2022 ayt kaç kişi girdi / YKS kaç kişi başvurdu? ÖSYM YKS (TYT, AYT, YDT) sınavı ne zaman? - Türkiye Gazetesi

2022 Ayt Kaç Kişi Girdi

2022 ayt kaç kişi girdi

AYT'ye kaç kişi girdi? AYT sınavına kaç kişi katıldı? YKS'de kaç kişi tercih yapacak? (4 yıllık-2 yıllık)

AYT'ye kaç kişi girdi? AYT sınavına kaç kişi katıldı? YKS'de kaç kişi tercih yapacak? (4 yıllık-2 yıllık) YKS sınavı büyük beklentiler ve heyecan ile birlikte sona erdi. YKS sınav sürecinin sona ermesiyle adayların önünde şimdi de tercih süreci olacak YKS sınav sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından kısa bir süre sonra ise adaylar üniversite tercihi yapacak. Peki YKS'de kaç kişi tercih yapacak?

Türkiye'nin en geniş katıllı sınavlarından biri olan YKS sınavı Haziran tarihleri arasında tüm illerimizde ypıldı. YKS sınavına bu sene her zamankinden daha fazla katılım olması bekleniyordu. Bilindiği üzere YKS sınavında TYT ve AYT baraj uygulaması kaldırılmıştı. Yeni sisteme göre YKS'nin oturumlarına giren ve paunları hesaplanan tüm adaylar üniversite tercihinde bulunabilecek. Bu durum üniversite yarışında adayları daha da endişelendiriyor. Peki YKS sınavına kaç kişi girdi, Kaç kişi üniversite tercihi yapacak?

AYT'ye kaç kişi girdi?

ÖSYM Başkanı Halis YKS'ye başvuranların sayısına ilişkin önemli bilgiler verdi. Aygün açıklamasında "3 milyon bin adayın başvurduğunu belirterek şöyle konuştu: "TYT'ye 3 milyon bin aday katılacak. ikinci oturum olan AYT'ye 2 milyon 56 bin aday katılacak. Üçüncü ve son oturum olan YDT'de ise bin aday sınava girecek." demişti. Aygün'ün açıklamalarına bakılırsa YKS sınavında 3 milyondan fazla aday ter döktü.

AYT sınavına kaç kişi katıldı?

AYT sınavına girenlerin sayısı da lisans bölümlerini tercih edecek olan adaylar için büyük önem taşıyor. Aygün açıklamasında "AYT'ye 2 milyon 56 bin aday katılaca" demişti. AYT'ye katılan adayların sayısı net olarak henüz açıklanmadı ancak 2 milyondan fazla adayın AYT'ye girdiği tahmin ediliyor.

YKS'de kaç kişi tercih yapacak? (4 yıllık-2 yıllık)

YKS'de AYT ve TYT baraj uygulaması son buldu. Buna göre TYT ve AYT'de puanı hesaplanan adaylar tercih yapabilecek. TYT'de Türkçe ya da Matematik testlerinin birinden 0,5 net yapan ve ikinci basamak olan AYT'de ilgili puan türünden 0,5 net yapan yani TYT soru, AYT 80 sorudan toplam 1 net yapanların üniversiteye yerleşebileceğine dikkat çekiyor. Bu aday Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) en düşük 50 üzerinden hesaplandığında, ,16 puan alacak.

Kaç kişi üniversiteye yerleşecek?

YÖK Başkanı Özvar, Türkiye'de 1 milyona yakın kontenjan bulunduğunu İfade ederek, "Bu kontenjan için 3 milyon bin adayımız üniversite sınavında yarışacaklar. Öncelikle genç kardeşlerimize, adaylarımıza şunu ifade etmek isterim. Sınav, başarı sıralamasına dayalı bir sınavdır. Yani bu sınavda kim daha fazla soru çözer, kim daha fazla başarılı olur ise sınav sıralaması buna göre teşekkül edecektir. Bu açıdan sınavın başarı sıralamasına dayalı olduğunu unutmamaları lazım." dedi.

Başarı sıralaması devam ediyor

YKS'de barajın kaldırılması başarı sıralamasının da kalktığı anlamına gelmiyor. Bazı bölümlerde baraj uygulamaı devam ediyor. Bu kapsamda tıp fakültelerinde en düşük 50 bininci; hukukta en düşük bininci; mühendislik programlarında bininci; mimarlıkta bininci; öğretmenlik programlarında bininci; eczacılıkta en düşük bininci; diş hekimliğinde de en düşük 80 bininci başarı sırasına sahip olma şartı aranacak.i

YKS'ye kaç kişi katıldı? YKS sınavına kaç kişi girdi?

YKS sınavının sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı tarafından duyurulan bilgilere göre YKS sınavına bu sene rekor sayıda başvuru yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Haziran'ın tarihlerinde gerçekleştirildi. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sınavının sonuçları erişime açıldı. ÖSYM, YKS sınavına ait sayısal bilgileri yayımladı. Buna göre YKS sınavına kaç kişi girdi? YKS'ye kaç kişi katıldı? İşte üniversite sınavına dair sayısal bilgiler

YKS SINAVINA KAÇ KIŞI GIRDI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'nin en yüksek katılımlı sınav olduğunu belirterek, "Temel Yeterlilik Testine (TYT) başvuran 3 milyon bin adaydan, 3 milyon 8 bin aday sınava katıldı, bin 31 aday sınava girmedi. Alan Yeterlilik Testine (AYT) başvuran 2 milyon 56 bin adaydan 1 milyon bin aday sınava katıldı, bin aday sınava girmedi. Yabancı Dil Testine (YDT) başvuran bin adaydan da bin aday sınava katıldı, 35 bin aday sınava girmedi." açıklamasında bulundu.

Aygün, TYT'ye başvuran adayların yüzde 93'ü, AYT'ye başvuran adayların yüzde 90'ı ve YDT'ye başvuran adayların yüzde 78'inin oturumlara katıldığını belirtti.

TYT'ye giren kadın ve erkek aday sayısının hemen hemen aynı iken AYT'ye giren adayların yüzde 53'ünün kadın, yüzde 47 sinin erkek olduğunu aktaran Aygün, YDT'ye katılan adayların ise yüzde 60'ının kadın, yüzde 40'nın erkek olduğunu ifade etti.

YKS'YE KAÇ KİŞİ KATILDI?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan kişi sayısı belli oldu.

Sınava Giren Aday Sayısı TYT oturumunda kişi olurken,

AYT oturumuna ,

YDT oturumuna ise kişi katıldı.

TYT Oturumu - AYT Oturumu - YDT Oturumu

Başvuran Aday Sayısı: - -

Sınava Giren Aday Sayısı: - -

Sınava Girmeyen Aday Sayısı: - -

Sınavı Geçersiz Sayılan Aday Sayısı: - 43 - 6

Sınavı Geçerli Aday Sayısı: - -

2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS yerleştirme puanı nedir? Yerleştirme puanı ile taban puanı aynı mı?

YKS taban puanları ! 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS ne zaman? YKS’ye kaç kişi girecek?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'ye başvuran adayların, öğrenim ve mezuniyet durumuna, okul türlerine, yaş grupları ile başvuru yöntemlerine göre dağılımını değerlendirdi.

İlk kez 'de uygulanan YKS'nin Haziran'da bu yıl beşincisinin gerçekleştirileceğini belirten Aygün, "YKS, 5 yıl içinde en çok adayın başvurduğu YKS olma özelliği taşıyor." dedi.

Halis Aygün, 18 Haziran Cumartesi günü uygulanacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon bin aday,19 Haziran Pazar sabah oturumu Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 56 bin aday, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) bin adayın katılacağını belirtti.

Başvuran aday sayısı yaklaşık yüzde 25 arttı

ÖSYM Başkanı Aygün, "YKS'ye gireceklerin sayısı bin aday artışıyla geçen yıla oranla yüzde 24,36 arttı. YKS'ye başvuran aday sayısı 2 milyon bin iken bu yıl YKS'ye 3 milyon bin aday başvurdu." bilgisini verdi.

Halis Aygün, Haziran'da yapılacak YKS'ye başvuru yapan adayların öğrenim durumlarına ilişkin şunları kaydetti:

"Lise son sınıfta olan aday sayımız bin 37 (yüzde 28,23), lise mezunu olup bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olan aday sayımız ise 1 milyon bin (yüzde 47,99). Bir yükseköğretim programına yerleşmiş veya kayıtlı aday sayımız ise bin (yüzde 12,27), bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayımız bin (yüzde 9,03). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayımız da 80 bin (yüzde 2,48)."

En yaşlı aday 88 yaşında

Lise son sınıf adaylarından bin 'sinin (yüzde 52) kadın, bin 'inin (yüzde 48) erkek olduğunu belirten Aygün, mezun adaylardan 1 milyon bin 'unun kadın, 1 milyon bin 'unun erkek olduğunu aktardı.

ÖSYM Başkanı Aygün, şöyle devam etti:

"Genel toplamda YKS'de 1 milyon bin (yüzde 49) aday kadın, 1 milyon bin 34 (yüzde 51) aday ise erkeklerden oluşuyor. Sınava girecek adayların yaş ortalaması 23,8, beklenildiği gibi yaş aralığında yoğunlaşma var. En yaşlı adayımız 88 yaşında. yaş aralığında bin aday bulunmaktadır. yaş aralığında 43 bin adayımız yer almaktadır."

Halis Aygün, adayların kaç kez YKS başvurusu yaptığına ilişkin detaylarla ilgili bilgi verirken, "Adaylardan 1 milyon bin 'i (yüzde 49) YKS'ye ilk kez başvurmuş. bin (yüzde 29) adayın ikinci başvurusu, bin (yüzde 13) adayın üçüncü başvurusu, bin (yüzde 6) adayın dördüncü başvurusu, 78 bin 34 (yüzde 2) adayın ise beşinci başvurusu." ifadelerini kullandı.

En çok aday Anadolu lisesinden

YKS'ye başvuran adayların okul türlerine göre dağılımı hakkında ÖSYM Başkanı Aygün, şunları kaydetti:

"Adaylarımızın 1 milyon 6 bin 'sı (yüzde 31,02) Anadolu lisesinden, bin 9'u (yüzde 25,84) meslek lisesinden, bin 'ü (yüzde 22,07 ) açık öğretim lisesinden, bin 24'ü (yüzde 9,03) liselerden, bin 'i (yüzde 7,58 ) imam hatip lisesinden, 83 bin 'i (yüzde 2,58) fen lisesinden, 19 bin 'i (yüzde 0,62) güzel sanatlar ve spor lisesinden, 11 bin 'si (yüzde 0,37) sosyal bilimler lisesinden, 29 bin 11'i (yüzde 0,89) diğer liselerden."

Yaklaşık 3 milyon aday dijital ortamı seçti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, başvuru yöntemlerine ilişkin de şunları söyledi:

"Sınav başvurularının dijital ortama taşınmasıyla adaylarımızın çoğunluğu başvurularını herhangi bir başvuru merkezine gitmeden çevrim içi gerçekleştirdi. Hizmete sunduğumuz dijital sistemler ile 2 milyon bin aday, herhangi bir başvuru merkezine gitmeden YKS'ye başvuru yaptı. YKS'ye başvuran 3 milyon bin adaydan 2 milyon bin 'si (yüzde 91) YKS başvurusunu dijital ortamda gerçekleştirdi. Adaylarımızın yalnızca bin 'ü (yüzde 9) merkezlerimize giderek başvurularını gerçekleştirdi."

Sınav süreçlerinde yenilikçi olmak adına sınav başvurularının dijital ortama taşınmasıyla birlikte adayların çoğunluğunun başvurularını herhangi bir başvuru merkezine gitmeden çevrim içi gerçekleştirdiğine işaret eden Aygün, YKS başvurusunu ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştiren aday sayısının 2 milyon bin (yüzde 67,33), ÖSYM AİS Mobil uygulaması üzerinden tamamlayanların ise bin 70 (yüzde 23,61) olduğunu vurguladı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir