bozcaada şarap festivali / Bozcaada Bağbozumu Festivali - Otelz Blog

Bozcaada Şarap Festivali

bozcaada şarap festivali

26 Ağu Bozcaada Bağbozumu Festivali

Saat: 14:54hEtkinlikler

Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada, Çanakkale’ye bağlıdır. Her yıl Bozcaada’da düzenlenen birbirinden renkli festivaller ile turizme önemli bir katkı sağlanıyor. Bozcaada’nın kendisi kadar ünlü Bağbozumu festivali bu yıl 6-8 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini coşkulu bir etkinlikle karşılamak için bekliyor. Hem Bozcaada’yı dolaşmak hem de her yıl düzenlenen ünlü Festivali’ne katılmak için çok güzel bir fırsat diyebiliriz. 2 gün süren festival, adalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumuyla başlıyor. Adalılar ile beraber toplayacağınız bir sepet mutlulukla tatilinizi taçlandırabilirsiniz. Bunun için bağ işçileriyle birlikte traktörlere binilip bağlara gidiliyor. Bozcaada, yüzyıllardan beri süregelen üzüm bağları ile ünlü bir ada. Bozcaada’nın bağlarında, Ege’nin en güzel üzümlerinden en lezzetli şaraplar yapılıyor. Bağbozumu şenlikleri de bir yıllık çalışmanın sonucu olarak tüm bağcıların ve ada halkının bir araya gelerek kutladığı bir şenlik olarak öne çıkıyor. Ada’nın renkli ve birbirinden şirin otellerinden hemen rezervasyon yapmanızı öneririz.

⇒ BOZCAADA OTELLERİNİ İNCELE

İçindekiler

FESTİVAL NE ZAMAN ?

Her yıl Bozcaada’da düzenlenen Bağbozumu festivali için geri sayımlar başladı. Turizmle birlikte büyük bir organizasyon olarak kutlanan festival, toplam 3 gün süren şenlikte eğlenceli bir etkinlik yaratıyor. Bu sene 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivali kaçırmamanızı öneririz. Turizme büyük bir katkı sağlayan festivalde birbirinden renkli görüntülere imza atılacak. Bol bol fotoğraf çekeceğiniz manzaralara ortak olacaksınız. Katılımcıların ilgisi ile birçok yeni kişilerle samimi bir ortamın sıcaklığını yakalayacak en güzel kareleri birlikte paylaşacaksınız.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

Bozcaada Bağbozumu festivalinde renkli karelere dahil olabileceğiniz en keyifli anlar için şimdiden hazırlığınızı yapmaya başlamalısınız. Bozcaada denilince akıllarda oluşan o şirin ada, festival ile adından sıkça söz ettirecek. Yıllardır süregelen üzüm bağları ile ünlü olan ada, Bozcaada bağlarında Ege’nin en güzel üzümlerinden en lezzetli şaraplarına kadar yapılıyor. Bağbozumu şenlikleri de bir yıllık çalışmanın sonucu olarak tüm bağcıların ve ada halkının bir araya gelerek kutladığı bir şenlik olarak öne çıkıyor.

Adanın bağcıları, işçilerle ve festivale katılan ziyaretçiler ile birlikte traktörlere biniyor ve bağlara yolculuk başlıyor. Burada ilk üzümler toplanıyor, küfelere konularak eskiden olduğu gibi atlarla, eşeklerle ve pırpır denen minik traktörlerle ada meydanına getiriliyor. Bu eğlenceli ve kalabalık yolculuk boyunca müzikler çalınıyor ve yolculuk eğlence dolu keyifli bir hale dönüşüyor.

Festivale katılan misafirlere, amblemli üzüm sepeti, şapka, bandana ve önlük hediye edilerek bağcılar ile buluşturuluyor. Bağlar arasında doğal bir cennetle buluşan misafirler güzellikleri kendi eliyle dalından koparacak ve bir nebze olsun şehir hayatından doğa hayatına geçişin tadını çıkaracak.

Özellikle şaraplık üzümlerin değerlendirilmesi açısından geleneksel yöntemlerle üzüm pekmezi, sirkesi, pestili, reçeli, üzüm yaprağı salamurası, üzüm suyu veya koruk suyu vb. üzüm yan ürünlerinin nasıl yapıldığını da tüketicilere gösterilecek ve uygulatılması için kendi elleriyle topladıkları üzümlerden elde ettiği bu yan ürünleri uygun ambalajlar içerisinde yanlarında götürmeleri sağlanacak.

Bağbozumu etkinliği ile başlayan festival boyunca, adanın kalesinde konserler düzenleniyor. Yerel halk ev yapımı şaraplarını, reçelden tasarım takılara kadar birçok ürünü satıyor. Renkli pencereli evler, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar ile tüm ada şenleniyor ve eğlenceli keyif dolu festival ziyaretçilerini bekliyor. Aynı zamanda festivalde iki farklı yarışma da düzenleniyor. Adanın genç kızlarının katıldığı Üzüm Güzeli yarışması ve bağcılar arasında yapılan Çavuş Üzümü yarışması düzenlenerek adanın Üzüm Güzeli ile mahsuller arasından en iyi Çavuş Üzümü seçiliyor.

Her sene Eylül ayından tekrar eder ve bir yıllık meşakkatli bir çalışmanın karşılığının özel kutlamalarla alındığı sayılı günlerde; çeşitli konserler, tadım aktiviteleri, yarışmalar ve satış tezgahları adanın nostaljik sokaklarına kurulur. Eğlenceli ve bir o kadar da kalabalık geçen festival her sene yoğun ilgi görüyor. Bütün bir yılın yorgunluğunu üzerinden atmak isteyenler ve yeni bir dönemi farklı bir hava ile karşılamak isteyenler için bu festival kesinlikle bir başlangıç noktası.

YEME-İÇME

Büyük şehrin karmaşasından kaçıp biraz nefes almak için çıktığınız sakinliğin tadını çıkarmak isteyenler için Bozcaada her damak zevkine uygun yeme-içme yerleri ile öne çıkıyor. Türklerin ve Rumların bir arada yaşadığı Bozcaada’da yemek sofraları adeta ziyafete dönüşüyor. Güzelliklerini saymakla bitiremediğimiz bölgede yemeğe doyamayacağınız ada yemekleri mevcut. Ege yöresinin lezzetli yemekleri ile damaklarınız şenlenecek. Çeşit çeşit reçelleriyle ünlü, yemeğe doyamayacağınız ada ekmeğinin tadına bakabilirsiniz. Adanın kendi üretimi olan domates ve incir reçelini tatmadan kesinlikle dönmeyin zira pişmanlık duyabilirsiniz. Deniz mahsulleri ve adaya özgü hazırlanan mezeler ile tadına doyamayacağınız lezzetleri deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Birde üstüne Bozcaada’nın meşhur geleneksel bademli ve damla sakızlı kurabiyesini çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken büyük keyif alacaksınız.

FESTİVALDE KONAKLAMA

Doğal ve şehir yaşamından uzak bir kaçış rotası denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Bozcaada’da büyük oteller ve tatil köyleri göremeyeceksiniz. Konaklama tipleri olarak genelde Butik Hotel, Pansiyon, Konuk Evi Villa Kiralama gibi seçenekler mevcuttur. Samimi ve doğal mekanları ile ünlü daha çok sizlere butik huzurlar yaşatacak eşsiz bir ada. Ege sınırları içerisinde yer alan Bozcaada’da, 500 yılı aşkın Rumlarla Türkler bir arada yaşamaktadır. Bir tarafı Rum, diğer tarafının Türk mahallesi olan adada yeni kültürler keşfedecek ve bulunduğunuz zaman içerisinde bir sürü güzelliğe şahit olacaksınız. Son yıllarda şehir yaşamından bunalan insanların ilk durağı haline gelen huzur bulacağınız bir yer. Yazın esen poyrazı sayesinde her daim serindir. Adanın sembolü haline gelen meşhur lezzetlerinin tadına bakmadan dönmemenizi öneririz. Şarap kültürüyle bilinen Bozcaada, en eski geleneklerinden biridir ve her şarabın da ayrı bir hikayesi vardır. Berrak denizi sayesinde eşsiz bir denizaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Gün batımının meşhur olduğu adada en iyi aktivite batı ucunda yer alan rüzgar güllerini izlemek olacak. Karşınızda gördüğünüz manzarayla baş başa kalacak ve tüm düşüncelerinizden uzaklaşacaksınız. Hem festivalde fazlasıyla eğlenecek hem de Bozcaada’yı deneyimlemek için birbirinden renkli otellerden hemen yerinizi ayırmanızı öneririz. Dilerseniz festivalde eğlenirken Bozcaada’da günlerinizi dolu dolu geçireceğiniz ve adanın keyfini tam anlamıyla çıkarabileceğiniz BOZCAADA’DA YAPILACAK 6 AKTİVİTE! yazımızı okuyabilirsiniz.

⇒ BOZCAADA OTELLERİNİ İNCELE

FESTİVALE ULAŞIM

Bozcaada’ya hangi ilden gitmek istiyorsanız öncelikle Çanakkale’ye ulaşmanız gerekiyor. Çanakkale merkezden kalkan dolmuşlar veya belediye otobüsleri ile Geyikli beldesine ulaşmalısınız. Geyikli beldesinde bulunan liman aracılığı ile Bozcaada’ya geçebilirsiniz. Her saat başı Bozcaada’ya çift yönlü sefer bulunmaktadır. Ada merkezinde kurulan stantlarına başvurarak istediğiniz saatteki araca rezervasyon yaptırabilirsiniz. Araçlara binerken sizin için elde örülerek hazırlanmış sepetleri alıyorsunuz. Bağa vardığınızda bağcılık hakkında bilgi alıp üzüm toplamayı öğreniyorsunuz. Tarımsal turizmi yaşadığınız gezide sepetlerinize istediğiniz cins üzümleri dolduruyorsunuz. Ardından araçlarla ada merkezine dönüyorsunuz. Yolculukta topladığınız üzümlerle el örgüsü sepetler size kalıyor.





Eylül Bozcaada Zamanıdır...

 

1- Bağ işçileriyle birlikte traktörlere binip, bağbozumuna katılın!

Bağbozumu Festivali, adalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumuyla başlıyor. Bunun için bağ işçileriyle birlikte traktörlere binilip bağlara gidiliyor.  Toplanan üzümler, eski günlerde olduğu gibi eşek sırtında, at arabasıyla, traktör ve pırpırla, canlı müzik eşliğinde tören alanına taşınıyor.

 

2- Madem topladınız, Çavuş Üzümünün tadına bakmayı unutmayın!

Evliya Çelebi 17. yüzyılda yazdığı  Seyahatnamesinde Bozcaada şarapçılığına yer vermiş, bu adada yetişen üzümün dünyanın hiçbir yerinde yetişemeyeceğini söylemiştir.

Adada bağcılık denildiğinde adanın sembolü haline gelen dünyaca da ünlü Bozcaada Çavuş üzümleri akla gelir. Gerçekten de iklim, coğrafi konum ve toprağın yapısı nedeniyle Türkiye’de yetişen en harika Çavuş Üzümü burada yetişmektedir.

Fotoğraf: Küçük Martha

3- Şarap Fabrikalarını ve butiklerini keşfedin!

Talay’da şarap tadımı, Amadeus fabrika gezisi, Corvus Wine and Bite Evi, Çamlıbağ Şarap Evini ziyaretini unutmayın.

Bozcaada’da Amadeus, Yunatçılar, Corvus, Gülerada, Talay ve Atol olmak üzere adada 6 tane şarap fabrikası var. Bu fabrikalardan Talay, Amadeus ve Corvus şarap fabrikaları yaz sezonunca ve Bozcaada şarap tadım günleri boyunca  talebe göre çeşitli turlar da düzenlerler. Bu sayede şarap fabrikalarını gezerek şarap yapımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ve adadan şarap almadan dönmeyin..

 

4- Ada sokaklarında fotoğraf çekip instagram’a yükleyin

Zamanında kasabanın ortasından geçen bir dere, kasabanın Rum ve Türk Mahallesi diye ikiye ayrılmasında rol oynamış. Artık böyle bir ayırım yok ama mimari farklarından hangi mahallede olduğunuzu anlıyorsunuz.

Rum Mahallesi, Bozcaada’nın keyifli restoran ve meyhanelerinin yer aldığı sokaklardan oluşuyor. Mahallenin tam ortasında bir kilise ve saat kulesi yer alıyor. Eski Rum evlerinin bir kısmı yazlık ev, bir kısmı da pansiyon ve otel olarak kullanılıyor.

Türk Mahallesi ise kıvrımlı sokakları ve ahşap, cumbalı evleri ile belli ediyor kendini.

Ada sokaklarını 1 saat içinde yürüyerek gezmeniz mümkün. Ama bir kere dolaşmak yetmiyor, her seferinde yeni bir ayrıntı yakalanıyor. Özellikle fotoğraf severler için ara sokaklar, bol bol vakit geçirilecek yerler.

 

5- Ada şaraplarının eşliğinde Potente Fenerinde gün batımını izleyin!

 

6- Rum Mahallesinde akşam sokak boyunca dizilen masaların arasından geçip, kendinize bir yer bulun!

Bir zamanların kahveleri, meyhane ve tavernaları şimdi turistik restoran, kafe ve dükkan olarak hizmet veriyor.

 

7 - Bağbozumu festivali çerçevesinde düzenlenecek sanatsal etkinliklere katılmayı ihmal etmeyin!

Yazın adanın sokakları veya bir ressamın kapısı herkese açık evi bir sergi alanına dönüşebiliyor, Sergileri dolaşmak tatilinize renk katacak bir aktivite olacaktır.

70'li yıllardan itibaren adaya yerleşmeye başlayan çoğunluğu ressam birçok sanatçı sayesinde Bozcaada’nın bir sanatçı adası ünvanını taşıdığını söyleyebiliriz. Rengigül Sanat Galerisi'nin yıllar önce başlattığı sanat sunum geleneği, yeni galeri ve sanat evlerinin katılımıyla gelişmiş.

Adaya gelipte özgün, orjinal işler almak isteyenler, Rum mahallesinde adalı seramik sanatçılarının yerlerine uğramalılar: Noah ve Sayfiye Dükkan. Adanın ünlü duvar resimlerinin yaratıcısı ressam Cemil Onay'ın resimleri, eskizleri, heykelleri ve bir sürü eseri için yine Rum mahallesindeki atölye ziyaret edilmeli.

 

8- Bozcaada Kalesini gezin

Feribottan iner inmez sağınızda muhteşem bir kale yükseliyor. Küçük bir ada için oldukça dikkat çekici bir büyüklükte inşa edilmiş. Geçmişi hissetmek için gezin.

9- Sakızlı türk kahvesi, ev yapımı limonata içmeden ve nohutlu ekmek almadan dönmeyin.

Adanın en az kendisi kadar popüler lezzetlerinden bir diğeri de taze ev yapımı kurabiyeler. 150 yıldan uzun süren bir geleneği günümüze taşıyan Çiçek Pastanesi'nde taze çekilmiş Türk kahvesi veya limonatanın yanında bademli ve damla sakızlı kurabiyelerin tadına mutlaka bakın..

 

10 – Adanın maskotu haline gelen Pakize ile tanışmayı unutmayın!

 

 

 

 

 


BozcaadaBozcaada Bağbozumu FestivaliEylül

Bozcaada Özel Günler

Tatilini adanın özel günlerine denk getirmek isteyenler aşağıdaki tarihleri kaçırmamalı ve otel rezervasyonlarını mutlaka önceden yapmalılar.

Adidas Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu 4 Haziran 2022

Uzun yıllardır düzenlenen koşu maratonu adanın geleneksel etkinliklerinden biri oldu. Her sene mayıs ayında düzenlenen koşuda ada, sporseverlerle dolup taşıyor. Bu dönem için otel rezervasyonlarını çok önceden yapmanızda fayda var. Koşu ile ilgili bilgiler için: www.bozcaadayarimaratonu.com

Yerel Tatlar Festivali 17-18 Haziran 2022

İlki 2010 yılında düzenlenen festival, Bozcaada'nın geleneksel günlerinden biri artık. Adalı kadınlar evde yaptıkları yerel yemekleri, ada restoranları özel tariflerini bugüne özel ada meydanına kurulan sıra sıra tezgahlarda sunuyorlar. Giriş ücretini verdikten sonra tepsinizi ve fişlerinizi alarak yemeklerinizi seçmeye başlıyorsunuz. Akşamları da meydanda konserler düzenleniyor.

Bozcaada Salhane Şarap Tadım Günleri 1-4 Temmuz 2022

Adalı 6 şarap üreticisinin standlarının yer alacağı etkinlikte; hem şarapların üretim süreçleri hakkında detaylı bilgiler alacak hem de tadım yapabileceksiniz. Salhane Bar'da düzenlenecek etkinlik için girişte kupon almanız gerekiyor. Dört gün boyunca, saat 18.00-21.00 arasında, kaleye ve denize karşı adanın güzel şaraplarından tatmak için ne güzel bir fırsat...

Bozcaada Hayal Kahvesi Manastır Konserleri 2022

Adanın en büyülü ortamlarından, Ayazma Manastırının bahçesinde, çınar ağaçlarının altında, bundan daha iyi bir konser ortamı olamaz. 2022 yılında başlayan konserler tüm temmuz ve ağustos ayları boyunca haftada bir olmak üzere devam ediyor. Bület Ortaçgil, Cengiz Kurtoğlu, Can Gox bu seneki ünlülerden bazıları. İletişim: 0531 880 38 80

Bozcaada Ayazma Panayırı 26 Temmuz 2022

26 Temmuz, adalı Rumların her yıl kutsal Aya Paraskevi günlerini kutladıkları tarih. Ayazma’da, Aya Paraskevi adına yapılmış küçük bir manastırda bir araya gelinen bu güne halk arasında Ayazma Panayırı deniyor. Küçük manastırın bahçesindeki yaşlı çınar ağaçlarının altına kurulan tahta masalarda yemekler yeniyor, Yunanistan'dan gelen müzik grupları eşliğinde sirtaki yapılıyor. Bu geleneksel panayıra her yıl yurtdışından gelen çok sayıda Rum katılıyor. Uzun yıllardır Rumlarla iç içe yaşayan adalı Türkler de onları bu özel günlerinde yalnız bırakmıyor ve aynı coşkuyla kutlamalara katılıyorlar. Birbirlerine çok yakın bu iki kültürün kaynaşmasına tanık olmak ve bu keyifli ortamın havasını solumak için orada olmalısınız.

Bozcaada Ozanın Günü ve Homeros Okuması 6-7 Ağustos 2022

2002 yılından beri düzenlenen etkinlik, gazeteci Haluk Şahin’in kişisel çabalarıyla başlamış ve adanın geleneksel günlerinden biri haline gelmiş. Her yıl farklı bir ozanın davet edildiği etkinlik iki gün sürüyor. Etkinlik boyunca hem davet edilen ozanın şiirlerini kendi sesinden dinleme fırsatı yakalıyor hem de Homeros’un konusu Troya’da geçen büyük destanı İlyada’nın dünya dillerinde okunmasına tanık oluyorsunuz. Şimdiye kadar 9 ayrı dilde okuma yapılmış.İlyada okumaları adanın karşısında bulunan Troya’nın üzerinden doğan sabah güneşiyle başlıyor. Günün erken saatlerinin dinginliğiyle uyum içinde sessizce bir araya gelen topluluk, destanın geçen sene kaldığı yerden okunmasını dinliyor.

Bozcaada Bağ Bozumu Turları 8 Ağustos'tan itibaren

2022 yılında 8 Ağustos'ta başlayan, her gün 10.00 - 18.00 arasında iki saatte bir düzenlenen bağbozumu turları 2 saat sürüyor. Hediye olarak verilen hasır sepetinizi kolunuza taktıktan sonra, adalı ressam Cemil Onay'ın boyadığı römorklara binerek, klarnet ve darbuka eşliğinde bağlara gidiyorsunuz. Her turda başka bir bağcının bağına gidiliyor. Bağdaki üzüm türleri ve nasıl toplanacağı ile ilgili bilgi aldıktan sonra sepetlerinizi üzüm ile dolduruyorsunuz. Kişi başı fiyatı 150 TL. İletişim: Ahmet Balcı 0544 569 39 31

Bozcaada Caz Festivali 26-27-28 Ağustos 2022

2017'de ilk defa düzenlenen festival adanın en özel noktalarından biri olan Aya Paraskevi manastırının bahçesinde yapılıyor. Tarihi çınar ağaçlarının altına kurulan sahnede 3 gün boyunca Türkiye'nin iyi müzisyenleri sahne alıyor. Bu seneki program için ziyaret edin :www.bozcaadacazfestivali.com

2021: Festivalde bu yıl, “Istanbul Sessions” projesiyle saksafon sanatçısı İlhan Erşahin; “Cereyanlı” projesiyle Alp Ersönmez; Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’in olduğu Sonic Boom; ‘multiverse’ projesi ile Çağrı Sertel ve ona eşlik eden Korhan Futacı; çello, davul ve sözler eşliğiyle eşsiz parçalar ortaya çıkaran ikili Maya Belsitzman&Matan Ephrat özlediğimiz festival ruhunu geri getiriyor. Çeşitli alanlardan esinlenerek yarattıkları müzikleriyle tür sınırlarını aşan dörtlü Fazer ve doğaçlama caz müzik yapan Sketchbook Quartet de bu sene konuk ettiğimiz yükselen yetenekler arasında. Festival özel projesi Bozcaada Ensemble, Kalben&Ceylan Ertem&Seçil Akmirza ile ilk kez deneyimleyeceğimiz bir performans sunuyor. Festivalin son gününde ise Büyük Ev Ablukada Akustik ile hep bir ağızdan şarkılar söylüyoruz. Farklı jenerasyonlardan birçok müzisyenle buluşacağımız, disiplinlerarası Keşif programıyla gastronomiden beden odaklı atölyelere birçok farklı alanda birlikte zaman geçireceğimiz için heyecanlıyız!

Bağbozumu Festivali 2-3 Eylül 2022

2 gün süren festival, adalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumuyla başlıyor. Bunun için bağ işçileriyle birlikte traktörlere binilip bağlara gidiliyor. Toplanan üzümler, eski günlerde olduğu gibi eşek sırtında, at arabasıyla, traktör ve pırpırla, canlı müzik eşliğinde tören alanına taşınıyor. Festival boyunca kale içinde konserler ve iki yarışma düzenleniyor. Yarışmalarda adanın genç kızları arasından bir üzüm güzeli ve adanın en iyi Çavuş üzümü seçiliyor.

Run the Island 9- 10 Eylül 2022

2019'da ilk defa düzenlenen koşu maratonu, sıradışı bir festival olma özelliğini taşıyor. Sadece asfaltta değil, bağ yollarında da koşarak adanın güzelliğini yaşayacak sporcular. Koşu dışında çok çeşitli spor aktiviteleri ve konserler de olacak.Tüm bilgiler için: www.runtheislandbozcaada.com


2021 PROGRAMI

1. gün- Açılış Konseri / Ayazma Sahili

2. Gün
08.00  YOGA / Ayazma Sahili
11.00 1.500 mt Yüzme Yarışı / Ayazma Sahili
12.00 Zumba
13.00 Functional Traning
14.00 Latin Dans
15.00 Spinning
16.00 10K ve 21K Yarışı
17.00 Zumba
18.00 Latin Dans
18.30 Ödül Töreni
20.00 Private Dinner
22.30 Konser / Canlı Performans + After Party

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED)
12-16 Ekim 2022

İlki 2014'de düzenlenen BIFED, Türkiye ve Bozcaada’ya dünyanın en nitelikli çevre filmlerini getirmek ve hem sanatın hem ekolojinin birlikte varolduğu yeni bir alan yaratmak amacıyla yapılıyor. Kendini şöyle anlatıyor Bifed: 
Bazı şeyleri altı yıl geçmesine karşın hala yapamıyoruz. Neleri yapmıyoruz mesela: BIFED hala başvuru ücreti almıyor. BIFED hala tamamen yerel kaynaklarla ve dayanışmayla sürüyor. Modayı takip etmiyor, göçmen kuşlar gibi o festivalden bu festivale birlikte uçan yılın popüler filmleri BIFED için ilginç değil: Kendi sorunlarını anlatan, üçüncü dünyayı egzotik bir malzeme gibi sömürmeyen içten belgesellerin doğal olarak programı oluşturduğu yapı da değişmedi. Bizler, BIFED ekibi olarak elimizden geldiğince konuklarımızla küçük adamızın her şeyini paylaşmaya çalışıyoruz.

Tüm dünyayı saran delilik yaşadığımız bu güzel mavi gezegeni yok etmeyecekse bunda yaptığınız -her şeye rağmen büyük bir cesaretler, büyük bir direnişin çok kıymetli parçaları olarak yaptığınız- belgeselllerin önemi büyük. Lütfen geliniz bunları dolu salonlarımızda birlikte izleyelim ve dünyanın halleri üzerine endişelenin yalnızca biz olmadığımızı hissedelim, birlikte. dayanışarak.

http://www.bifed.org

Dört Mevsim Bozcaada

Bozcaada genelde yaz tatili için tercih edilmesine rağmen deniz mevsimi dışında da ziyaret edilebilecek sıradışı bir yer. Şarap ve yemek kültürü, doğası ve iklimi onu her mevsim çekici kılıyor. Günübirlik geziler adayı tam anlamıyla keşfetmek için yeterli değil. Bu, görülecek yerlerin çok fazla olmasından dolayı değil ama adanın ritmini yakalamak ve hissetmek için ne kadar uzun kalsanız o kadar iyi oluyor.

İLKBAHAR: Adanın doğal olarak en yeşil göründüğü mevsim ilkbahar. Çiçekler hem kırları hem de bağları renklendiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ada halkının kendini dışarıya attığı, mangal ve piknik keyfine başladığı görülüyor. Otel ve restoranların çoğu 23 Nisan tatili için açılış hazırlıklarına başlıyor. Binalar, masa ve sandalyeler boyanıyor, bahçelere yeni çiçekler ekiliyor. Bu tarihe yetişemeyen işletmeler ise 1 Mayıs’ta mutlaka açılmış oluyorlar.

YAZ : Adada Mayıs sonundan Ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama deniz tatili yapmak isteyenler özellikle temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Yaz ayları adanın bol rüzgarlı ve nemsiz havası sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Okulların kapanış-açılış tarihleri arası ve bayram tatilleri adanın en yoğun olduğu dolayısıyla konaklama fiyatlarının en yüksek olduğu dönemler.

SONBAHAR: Adanın en huzurlu mevsimi sonbahar. Yazın bile soğuk olan deniz sonbaharda ısınmış oluyor. Koylar, oteller, restoranlar size kalıyor. Arka planda bağbozumu devam ediyor. Kasa kasa toplanan üzümler traktörlerle fabrikalara taşınıyor. Sonbahar uzun yürüyüşler, bisiklet gezileri, bağlarda kalan üzümleri, olgunlaşmış böğürtlen ve incirleri yemek için de ideal zaman. Mekanların çoğu 29 Ekim'e kadar açık oluyorlar.

KIŞ: Adada kış genel olarak güneşli geçiyor. Yağmur yağsa bile bulutlar hemen dağılıyor ve ardından güneş açıyor. Dolayısıyla kışın bile kasvetli bir hava olmuyor. Kışın poyraz sebebiyle hava sıcaklığı daha soğuk hissediliyor. Kar ise nadir olarak yağıyor. Aralık-mart arası adada sosyal hayatın en sönük olduğu dönem. Merkezde ısıtmalı oteller, az sayıda restoran ve çay bahçesi açık oluyor. Merkez dışındaki tesisler genelde kapalı oluyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası