50 en yakın onluğa yuvarlama / En yakın onluğa yuvarlandığında 50 olan sayıları yazınız.

50 En Yakın Onluğa Yuvarlama

50 en yakın onluğa yuvarlama

Sorular >> 2.Sınıf > Matematik > Sıralama, Karşılaştırma, Yuvarlama

1) En yakın onluğa yuvarlandığında 50 olan sayı hangi sayılar olabilir?

   A) 56
   B) 57
   C) 48




Açıklama:Soru bankası bölümümüzde bulunan "En yakın onluğa yuvarlandığında 50 olan sayı hangi sayılar olabilir?" sorusu 2.Sınıfsorusudur. Bu soru Matematikile alakalı olmakla beraber tema ya da konu olarak Sıralama, Karşılaştırma, Yuvarlamabölümünde bulunmaktadır.

Sitemizde sınıf ders ve kategorilere göre ayrılmış on binlerce soru bulunmaktadır. Bu soruya benzer olacak şekilde 2.Sınıf sorularını görmek için burayatıklayabilirsiniz. Yine aynı şekilde 2.Sınıf Matematik ile ilgili benzer binlerce soruyu görmek için burayatıklayabilirsiniz. 2.Sınıf Matematik Sıralama, Karşılaştırma, Yuvarlama ile ilgili soruları görmek için ise burayatıklayabilirsiniz.

Ayrıca on binlerce soru arasından online sınavolabilir, bu sorulardan çalışma kağıtlarıhazırlayarak öğrencilerinize çalışma kağıdı hazırlayabilirsiniz.


2. Sınıf Matematik Onluğa Yuvarlama konu anlatımı

Haberin Devamı

 Şimdi bu konuda bazı örnekler ele alalım ve işlemin nasıl yapıldığını beraber inceleyelim.

Örnek:

 24 = 20 + 4 = 2 onluk + 4 birlik = 20 yuvarlama

 Gördüğünüz gibi yukarıdaki toplama işleminde 2 10'luk ve 4 birlik bulunuyor. Yukarıdaki tanımlamalara baktığımız zaman eğer elimizde birler basamağı 4 e kadar sayı var ise o zaman bunu bir önceki onluğa yuvarlıyorduk. O yüzden 24 sayısını en yakın onluğa yuvarlıyoruz ve böylece 20 sonucunu buluyoruz.

 37 = 30 + 7 = 30 onluk + 7 birlik = 40 yuvarlama

 Bu defa 37 rakamını yuvarlama yaptık ve 40 sonucunu bulduk. Peki bunu nasıl yapılır? Sayının birler basamağına baktık ve 5’ten yukarı olduğunu gördük. Çünkü 5 ile 5’ten yukarı olan birlik basamağını gördüğümüz zaman, yuvarlamayı bir sonraki onluğa yapıyorduk. O yüzden 30 rakamına 40 sayısına yuvarladık. Şimdi bu konuda sırasıyla farklı örnekler yapalım ve bu örnekleri siz inceleyin.

 43 = 40

 36 = 40

 54 = 50

 12 = 10

 89 = 90

 75 = 80

 28 = 30

 Gördüğümüz gibi hem bir önceki onluğa hem de bir sonraki onluğa yuvarlama şeklinde işlem gerçekleştirdik. Bu işlemleri yaparak toplama ve çıkarma sonuçlarını kolayca bulabiliriz. Şimdi toplama konusunda bir örnek yapalım ve bunu inceleyelim.

Örnek:

          23 = 20

          36       = 40

          59 60

 (Gerçek rakam) (Yuvarlama)

Haberin Devamı

 Yukarıdaki toplama işleminde gördüğünüz gibi 23 sayısını en yakın onluğa yuvarladık ve 20 sayısının bulduk. Daha sonra 36 sayısının yine en yakın onluğa yuvarladık ve 40 sayısını bulduk. Daha sonra hem gerçek rakamı hem de yuvarlama yaptığımız rakamı bulduk. Arada sadece 1 sayı fark olduğunu gördük. Yani çok yakın şekilde bir tahmin yürütme işlemi yaptık.

 34 = 30

 21 = 20

 13 10

 (Gerçek rakam) (Yuvarlama)

 Bu defa çıkarma işlemi yaptık ve her iki sayıyı da onluğa yuvarladık. Böylece 34 sayısını 30 onluğa yuvarlamış olduk. Daha sonra 21 sayısının ise 20 sayısına yuvarladık. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ise hem gerçek rakamı hem de yuvarlama rakamı bulduk. Bu defa arada 3 fark oluyor.

Haberin Devamı

 Bu şekilde siz de farklı örnekler yaparak çift rakamlı sayılar da onluğa yuvarlama nasıl gerçekleştiriyor daha iyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki tanımlamaları ve problemleri dikkatli şekilde inceleyin. Bu sayede konuyu pekiştirebilir ve kolayca yuvarlama işlemi yapabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır