. Hepsine hayranlık duyarım.

Seda: Babaannem diyeyim. Her zaman neşeli, asla pes etmeyen…

Selda Bağcan'ın yasaklı yıllarında soyadınızdan dolayı zorluk yaşadınız mı?

Seda: Biz de halamla birlikte yasaklıydık. Radyoda koroda söylüyorduk ama solo şarkılarımızı Bağcan soyadı geçecek diye yayınlanmıyordu.

Sonat Bağcan – Serenad Bağcan -Seda Bağcan
Bağcan kardeşler aile hikayelerini Hande Zeyrek'e anlattı.

Serenad: Devlet memuru olanlar terfi alamıyordu. “Tipinde müzisyenlik yok” deyip sınava bile almayan kişiler vardı. Ülkede demokrasiyi Bağcan soyadının varlığından anlardık. Eğer yasaklıysak faşizm geliyordur. Rahatça anılıyorsak demokrasi vardır.

Müzik kaderiniz miydi?

Seda: Herkes mühendis, doktor olabilir ama müzisyen olabilmek hediye. Biz de belki direnmişizdir… Ama o hediyenin ortaya çıkması, ülkeye, toprağına, insanlığa olan sorumlulukla müzik yapmayı seçtik.

Sonat: Bu topraklara sorumluluğumuz var. Bizi dürtüyor duramıyoruz.

Serenad: Yüreğinin sesini dinlemeyi öğretiyor bize Bağcan olmak.

Serenad Bağcan, baba Savaş Bağcan, anne Süheyla Bağcan, Seda Bağcan, Sonat Bağcan ve oğlu Tuna Taneri.

AİLEMİZİN KADINLARI İLHAM KAYNAĞIMIZ

Babaannelerinden söz edince üç kızkardeş de duygulanıyor. “Her iki tarafın kadınları da çok genç yaşta eşlerini kaybetmiş, her biri 4-5 çocukla kalmış. Zorluklara rağmen pes etmeyip neşelerini kaybetmeden hayata tutunan kadınlar ve çocukları bunlar. Her biri ilham kaynağımız” diyorlar. Serenad Bağcan, “Babannem 80 yaşında denizde kaybolmuş. Saatlerce yüzerek karşı kıyıya çıkmayı başarmış bir kadın” ifadesini kullanıyor.

Serenad Bağcan – Seda Bağcan – Seda Bağcan

Müzik, hayatları oldu

Seda Bağcan, kardeşlerin en küçüğü. İlk konserini 5 yaşında bir tabure üstünde Türk Halk Müziği korosunda verdi. ODTÜ'de Elektrik Elektronik Mühendisliği okudu. 15 yıl sağlık şirketi kurup yönetti. Müziksiz yapamayıp işini bıraktı, Türkiye'de mantra müziği yapan ilk ve tek kişi oldu, 7 albümü var.

Kardeşlerin en büyüğü Sonat Bağcan ise çocuk korolarında sopranoydu. Babasının eserleriyle müzik yarışmalarına katıldı.10 yıl diş hekimliği yaptı. Önümüzdeki günlerde üç bestelik albümü çıkacak. 20 senedir yoga ve nefes üzerine çalışıyor, tıp öğrencilerine ders veriyor. Ailenin ortanca kızı Serenad Bağcan. Eczacılık fakültesini bitirdi. Masa tenisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Yurt içi ve yurt dışında önemli solistlerle sahne paylaştı. ‘Nazım Hikmet Oratoryosu'nun solisti hastalanınca Devlet Çoksesli Korosu şefi, Fazıl Say'a, “Serenad çıkıp söylesin” önerisi getirdi. Bu teklif müzik hayatının kırılma noktası oldu.

İlk kazancıyla yeğenlerine piyano aldı

Selda Bağcan röportaja telefonla dahil oldu. “Bağcan kadınlarının müzikteki başarısının sırrı nedir? diye sordum. Önce güldü… Sonra “Genlerimizden… Bağcan kadınları çok güçlü hayata pozitif bakan neşe dolu” diye yanıtladı… “Kızların hepsi birbirinden akıllı, üçüyle de gurur duyuyorum” diyen Selda Bağcan, şunları söyledi: “Teyzemin evinde bir piyano vardı. Babam vefat edince bir süre orada kaldık. O piyanoya elimi sürdürmezlerdi ‘Akordu bozulur' diye. Ben de içlenmişim bu duruma, ilk kazandığım parayla yeğenlerime piyano aldım. İyi ki de almışım.””

aileannebabaÇocukdoktorFazıl SayKadınManisaMuğlaNazım HikmetSağlıkSözcüTürkiyeVanyoga

Sonat Bağcan Selda Bağcan'ın neyi oluyor?

İçindekiler:

  1. Sonat Bağcan Selda Bağcan'ın neyi oluyor?
  2. Selda Bağcan Kaç kardeş?
  3. Serenad Bağcan Kaç kardeş?
  4. Selda Bağcan'ın kardeşleri kim?
  5. Bağcan Kardeşler Kimdir?
  6. Serenad ve Sonat Bağcan Kimdir?

Sonat Bağcan Selda Bağcan'ın neyi oluyor?

Serenad Bağcan, Türk Halk müziği ve Anadolu rock tarzlarında şarkılar yapan usta sanatçı Selda Bağcan'ın yeğeni oluyor.

Selda Bağcan Kaç kardeş?

Savaş Bağcan Sezer BağcanSerter Bağcan Selda Bağcan/Kardeşleri

Serenad Bağcan Kaç kardeş?

Sonat Bağcan Seda Bağcan Serenad Bağcan/Kardeşleri

Selda Bağcan'ın kardeşleri kim?

Savaş Bağcan Sezer BağcanSerter Bağcan Selda Bağcan/Kardeşleri

Bağcan Kardeşler Kimdir?

Savaş Bağcan Sezer BağcanSerter Bağcan Selda Bağcan/Kardeşleri

Serenad ve Sonat Bağcan Kimdir?

Köklü bir müzisyen aileye sahip olan Serenad Bağcan, kaçınılmaz olarak müzik ile harmanlanmış bir geçmişe sahiptir. Türkiye'de ve dünya genelinde tanınan usta sanatçı Selda Bağcan teyzesidir.

Serenad Bağcan'ın albümü çıktı

Kendisini “yaşam sanatçısıyım” diye nitelendiren Serenad Bağcan’ın yeni albümü çıktı.

Bağcan’la aynı adı taşıyan yapıt, sanatçının 7. albümü.

Albümde yer alan eserler şöyle: 

1. Pamuk İpliği

2. Bülbül

3. Hasreti Uykularda

4. Anne

5. Al Yüreğim Sende Kalsın

6. Burgazadayım Ben

7. Magusa

İşte Bağcan’ın Serenad’ının teaser'ı:

SERENAD BAĞCAN KİMDİR

Köklü bir müzisyen aileye sahip olan sanatçı, kaçınılmaz olarak müzik ile harmanlanmış bir geçmişe sahiptir.
Bir dönemler her çocuğun müzik eğitiminin vazgeçilmezi olan mandolin ve blok flüt ile başlayan müzik macerası, halası Selda Bağcan’ın aldığı piyano ve Muzaffer Arkan’ın kurduğu Ankara Çocuk Korosu’nda şarkı söyleyerek devam etmiştir. Bağcan, o yaşlarda topluluk ile şarkı söylemenin büyüsüne kapılmış ve sonrasında Mustafa Apaydın ve Feruzan Esmergül’ün çalıştırdıkları T.R.T Ankara Çok Sesli Gençlik Korosu’nda bu büyünün daha derin bir boyutunun farkına varmış, bunu içselleştirmiş ve hayatının en önemli olmazsa olmaz kurallarından biri olma boyutuna taşımıştır.

Şöyle ki;

En küçük topluluklardan, büyük toplumlara kadar her yerde çok seslilik olmalıdır. Topluluktaki her sesin bir görevi ve önemi vardır, sesin çıkartılışındaki üslubu severiz yada sevmeyiz, tekniği kabul ederiz yada etmeyiz fakat biz bir topluluğu oluşturan bireyleriz. Her ne kadar ayrı gibi görünsekte sonuçta ”BİR” oluruz. Hep birlikte aynı anda nefes alır, aynı nüansı yapabilir ve nefesi aynı anda sonlandırırız. İşte o anlarda ayrılıklar bitmiştir ve tek yürekte atan bir topluluk olmuşuzdur.

Yıllar geçtikçe Bağcan vazgeçemediği bu tutkusunu yurt içinde ve dışında başarılı konserler verdiği Anadolu selen oda korosu ve Orfeon oda korolarıyla pekiştirmiş bu arada A.Ü. Eczacılık Fakültesini bitirmiş profesyonel olarak da Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli korosunda alto sanatçısı olarak göreve başlamıştır.

Uzun yıllar klasik batı müziği tarzında eğitim alan Bağcan ailesinin geniş perspektifli müzik yapısından dolayı Türk halk müziği eserlerini de oldukça başarılı yorumlamaktadır. Bu iki türü sentezlemesi ile kendine has bir stil yaratmıştır. Müziğin pek çok türünde yazılmış şarkıları icra etmesi sebebiyle repertuarı geniş bir yelpazeden oluşmaktadır.

Hayatı boyunca toplulukla şarkı söylemekten hoşlanan sanatçı,yaşamın ona hayli güzel bir sürpriz hazırladığından habersizdi. 2011 yılında Fazıl Say’ın kendisine, 20 yıl evvel bestelediği şarkıları yorumlamasını istediğinde, artık toplulukla şarkı söylemenin büyüsüne, kendi sesinin büyüsünü bulma yolculuğu da eklenmişti. Bu yolculuk esnasında Fazıl Say – Serenad Bağcan "İlk Şarkılar” ve ”Yeni Şarkılar” albümleri doğdu. Her iki albümde büyük beğeni kazandı .

Serenad Bağcan’ın eserleri yorumlarken, içselleştirmesi yorumculuğunda ön plana çıkmış bir unsurdur.
Bu konuda sanatçı şunları söylemektedir;

– Her kişinin sesi farklı özellikler taşır. İyi bir yorumcunun marifeti, yaşamındaki olayların, kendisi üzerinde yarattığı etkileri ve duyguları, sesinin üzerine yükleme becerisinde yatar, gizemli bir konudur bence, bilgi,  bilinç, farkındalık, azim, çalışkanlık ve en önemlisi şarkı söylemeyi sevmek ve bunu tutkuyla yapmakta yatar.

İnsan sesinin şifası ve müziğin insan hücresine olan etkileri, sanatçının her döneminde ilgisini çeken bir konu olmuştur. Bu amaç doğrultusunda kız kardeşleri Sonat Bağcan (çocukların, gençlerin hatta yetişkinlerin kendi güçlerini hatırlamaları niyetiyle, kendisi tarafından bestelenmiş ve söylenmiş ”SEVGİYLE YÜRÜ YOLUNU” albumünün solisti) ve Seda Bağcan (Mantra müziğinin ülkemizdeki temsilcisi, SUNRİSE,  REMEMBER,  NEYİM,  I ‘AM THAT I ‘AM,  MİRACLE  albümlerinin solisti) ile birlikte konser ve çalışmalar yapmaktadır.

Bir röportajı sırasında kendisine yöneltilen ”- Serenad Bağcan kimdir?” sorusuna sanatçının verdiği yanıt şöyledir;

Varoluşu ve var oluşumu sorgulayan, kendimi her alanda geliştirmeye, geliştirirken yeteneklerimi ve potansiyelimi keşfetmeyi, onları geliştirmeyi ve sonrasında barış ve birlik için kullanmayı hedefleyen bir ”yaşam sanatçısıyım”.

Odatv.com 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır