iki buçuk aylık bebek kilo boy / 24 Aylık Bebek Gelişimi - Ay Ay Bebek Gelişimi | MUSTELA

Iki Buçuk Aylık Bebek Kilo Boy

iki buçuk aylık bebek kilo boy

 Son Güncelleme:

2 aylık bebek gelişimi - 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 2 aylık bebek ne kadar uyur, 2 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 2 aylık bebek kilosu, 2 aylık bebek bakımı, 2 aylık bebek aşısı, 2 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 2. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.

İlk aylarda bebeğinizin büyüme ve gelişimi hızlıdır. Bebeğiniz kronolojik olarak büyüdükçe beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlarında; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişiminde normallerin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak siz anne-babanın yetkinliğini arttırır.

2 aylık bebeğin gelişiminde sizleri nelerin beklediğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ayrıntılarıyla anlattı.

2 AYLIK BEBEĞİN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Yüz üstü yatarken başını kaldırıp, daha dik tutmaya başlar. Kucağınıza aldığınızda baş kontrolü daha iyidir. Yüz üstü ve sırt üstü yatarken başını kolaylıkla sağa ve sola çevirebilir. Elleri artık yumru şeklinde değildir. Ellerine verilen cisimleri kavramaya başlar. Bu nedenle artık ellerine yutamayacağı, tehlikeli olmayan oyuncaklar, ses çıkaran objeler vererek gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEĞİN DUYUSAL GELİŞİMİ

Görme Yetisi: Göz kontağı kurmaya başlar, cisimlere daha iyi odaklanır, renkli objeleri 90 derecelik bakış açısı ile takip edebilir.

İşitme Yetisi: Artık bebeğiniz sizi tanıyor, annenin ve babanın sesini biliyor. Yumuşak ve sert sesleri ayırabilir. Sesin nereden geldiğini anlamak için başını çevirebilir.

Koku ve dokunma Yetisi: Kokuların ayrımını yapabilir, anne ve babanın kokusunu bilir. Kucağa alınmasından hoşlanır, rahatlar ve ağlıyor ise sakinleşir.

2 AYLIK BEBEĞİN ZİHİNSEL GELİŞİMİ

İlk aylar nöro-motor gelişimin en hızlı olduğu zamandır. Zihinsel gelişimin en önemli göstergelerinden biri bebeğinizin sizinle iletişime geçtiğini göstermesidir. funduszeue.info itibaren bebeğiniz göz teması kurarak, sizi dinleyerek, ağlama sesinde farklılıklar göstererek, gülümseyerek ve agulayarak kendisini daha iyi ifade eder. 

2 AYLIK BEBEĞİN DİL VE SOSYAL GELİŞİMİ

Artık karşılıklı iletişimden müthiş keyif alıyorsunuz. Karnı tok, altı kuru, keyfi iyi ise sizinle güzelce göz kontağı kurar, sizi izler, konuşmalarınızı dinler, size karşılık olarak gülümser, kısa sesler ve heceler ile agular, kollarını ve bacaklarını heyecanla ritmik olarak hareket ettirir. Sizin ona cevap vermenizi bekler.

Acıktığında, bezi kirlendiğinde, gazı olduğunda ağlama şekli değişir, yüzünü buruşturur, farklı ağlama tonları yapabilir. Siz, onun ifadelerinden ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK GELİŞİM TABLOSU

Bebeğinizin fiziksel gelişimini değerlendirmede gelişim tabloları bize yol göstericidir. Her bebeğingelişim hızını ırk, genetik , cinsiyet veyaşa göre değişiklik gösteren persantil dediğimiz büyüme eğrilerini kullanarak ölçeriz. Türkiye standartlarına göre hazırlanmış persantil eğrilerinde 3. persantil alt sınırı, persantil üst sınırı, persentil ise ortalama değerleri gösterir.

Şimdi 2aylık bir bebeğin persantil tablosuna bakalım;

2 aylık bebek gelişimi - 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

2 AYLIK BEBEK BOYU VE KİLOSU KAÇ OLMALIDIR?

Bebeğinizin cinsiyetine göre farklılık göstermekle birlikte funduszeue.infoın sonunda boyu ortalama cm, kilosu gram civarındadır.

2 AYLIK BİR BEBEK NELER YAPAR?

- Göz kontağı kurar, başını sağa sola çevirerek sizi ve objeleri izlemeye başlar.

- Anne babasının sesini bilir, sesin geldiği yöne doğru başını çevirebilir.

- Bilinçli gülümsemeye başlar, size gülümseme ile yanıt verir.

- Ağlama dışında kısa küçük hece tekrarı şeklinde agulama dediğimiz sesleri çıkarmaya başlar.

- Yüz üstü yatarken başını kaldırabilir, kucakta iken başını kısa süreli dik tutabilir.

- Sırt üstü yatarken kısa süreli başını kaldırıp sağa ve sola döndürebilir.

- Eliyle cisimleri kavramaya başlar.

2 AYLIK BEBEK AŞILARI

Bebeğin 2 ayın sonunda 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşıdır.

2AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR VE AKTİVİTELER

Bebeğiniz ile iletişim kurmak, en mucizevi ve destekleyici aktivitedir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını giderirken, uykuya geçerken gözlerine bakarak, ona dokunarak sakin, yumuşak ve sevgi dolu ses tonunuzla normal konuşma ritminizde onu ne kadar çok sevdiğinizi, onun çok güzel ve çok akıllı bir bebek olduğunu söyleyin. Kucağınıza alın evin odalarını gezdirin, ona hikayeler anlatın, şarkılar söyleyin, müzikler dinletin. Onu temiz hava alacağı açık alanlara götürün ve doğanın renkleri ile tanıştırın.

Size aguladığı zaman bebeğinizi dinleyin, sözlerinin bitmesini bekleyin, sonra cevap verin, size gülümseyecek ve tekrar agulamaya başlayacak. Böylece birbirinizi daha iyi anlayacak ve birlikte güzel bir oyun kurmuş olduğunuzu göreceksiniz.

Kasları gün geçtikçe kuvvetlenen bebeğiniz elleri ile cisimleri daha sıkı kavrayabilir. İkinci ayın sonuna doğru oyun minderi alın, sırt üstü yatırın ve sizin kontrolünüzde kısa süreli yüz üstü yatırmaya başlayın. Duyusal becerilerini geliştirmek için ulaşabileceği farklı alanlara ona zarar vermeyecek yumuşak, renkli, ses çıkaran oyuncaklar koyabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK UYKUSU KAÇ SAAT OLMALI VE UYKU DÜZENİ NASILDIR?

Günlük uyku süresi ortalama 15 saattir. Gece gündüz kavramı daha oluşmamıştır. Sık uyanırlar, ihtiyaçları giderildikten sonra tekrar uykuya geçerler.

2AYLIK BEBEKLERDE GECE UYKUSU

Anne babanın uykusuz geceleri azalmaya başlıyor. Çünkü bebeğinizin gece uykuları ilk bir ayına göre daha uzundur. funduszeue.infoın sonuna doğru iyi bir beslenme sonrası 3 saat rahatlıkla gece uyuyabilir.

2 AYLIK BEBEK NEDEN UYUMAZ?

Bebeklerin mizaçları gibi uyku düzenleri de farklı olabilir. Bebeğinizin sağlık problemi yok ise karnı tok, altı kuruve gelişimi iyi ise tedirgin olmayın. Uyku için uygun oda koşullarını sağlayıp sağlamadığını kontrol edin. Oda ısısını derecede tutun. Pamuklu kalın olmayan giysilerle, sessizve loş ışıklı bir odada uyumasını sağlayın.

2  AYLIK BEBEK YATIRMA POZİSYONLARI

Bebeğinizin ilk aya göre daha hareketli fakat halen sağa sola dönemez, bıraktığınız yerde olduğu gibi kalır. Bebeğinizin sağlıklı nefes alarak uyuması için ilk ayda olduğu gibi sırt üstü yatırma pozisyonunu öneriyoruz. Bebeğinizi özellikle bu aylarda ani bebek ölümü sendromundan korumak için yüz üstü asla yatırmayınız.

2 AYLIK BEBEK HER GÜN KAKA YAPAR MI?

Formüla mama ile beslenen bebeklere göre anne sütü ile beslenen bebeklerin kaka yapma sayısı daha fazladır. Çünkü anne sütü daha kolay sindirilir. 2 aylık bir bebek genelde her gün kaka yapar, fakat bazen hekiminizin kontrolünde sağlık problemi olmaması şartı bu süre uzayabilir.

2AYLIK BEBEK İSHAL OLUR MU?

2 aylık bir bebekte mikrobik ishal nadir olmakla birlikte görülebilir. Ebeveynlerin el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir.

2 AYLIK BEBEK NE YER VE İÇER? 2 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Beslenmesine sadece anne sütü ile veya anne sütünü alamadığı durumlarda formül mama ile devam edilmelidir. Anne sütünün %80'i su olması ve mamalar su ile hazırlandığı için ek olarak bebeğinize su vermenize gerek yoktur. Mide kapasitesi zaten küçük olan bebeğinizi gereksiz su vererek midesini su ile doldurmayın. 1 yaşına kadar inek sütü ve keçi sütü vermeyiniz.  

2 AYLIK BEBEK NE KADAR EMER? 2 AYLIK BEBEĞİN EMZİRME SIKLIĞI

Beslenme sıklığı ilk aya göre biraz daha azalmıştır. Günde defa beslenmesi yeterlidir. Gece uyku süresi arttığı için gece besleme sıklığınız da azalacaktır. Günlük ortalama kilosu x cc ile beslenir.

2 AYLIK BEBEK EK GIDA LİSTESİ

Bebeğiniz ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütünün olmadığı veya verilemediği durumlarda formüla mama ile beslenmelidir. 2 aylık bir bebeğe ek gıda verilmemelidir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ KONUSUNDA DİĞER İÇERİKLERİMİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

1 aylık bebek gelişimi

3 aylık bebek gelişimi

4 aylık bebek gelişimi

5 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebek gelişimi

7 aylık bebek gelişimi

8 aylık bebek gelişimi

9 aylık bebek gelişimi

10 aylık bebek gelişimi

False

2 Aylık Bebek Neler Yapar?

2 Aylık Bebek Beslenmesi

Bu aylarda eğer doğum iznindeyseniz, bebeğinizi mümkün olduğunca emzirmeniz gerektiğini unutmayın. 2 yaşına kadar ona vereceğiniz anne sütü, sizin çalışmadığınız dönemlerde direkt bebeğinizi emzirmeniz aranızdaki bağı güçlendirecek ve sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

2 aylık bebek beslenme sıklığını merak ediyorsanız, saatte bir beslenmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Ancak bebeğinizin  meme reddi yaşamaması ve mümkün olduğunca fazla anne sütü alması için her istediğinde emzirmenizi tavsiye ediyoruz. Tabi kendi yorgunluğunuza da dikkat ederek, unutmayın siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olur.

Eğer çalışmaya geri dönecekseniz, bu dönemde bebeğinizi emzirirken bir yandan anne sütü stoğu yapmanız gerekebilir. Bu nedenle kendinize iyi bakmanız, anne sütü artırıcı gıdalarla ve sağlıklı beslenmeyle sütünüzü desteklemeniz çok değerli.

Bebek emdikçe süt gelir ve meme ucundaki reseptörler uyarılır. Bu sebeple bebek sık sık emzirilmelidir.

Anne sütü saklama koşulları ve daha fazlası için ay bebek beslenmesi makalemizi inceleyebilirsiniz.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Emer?

Artık, ”2 aylık bebek kaç cc süt içer?” sorusunu merak ettiğinizi biliyoruz. 2 aylık bebeğin mide büyüklüğü neredeyse ceviz tanesi kadardır. Bu sebeple çok çabuk doyar ve çok çabuk acıkır. Bu soru aklınızı meşgul etmesin. Bu dönemde hesaplama yapmanıza gerek yok. Bebeğinizi bol bol emzirin.

Eğer bebeğiniz çeşitli sebeplerle anne sütü alamıyorsa, mama takviyesi yapıyorsanız &#;2 aylık bebek kaç cc mama içer?&#; sorusuna cevap verecek kişi bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuzdur.

2 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

2 aylık erkek bebek ortalama gr, 2 aylık kız bebek ise ortalama gr ağırlığındadır.

Eğer bebeğinizin az kilo aldığını düşünüyorsanız ve sebebini merak ediyorsanız, Bebeğim Az Kilo Alıyor, Neden Olabilir? makalemizi okuyabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

2 Aylık Bebek Aşıları

2 ay, bebeğinizin aşı açısından biraz yoğun olduğu bir dönem diyebiliriz. 🙂

2 Aylık bebeğiniz için karma aşı 5 hastalık için yapılır. Bu hastalıklar:

Ek olarak BCG (verem) Aşısı yapılmaktadır.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Uyumalı?

Bebeğiniz ilk aylarda ortalama saat arasında uyuyabilir. Yenidoğan döneminde bu gece-gündüz ayırt etmeden olsa da 2 aylık bebeğin ortama uykusu 14 saat olup, büyük bir kısmını gece uykusunda geçirirler.

Bu ay bebeğiniz aralıksız 3 uyuyabilir. Bebeğinizi özellikle gece yatacağı uzun uykuya hazırlamak için masaj, masal gibi uyku rutinleri hazırlayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin üşüdüğü nasıl anlaşılır?

Annelerin en büyük yanılgılarından biri bebeğini çok fazla kalın giydirmektir. Mevsime göre değişse de, bebeğinizi uygun ısılarda tutmanız yeterlidir. Aşırı sıcak ortamda tutmanıza gerek yoktur. Bunun için tavsiyemiz, bebeğinizi ince katlarda giydirerek kalınlaştırmanızdır. Böylelikle onun terlediğini hissettiğinizde rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Bebeğin üşüdüğünü ellerinden anlayamazsınız, onun giyinik olan bölgelerine dokunarak anlayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Gelişimi videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bebeğiniz hapşırdığında hemen onun üşüdüğünü düşünmeyin, kendisi üşüdüğü zaman ağlayarak belli edecektir. 🙂

2 Aylık Bebek Dışarı Çıkarılabilir mi?

Hastaneden eve getirirken bebeğinizi dışarı çıkarmış oluyorsunuz. Bundan sonrada dondurucu soğuklar olmadığı sürece bebeğinizi dışarı çıkarabilirsiniz. Önceki nesillerin doğumdan sonra bebeği 2 hafta boyunca evden dışarı çıkarmama görüşü artık tamamen geçersiz. Hastaneden eve gelebilecek kadar dayanıklı olan bir bebek parka veya süper markete de götürülebilir. Ancak grip salgını varsa bebeğinizi dışarı çıkarmamanızda yarar var. Unutmayın ki bebeğinizin bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkin yolu ona bakım sağlayan insanların ellerinin temiz olmasıdır. El yıkamaya çok özen gösterin. Bebeğinizi dışarı çıkarırken onu uygun biçimde giydirin ve yanınıza ani hava değişimleri için yedek giysi alın. Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda bebeğinizin dışarıda geçirdiği zamanı kısıtlı tutun. Yazın güneşten, kışın da soğuktan korumak için bebeğinizin başlığını takın.

Bebeğin Kulak Bakımı

Bebeğinizin kulaklarının dış tarafını yıkama bezi ile veya pamukla temizleyin, fakat kulak kanalının içine parmak, pamuk, kulak temizleme çubuğu sokmayın. Kulak doğal olarak kendini temizleyebilir ve herhangi bir malzeme ile kiri gidermeye çalışmak kirin daha derinlere itilmesinden başka bir fayda sağlamaz. Eğer aşırı kir birikimi varsa bebeğinizin kulağında iltihap olabileceği anlamına gelir. Bu durumda doktorunuzla konuşun.

Eğer bebeğinizin kulağında iltihap olduğunu düşünüyorsanız, Prof. Dr. Erol Egeli&#;nin açıklamalarının yer aldığı Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? makalemizi okuyabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

Her doktorun ya da hemşirenin sağlıklı bebek kontrolünde yaklaşımı farklı olabilir. Fiziksel muayenenin genel organizasyonu yanında inceleme tekniklerinin tipi ve sayısı da bebeğin bireysel ihtiyaçlarına göre düzenlenir. Ancak genel olarak iki aylık bebek rutin muayenesinde şunların yapılması gerekir:

Alışveriş Önerisi – Satın Alın

2 aylık bebeğiniz için çeşitli oyuncaklar alabilir, böylece onun işitsel, görsel, bilişsel ve kaba motor becerilerine destek olabilirsiniz. Özellikle oyun halıları bu dönemin en ideal oyuncaklarından biridir. Oyun halısı sayesinde bebeğiniz hem hareket etmeyi öğrenir hem de oyuncakları, renkleri, nesneleri keşfetme imkanı bulurlar.

2 aylık bebek için ideal bir oyun halısı arıyorsanız buradan ulaşabilirsiniz:  funduszeue.info

Şimdi Sıra Sizde – Yorum Yazın

2 Aylık bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz? Bu ay içerisinde yaşadığınız sorunlar nelerdi? Nasıl üstesinden geldiniz? Diğer anneler için, yorumlarınızı bekliyoruz.

Beğenip Paylaşmayı Unutmayın!

Diğer annelerin ve anne adaylarının da okuyup bilgilenmesi için 2 aylık bebek gelişimi konulu makalemizi beğenip paylaşmayı unutmayın!

Öncelikle erkek ve kız bebeklerin boy ve kilo gelişiminde ufak farklılıklar olduğunu ve her bebeğin gelişiminin kendine özel olduğunu unutmayın. Eğer aşağıdaki tabloya göre bebeğinizde eksiklik veya aşırı fazlalık olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Unutmayın, bebeğinizin doğum boyu ve kilosu doğumun gerçekleştiği haftaya göre değişiklik gösterebilir.

Eğer haftada doğum yaptıysanız bebeğinizin boyu cm aralığında, kilosu ise gram civarlarında olması gerekir.

Erkek Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Çoğu anne bebeğinin gelişim sürecini merak ediyor    Bebeğimin boyu normal mi? Bebeğimin kilosu normal mi? Ayına göre gelişimi nasıl? sorularını dikkate alarak erkek bebeklerde boy ve kilo endeksi tablosu hazırladık.

Tabloda da göreceğiniz gibi, aylara göre bebek kilo alımı farklılık göstermektedir. Çünkü, her bebek özel ve her bebek farklıdır.

Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü vererek sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Unutmayın! İlk 6 ay bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür. Bir damla anne sütü bile bebeğiniz için bir mucizedir 

Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık51 cm60 cm gr gr
2 Aylık53 cm63 cm gr gr
3 Aylık55 cm65 cm gr gr
4 Aylık57 cm68 cm gr gr
5 Aylık58 cm70 cm gr gr
6 Aylık60 cm73 cm gr gr
7 Aylık62 cm75 cm gr gr
8 Aylık63 cm77 cm gr gr
9 Aylık65 cm79 cm gr gr
10 Aylık66 cm80 cm gr gr
11 Aylık68 cm82 cm gr gr
12 Aylık69 cm83 cm gr gr

Kız Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Bebeğimin kilosu normal mi? diye merak eden annelere kız bebekler için boy ve kilo tablosu hazırladık. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek bebeğinizin kilosunun ayına göre normal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bebeğiniz ilk ayında doğduğu kiloya geri düşebilir. Bu durumda kilo verdiğini düşünerek endişelenmeyin, bebeğiniz doğumdan sonra şişlik atarak ufak da olsa kilo kaybı yaşayabilir.

Çoğu anne bu durumu sütünün yetersiz olduğuna yorabiliyor. Ancak böyle düşünmek yanlış. Eğer yeterli ve dengeli besleniyorsanız, almanız gereken enerjiyi kaliteli kaynaklardan alıyorsanız yüksek ihtimalle sütünüz bebeğinize yeterlidir. 

emzirme-doneminde-beslenme

Kız Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık50 cm59 cm gr gr
2 Aylık52 cm62 cm gr gr
3 Aylık54 cm65 cm gr gr
4 Aylık56 cm68 cm gr gr
5 Aylık57 cm70 cm gr gr
6 Aylık59 cm72 cm gr gr
7 Aylık61 cm73 cm gr gr
8 Aylık62 cm75 cm gr gr
9 Aylık63 cm77 cm gr gr
10 Aylık64 cm79 cm gr gr
11 Aylık65 cm80 cm gr gr
12 Aylık66 cm81 cm gr  gr

Bebeğinizin Kilosu Düşük İse;

Sevgili anneler, bebeğinizin kilosu düşük çıkmış olabilir. Öncelikle endişelenmemenizi ve arkanıza yaslanıp önerileri okumaya devam etmenizi rica edeceğim 

İlk 6 ay bebeğinize anne sütü vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Çeşitli sebeplerden ötürü anne sütü alamayan bebek ise formül mama ile beslenmelidir. 6. ayda yavaş yavaş ek besinlere geçilir ancak 2 yaşına kadar hala bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar ise bebeğinizin ara öğünüdür.

Ek besinler ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için 6 aylık bebek beslenmesi makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle bebeğinizin kilosunun düşük olma sebebini öğrenmelisiniz. Bebeğinizi gözlemleyerek ve bebeğinizin gelişimini takip eden doktora bu konuyu danışarak ilerleyebilirsiniz.

Bebeğiniz iştahsız ise bu sebeple kilo alamıyor, düşük seyrediyorsa; öncelikle kendinize bebeğinizin acıkınca yemek yiyeceğini ve açlıktan ölmeyeceğini kendinize hatırlatın.

Her bebeğin iştahı farklıdır. Bazı bebekler daha az miktarlarda yerler ve daha seçicidirler. İştahsız bebeğiniz için yemek yemeyi eğlenceli hale dönüştürmelisiniz. Ancak bu televizyon veya reklamlar eşliğinde yemek yemek demek değildir.

Yemek yemeği eğlenceli hale dönüştürmek için ona eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Yemek yerken bebeğinizin seveceği konulardan bahsedebilirsiniz.

Dikkat! Bebeğinizde çinko ve demir eksikliği olup olmadığından emin olun. Çinko ve demir iştahsızlık yapabilir.

Bebeğinize iştah artıran şuruplar vermenizi önermiyoruz. İştah artıran şuruplar bazı bebeklerde alerji yapabilir. Doktorunuza danışmadan kullanmayın

İştahsız bebeğinizi az ama öz besleyin. Besleyici besinler vermeye çalışın. Boş enerji kaynaklarından uzak tutun. Kilo alsın diye sağlıksız besinleri bebeğinize vermek yanlış. Kendiniz evde bebeğinize besleyici tarifler yapabilirsiniz.

Bebeğiniz Kilolu İse;

Bebeğin kilolu olması çoğu zaman toplumumuzda iyi beslemişsin anlamına geliyor. Aslında çokta doğru değil, çünkü;

Yapılan araştırmalarda; yetişkinlerde görülen diyabet, koroner kalp hastalıkları, bazı kanser tipleri gibi çeşitli hastalıkların çoğunun çocukluk dönemindeki yanlış beslenme alışkanlıkları ile ilgili olduğu saptanmıştır.

Öncelikle bebeğinizin neden kilo aldığını gözlemlemelisiniz. Nerede yanlış yapıyor? veya yapılıyor?

Bebeğiniz her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da sizi örnek alır. Bebeğinize sağlıklıbeslenme alışkanlığı kazandırmak için sizler yol gösterici bir rehber olmalısınız.

Boş enerji kaynaklarından, abur cuburdan bebeğinizi uzak tutmaya çalışın. 1 yaşından önce yasak besinler konusunda dikkatli olun.

Siz tanıştırmadığınız sürece bebeğiniz hiçbir besinin tadını bilemeyecek unutmayın!

Yemekleri bebeğiniz 1 yaşından küçük ise tuzsuz, 1 yaşından büyük ise az tuzlu yapmaya çalışın. Şekerin boş enerji kaynağı olduğunu ve bebeğinizin şekere hiç ihtiyacı olmadığını kendinize hatırlatın. Şeker yerine pekmez gibi besleyici besinler verebilirsiniz.

Son olarak, bebeğinizin ayına göre nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmenizi ve bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Uyan

instagram: funduszeue.info

bebegim-az-kilo-aliyor

2 Aylık Bebek

2 AYLIK BEBEK

2 Aylık Bebek, duyuları gittikçe gelişmeye başladığından işittiklerine tepkiler vermeye, onları anlamdırmaya çalışacaktır. Kadın ve erkek seslerini, sert veya yumuşak ses tonlarını çok daha kolay ayırt edebilecek duruma gelir. Bu aydan itibaren ilk ayda ilgi çekici nesnelere, zıt ve kontrastlı renklere ve büyük şekillere gösterdiği tepki ve ilgiler daha fazla artmaya başlar. İlk aya göre bir şeye odaklanması daha iyi durumdadır. Bebeğinizle sık sık konuşmayı, ona ismiyle hitap etmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca ona hafif tonda sakinleştirici müzikler dinletebilir hatta siz de ona şarkı söyleyebilirsiniz. Müziği dinlerken ellerinin ve ayaklarının ritmik şekilde hareket ettiğini gözlemleyebilirsiniz. 2 Aylık bebek kilosu için uzmanlar 2 aylık erkek bebeğin kilosunun ortalama gr - gr arasında boyunun ise, 57,9 Kız bebeklerin kilosunun  gr aralığında boyunun ise, 39,3 cm. olması gerektiğini ifade ederler.

2 AYLIK BEBEK FİZİKSEL GELİŞİMİ

Sırt üstü yatan bebeğiniz kendiliğinden doğrulmaya çalışacaktır. Bu da onun boyun ve sırt kaslarının güçlenmesini sağlar. Ellerini yeni keşfettiği için etrafındaki oyuncakları veya nesneleri eliyle kavramaya çalışacaktır. Eline tutuşturduğunuz şeyleri daha iyi kavradığını görebilirsiniz. Bu nedenle ona zarar vermeyecek tehlikesiz ve yumuşak nesneler seçmelisiniz. Ellerini tutmaya çalıştığınızda parmağınızı sıkıca kavramaya çalışması da aslında bunun kanıtı gibidir. Bebeğiniz bu ayda başını daha dik tutmaya ve başını daha rahat kontrol edebilmeye başlayacaktır.İki aylık bebeklerde kilo

2 AYLIK BEBEĞİN KİLOSU

2 AYLIK BEBEK BOYU

2 AYLIK BEBEK SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM

2 aylık bebek, konuşmanızı sürekli dinler ve ağız / yüz hareketlerinizi devamlı takip eder. Dilinizi nasıl hareket ettirdiğinizi fark ederek, sizin konuşmanıza benzer sesler çıkarmaya çalışacaktır. Ancak anlamlı sesler çıkarabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.   

2 aylık bebek  

2 aylık bebek artık sizi tanımaya başlar

Bu ay bebeğiniz bilinçli olarak ve isteyerek gülücükleriyle size karşılık vermeye başlayacaktır. Size gülümsüyor, sesler çıkarıyor ve size olan ifadesi daha canlıysa bu, onun keyifli ve mutlu olduğu anlamına gelir. Ancak ağlıyor, rahatsızlığını belli edecek türden tiz sesler çıkarıyorsa bu durum onun kendisini iyi hissetmediğine işaret olabilir.

İhtiyaçlarını belli etmek için ağlar

Bebeklerin bir çoğu yüzlerinin annelerine dönük olmasını severler. Ancak dışa dönük şekilde tutarak ona dış dünyayı da tanıştırmış olursunuz. Bebeğinizin tüm gereksinmelerini sağladığınız sürece, beslenme ve uyku düzeni de yavaş yavaş daha düzenli hale gelecektir. Henüz konuşmadığından dolayı ihtiyaçlarını belli etmek için ağlama refleksi gösterecektir. Bebeğinizde bir düzen oluşmaya başladıysa bu, onun daha stressiz ve mutlu hissetmesini de sağlayacaktır. Böylece sizin hayatınıza ve etrafındaki yaşama daha çabuk uyum sağladığını görebilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK BESLENME

İlk aya göre daha da gelişmeye başlayan bebeğinizin beslenme talebinde bir artış olacak ve beslenmesi de düzene girmeye başlayacaktır. Çocuk doktorunuzla konuşarak kilo alımına göre beslenme şeklini siz de düzene sokabilirsiniz. Anne sütü haricinde doktorunuz aksini söylemedikçe herhangi bir ek gıda vermemeye dikkat edin. Bebekler için en temel besin kaynağının anne sütü olduğunu unutmayın. Eğer çalışmaya başladıysanız, bebeğiniz için süt sağmayı ve uygun koşullarda saklanmasını sağlamayı ihmal etmeyin. Biriken süt torbalarını üzerine tarih yazarak dondurucuya koyun. bu şekilde saklanan anne sütü aya kadar kullanılabilmektedir. En sağlıklı ve doğru biberonu bulmak için iyi bir araştırma yapmanız ve doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.   

Bakmanızda Fayda Var: Biberon Seçimi ve Bakım   

2 aylık bebek uykusu

2 AYLIK BEBEK UYKU

Bebeğiniz bu dönemde gündüzleri daha fazla uyanık kalmaya, geceleri ise daha uzun süre uyumaya başlayacaktır. Ortalama 7 saat uyuyabilir. Bebeğinizin karanlığı ayırt etmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle mümkün oldukça gece emzirmelerinizde onu çok sarsmamaya ve uykusunun bölünmesine neden olacak aktiviteler yapmamaya çalışın. Farklı pozisyonlarda yatmayı deneyebilir. Ancak bu aydan itibaren sırtüstü veya kafası bir yana dönük yatması sağlıklı bir yatma pozisyonudur.   Bakmanızda Fayda Var: Yenidoğan Uyku Düzeni

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına göre doktor kontrolünüz farklılık gösterebilir. Ancak iki aylık bebek için rutin muayenede şunlar yapılmaktadır: Bebeğin beslenmesi, uyku durumu ve genel gelişimi incelenir. Ailenin ve bebeğin evdeki durumuyla ilgili detaylı bilgiler alınır.

  1. Bebeğin kilosu, boyu ve kafa çevresi ölçülerek gelişim grafiğine işaretlenir.
  2. Kafasını dik tutabilmesi, el kullanımı, işitme ve göreme becerileri, sosyal etkileşimlerle ilgili testler yapılır.
  3. Bir sonraki ay için; beslenme, uyku ve gelişim konularında neler yapılabileceği aktarılır.
  4. Gerekiyorsa D vitamini ve Flor desteği konusunda önerilerde bulunulur.
  5. Aşıların yan etkilerine karşı bilgiler verilir.

Yapılacak Aşı/Aşılar

İki aylık bebek için yapılacak aşılar; eşli Karma Aşı (DaBT, İPA, Hib), BCG - (Verem), KPA (Pnömokok) funduszeue.info , Rotavirüs (RVA) 2. doz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası