hamile kadının diş ağrısı nasıl geçer / Hamilelikte Diş Ağrısı - Nasıl Geçer, Önlenebilir mi ?

Hamile Kadının Diş Ağrısı Nasıl Geçer

hamile kadının diş ağrısı nasıl geçer

It is natural for a pregnant woman to experience toothache. Because pregnant women now share the extracts and vitamins they get from the foods they consume with their babies. For this reason, the question of whether toothache is normal while waiting for a baby, can be answered as, after a while, it is normal for pregnant women to have toothache due to not getting enough calcium and vitamins.

 

 Toothache can occur due to decay in the tooth, the gum advancing in an unhealthy direction, or the tooth's inability to reach sufficient vitamins and calcium. For this reason, it is of course possible to have toothache in women who do not take enough nutrients and vitamins while pregnant. Considering the causes of toothache described above, the question of what causes toothache while pregnant will be answered, but the question of what to do to relieve the pain cannot be answered. The answer to this question will be explained below.

 

 Natural Remedies for Tooth Pain in Pregnancy

 

 Since toothache is likely to occur while pregnant, many pregnant women can seek answers to questions such as what is good for toothache or what is good for toothache even before they have a toothache.

 

 Pain relief can be given to the question of what causes toothache while pregnant, as in normal times. However, as the expectant mother should be careful while taking medication while pregnant, the first solution should not be pain relievers. For this, the best way to answer questions such as how toothache during pregnancy is to consult a dentist. For those who do not have this opportunity at the moment, natural solutions that can be used in pregnancy will be listed below.

 

 Garlic

 

 Since garlic is a natural antibiotic, it can be said as the best herbal remedy for toothache caused by tooth decay. However, garlic should be used raw. It can be placed on the tooth or it can be applied by putting on the dream brush and brushing the teeth.

 

 Salt Water Gargle

 

 Gargling with salt water helps to numb the tooth for a while and not to feel the pain of the tooth. In addition, gargling with salt water is a good natural solution as it helps to get rid of germs in the teeth by gargling with salt water during pregnancy.

 

 Clove

 

 Since clove has an anesthetic and antiseptic effect, it is one of the best natural solutions to replace painkillers that cannot be used during pregnancy. Pain can be alleviated by keeping a dry clove on the aching tooth.

 

 Mint

 

 Another natural remedy for toothache is peppermint. Fresh mint can be crushed and kept on the aching tooth.

 

 Cold Compress

 

 Applying cold compresses to the aching tooth relieves the pain.

Gebelikte diş ağrısı yaşandığında ne yapılmalı?

Anne adaylarını gebelik döneminde en çok korkutan ihtimallerden biri de gebelik sürecinde diş ağrısı çekmek. Ağrı kesici kullanımına çoğunlukla izin verilmeyen bu dönemde, haliyle dişe uygulanabilecek tedaviler de kısıtlı. Bu nedenle hamile kalmayı planlayan kadınlara ilk önce sıkı bir diş kontrolünden geçmeleri tavsiye edilir.

HAMİLEYKEN DİŞİNİZ AĞRIRSA NE YAPMALISINIZ?

Anne adaylarının karşılaştığı diş problemleri karşısında neler yapılması gerektiğini diş hekimleri tarafından şöyle açıklanır. gebelik döneminde anne adayında aniden başlayan diş ağrısının nedeninin diş sinirinin etkilendiğinin göstergesi olduğu bu durumda da kanal tedavisine gerek duyulabileceğini söylerler. Hamilelikte diş eti problemlerine ise, gebeliğin her ayında müdahale edilebileceğini, gömülü olan 20 yaş dişlerinin genelde ağrıya sebep olup, akut bir alevlenmeden sonra tekrar pasif döneme geçtiğini belirtirler. Bu tür ağrılarda diş hekiminin muayenesinden sonra yapılacak olan tedavinin doğum sonrasına ertelenebileceği ifade edilir.

Gebelikte diş ağrısı yaşandığında ne yapılmalı

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Diş ağrılarının birçok nedeni olabileceğini belirten diş hekimleri; 20 yaş diş ağrıları, eklem ağrıları, diş ve diş eti iltihabı ağrıları ve diş sinirinden kaynaklanan ağrıların en çok rastlanan diş ağrıları olduğunu belirtirler. diş ağrısı geçirmeye çalışmadan önce diş ağrısının neden kaynaklandığı tespit edilmesi gerektiğini ifade eden uzman hekimler bunun için uygun bir tedavi yönteminin uygulanması gerektiğini belirtirler. Diş ağrısı tespitinin sadece diş hekimi tarafından yapılmakta olduğu unutulmaması gerektiğinin altı çizilirken, diş hekimine gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek bazı çözüm önerilerinin uygulanabileceğini belirtirler.

ÖNLEMLER:

• Basit ama etkili; dişinizi düzenli aralıklarla fırçalayın.
• Gargara yapmayı ihmal etmeyin.
• Soğuk kompresle rahatlatın.
• Dişe kesinlikle kolonya, aspirin, alkol koymayın.
• Beslenmenize dikkat edin.

False

Hamilelikte Diş Ağrısı

Gebelik döneminde değişen beslenme alışkanlıkları ve hormonal denge, zaten hassas hale gelen vücut dokularının bakteriyel faaliyetlere zemin hazırlamasına yardımcı olur ve hamilelik öncesinde ve esnasında ihmal edilen ağız bakımı da anne adaylarının genellikle hamileliğin ortalarında başlayan diş ağrıları ile oldukça zor zamanlar yaşamasına sebebiyet verir.

Hamilelikte Diş Ağrısının Nedenleri

Gebelik döneminde vücudun fizyolojik ve psikolojik hassasiyetinin artması, diş ağrısına neden olabilecek komplikasyonlar için uygun zemini hazırlar. Burada belirleyici olan iki nokta vardır;

Özellikle gebelik öncesinde ağız bakımı yaptırarak gebelikte tehdit oluşturabilecek potansiyele sahip çürüklerin ortadan kaldırılması adına gerekli adımları atmayan anne adayları, bu yaklaşımını hamilelik döneminde de devam ettirdiği takdirde diş ağrısı ile karşılaşma ihtimalleri hayli yükselecektir.

Diş ağrısının hamilelik sürecinde kritik problemlerden biri olmasının arkasında, anne adaylarının ilaç ve antibiyotik kullanımından uzak durması gerektiği kabulü yatar. Ağrılar karşısında en etkili çözümler olan ilaçların zorunlu haller dışında kullanılmaması gerektiği, diş ağrıları için doğal çözümleri gündeme getirir.

Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

Gebelik döneminde anne adaylarının karşılaştığı diş ağrısına yönelik çözümler, ağrının etki derecesine ve hastanın, gebeliğin hangi döneminde olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Uzman hekimlerin tavsiyesi; gebelik öncesinde tam bir muayene ve bakım ile gebelikte sorun yaratabilecek diş ağrılarının önemli ölçüde engellenmesi yönündedir. Bu tavsiyenin arkasında yatan nokta; gebelikte yapılabilecek müdahalelerin kısıtlı olduğu ve bebek sağlığı temelli bir yaklaşım benimsenmesidir. Nitekim anne adaylarına röntgen vb. radyoaktif etkiye sahip cihazlarla görüntüleme ya da muayene yapılması gebelik döneminde mümkün değildir. Dolayısıyla hamilelikte diş ağrısına çözüm olarak ilk adımda doğal yöntemler uygulanması yaklaşımı benimsenmelidir.

Gebelikte diş ağrısı yaşayan anne adayları;

seçeneklerini uygulayabilir.

Diş ağrısının rahatsız edici boyutlara ulaşmasını beklemeden hekim kontrolüne başvurulması, zamanında müdahale açısından oldukça önemlidir çünkü hamileliğin her döneminde diş tedavisi uygulamak mümkün değildir. Gebeliğin ilk 3 ayı bebeğin gelişim gösterdiği dönem olduğundan dolayı bu dönemde herhangi bir diş tedavisi uygulaması tavsiye edilmez ve tedavi için en uygun dönem; gebeliğin 2. periyodu olarak nitelendirilen 3 - 6 aylık aralıktır.

Hamilelikte diş ağrısıyla karşılaşan anne adayları hiç şüphesiz ağrı kesici ve antibiyotik kullanımına da yatkındır fakat daha önce de kısaca belirttiğimiz gibi gebelikte ilaç kullanımı, özellikle keyfi durumlarda asla tavsiye edilmez. Dolayısıyla anne adayları, ilaçların bebek gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alarak diş ağrıları için uzman hekim kontrolüne başvurmadan ilaç kullanmamalıdır.

Hamilelikte diş eti ağrısı önlenebilir mi ?

Evet, hamilelikte diş eti ağrısının önlenmesi mümkündür fakat bunu tam anlamıyla gerçekleştirebilmek adına, hamilelik öncesinde genel bir ağız bakımının yapılması oldukça önemlidir.

Gebelikte hormonal dengenin bozulması diş etlerini çok daha hassas bir hale getirir ve beslenme ihtiyacının da artmasıyla birlikte diş etlerinde biriken besin kalıntıları da artış gösterir ve bu durum da diş plağı oluşumuna zemin hazırlar.

Bakteriler için uygun alanlar olan diş plakları, diş etlerinde enfeksiyona neden olarak hassasiyet ve ağrıyı da beraberinde getirir ve bu enfeksiyonun en net belirtisi ile diş eti kanamalarıdır.

Gebelikte diş eti ağrılarını önlemek adına ağız bakımına azami ölçüde hassasiyet gösterilmesi ve beslenme dengesinin karbonhidrat odaklı bir yapıdan çıkarılarak çeşitlendirilmesi gerekir.

Gebelik döneminde kanal tedavisi mümkün mü ?

Hamilelikte zorunlu hallerde kanal tedavisi ile dişteki bakteriyel faaliyetlerin temizlenerek dişin canlılığının korunması mümkündür. Tedavi imkan dahilinde olmasına karşın, aciliyet gerektiren bir durum yoksa uygulanmaz ve geçici çözümlerin de yardımıyla ağrı azaltılarak tedavi doğum sonrasına ertelenir.

Kanal tedavisi lokal anestezi altında gerçekleşen bir işlemdir ve yapılan çalışmalarda anestezinin bebeğin gelişimini etkileme ihtimalinin yok denecek kadar az olduğu gözlemlenmiştir. Yine de gebeliğin ilk 3 ayında bebeğin organ gelişimi olması ile kanal tedavisinden olabildiğince uzak durulması gerektiği ve eğer bir tedavi uygulanması gerekiyorsa bu tedavi için 3 - 6 ay periyodunun çok daha uygun olacağı uzmanlar tarafından kabul gören yaklaşımdır.

Dişteki çürükler bebek gelişimini etkiler mi ?

Diş çürükleri bakteri faaliyetlerinin kesin bir işaretidir ve anne ile bebeği arasındaki akış ile vücut için zararlı bakterilerin bebeğe ulaşması ihtimali mevcuttur. Bu ihtimali minimize etmenin en doğru yolu; hamilelik öncesinde ağız bakımının yaptırılarak gebelikte rahatsızlık verebilecek çürük bir diş kalmamasını sağlamak ve bu bakımı hamilelik sürecinde de devam ettirerek beslenme düzenindeki değişimler ve hormonal dengenin bozulmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek hassasiyetleri engellemektir.

Diş hekimleri, yoğun bakteriyel faaliyetlerin olduğu çürüklere gebelik sürecini takip eden hekimden onay geldiği takdirde müdahale edebilir çünkü çürük ne kadar büyürse, bebeğin gelişimini etkileme ihtimali de o denli artacaktır.

Hamilelikte diş ağrısı için ağrı kesici kullanılabilir mi ?

Gebelikte ilaç kullanımı noktasında uzmanların birleştiği görüş; ilaçlardan mümkün ölçüde uzak durulmasıyla birlikte mutlaka ilaç kullanımı gerektiren durumlarda da bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileme ihtimali en düşük seçeneğin tercih edilmesidir.

Hamilelikte diş ağrısı için ağrı kesici kullanımına da bu perspektiften yaklaştığımızda, ağrının gargara, soğuk kompres ya da bitkisel kürler ile azaltılamadığı durumlarda ağrı kesici kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Burada unutulmaması gereken; kullanılacak ağrı kesicinin ne olması gerektiği noktasında mutlaka uzman hekim tavsiyesinin izlenmesi gerektiğidir.

Toplumumuzda antibiyotik kullanımına da yaygın bir eğilim vardır ve özellikle enfeksiyonun yoğun olduğu diş ağrılarında bilinçsiz antibiyotik kullanımının bebeğe zarar vereceği aşikardır. Dolayısıyla ağrı kesici kullanımında olduğu gibi antibiyotik gibi çok daha ağır ilaçlarda da yalnızca gebelik sürecini yürüten hekimin tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilmelidir.

Hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar ?

“Gebeliğin belirli dönemlerinde mutlaka diş ağrısı görülür.” kabulü oldukça yanlıştır ve diş ağrısının hamileliğin kaçınca haftasında başlayacağı, gebenin hamilelik öncesi ve esnasında ağız bakımına gösterdiği özenle doğrudan ilgilidir.

Gebelikte hormonal dengenin bozulması ve vücut dokularının çok daha hassas bir hale gelmesinin sonucu olarak gebelerde diş ağrısının çoğu zaman - haftalardan sonra görülmeye başladığını söyleyebiliriz. Elbette bu bir genellemedir ve tüm gebeler için bu genellemenin doğruluğunu kabul etmek mümkün değildir. Diş ağrısının gebeliğin herhangi bir anında başlayabilme ihtimalini dikkate alarak mümkün olan tüm ağız bakım önlemlerinin alınması, en doğru yaklaşım olacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir