nüfus müdürlüğü telefonla randevu alma / İlçe Nüfus Müdürlüğü

Nüfus Müdürlüğü Telefonla Randevu Alma

nüfus müdürlüğü telefonla randevu alma

Nüfus Müdürlüğü randevu alma! Yeni kimlik, ehliyet, pasaport randuvusu alma

Pasaport, Ehliyet ve Kimlik başvuruları burada! Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almak isteyen vatandaşlar, heyecanla araştırmalara başladı. Peki Nüfus Müdürlüğü'den randevu almak için neler gerekiyor? İşte yapılan son dakika açıklaması ve tüm detaylarla sizlerleyiz
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN NASIL RANDEVU ALINIR?
Pasaport ve sürücü belgeleri bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO Vatandaş Etkileşim Merkezi'nden veya 'funduszeue.info' internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Öte yandan, olan pasaport başvuru noktası 'e, olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 'e çıkarılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAŞURU ALMAK İÇİN TIKLAYIN!



NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?


Pasaport, kimlik ya da ehliyet almak isteyen vatandaşlar öncelikle ücret ödemek zorundalar. Randevu sistemine baktığınızda da bu konuyla ilgili sayfada uyarılar yer alıyor.

Ücret uyarısından sonra pasaport için ekranda karşınıza "Türkiye'de mi başvuru yapacaksınız?" sorusu geliyor. "Tamam" kısmını tıkladığınızda da "Kimliğiniz var mı?" sorusuyla karşılaşıyorsunuz. Yeni kimliğiniz varsa "Tamam" butonunu bastığınızda randevu alabileceğiniz yerler görünüyor. Eğer yeni kimliğiniz yoksa karşınıza "T.C. Nüfus Cüzdanınızda "T.C. Kimlik No" yazılı mı?" sorusu çıkıyor. Onayladığınızda da randevu ekranına ulaşıyorsunuz.



YENİ KİMLİK BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?


Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "funduszeue.info" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için TL, sürücü belgesi için ise TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

KİMLİK KARTI BAŞVURUNDA İSTENEN BELGELER


İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37 TL'dir.

Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması h,linde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vek,letname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması h,linde çocukların kimlik kartı veli, vasi veya Kanunun 17 nci maddesinde bildirimle yükümlü kılınan kişilere teslim edilir.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUNDA İSTENEN BELGELER

&#; Kimlik Belgesi
&#; Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
&#; Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi
&#; Sürücü Sağlık Raporu
&#; Sürücü belgesi değerli k,ğıt ve harç bedeli, vakıf payı
&#; 1 adet biyometrik fotoğraf
&#; Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
&#; Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)



PASAPORT BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

Umuma mahsus pasaport başvurusu için istenen belgeler şunlardır;

&#; Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin aslı
&#; Harç ve cüzdan bedeli makbuzu
&#; 2 adet biyometrik fotoğraf
&#; Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
&#; Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için muvafakat belgesi
&#; Varsa eski pasaport

VALİ ŞAHİN'DEN PASAPORT UYARISI

İstanbul Valisi Vasip Şahin pasaport ve sürücü belgesi gibi işlemlerin, nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilmeye başalamsıyla ilgili, Başakşehir Nüfus Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. "Yeni sistemle vatandaşlar işlem sayısı azaltılmış bir şekilde prosedürle taleplerine ulaşmış olacaklar. Nüfus müdürlüklerinde kadro takviyesi yapıldı. İstanbul'a ek personel takviyesi bakanlık tarafından yapıldı " diyen Şahin, pasaportarla ilgili uyarıda da bulundu. Şahin şunları söyledi: "Resmi ve hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden, diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden temin edilebilecek. Vatandaşlar bu ayrıma dikkat ederlerse farklı farklı yerlere giderek zaman kaybetmemiş olurlar."

EHLİYET FİYATLARI NE KADAR?

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "funduszeue.info" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için TL, sürücü belgesi için ise TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

SÜRÜCÜ BELGELERİ KAÇ YIL GEÇERLİ?

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Kimlik Değiştirme / Yenileme Nasıl Yapılır, Randevu Nasıl Alınır, Ücreti Ne Kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları uzun yıllar kadınların pembe, erkeklerin mavi renkte sahip olduğu nüfuz cüzdanlarını kullandı. 2 Ocak tarihinden itibaren ise uluslararası standartlara ve çipi sayesinde teknolojik gelişmelere uygun olarak tasarlanmış T.C. kimlik kartını kullanıyoruz. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala pek çok vatandaş kimlik değiştirme / yenileme nasıl yapılır bilmiyor.

Kimlik değiştirme, yenileme, randevu alma, ücret, gerekli belgeler, son tarih gibi pek çok detay merak ediliyor. Merak etmeyin, kimlik değişimi için hala vaktiniz var ancak herkesin bir an önce yeni kimlik kartlarına geçmesi öneriliyor. Kimlik değiştirme / yenileme nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar gibi merak edilen sorulara yakından bakalım ve konu hakkında bilmeniz gereken önemli detayları görelim.

yeni kimlik kartı

Kimlik değiştirme nasıl yapılır, kimlik nasıl yenilenir?

Eski nüfus cüzdanınızı değiştirmek ve yeni kimlik kartlarından almak istiyorsanız öncelikle randevu almanız gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki randevu sayfası üzerinden ya da Alo numaralı çağrı merkezi üzerinden yeni kimlik kartı için randevu alabilirsiniz. Eğer ikametgahınız sisteme kayıtlıysa Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan nüfus müdürlüklerinden yeni kimliğinizi alabilirsiniz. 

Kimlik kartı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Yeni kimlik kartı için aldığınız başvuru randevusuna giderken yanınızda mutlaka nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, aile cüzdanı ya da resmi bir geçici kimlik belgesi gibi sizin kim olduğunuzu resmi olarak gösterecek bir belge ve 1 adet biyometrik fotoğraf götürmelisiniz. Biyometrik fotoğrafın nasıl çekileceğini tüm fotoğrafçılar bilir. Yeni kimlik kartı için çektirdiğinizi söylemeniz yeterli.

yılı kimlik değiştirme ücreti / harcı ne kadar?

yılı içerisinde nüfus cüzdanınızı yeni T.C. kimlik kartı ile değiştirecekseniz Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bedel 83 TL’dir. Eğer kimlik kartınızı kayıp nedeniyle değiştiriyorsanız ödemeniz gereken bedel de 83 TL’dir. Nüfus müdürlüklerinde biyometrik fotoğraf çekilmez. Bu nedenle bu masrafa bir de fotoğraf parasını ekleyebilirsiniz.

yeni kimlik kartı

Kimlik değiştirmek için son tarih ne zaman?

2 Ocak tarihinde başlayan yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı uygulamasının son tarihi devamlı değişmektedir. Son alınan karara göre kimlik değiştirmek için son tarih 31 Aralık ’tür. Ancak hiçbir vatandaşımızın son güne kadar beklemesine gerek yok. 

Kimlik kartı değiştirme randevusu nasıl alınır?

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasını açın.
  • Adım #2: T.C. Kimlik Kartı seçeneğine tıklayın.
  • Adım #3: Kabul Ediyorum butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, telefon numaranızı ve güvenlik kodunu girin.
  • Adım #5: Devam Et butonuna tıklayın.
  • Adım #6: İl ve ilçe seçimi yapın.
  • Adım #7: İleri butonuna tıklayın.
  • Adım #8: Randevuyu kendinize mi, eşinize mi, çocuğunuza mı, annenize mi, babanıza mı aldığınızı seçin.
    • İstenirse HES kodunuzu girin.
  • Adım #9: Randevu tarihini ve saatini belirleyin.
  • Adım # Bilgilerinizi gözden geçirin ve onaylayın.

yeni kimlik randevu

Kimlik kartı değiştirme randevusu almak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Sistem tarafından istenilen bilgileri doğru ve güncel olarak girdiğinizden emin olun. Belirlenen tarih ve saatte seçtiğiniz nüfus müdürlüğünde ya da temsilcilikte olmanız son derece önemli. Geç kalmanız durumunda yeniden randevu almanız istenecektir. 

Kimlik değiştirme hakkında bilmeniz gerekenler:

  • Yeni kimlik randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü randevu sayfasından ya da Alo numaralı çağrı merkezinden alınabilir.
  • Yerleşim yerinizin dışındaki bir nüfus müdürlüğünden kimlik değiştirebilirsiniz.
  • Yanınızda resmi bir kimlik belgesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf götürmeyi unutmayın.
  • Yurt dışındaysanız dış temsilciliklerden kimlik değişimi yapabilirsiniz.
  • Kimlik kartınızı kaybederseniz Alo numaralı çağrı merkezini arayarak bildirmelisiniz.
  • 15 yaşını tamamlamamış kişilerin kimlik başvurusu veli ya da vasi tarafından yapılır.
  • Kısıtlıların kimlik başvurusu veli ya da vasi tarafından yapılır.
  • Din, kan grubu, medeni hal yeni kimlik kartı üzerinden yazmaz ancak Kimlik Paylaşım Sistemi’nde kayıtlıdır.
  • Yeni kimlik kartı, anlaşmalı ülkelerde seyahat belgesi yerine geçmektedir.
  • Yeni kimlik kartınız gelene kadar kullanmanız için isterseniz geçici kimlik belgesi düzenlenir.
  • Nüfus müdürlüğüne gelemeyecek kişilerin işlemleri Gezici Kayıt Terminali tarafından gerçekleştirilir.
  • Yeni kimlik kartınızla birlikte verilen PIN ve PUK şifrelerini saklayın.

Nüfus cüzdanı yerine kullanmaya başladığımız yeni T.C. kimlik kartı değiştirme / yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar, son tarih nedirgibi merak edilen soruları yanıtladık ve konu hakkında bilmeniz gereken detayları anlattık. Kimlik değiştirme hakkındaki en güncel bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

13

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası