diş kaplama fiyat / Zirkonyum Kaplama Fiyatları, Yılı Zirkonyum Diş Fiyatları Hesaplama

Diş Kaplama Fiyat

diş kaplama fiyat

Diş Kaplama Nasıl Yapılır? Kaplama Diş Fiyatları

Kaplama diş fiyatları yılında ilk muayene sonrası diş hekimi tarafından belirlenir. Diş kaplama fiyatları, hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Diş kaplama fiyatı, belirlenirken önemli olan hastanın tercih ettiği kaplama çeşididir. Bu yazımızda kaplama diş ile ilgili tüm bilmeniz gerekenleri ve fiyatları hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Kaplama Diş Nedir?

Diş kaplama; diş yapılarında yaşanan kayıplar sonrasında diş hacmini doğal görünüme kavuşturmak amacıyla estetik malzemeler ile yapılan restorasyonlardır. Kaplama diş tedavisi, travma ve çürük nedeniyle kaybedilen yapıların dolgu ile tamamlanamadığı durumlarda yapılmaktadır. Hastanın diş yapısındaki duruma göre bazen aşındırma işlemi yapılması gerekebilmektedir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama işlemi birçok adımdan oluşur. Diş kaplama işlemi adımları;

  • İlk adımda diş kaplaması yapılacak olan dişlerin ölçüleri alınır.
  • Alınan ölçüler doğrultusunda dişe yapılacak kaplama için kaplama malzemesi seçilir.
  • Ardından diş temizliği yapılır.
  • Diş kaplaması için gerekli olan şeklin oluşması için kalıplar hazırlanır ve geçici olarak diş üzerine yerleştirilir.
  • Dişin kalıba uygun olup olmadığını anlayabilmek için hasta geçici bir süreliğine yerleştirilen kalıpla yaşar.
  • Bu süreçte problem yaşanırsa, kalıp çıkartılarak problem için çözüm tedavisi uygulanır.
  • Son aşamada ise dişin kaplaması yapılır ve süreç tamamlanır.

Diş Kaplama Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Diş kaplama fiyatlarını belirleyen birçok faktör vardır. Diş kaplama fiyatlarını belirleyen faktörler;

  • Kliniğin yer ve konumu,
  • Hekimin tecrübesi ve uzmanlık alanı,
  • Tercih edilen kaplama diş malzemesi,
  • Hastanın farklı tedavi ihtiyacı olup olmadığı,
  • Döviz kuru,

şeklinde sıralanabilir.

Kaplama Diş Fiyatları

Kaplama diş fiyatları yılında zirkonyum kaplama olarak yaptırıldığında fiyatı TL ile TL, porselen diş kaplama olarak yapıldığında fiyatı TL ile TL, metal destekli kaplama olarak yaptırıldığında ise TL ile TL aralığında değişmektedir.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama, porselen diş kaplama ve metal destekli diş kaplama olarak üç çeşit diş kaplama çeşidi vardır. Her kaplamanın farklı özellikleri ve fiyatları olsa da hepsi temel olarak aynı işlevi görmektedirler. Estetik ve sağlamlık diş kaplama çeşitleri arasında kişinin tercihlerini etkileyecektir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak yapılan bir diş yüzeyi kaplama yöntemidir. Zirkonyum diş kaplama genellikle çürük diş restorasyonlarında kullanılır. Zirkonyum kaplama estetik bir gülümsemeye sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir kaplama yöntemidir.

Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları:

Zirkonyum diş kaplama hastalar tarafından birçok avantajlı yönü olması nedeniyle sıkça tercih edilir. Zirkonyum kaplama avantajları;

  • Zirkonyum kaplama kolay şekil alır ve kolaylıkla beyaz renge döndürülebilir.
  • Doğal görünümleri sayesinde doğal dişe benzerler.
  • Metal içermeyen bir kaplama türüdür.
  • Ömürleri uzundur ve ağızda uzun yıllar kalması zararlı değildir.
  • Hassas veya duyarlı değildir bu sayede sıcak ve soğuk yiyecek veya içeceklere karşı dayanıklıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama Dezavantajları:

  • Zirkonyum diş kaplama uzun diş boşluklarında kullanıma uygun değildir.
  • Metal içeren kaplama türlerine oranla daha pahalıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Zirkonyum diş kaplama fiyatları yılında döviz kurundaki artışa bağlı olarak TL ile TL arasında değişmektedir. Zirkonyum diş fiyatı, diş kaplama fiyatları arasında en pahalı olanıdır.

Porselen Diş Kaplama

Porselen diş kaplama, porselenden meydana gelen ve diş yüzeyini kaplamak için üretilen bir diş kaplama tedavisi yöntemidir. Porselen diş kaplaması, hastanın estetik kaygılarını ortadan kaldırmak ve hastaya güzel bir gülüşle birlikte özgüven kazandırmak için kullanılan eski bir kaplama yöntemidir.

Porselen Diş Kaplama Avantajları:

Porselen diş kaplamanın birçok avantajı vardır. Porselen diş kaplamanın avantajlarından biri diğer kaplama yöntemlerine oranla daha doğal bir görünümü olmasıdır. Porselen kaplama ön dişler için estetik açıdan mükemmeldir.

Porselen kaplama, dişleriniz için büyük bir koruma sağlar, implant yapılmış dişlerin ağızla uyumunu arttırır, diş eti için zararlı değildir, takma diş veya köprülerin güvenli bir şekilde ağızda tutunmalarına yardımcı olur, metal içeren protezlerdeki gibi diş yüzeyinde koyu çizgiler oluşmaz. Porselen kaplamalar uzun ömürlüdür.

Porselen Diş Kaplama Dezavantajları

Porselen diş kaplamanın en büyük dezavantajı, kuvvetli ısırmalara dayanıklı olmamasıdır. Buna ek olarak porselen diş kaplamaları diğer restoratif yöntemler kadar dayanıklılığa sahip değildir. Bu nedenlerle porselen kaplama genellikle ön dişler için kullanılır.

Porselen Diş Kaplama Fiyatları

Porselen diş kaplama fiyatları ortalama olarak TL ile TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Metal Destekli Diş Kaplama

Metal destekli diş kaplama, kaplamalarda dayanıklılık sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Metal destekli diş kaplamada kullanılan metaller maliyeti arttırmaktadır. Buna ek olarak ışık geçirgenliği de bulunmadığından, hastaya beklenilen oranda doğal bir görüntü vermez.

Metal kaplamalar, diş ve diş eti ile biyolojik olarak uyum sağlayamadığından diş etine tam oturmazlar ve bu durumda diş ve diş eti arasında boşluk oluşmasına neden olabilirler. Bu boşluğa besin artıklarının dolması da beraberinde doğal dişlerin çürümesi ve ağız kokusu gibi birçok olumsuzluk getirir.

Metal Destekli Diş Kaplama Fiyatları

Metal destekli diş kaplama fiyatları günümüzde   TL ile TL arasında değişiklik göstermektedir. Ancak metal destekli diş kaplama fiyatları klinikler arasında oldukça değişken fiyatlar gösterdiğinden gidilecek klinik aranarak fiyat bilgisi alınması gerekir.

Hangi diş kaplamasını yaptırmalıyım?

Diş kaplama işlemi gerekli görülen hastalarda hangi kaplama tekniğinin kullanılacak olduğuna karar vermek zor bir süreçtir. Porselen kaplama mı, zirkonyum kaplama mı konusunda karar vermeden önce yukarıda yazımızda vermiş olduğumuz kaplama yöntemlerinin avantajlarına ve dezavantajlarına bakmak gerekmektedir.

Kaplamada dikkat edilmesi gereken temel husus kaplamanın uzun ömürlü olmasıdır. Hastadan hastaya kaplamaların ömürleri değişiklik göstereceğinden hangi kaplama tekniğinin size daha uygun olduğuna karar vermek konusunda diş hekiminizden yardım almalısınız. Kaplama tedavisi sonrası diş yamukluklarınızı gidermek için ortodontist muayenesi ile diş teli tedavisine de başlayabilirsiniz. Diş teli fiyatları hakkında bilgi almak yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Kaplama Diş Soru Cevap

Kaplama diş takıldıktan sonra ağrı olur mu?

Kaplama diş ağız içine yerleştirildikten sonra bazen diş etine baskı yapabilmektedir. Kaplama dişin uyguladığı bu baskıdan dolayı da ağrı olabilmektedir. Ancak bu ağrı kısa sürede vücut tarafından kopmansa edilmektedir. Geçmeyen ağrı durumlarında diş hekimine danışılmalıdır.

Diş kaplama işlemi ne kadar sürer?

Diş kaplama işlemi, herhangi bir problemle karşılaşılmadığı sürece 3 seansta tamamlanabilmektedir. Ancak dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Seanslar arasında da gün gibi bir vakit olması gerekir.

Kaplama diş ömrü ne kadardır?

Hasarlı dişleri korumak ve güçlendirmek amacıyla uygulanan kaplama dişler, iyi bir ağız ve diş bakımı ve düzenli kontrollerle 10 yıldan uzun bir süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Diş kaplamak için kullanılan materyallerin değişiklik göstermesi kaplamanın ömründe de değişiklik yaratır.

Kaplama diş temizliği nasıl yapılır?

Kaplama diş temizliği, yapılan kaplama işleminin ardından hastanın dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Kaplama dişleri günde az 2 kere fırçalamalı ve diş ipi kullanımına özen gösterilmelidir. Diş kaplaması bakımı için ayrıca bir rutine gerek yoktur. Normal bir ağız bakım rutini yeterlidir. Bunlara ek olarak çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketimi konusunda dikkatli davranılması gerekmektedir.

Diş kaplama fiyatları

DİŞ KAPLAMA NASIL YAPILIR?

Diş kaplama çeşitleri herkesin araştırıp gerekli analizlerin yapılmasının ardından hastaya en uygun yöntem araştırılarak seçilir. Günümüzde en çok tercih edilen diş kaplamaları metal destekli, zirkonyum, metal desteksiz ve empress kaplamalardır. Diş yapısı ve bütçeye uygun kaplama çeşidi seçilerek diş hekimleri tarafından uygulanır.

Diş kaplama tedavisi gerçekleştirilirken, ilk olarak doktor tarafından dişin tamamı ya da gerekli bölümü için ölçü alınır. Ölçüler dahilinde metal destekli porselen, zirkonyum, metal desteksiz porselen gibi maddelerden üst yapı çalışmaları yapılır. Diş kaplaması seansta yapılmaktadır. Öncelikle dişler küçültülür ve ölçüler alındıktan sonra provalar yapılır. Diş kaplamaları yapıldıktan sonra bir süre sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet yaşanabilir. Ancak zamanla bu hassasiyet yok olur.

Diş Kaplama Fiyatları

Diş Kaplama Fiyatları

KAPLAMA DİŞLER SAĞLAM OLUR MU?

Kaplama dişler dikkatli kullanıldığında yıl kullanılabilmektedir. Diş kaplamaları dişlere uygulanırken yapıştırıcılar kullanılır. Zamanla ağız içerisindeki tükürük ve ısı dengesi sonrasında erime gösterebilir. Zirkonyum kaplama tercih edildiğinde kullanma süresi daha uzun olabilmektedir. Yapılan araştırmalar kaplamaların dayanıklılık süresinin hem kullanım hem de kullanılan maddeye göre değişiklik gösterdiğini ortaya koymuştur.

DİŞ KAPLAMANIN AVANTAJLARI

Hasar görmüş dişleriniz için tercih edebileceğiniz diş kaplamaları, ilk günkü görüntüsünü ve sağlamlığını kaybeden dişlerinizin daha estetik hale gelmesini sağlar.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

DİŞ KAPLAMA ÇEŞİTLERİ

Porselen laminate veneer

Zirkonyum kaplama

Metal destekli kaplama

Empress (full porselen) kaplama

Dişler için kaplama işlemi uygulamasının ardından günlük bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Günde 2 defa dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Diğer yandan doktor kontrolüne düzenli olarak gidilmesi kaplama dişin ömrü açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır. Aşırı sert yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Diş kaplama uygulamasında herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.

Yılı Diş kaplama fiyatları

Veneer Kron ( Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatı ) Euro'dan Başlamaktadır. Veneer Kron ( Porselen Diş Kaplama Fiyatı ) TL'den Başlamaktadır. Laminate Veneer ( Seramik Diş Kaplama Fiyatları) Euro'dan Başlamaktadır. Tam Seramik Kron ( Metal Desteksiz Porselen ) Euro'dan Başlamaktadır.

Hizmetlerimiz ve diş kaplama fiyatları ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayınız>> seafoodplus.info

 Hemen Diş Kaplama için Randevunuzu oluşturabilirsiniz. 

Porselen Diş Kaplama Fiyatları

Porselen diş tedavisi fiyatları hastanın isteklerine göre belirlenir. Porselen diş kaplama fiyatları seçilecek diş kaplama türüyle yılında netleşir. Porselen diş tedavisi ile hastaların estetik kaygıları ortadan kaldırılır, daha güzel bir gülüşe sahip olmaları sağlanır.

Porselen diş kaplama; fonksiyonunu kaybetmiş, birbirinden farklı nedenlerle madde kaybına uğramış dişleri hem estetik hem de fonksiyonel açıdan tekrar kullanılabilir hale getirmek için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Porselen diş kaplama dişlerin üzerine yaprak şeklinde yerleştirilen bir tür başlık şeklindedir.

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Porselen diş kaplama tedavisi, diş üzerine porselen malzemelerden yapılan kaplamaların kalıcı olarak yerleştirilmesi işlemidir. Porselen diş kaplama, kişinin diş rengi ve biçimine özel ve uygun olarak yapılır. Porselen kaplama çok yüksek kaliteye sahip malzemelerden üretilmektedir.

Porselen Diş Kaplama Kimlere Uygulanabilir?

Porselen diş kaplama; estetik bir kaygısı olan veya herhangi bir şekilde doğal dişlerinin görünümünden memnun olmayan kişilere uygulanabilmektedir.

Porselen diş kaplamanın uygulama alanları şunlardır;

  • Porselen kaplama, diş beyazlatma işlemi ile beyazlamayan ileri derecede rengi değişmiş dişlere uygulanabilir.
  • Porselen kaplama, form veya şekil değişikliğine uğramış dişlere uygulanabilir.
  • Porselen diş kaplama, diestema yani ayrık dişleri birleştirmede kullanılabilir.
  • Kırık ya da aşınmış dişlerin formunun düzgünleştirilmesinde porselen kaplama kullanılabilir.
  • Rengi veya yapısı bozulan eski dolguların düzeltilmesinde porselen kaplama kullanılabilir.
  • Ortodontik tedavi görmek istemeyen kişilerde çapraşık veya eğri dişlerin düzeltilmesi için bir alternatif olarak porselen kaplama tedavisi uygulanabilir.
  • Eksik diş durumlarında porselen diş kaplama tedavisi kullanılabilir.
  • İleri seviyede çürüklerin dolguyla halledilemeyeceği durumlarda porselen kaplamadan yararlanılabilir.
  • Estetik bir kaygısı olan kişilere full porselen kaplama işlemi uygulanabilir.

Porselen Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama çok aşamalı bir tedavi yöntemidir. Porselen diş kaplama nasıl yapılır sorusunu şu şekilde sırasıyla açıklayabiliriz.

  1. Öncelikle porselen kaplama diş yapılacak yüzey özel aletler yardımıyla temizlenir.
  2. Ardından porselen kaplama yapılacak dişin üzerinde kaplamanın oturabilmesi için mm ile mm arası bir inceltme işlemi uygulanır.
  3. Dişi inceltme işleminin ardından ağız ölçüsü alma işlemi gelir. Bu ölçü alma işlemi klasik kalıp alma yöntemi veya üç boyutlu görüntüleme teknolojisinden yararlanılarak yapılmaktadır.
  4. Kalıp alma işleminin ardından, kalıplar ve görüntüler istenilen ölçülerle beraber laboratuvarlara gönderilmektedir. Porselen kaplamanın üretim aşaması yaklaşık 2 hafta sürmektedir.
  5. Porselen kaplama laboratuvardan gelene kadar kesilen dişlerin rahatlıkla kullanılabilmesi ve dişlerin zarar görmemesi için geçici kaplamalar yapılır.
  6. Porselen kaplamalar laboratuvardan geldikten sonra, diş hekimi hastanın ağzında kaplamalarla ilk provayı gerçekleştirir. Provalar sırasında problem oluşursa ve bu problemler diş hekimi tarafından giderilemezse porselen kaplamalar tekrar laboratuvara gönderilir ve orada düzeltilir.
  7. Provada problem çıkmayana dek bu işlem devam eder ve son kez parlatma işlemi için kaplama laboratuvara gönderilir.
  8. Son hali gelen porselen kaplamalar, özel yapıştırıcı ile dişlere yapıştırılır ve porselen diş yapımı işlemi sonlandırılmış olur.

Porselen Diş Kaplama Fiyatları Ne Kadar?

Ağız ve diş sağlığı için oldukça estetik ve konforlu olan porselen diş fiyatı büyük merak konusudur. Porselen diş kaplama fiyatları listesi:

  • Veneer seramik kron: TL,
  • İmplant üstü veneer seramik porselen kaplama: TL,
  • Veneer seramik porselen lamine: TL,
  • Metal desteksiz tam seramik kaplama: TL.

Bu fiyat listesi Türk Diş Hekimliği Birliği&#;nin taban porselen diş kaplama fiyat listesidir. İşlemin fiyatını birçok faktör etkileyeceğinden diş hekimi tarafından yapılan muayene ardından tam bir porselen diş fiyatı öğrenmek mümkündür.

Hemen AraRandevu AlWhatsapptan Yaz

Porselen Diş Kaplama Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Porselen diş kaplama fiyatlarını, malzemelerin yurtdışından getiriliyor olması nedeniyle döviz etkilemektedir. Porselen diş kaplama fiyatlarını etkileyen faktörler:

  • Porselen kaplamada kullanılacak malzemeler ve malzemelerin kalitesi,
  • Porselen diş kaplaması uygulanacak diş sayısı,
  • Hastaya uygulanması gereken ekstra tedaviler,
  • Porselen diş kaplamasının yapıldığı kliniğin özellikleri,
  • Operasyonu gerçekleştiren hekimin tecrübesi,
  • Hastanın ağız ve diş sağlığını koruyucu önlemler.
  • Kira fiyatları, asgari ücret artışı ve enflasyon gibi etkenler,

Yukarıda saydığımız birçok faktör nedeniyle porselen diş kaplama işlemi uygun fiyatlı bir tedavi yöntemi değildir.

Porselen Kaplama Diş Ömrü Ne Kadardır?

Porselen kaplama diş ömrü ortalama sene olarak belirlenir. Ancak porselen kaplama diş ömrünü kişinin porselen kaplamalarına nasıl baktığı da etkilemektedir. Tedavi sonrası ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli, düzenli diş fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalı ayrıca diş hekimine düzenli olarak gidilerek muayene olunmalıdır. Düzenli muayeneler sayesinde porselen kaplamaların ömrü uzatılır.

Porselen Diş Kaplama ile Zirkonyum Kaplama Arasındaki Farklar

Porselen diş kaplama ile zirkonyum diş kaplama işlemleri temelde aynıdır. Ancak porselen kaplamada ve zirkonyum kaplamada kullanılan materyal farklılıkları ile birbirlerinden ayrılırlar.

  • Zirkonyum diş kaplamaları estetik duruşları, doku uyumlulukları ve doğallıkları ile porselen kaplamadan açık ara öndedir. Zirkonyum kaplamalar için kullanılacak malzemelerin de birçok kalite seçeneği mevcuttur. Planlamalar ve ölçümler doğru yapıldığı takdirde ve uzun köprülerde kullanılmadığı sürece kırılmaları zordur. Zirkonyum kaplamada daha canlı ve daha doğal sonuçlar elde edilir.
  • Porselen kaplamalar metal desteklidir ve metal destekli kaplamalar ışık geçirmezler. Zirkonyum kronlara göre daha soğuk renkli ve matlardır.
  • Porselen kaplamada diş formunun oluşturacağı seramiği destekleyen materyal için metal köprüler kullanılır ancak zirkonyum kaplamada bu materyal beyaz renktedir ve diş etinden koyu renk yansımalar oluşturmaz, ışığa geçirgendir.
  • Zirkonyum kaplamalar, genellikle ön dişlerde meydana gelen boşluk problemlerinde, şekil bozukluklarında, kırılmış veya aşınmış dişlerde ve kötü diş renklerinde kullanılmaktadır. Özellikle ön dişlerde porselen kaplama uygulaması gün geçtikçe azalmaktadır. Estetik açıdan gerçek dişe daha çok benzeyen ve gerçek dişten ayırt edilmesi zor olan zirkonyum kaplama hem ön hem de arka dişlerde kolaylıkla uygulanabilmektedir.
  • Porselen kaplama, altına yerleştirilecek olan metal desteğin üzerine sürülen opak rengi yansıtabilmektedir. Bu yansımanın da yaşanmasının istenmediği durumlarda dişten fazla miktarda aşındırma yapılması gerekir. Zirkonyum kaplamalarda, opak renk problemi olmadığından dişten daha çok aşındırma yapmaya gerek kalmaz. Bu nedenle zirkonyum kaplama fazla aşındırma gereken durumlarda daha çok tercih edilmektedir.
  • Metal destekli porselen kaplamalarda uzun vadede diş eti çekilmesine bağlı olarak diş etinde renk yansımaları görülebilmektedir. Ancak zirkonyum kaplama diş eti ile çok yüksek bir uyum sağladığından diş eti çekilmesi problemini minimum seviyeye indirir.
  • Porselen kaplama metal destekli olduğundan zirkonyum kaplamaya oranla daha az maliyetlidir.
  • İyi yapılmış porselen kaplamalarda zirkonyuma oranla daha uzun ömürlü sonuçlar elde edilebilmektedir. Yani zirkonyum kaplama daha uzun ömürlüdür demek doğru değildir. Ancak ağız ve diş eti sağlığı için çok daha uygundur denilebilir.
  • Porselen kaplamalarda diş kesimi daha fazladır. Yani kişinin kendi dişinden kaybı daha çoktur. Zirkonyum kaplamalarda ise kişinin kendi dişinden kaybı daha az olur.
  • İmplant işlemi yapılacak protez hastalarında, tam çene protezlerde genellikle metal altyapı tercih edilir. Porselen yerleştirilecek alan daha çok olduğundan dolayı estetik sonuç almak bu protezlerde porselen kaplama ile mümkün olabilmektedir.

Kaplamalar ile giderilemeyecek derecede dişlerinizde boşluk ve çarpıklık varsa ortodontist tarafından muayene edilerek size en uygun diş teli fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Diş teli kullanmak istemezseniz şeffaf plak sizin için en iyi tercihte olabilir. Şu yazımıza da göz atabilirsiniz zirkonyum diş fiyatları

 

 

 

Diş kaplaması; hasarlı dişleri restore etmek ve kusursuz bir görünüme kavuşturmak için tercih edebileceğiniz en ideal tedavi yöntemidir ve fiyat araştırması yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir:

  • Diş kaplamaları akrilik, metal destekli porselen ve full seramik gibi pek çok farklı materyalden hazırlanabilir. Hangi kaplamanın size uygun olduğuna diş hekiminizle birlikte karar verirsiniz.
  • Diş kaplama fiyatları; kullanılan malzemeye, diş hekiminin yoğunluğuna ve tercih edilen laboratuvarın maliyetlerine bağlıdır. Her diş kliniği kendi tarifesini belirler ancak bu fiyatları web sitesinde ilan etmesi yasaktır. Bu nedenle kliniklere ulaşarak bizzat sormanız gerekir.
  • SSK ve Bağkur yani kısaca SGK; devlet diş hastanesi ve üniversite hastanelerinde diş kaplaması için hekimlik ücretlerini karşılar ancak laboratuvar maliyetlerini karşılamaz. Bu tutarı cebinizden ödemeniz gerekir ve her hastanede farklıdır.

Diş kaplaması hangi durumlarda gereklidir?

Dişiniz kırık, çürük, aşınma, kanal tedavisi veya büyük dolgular nedeniyle ciddi bir şekilde hasar görmüşse, yapısal olarak bütünlüğünü korumak amacıyla diş kaplamaları önerilir. Bu tür dişleri çekmek yerine etrafını çepeçevre saracak bir şekilde kaplamak onun daha fazla zarar görerek kırılmasını önler.

Kron kaplama için hangi materyaller önerilir?

Dişleriniz için hangi malzemeyi tercih etmeniz gerektiğine diş hekiminiz ile birlikte karar vermeniz gerekir. Bu seçimi yaparken genellikle şu kriterler göz önünde bulundurulur:

  • Dişin konumu: ön veya arka azı diş
  • Renk: metal görünüm veya doğal diş rengi
  • Yüzeyin büyüklüğü: Tam kaplama veya sadece ön yüzeye uygulanan lamine kaplama
  • Kaplamanın malzemesi: altın, seramik veya zirkonya
  • Kullanım alışkanlıkları: diş sıkma, kalem ısırma, tırnak yeme vs.

Dişin yapısal bütünlüğü çok bozulmuşsa çene kemiğine yerleştirilen diş implantının aksine, diş köküne bir vida yerleştirilerek post yapılması gerekebilir. Bu tür tedaviler fiyatların değişmesine neden olur.

Kaplama dişlerde kullanılan en iyi materyal hangisidir?

Metal destekli porselen, uzun yıllardan beri güvenle kullanılan, fiyat performans olarak en ekonomik diş kaplamasıdır. Porselen kaplamalarda metal alaşımlardan hazırlanan altyapının üzerine porselen kaynaştırılır ve kaplama dişin rengi doğal dişle uyumlandırılır.

Zirkonyum ise günümüzde oldukça popüler olan ve en pahalı diş kaplama materyallerinde biridir. Zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği nedeniyle oldukça yüksek bir estetik görünüm sunar ve metal içermediği için alerjik bireylerde güvenle kullanılabilir.

Full seramik kronlar ise doğal dişler ile birebir aynı görünüm ve renkte üretilebildikleri için estetik ve oldukça yüksek fiyatlı kaplamalardır.

Akrilik ve veya plastikten hazırlanan kaplamalar ise genellikle tedavi sırasında doğal dişleri korumak amacıyla uygulanır. Her ne kadar beyaz renkte ve en ucuz kaplama olsalarda oldukça kırılgan oldukları için daimi kaplamalarda tercih edilmezler.

Ayrıca son zamanlarda altın kaplama dişler, hem farklı bir görünüm isteyen gençler tarafından hemde vücut tarafından iyi tolere edilen bir materyal olduğu için tercih edilebiliyor.

Kaplama diş fiyatları ne kadar?

Dişi korumak amacıyla değilde sadece ön dişlerin rengini değiştirmek, seyrek ve ayrık dişler için estetik ve doğal bir görünüm sunmak amacıyla kaplatmak istiyorsanız, yaprak porselen fiyatları ile TL arasında değişiyor.

Hasarlı bir dişi korumak, veya yamuk ve çarpık dişleri düz bir görünüme kavuşturmak için kron kaplama yaptırmak istiyorsanız TDB tarafından belirlenen özelde yılı kaplama diş fiyatları şu şekilde:

  • Tek diş geçici kuron (akrilik): TL
  • Jacket veneer kuron (akrilik veya kompozit): TL
  • Teleskop veya tek parça döküm kuron (metal) : TL
  • Abument harici implanta porselen uygulaması: TL
  • Metal desteksiz tam seramik kuron: TL

Porselen diş kaplama fiyatları

Bu tutarlar rehber tarifede yer alan fiyatlardır ve kıymetli materyal ücretleri hariçtir. Peki porselen ve zirkonyum kaplama arasındaki fiyat farkının nedeni nedir ve bu fiyatlar neye göre belirlenir?

Geleneksel kaplamalarda kullanılan altyapı ile zirkonyum kaplamalarda kullanılan çekirdek yapı birbirinden farklıdır. Bu nedenle zirkonyum diş fiyatları, porselenlere göre daha yüksektir. Porselen diş kaplama fiyatları ise şu şekildedir:

  • Metal destekli porselen kuron: TL
  • Metalsiz full porselen tam kron: TL
  • Yaprak porselen diş: TL
  • Cam seramik kaplama diş: TL
  • İmplant üstü porselen kaplama: TL
  • Tüm ağız komple porselen diş kaplama: TL

Eski bir diş kaplamasının sökülüp, yenilenmesi ve tamir ücretleri

Her ne kadar kaplamanın ömür boyu ağızda kalmasını istesekte bu her zaman mümkün olmaz ve bazen sökülmesi, değişmesi veya tamir edilmesi gerekir.

Düşmüş bir kaplamanın tekrar yapıştırılması her bir kron veya sabit üye için TL, hasarlı bir porselen kaplamanın tamir ücreti ise TL dir. Eğer tedavi için eski kaplamalarınızın çıkartılması gerekiyorsa her bir kaplama sökümü için TL fark ödemeniz gerekir.

Porselen Kaplama Diş Yaptıranlar

Dişlere yapılacak porselen kaplamanın maliyeti;

  • Kaplamanın kaç farklı dişe uygulanacağına
  • Değerli malzeme (porselen) maliyetine
  • Başvurulan kliniğin kendi ücret tarifesine
  • Kaplama öncesi başka bir tedavi gerekip gerekmediğine
  • Kaplama sonrası (çevre dişlerin temizliği gibi) ek uygulama gerekip gerekmediğine göre değişir.

göre sizlere farklı ücretlerde söylenir.

Kesin bir fiyat almak için diş hekiminizle görüşmeniz gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir