hamilelik lekelenmesi kaç gün sürer / Yerleşme kanaması ne zaman ve nasıl olur? Yerleşme kanaması kaç gün sürer? - Hamilelik Haberleri

Hamilelik Lekelenmesi Kaç Gün Sürer

hamilelik lekelenmesi kaç gün sürer

Yerleşme Kanaması Nedir?

Yerleşme kanaması; beklenen adet kanaması zamanından genellikle gün önce, ped ya da iç çamaşırında pembe veya kahverengi renkte akıntı gibi görülen kanamaya verilen isimdir. Kadınlar her ay fizyolojik olarak adet kanaması yaşar. Kadınların yaşadığı düzenli adet kanamalarının dışında gelişen bazı kanamalar vardır. Bunlardan biri yerleşme kanamasıdır. Peki yerleşme kanaması nedir? Hamileliğin çok erken bir belirtisi olarak kabul edilen yerleşme kanaması, adet döngüsünden hemen önce gerçekleşir. Gebeliği doğrulayan bu kanama, implantasyon kanaması olarak da bilinir. Gebelik şöyle oluşur: İmplantasyon süreci döllenme ile başlar. Spermin bir yumurtayı döllemesi ile embriyo oluşur. Bu embriyo fallop tüpünden rahme doğru ilerler ve daha sonra organların gelişeceği bir dizi hücre meydana getirir. Bu hücreler rahme eriştiğinde rahim iç duvarına tutunmaya çalışırlar. İşte rahimdeki bu bağlanmaya implantasyon adı verilir. Bu süreç tamamlandığından da 9 aylık hamilelik süreci başlar.


Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Gebelik sürecini de düşündüğünüzde “Yerleşme kanaması ne zaman olur?” diye kafanızda bir soru oluşabilir. İmplantasyon, genellikle yumurta döllendikten yaklaşık hafta sonra oluşur. Yerleşme kanaması ise döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunmaya çalıştığı süreçte meydana gelir. Çünkü bu tutunma bölgesinde bulunan bazı kan damarları parçalanır ve hafif bir kanama oluşur. Hamile kadınlarda görülen yerleşme kanaması, hamilelikte lekelenme olarak da bilinir.

Yerleşme Kanaması Adetten Kaç Gün Önce Olur?

Yerleşme kanaması yumurtlamadan yaklaşık 1 hafta sonra, adet kanamasından birkaç gün önce görülür. Ancak yerleşme kanaması her kadında görülmez. Hatta araştırmalara göre yerleşme kanaması üreme çağındaki kadınların yüzde ’inde görülür.

Yerleşme Kanaması Belirtileri

Yerleşme kanaması adet kanamasıyla karıştırılabileceğinden yerleşme kanamasını ayırt edici bazı belirtilere dikkat edilmelidir. Yerleşme kanaması belirtileri şunladır:

Erken Kanama: Yerleşme kanaması genellikle adet döngüsünden birkaç gün önce görülür ancak bazı kişiler bu iki tür kanamayı karıştırır. Erken kanamanın yerleşme kanamasına işaret ettiğini bilin.

Renkli Bir Akıntı: Yerleşme kanaması rengi hafif pembe, çok koyu renkli veya siyaha çalan bir renktedir. Bu renkteki bir kanamanın yerleşme kanaması olduğunu düşünebilirsiniz.

Çok Hafif Kanama: Yerleşme kanaması hafiftir. Yerleşme kanaması yaşayanlar, birkaç saat lekelenme, bir nokta kadar veya sadece bir çizgi şeklinde akıntı yaşayabilirler.

Yerleşme Kanaması Ağrılı mıdır?

Yerleşme kanaması az da olsa bir kanama olması nedeni ile şüphesiz her ay görülebilen adet ağrısı gibi “Yerleşme kanaması ağrılı olur mu?” sorusunun akla gelmesine neden olur. Yerleşme kanaması her kadında olmasa da hafif ve geçici kramplar yaşatabilir. Bu kramplar adet sancılarına benzeyebilir.

Yerleşme Kanaması Belirtileri Nelerdir?

Adet öncesi lekelenme hamileliğin en erken belirtisi olarak kabul edilebilir. Hatta bazı kadınlar yerleşme kanamasını ‘gününden önce adet olmak’ olarak ifade eder ve bu sebeple “gününden önce adet olmak hamilelik belirtisi” derler. Yerleşme kanamasıyla birlikte görülen diğer erken dönem hamilelik belirtileri şunlardır:

  • Yorgunluk
  • Baş dönmesi
  • Baş ağrısı
  • Ruh hali değişimi
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Kabızlık
  • Hassas ve şişmiş göğüsler
  • Koku hassasiyeti
  • İştah artışı veya kaybı
  • Artan vücut ısısı

Bu belirtiler her hamile kadında görülmez. Bazı kadınlar sadece tek bir semptom yaşayabilir, sadece lekelenme görebilir.

Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

“Yerleşme kanaması nasıl olur?” diye düşünüyorsanız bu kanamaların tipik özellikleri vardır. Yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi nedeni ile oluşan hafif kanamasıdır. Döllenmiş yumurta, daha önce bebeğin beslenmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için kalınlaşmış, kan damarları artmış rahim duvarına ulaştığında, bu duvara yerleşebilmek amacıyla bazı enzimler salgılar. Tam bu esnada kan damarlarında hafif bir çatlama meydana gelebilir ve bu durum yerleşme kanaması dediğimiz durumu meydana getirebilir. 

Yerleşme kanaması embriyo rahim duvarına tutunmaya çalışırken oluşur. İmplantasyon kanaması çok hafiftir. İlk hamileliğini yaşayan kadınların yerleşme kanamalarının daha çok olabilme ihtimali vardır. Bazı durumlarda yerleşme kanamasına karın krampları, şişkinlik ve vajinal akıntı değişikleri eşlik edebilir. Hamilelik şüphesi taşıyorsanız implantasyon kanamasından sonra hamilelik testi yapabilirsiniz.

Yerleşme Kanaması Olduğunda Ne Yapılmalıdır?

Yerleşme kanaması bir hamilelik belirtisi olduğundan bu durumda hamilelik testi yapmanız uygun olabilir. Yerleşme kanamasında herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç olmaz. Genellikle tehlikeli değildir. Yerleşme kanaması aslında embriyonun rahim duvarına tutunabildiğinin ve büyümeye başladığının göstergesidir. Yerleşme kanaması çekenler nadiren kanamanın artması, ağrılarının geçmemesi gibi durumlarda doktora başvurabilir.

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme kanaması genellikle birkaç saat ila birkaç güne kadar ( gün) sürebilir. Kanama miktarı çok az ve genellikle pembe-kahverengi ped ya da iç çamaşırı üzerinde çizgi şeklinde görülebilir. Kırmızı ya da pembe şekilde başlayan kanamalar zamanla kahverengiye dönerek durabilir.

Yerleşme kanaması tedaviye gerek olmadan birkaç saat veya birkaç gün sonra kesilir. Ağır bir kanama ise adet kanaması belirtisidir veya gebelikle ilgili bir komplikasyona işaret edebilir. Bu süreçte tampon kullanılması uygun görülmez. 3 günden uzun süren kanamanın yerleşme kanaması olmadığını düşünebilirsiniz.

Yerleşme Kanaması ve Adet Kanaması Arasındaki Farklar

Yerleşme kanaması bazı kadınlar tarafından adet kanamasıyla karıştırılabilir. Bu farkı anlayabilmek için bazı ipuçları mevcuttur. Bu noktada kanın rengi belirleyici olabilir. Yerleşme kanamasının çıkışının uzun sürmesi kanın renginin daha koyu olması sonucunu doğurur.

Yerleşme kanamasının miktarı da ayırt edici olabilir. Genellikle çok hafif olan yerleşme kanamasında birkaç saat sürebilen bir lekelenme yaşanabilir. Sadece bir kan lekesi veya pembemsi veya kahverengimsi akıntı olabilir. Adet kanaması gün kadar devam eden kırmızı renkli bir kanamadır. Bu süre zarfında hafiften şiddetliye doğru artan ve sonra azalarak kesilen bir kanama yaşanır. Adet kanamasındaki kan akışını kişi fark edebilir ama yerleşme kanaması bu kadar belirgin değildir. Adet kanamaları yoğundur ve bu kanamalar bazı kadınlarda pıhtılaşma veya jel şeklinde görülür. Yerleşme kanaması böyle yoğun bir kanama olmadığı için pıhtılaşma görülmez.

Gebelik şüpheniz varsa yerleşme kanaması hesaplayıcı olarak en son yaşanılan cinsel ilişkiyi düşünebilirsiniz. Cinsel ilişki üzerinden bir aydan fazla zaman geçtiyse yerleşme kanaması yaşama ihtimali düşüktür. Bunun için en iyi yol gebelik testi yapılmasıdır. Peki yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yapılır? Hamilelik testlerinin yerleşme kanaması durduktan en az gün sonra yapılması daha sağlıklı bir sonuç verir.

Hamilelikte yaşanan erken dönem belirtiler yine adet kanaması ile yerleşme kanamasının arasındaki farkı anlamada yardımcı olabilir. Sabahları yaşanan mide bulantısı ve koku hassasiyeti bu belirtilerden en yaygın ikisidir. Mide bulantısı ilk olarak daha çok keskin kokuya sahip parfüm, sarımsak, evcil hayvanlar ve ete karşı gelişebilir.

Adet sancıları adet kanaması ve yerleşme kanamasını ayırt etmede yine faydalı olabilir. Çünkü yerleşme kanamasındaki kramp yumurtanın rahim duvarına yapışmasıyla oluşur ve hafif hissedilir. Ama adet sancıları daha şiddetli hissedilir. Miyom, polip, çikolata kisti gibi durumlarda adet sancılarının şiddeti yüksektir.

Adet kanamalarında göğüs ağrısı yaşamayan kadınlar için göğüslerde hissedilen hassasiyet, bir hamilelik belirtisi olarak kabul edilebilir. Ruh hali ve yeme isteğindeki değişimler ise adet dönemlerinde de görülmesi nedeniyle hamilelik dolayısıyla yerleşme kanaması olarak ayırt edici bir özellik olarak kabul edilemez.

Hamilelikte hafif kanamalar olması normaldir. Hamilelikte kanama varsa hafif veya ağır mutlaka doktora gidilmelidir. Rutin muayene, rahim ağzı polipleri, cinsel ilişki veya vajinal enfeksiyondan kaynaklanan kanamalar olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken şey; bu kanamaların tipi ve süresidir. Kanama hafifse uzun sürmez. Daha ağır kanamalar tıbbi müdahale gerektirir. Adet sancıları, kan pıhtıları, aşırı kanama gibi durumlarda mutlaka acile gidilmelidir. Mol gebeliği, dış gebelik ve düşük gebeliklerde bu tür kanamalar yaşanabilir. Düşükle adet kanaması arasındaki fark da kanamanın ağırlığından anlaşılabilir. Hamilelikte ağır ve sancılı bir kanama düşük kanaması olabilir. Polip ve miyom durumlarında da hamilelikte ağır kanamalar görülebilir.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Hamilelikte kanama kaç gün sürer, nasıl durdurulur? Adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi?

Hamilelik döneminde kad&#;nlar pek çok sorunla kar&#;&#;la&#;abilir. Kanama da bunlardan biridir. Genellikle anne adaylar&#;n&#; endi&#;elendiren bir durum olsa da kanama hakk&#;nda bilgi sahibi olarak bu durumun hangi zamanlarda normal oldu&#;unu hangi zamanlarda doktora gidilmesi gerekti&#;ini bilmek gerekir. Gebelikte kanama, hamile kal&#;nd&#;&#;&#; andan itibaren do&#;uma kadar olan sürede gerçekle&#;ebilir. Hafif kahverengi lekelenmeden bol p&#;ht&#;l&#; kanamaya kadar farkl&#; formlarda meydana gelebilir. Ancak tabii ki hepsi ayn&#; derecede öneme sahip de&#;ildir. Bu kanaman&#;n &#;iddetine göre farkl&#; durumlar söz konusu olabilir ve önlem almak gerekebilir. Gebelikte kanama ya&#;ayan kad&#;nlar kesinlikle hekimlerine ba&#;vurarak konu hakk&#;nda bilgi almal&#;d&#;r.

Hamilelikte kanama olur mu?

Genellikle kanama ya&#;ayan hamile kad&#;nlar endi&#;elenip hamilelikte kanama normal mi sorusunu ara&#;t&#;r&#;r. Bu soruya hem evet hem de hay&#;r &#;eklinde yan&#;t verilmektedir. Her kad&#;nda bu görülmese de baz&#; anne adaylar&#; hamilelikte kahverengi kanama ya&#;ayabilir. Kanama dü&#;ü&#;ün habercisi olabilece&#;i için doktora ba&#;vurarak kanama ile ilgili net bilgi al&#;nmal&#;d&#;r. E&#;er doktor hamileli&#;in dü&#;ük ile sonuçlanmas&#;n&#;n daha sa&#;l&#;kl&#; oldu&#;u yönünde karar verirse kürtaj yapabilir ve kalan dokuyu temizleyerek kanamay&#; durdurabilir. Dü&#;ük tehdidi durumlar&#;nda ise doktor önerisi ile rahim kas&#;lmas&#;n&#; önleyen ilaçlar kullan&#;labilir ve kanama durdurulabilir.

Hamilelikte, genellikle de haftaya kadar olan süreçte kanama görülebilir. Bu kanaman&#;n bir çok nedeni olur. Baz&#; kanamalar&#;n sebebi cinsel ili&#;ki sonras&#;nda ya&#;anabilirken baz&#;lar&#; da rahim a&#;z&#;nda yaralar&#;n olu&#;mas&#;ndan da kaynaklanabilir. Hamilelikte kanaman&#;n nedenini bilmek, tedavi süreci için önemlidir.

Hamilelikte kanama neden olur?

Hamilelik s&#;ras&#;nda ya&#;ayan vajinal kanama pek çok farkl&#; nedenden kaynaklanabilir. Bunlardan baz&#;lar&#; ciddi problemlerin belirtisi olurken baz&#;lar&#; normal kar&#;&#;lan&#;r. Hamileli&#;in dönemine göre bu kanamalar farkl&#; isimlendirilir. Özellikle "2 ayl&#;k hamilelikte kanama neden olur?" sorusu merak edilir. Bu dönemdeki kanamalar, erken gebelik kanamalar&#; olarak adland&#;r&#;l&#;r. Erken gebelikte kanama nedenleri:

  • Dü&#;ük tehdidi ve dü&#;ük
  • Yerle&#;me kanamas&#;
  • D&#;&#; gebelik
  • Bo&#; gebelik
  • Üzüm gebeli&#;i
  • Hamilelik d&#;&#;&#; nedenler

7 ayl&#;k hamilelikte kanama nedenleri ise do&#;umun nas&#;l ve ne zaman olaca&#;&#; gibi konular&#; bile etkileyebilir. Gebeli&#;in ortas&#; ve sonunda ya&#;anan kanamalar&#;n sebepleri &#;unlard&#;r:

  • Dü&#;ük
  • Erken do&#;um
  • Bebe&#;in e&#;inin önde olmas&#;
  • Bebe&#;in e&#;inden erken ayr&#;lmas&#;
  • &#;drar yolu enfeksiyonlar&#;
  • Kum dökme ve böbrek ta&#;&#; dü&#;ürme
  • Hemoroid
  • Di&#;er jinekolojik nedenler

Gebelikte kanama nas&#;l durdurulur?

Hamilelikte kanama nas&#;l durdurulur sorusuna kanaman&#;n sebebine göre farkl&#; &#;ekilde yan&#;t verilebilir. E&#;er hafif ve lekelenme &#;eklinde kanama ya&#;an&#;yorsa, bu genellikle normal kar&#;&#;lan&#;r ve durdurmak için müdahale etmeye gerek yoktur. Gebelikte normal olarak kar&#;&#;lanan kanamalar (e&#;er yara vb. durumlar de&#;ilse) kendili&#;inden geçer. Ancak yine de durumu doktora bildirmekte fayda vard&#;r. Buna göre hekim taraf&#;ndan gerekli kontroller yap&#;l&#;r ve herhangi bir sorun olup olmad&#;&#;&#;na bak&#;l&#;r. E&#;er kanama çok &#;iddetli ve yo&#;un bir &#;ekilde gerçekle&#;iyorsa kanamay&#; durdurmak için mutlaka bir hekimden yard&#;m almak &#;artt&#;r. Yo&#;un ve &#;iddetli kanamay&#; evde durdurmak mümkün olmayaca&#;&#; ve farkl&#; problemlere yol aç&#;lmamas&#; için mutlaka bir uzmana dan&#;&#;mak gerekir.

Hamilelikte kanama kaç gün sürer?

Özellikle gebeli&#;in ilk haftalar&#;nda lekelenme tarz&#;nda kanamalar görülebilir. Dolay&#;s&#;yla hamileli&#;in ilk ay&#;nda kanama normal kar&#;&#;lanabilir. &#;lk 3 ayl&#;k dönemde gebelikte kanama normal bir bulgu kabul edilmemektedir. Hamile kad&#;nlar&#;n yaln&#;zca %20’si bu durumu ya&#;amaktad&#;r. Koyu renkte kan gelmesi ve uzun süreli olmas&#; riskli bir durum olabilir. Bu nedenle bu tarz kanamalarda hemen hastaneye gitmek gerekir. Kahverengi olan ve normal kar&#;&#;lanan kanamalar 6 ila 12 gün sürebilir. Hamilelikte cinsel ili&#;ki sonras&#; kanama ya&#;anmas&#; muhtemeldir. Gebelik kanamalar&#;n&#;n en önemli nedenlerinden biri cinsel ili&#;kidir. Bu tip kanamalar zarars&#;z olsa da bir hekimin görü&#;ünü almakta fayda vard&#;r.

Adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi?

Kad&#;nlar&#;n merak etti&#;i konulardan biri de adetten sonra gelen kanaman&#;n hamilelik belirtisi olup olmad&#;&#;&#;d&#;r. Bu sorunun yan&#;t&#; her kad&#;n için ayn&#; de&#;ildir. Adetten sonra gelen kanama halk aras&#;nda "yerle&#;me kanamas&#;" olarak adland&#;r&#;lsa da adetten sonra kanama olmas&#; normal kar&#;&#;lanan bir durum de&#;ildir. Adetten sonra ya&#;anan ara kanamalar ya da lekelenmeler yumurtal&#;k kistlerinin habercisi de olabilir. Genellikle adet sonras&#; hamile kalmak mümkün görülmese de düzensiz adet durumlar&#;nda gebeli&#;i tespit etmek zor olabilir. Gebe olup olmad&#;&#;&#;n&#; ö&#;renmek isteyen kad&#;nlar test yapabilir ya da hekime gidebilir. Bu sayede daha do&#;ru bilgiler edinebilirler.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

GEBELİKTE KANAMA LEKELENME NEDEN OLUR?

Hamilelik sırasında vajinal kanama korkutucu olabilir. Ancak, her zaman bir sorun varlığının işareti değildir. İlk üç aylık dönemde (1 ila haftalar arasında) kanama meydana gelebilir ve hamilelik sırasında kanama yaşayan kadınların çoğu sağlıklı bebekler doğurur.

Yine de hamilelik sırasında gerçekleşen vajinal kanamaları ciddiye almak gerekir. Bazen hamilelik sırasında kanama, yakın zamanda gerçekleşebilecek düşük veya acil tedavi gerektiren bir durumu gösterir. Hamilelik sırasında vajinal kanamanın en yaygın nedenlerini anlayarak, hangi belirtileri araştıracağınızı ve ne zaman doktorunuza başvuracağınızı bileceksiniz.

Gebelikte Kanama Neden Olur?

Hamilelik sırasında gerçekleşebilen vajinal kanamanın birçok nedeni olabilir Bu nedenlerden bazıları ciddi sorunların habercisi iken bazıları ise önemsizdir. 

Hamileliğin ilk üç aylık dönemindeki kanamalar

İlk üç aylık dönemde olası vajinal kanama nedenleri şunlardır:

  • Ektopik gebelik (döllenmiş yumurtanın rahim dışında, örneğin bir fallop tüpünde yerleşmesi ve büyümesi)
  • İmplantasyon kanaması (döllenmiş yumurtanın rahim zarına yerleşmesi ile gebe kaldıktan yaklaşık 10 ila 14 gün sonra meydana gelir)
  • Düşük ( haftadan önce gebeliğin kendiliğinden kaybı)
  • Molar gebelik (anormal döllenmiş bir yumurtanın bebek yerine anormal dokuya dönüştüğü nadir bir durum)
  • Rahim ağzı enfeksiyonu, iltihaplı serviks veya servikste büyüme gibi serviks ile ilgili sorunlar

Hamileliğin 2. veya 3. trimester (3 aylık dönem) dönemindeki kanamalar

İkinci veya üçüncü 3 aylık dönemde vajinal kanamanın olası nedenleri şunlardır:

  • İnkompetan serviks (erken doğuma yol açabilen serviksin erken açılması)
  • Düşük ( haftadan önce) veya intrauterin fetal ölüm
  • Plasental ayrılma (bebeğe besin ve oksijen sağlayan plasentanın rahim duvarından ayrılması)
  • Plasenta previa (plasenta rahim ağzını kapladığında hamilelik sırasında şiddetli kanamaya neden olur)
  • Erken doğum (kasılmalar, donuk sırt ağrısı veya pelvik basınç eşliğinde hafif kanamaya neden olabilir)
  • Rahim ağzı enfeksiyonu, iltihaplı serviks veya servikste büyüme gibi serviks ile ilgili sorunlar
  • Nadir görülen ancak hayatı tehdit eden bir durum olan uterus yırtılması

Hamileliğin sonuna yakın normal vajinal kanama

Genellikle mukusla karışık hafif kanama, hamileliğin sonlarına doğru, doğumun başladığının bir işareti olabilir. Bu vajinal akıntı pembe veya kanlıdır.

Burada bahsedilen kanama nedenleri bilgi verme amaçlıdır, doğru teşhis için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Ne zaman doktora görünmeli?

Hamilelik sırasında herhangi bir vajinal kanamayı doktorunuza bildirmeniz gereklidir. Ne miktar kanama olduğu, akıntının neye benzediğini ve herhangi bir pıhtı veya doku içerip içermediğini hakkında bilgi istenilecektir.

1. trimester

İlk üç aylık dönemde (1 ila haftalar arasında):

  • Bir gün içinde geçen lekelenme veya hafif vajinal kanamanız varsa, bir sonraki doğum öncesi muayenenizde doktorunuza bunu söyleyin.
  • Bir günden uzun süren herhangi bir miktarda vajinal kanamanız varsa, 24 saat içinde doktorunuza başvurun.
  • Orta ila şiddetli vajinal kanamanız varsa, vajinanızdan doku çıkarsa veya karın ağrısı, kramp, ateş veya titreme ile birlikte herhangi bir miktarda vajinal kanama yaşarsanız derhal doktorunuza başvurun.
  • Kan grubunuz Rh negatifse ve vücudunuzun gelecekteki gebelikleriniz için zararlı olabilecek antikorlar üretmesini önleyen bir ilaca ihtiyacınız olabileceğinden kanamanız varsa doktorunuza bildirin.

2. trimester

İkinci üç aylık dönemde (13 ila haftalar):

  • Birkaç saat içinde kaybolan hafif vajinal kanamanız varsa, aynı gün doktorunuza başvurun.
  • Birkaç saatten uzun süren veya karın ağrısı, kramp, ateş, titreme veya kasılmaların eşlik ettiği herhangi bir miktarda vajinal kanamanız varsa derhal doktorunuza başvurun.

3. trimester

Üçüncü üç aylık dönemde (25 ila haftalar):

  • Herhangi bir miktarda vajinal kanamanız veya karın ağrısının eşlik ettiği vajinal kanamanız varsa derhal doktorunuza başvurun.

Hamileliğin son haftalarında, pembe veya kanlı vajinal akıntının yaklaşan doğumun bir işareti olabileceğini unutmayın. Bu durumun varlığında doktorunuza başvurun. Bazen bu kanamalar hamilelik komplikasyonlarının bir işareti olabilir.

Gebelikte Kanama Lekelenme Neden Olur? Hakkında Bizimle İletişime Geçin

yerleşme kanaması nedir

Gebelikdrgonul

Yerleşme Kanaması Nedir, Ne Zaman Olur?

Erken gebelikte biraz lekelenme, mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmez. Yerleşme kanaması erken gebelik belirtisi olabilir ve sadece döllenmiş yumurtanın rahme yerleştiği anlamına gelir. Bununla birlikte, kan görürseniz ve endişeleniyorsanız, riskleri ortadan kaldırmak için test yaptırmak en iyisidir. Yerleşme kanaması hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız: nedir, nasıldır ve ne zaman ortaya çıkar, okumaya devam edin.

Yerleşme kanaması nedir?

Yerleşme kanaması, döllenmiş bir yumurta, blastosist adı verilen ve hızla bölünen bir hücre kümesidir. Rahmin astarına yapıştığında meydana gelen hafif atılım kanamasıdır.

Yerleşme kanaması ne zaman olur?

Bazen, döllenmeden yaklaşık bir ila iki hafta sonra, adet döneminizle yaklaşık aynı zamanda, implantasyon nedeniyle lekelenme olabilir.

Yerleşme kanaması ile adet kanaması arasındaki farkı nasıl anlayabilirim?

Yerleşme kanaması adet kanamasına göre çok hafiftir. Ana fark, kan miktarı ve rengidir.

Peki yerleşme kanaması nasıldır? Yerleşme kanamanız olduğunda, iç çamaşırınızda tamamını kaplamayacak kadar birkaç damla kan göreceksiniz.

Yerleşme kanaması da kahverengi veya açık pembe olabilir. Ancak erken gebelikte herhangi bir renkte kanamanın zararsız olup olmadığından emin olamazsınız. Endişeniz varsa, doktorunuza danışın.

Yerleşme kanamasının belirtileri ve semptomları nelerdir?

Birkaç damla kan fark edebilir ve implantasyon sırasında hamile olduğunuzu bile bilmeden bir gün süreyle hafif kramplar yaşayabilirsiniz. Öte yandan, belirtilerin hiçbirinin olmaması da yaygındır. Bununla birlikte, hamileliğin başka erken belirtileri olabilir , örneğin:

  • mide bulantısı
  • tükenmişlik hissi
  • hassas göğüsler
  • sık idrara çıkma
  • arzular veya isteksizlikler

İmplantasyon sırasında ne kadar kanama güvenlidir?

Yerleşme kanaması çoğu zaman bir sorun olduğunu göstermez. Bununla birlikte, kan fark ederseniz ve endişeleniyorsanız, bir doktora danışın, çünkü hamileyseniz ne kadar kanamanın güvenli olduğunu bilmenin bir yolu yoktur.

Yerleşme kanamasının süresi ve yoğunluğu nedir?

Yerleşme kanaması sadece birkaç gün sürebilen hafif lekelenme (sadece birkaç damla kan) olmalıdır.

Yerleşme kanamasından ne kadar süre sonra gebelik testi yaptırabilirim?

Henüz yaptırmadıysanız hemen test yaptırabilirsiniz, özellikle de yerleşme kanaması genellikle adet döneminizle aynı zamanlarda gerçekleştiğinden! Bazı gebelik testleri  adet gecikmenizden 4 gün önce idrarda hCG hormonunu tespit edecek kadar hassastır. Çok erken test yaparsanız, hamile olsanız bile hCG miktarları tespit edilemeyecek kadar düşük olabileceğinden yanlış negatif sonuç alabilirsiniz. Negatif bir sonuç görüyorsanız ancak yine de hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, tekrar test etmeden önce 3 gün bekleyin. hCG erken gebelikte hızla yükselir; bu nedenle hamileyseniz pozitif bir sonuç almalısınız.

Her kadında yerleşme kanaması olur mu?

Hayır. Erken gebelikte kadınların sadece %15 ila %25&#;inde kanama görülür. Çoğu durumda, lekelenme normal bir implantasyon belirtisidir, ancak endişeleniyorsanız herhangi bir kanama kontrol edilmelidir, çünkü yine de düşük belirtisi veya dış gebeliğin bir belirtisi olabilir.

Yerleşme kanaması genellikle endişelenecek bir şey değildir. Muhtemelen bunu fark ettiğinizde hamile olduğunuzu bile bilmeyeceksiniz. Beklenen adetinizde lekelenme fark ederseniz ve hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, hamilelik testi yapın. Hamileyseniz, diğer faktörleri dışlamak için doktorunuzla konuşun ve sahip olduğunuz kanamalardan bahsedin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası