kedim kaloriferde yatıyor / Kedinizle yan yana uyumak için tavsiyeler » Petibom

Kedim Kaloriferde Yatıyor

kedim kaloriferde yatıyor

Kediler Üşür Mü? Kedinizi Soğuktan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Kediler üşür mü sorusu, özellikle soğuk hava şartlarının kendisini en yoğun şekilde hissettirdiği kış aylarında kedi sahipleri tarafından en çok araştırılan konulardan bir tanesi. Upuzun ve parlak tüylerinin kedinizi soğuktan tam anlamıyla koruduğun düşünüyorsanız malesef yanılıyorsunuz demektir.

Kediler de insanlar gibi soğuk havalardan etkilenebilirler. Özellikle uzun bir süre boyunca evde yaşamış ve ev ortamına alışmış olan kedilerin soğuk hava şartlarından etkilenmesinin diğer kedilere göre çok daha kolay olduğunu da söylemek mümkün.

Ümitköy Vetrium Veteriner Kliniği olarak bugün sizler için hazırlamış olduğumuz içeriğimizde kediler üşür mü konusunu mercek altına alıyoruz. Yazımıza göz atarak kedilerin üşüme nedenini ve onu soğuk havalarda nasıl koruyacağınızı öğrenebilirsiniz.

Kediler Soğukta Üşür Mü?

karlar içinde tek başına dolaşan kedi

Minik dostlarına daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sunmak isteyen kedi severler tarafından kediler hakkında her gün pek çok araştırma yapılıyor. Kediler üşür mü sorusu da bunlardan bir tanesi. Bu soruyu ise soğuk havalarda kedinizin tüylerinin onu koruma noktasında yetersiz kalacağı ve kedilerin de üşüyebileceği şeklinde yanıtlamak mümkün.

Bildiğiniz gibi kediler kış aylarına girmeden önce soğuk havalara karşı kendilerini daha iyi koruyabilmek adına tüylerini dökerler. Bu durum her ne kadar soğuktan korunmaları konusunda onlara yardımcı olsa da maalesef yetersiz kalabilir. Bu nedenle patili dostunuzun soğuklardan etkilenmemesi için hangi önlemleri almanız gerektiği konusunda bilinçli olmanız da büyük önem taşıyor.

Kedilerin tüy dökmesinin pek çok sebebi bulunuyor. Kedilerde bölgesel tüy dökülmelerinin sebebini ve nedenlerini öğrenmek isterseniz Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi: Nedenleri ve Bakımı başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kediler dünyaya geldiklerinde yüzlerinde bulunan ısı reseptörleri, henüz gözleri açılmamışken bile onları annelerine doğru yönlendirebilir. Bu sayede yavruyken onlar için hayati önem taşıyan anne sıcaklığını çok daha iyi hissedebilirler. Yavru kediler büyüdüğünde ise yüzlerindeki reseptörler daha da hassaslaşarak onları sıcağa doğru iten bir hal alır.

sahibinin kucağında oturan sarı kırçıllı kedi

Pek çok hayvan gibi kediler de soğuk ortamlara karşı sıcak yerleri tercih ederler. Patili dostunuzun en çok evinizdeki kaloriferlerin etrafında dolaşmasının, kaloriferin yanında uyuklamasının temel nedeni de yüzlerinde bulunan hassas reseptörlerle açıklanabilir.

Buna ek olarak elbette ki her kedi türünün soğuğa karşı aynı dayanıklılığı göstermesinin mümkün olduğunu söyleyemeyiz. Bu durumun ardındaki sebep ise kedi türlerinin her birinin tüy yapısının farklılıklar taşımasıdır. Dolayısıyla bir Scottish Fold ile bir Ankara kedisinin soğuğa karşı dayanıklılığı aynı olamaz. Kediler üşür mü sorusuna dair mutlaka bilinmesi gereken bir diğer ayrıntı ise yaşlı ve yavru kedilerin genç kedilere göre daha fazla üşüdüğüdür. Aynı şekilde hasta kediler de soğuk havalardan daha çok etkilenebilirler. Peki kedinizin üşüdüğünü anlamanıza yardımcı olabilecek belirtiler nelerdir?

Soğuktan Titremeleri

Kedilerin normalde olması gereken vücut ısısı ise 38 ile 39 derece arasında değişebilir ve onların bedeni de tıpkı insanlarınki gibi soğukla karşı karşıya kaldığında titreyerek tepki gösterir. Çok soğuk bir alana girdiğinde vücut ısısı aniden aşırı düşen kedinin yaşadığı bu durum hipotermi olarak adlandırılır. Öncelikle patilerinde ve kulaklarında meydana gelen bu üşüme hissi ise zamanla tüm vücuduna yayılarak kedinizin titremesine neden olabilir.

Eğer kedinizin normalden daha fazla üşüdüğünü ve üşüme belirtilerinin yanı sıra göz bebeklerinin büyüdüğünü ya da nefes alışverişinin sıklaştığını fark ettiyseniz hiç vakit kaybetmeden veteriner hekiminizden yardım almalısınız; çünkü kediniz hipotermi geçirme tehlikesi ile karşı karşıya olabilir. Kedinizin yaşadığı bu duruma karşılık hemen önlem almadığınız takdirde ise ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Sürekli Hareketsiz Olmaları

küçük çocuğun yanında uzanan tatlı kedi

Kedilerin üşüdüğünün bir diğer göstergesi ise uzun bir süre boyunca burunlarını patilerinin arasına alarak hareketsiz bir şekilde yatmalarıdır. Hareketsiz kaldıklarında vücutları daha uzun bir süre boyunca sıcak kalacağından üşüdüklerinde bu şekilde bir tepki gösterirler.

Eğer kediniz çok bir süre boyunca hareketsiz kaldıysa ve buna yorgun bir görünüm de eşlik ediyorsa bu durumun üşümenin de ötesinde farklı bir nedeni olabilir. Bu noktada vakit kaybetmeden alanında uzman bir veteriner hekimden hizmet almanız en doğrusu olacaktır.

Tüylerinin Kabarması

Kediler üşür mü sorusuna cevap olabilecek bir diğer belirti de kedinizin kamburunu çıkararak tüylerini kabartmasıdır. Minik dostunuz yaptığı bu hareket sayesinde bulunduğu ortamdan almış olduğu sıcaklıkla vücut ısısını dengeleyebilir. Burada atlamamanız gereken en önemli ayrıntı ise kedinizin tüylerini kabarttığı esnada hangi konumda olduğu. Eğer gövdesini yere yaklaştırıyorsa bu üşüdüğünün belirtisi sayılabilir. Fakat patilerinin üzerinde dikiliyorsa bu kendini tehdit altında hissettiği anlamına gelebilir.

Vücudunun Soğuması

odanın içinde dolaşan minik yavru kedi

Kedilerin vücut ısısı genellikle insanlarınkinden yüksektir fakat üşüdüğünde elbette ki kaybettiği ısının da etkisiyle vücudu yavaş yavaş soğumaya başlar. Kedinizin vücudunda en çok soğuyacak noktalar ise burnu, kulakları ve patileri olacaktır. Eğer kedinizin üşüdüğünden şüpheleniyorsanız ilk olarak kedinizin bu bölgelerine dokunarak üşüyüp üşümediğini anlayabilirsiniz.

Sıcak Yerleri Tercih Etmesi

Çok sevdiğiniz minik dostunuz üşüyorsa elbette ki daha sıcak yerlere sığınmak isteyecektir. Örneğin kedilerin üşüdüklerinde kaloriferlerin yanına yatmaları bunun en temel nedenlerinden bir tanesidir. Bunun yanı sıra kediler üşüdüklerinde örtülerin altına yatabilir ya da kucağınıza yatarak size sırnaşabilirler.

Kedinizi Soğuktan Nasıl Koruyabilirsiniz?

pencere kenarında yatan sevimli kedi

Kediler üşür mü sorusunu yanıtladıktan sonra hem kendi kedinizi hem de sokakta yaşayan diğer kedileri nasıl koruyabileceğinize değinelim.

Aslında üşümüş kedileri soğuktan korumanın pek çok yolu var. Bunlardan ilki ise elbette kedinize alabileceğiniz bir kedi yatağı ya da kedi evi. Almış olduğunuz yatağı evinizin en çok güneş alan odasına ya da kaloriferin yanına koyabilirsiniz. Böylece hem kedinize özel bir alan yaratmış olursunuz hem de üşümesini önleyebilirsiniz.

Eğer patili dostunuz özgürlüğüne düşkünse ve yatağında uyumayı tercih etmiyorsa üzülmeyin bunun da bir çaresi var. En çok vakit geçirdiği yerlere yumuşacık peluş bir battaniye ya da örtü sererek kedinizin üşümesini engelleyebilirsiniz.

Kedinizi soğuktan korumak için alabileceğiniz bir diğer önlem ise kedinizin daha fazla hareket etmesini sağlamak olacaktır. Hareket ettiğinde vücudu daha çok ısınacağı için üşümeyecektir.

Buna ek olarak kediler üşüdüklerinde daha fazla enerji ve kalori harcarlar. Bunu önleyebilmek adına kedinize verdiğiniz mama miktarını arttırarak üşümemeleri için gereken kaloriyi onlara yeniden kazandırabilirsiniz.

Kedinizin üşüdüğünü fark ettiğinizde onu hızlıca ısıtmak için yapabileceğiniz en güzel şey ise elbette onu kollarınızın arasında ya da kucağınızda ısıtmak. Fakat kediniz mizacına göre bundan hoşlanmayabilir. Eğer günün her anında onun yanında olamıyorsanız ya da kediniz çok sokulgan değilse diğer önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

battaniyeye sarılıp yatan gri kırçıllı minik yavru kedi

Bu yazımızda sizler için kediler üşür mü sorusuna yanıt aradık, umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur.

Son olarak özellikle kış aylarında yalnız kendi kedinizin değil sokakta yaşayan diğer dostlarımızın da üşüdüğünü unutmayın. Üşüyen sokak kedilerine yardımcı olabilmek adına onlar için bir kedi evi yapabilir ve kapınızın önüne bir kap su ve yemek bırakarak enerjilerini depolamalarına, böylece de üşümelerine engel olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra sokak kedileri üşümemek için apartmanlara ya da araba motorlarına sığınabilirler. Bu yüzden arabanıza binip çalıştırmadan önce mutlaka kontrol etmelisiniz.

Minik patili dostlarımızla ilgili hazırlamış olduğumuz ve kedi ebeveynleri için oldukça faydalı olacağını düşündüğümüz diğer blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kediler nerede uyur? Kedilerin favori uyku alanları!

Seçici ve özel olan kediler, günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirirler. Bunun için kedilerin konforu oldukça önemlidir. Genellikle kediler uyumaktan hoşlandıkları belirli alanlar bulur ve orada uyumaya alışırlar. Tabii ki her kedinin bu konuda farklı bir tercihi olduğunu belirtmeliyiz. Örneğin kedinizin patileri ile battaniyeyi yoğurduğunu ya da daireler çizdiğini görürseniz, kendisi için rahat bir nokta seçmeye çalıştığını bilmelisiniz. Peki kediler nerede uyumayı sever? Kediler nerede uyur? İşte kedilerin favori uyku alanları!

İçindekiler

Kediler Nerede Uyumayı Sever?

Kediler çoğunlukla battaniye, yatak, yorgan, yastık veya kendilerine ait yataklarında uyumayı severler. Aynı zamanda kedi kulesi gibi yüksek alanlar da kedilerin uyumayı sevdiği yerlerden biridir. Ancak genel olarak kedilerin yumuşak alanları sevdiği ve bu alanlarda uyumayı tercih ettikleri bilinir. Bununla birlikte her kedi aynı özelliklere sahip olmadığı için, tercih ettikleri uyku alanları da farklıdır. Bazı kediler yatak ya da koltukta uyumayı tercih ederken, bazı kediler de sert parke ya da masada uyumayı tercih eder.

Kediler Nerede Uyur?

Yukarıda da söylediğimiz gibi her kedi farklı bir alanda uyumayı sever. Bunun nedeni de kedinizin alışkanlıklarına, yaşına ve fiziksel özelliklerine bağlıdır. Eğer kediniz 2 ya da 3 yaşındaysa ve sağlıklı ve standart bir vücudu sahipse, genellikle yumuşak yapıdaki battaniye, yorgan, yatak ya da koltuk gibi yerlerde uyumayı tercih edecektir. Öte yandan kediniz için özel bir uyku alanı (kedi yatağı gibi) oluşturduysanız, uyumak için bu alanı da tercih edebilir. Kedinizin bir yere yatmadan önce orada gerinmesi ya da tırnaklarını nazik bir şekilde törpülemesinin nedeni, patilerinde koku salgılayan bezlerin bulunmasından dolayıdır. Çünkü kediler kendi kokularının yer aldığı alanlarda uyudukları zaman, daha güvende ve daha huzurlu olurlar.

Kedilerin Favori Uyku Alanları 

Sıcak Alanlar

Battaniyede uyuyan kedi

Bizler uyumak için serin bir yer tercih etsekte, arada sırada battaniyelere sarılırız. Ancak kediler daha çok sıcak ve rahat olmaya odaklanırlar. Özellikle kedinizin uyumak için evin en sıcak yerlerini aradığını gözlemleyebilirsiniz. Bu alanlar genellikle güneşli bir pencere ya da bir nokta, ısıtma alanlarının (kalorifer petekleri v.b.) hemen önünde ya da üstündeki gibi yerlerdir. Eğer kediniz güneşli pencelerde uyumayı seviyorsa, pencere pervazlarını dağınıklıktan uzak tutarak kediniz için boş bırakmalısınız. Hatta kediniz için pencere koltuğu satın alarak, ona uyuması için güneşli daha rahat bir yer ayarlayabilirsiniz. Eğer kediniz ısıtma alanlarının önünde yatmayı seviyorsa, onu güvende tutmanın yollarını bulmalısınız. Battaniyelerin ya da kedi yataklarının ısıtıcı unsurlarından uzakta olduğundan emin olun. Aynı zamanda kediniz şöminenin önünde uyumayı seviyorsa, onu ateşten korumak için mutlaka bir şömine koruyucusu kullanın.

Yumuşak Yüzeyler

Kediler sarılmak için battaniyeler, kanepeler, koltuklar, yataklar ve kedi yatakları gibi yumuşak yüzeyleri ararlar. Kedinizin özellikle bir battaniyeyi diğer yumuşak yüzeylere tercih ettiğini görebilirsiniz. Çünkü battaniyenin dokusunu ve kokusunu beğenmiş olabilir ya da sizin kokunuzu alarak kendini güvende hissetmiş olabilir. Kediler yüzeyi yumuşatmak ve yatmadan önce yatağını yapmak için genellikle yoğurur. Bu durum battaniye kullanırken normal olarak karşılanır. Ancak kanepede ya da mobilyada delikler bıraktığı için çok hoş karşılanmaz. 🙂 Böyle bir durumla karşılaşırsanız bunu önlemek adına, kedinizin kanepede en sevdiği yerin üzerine battaniye serebilirsiniz. Ayrıca mobilyaların üzerinde rahat ve yumuşak bir alan yaratmak için kedi yatağını da kullanabilirsiniz.

Güvenli ve Özel Yerler

Kediler kendilerini güvende hissettikleri yerlerde bulunmak isterler. Birçok kedi için bu yerler, evde rahatsız edilme olasılığı olmayan en sessiz bölgelerdir. Örneğin kediniz mobilyaların altında uyuyabilir ya da hem evdeki tüm hareketliliği izleyebileceği hem de rahatça uyuyabileceği bir kedi kulesine tırmanabilir. Dolayısıyla kedinizin rahatça uyuması için onun güvende hissetmesine yardımcı olmanız gerekir. Sessiz bir odaya gittiğinde, huzurlu ve güvenli bir şekilde uyumasına izin verin. Ayrıca evdeki diğer üyelerin de bunu yapmasını sağlayın. Evinizde köpek varsa, onları bu odadan uzak tutmak adına bir evcil hayvan kapısı kullanmanız mümkün. Çocuklarınıza da kedinizin biraz dinlendiğini ve birkaç saat yalnız kalması gerektiğini düzgünce açıklayın.

Yüksek Yerler

Evimizde yaşayan kedilerin vahşi doğadaki ataları, yaşadıkları alana hakim olmak ve tehlikeleri önceden tespit etmek için çoğunlukla yüksek alanlarda uyumayı tercih ettiğini biliyor muydunuz? Atalardan gelen bu içgüdü, kedilerin hala yüksek alanlarda uyumayı sevdiğini gösteriyor. Eğer kediniz raflara ya da dolap tepelerine tırmanıyorsa, onun için yüksek bir alana uyuma noktası hazırlayabilirsiniz.

Sert Zeminler

Rafın üstünde uyuyan kedi

Kediler yaşlandıkça eklem ağrıları ve eklemlerinde kireçlenme gibi sorunlar yaşarlar. Bu nedenden dolayı yaşlı kediler, uyurken daha az ağrı hissetmek için sert ve soğuk zeminleri tercih ederler.

Siz (Sahipleri)

Son derece sosyal olan kediler, uyku zamanlarında sahiplerinin kucaklarını ararlar. Kucak, sıcaklık, yumuşaklık ve güvenlik&#; Hepsi birleşmiş daha ne olsun! Eğer kucağınızda bir uyuyan kedi varsa, size olan güvenini gösterdiğini ve evdeki en iyi uyku arkadaşı olduğunuzu bilmelisiniz.

Yavru Kediler Nerede Uyur?

Yavru kediler yumuşak, sıcak, sessiz ve kolaylıkla inip çıkabilecekleri alçak noktalarda uyumayı severler. Günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren yavru kedilerin uyku kalitesi ve konforu oldukça önemlidir. İlk defa yavru bir kedi sahiplenen kişiler, yavru kedinin yalnız kalmamasını düşündüğü için yataklarında uyumasına izin verirler. Ancak bu davranış çok doğru değildir. Çünkü yavru kediler sık sık beslenme, su içme ve tuvalet yapma ihtiyacı duyar. Eğer yatağınız yerden yüksekse, yavru kediniz yatağa inip çıkmakta epey bir zorlanacaktır. Buna rağmen kedinizin yalnız uyumasına gönlünüz razı değilse, odanızda daha alçak bir noktaya onun için yumuşak ve sıcak bir uyku alanı yaratabilirsiniz. Eğer kedinizin belirli bir noktada kedi yatağı gibi ürünlerde uyumasını istiyorsanız, buna alıştırmak için en doğru zamandır. Özellikle yumuşak ve geniş bir kedi yatağı, her yavru kedi için idealdir.

Sonuç;

Kedilerin uyurken bazı farklı tercihleri vardır ancak evinize yeni gelen bir kedinin bu noktaları bulması biraz zaman alabilir. Kedinizin uyku noktalarını mevsimden mevsime değiştiğini ve sıcaklık değişikliklerine tepki gösterdiğini gözlemleyebilirsiniz. Kedinizin seçtiği bölgeleri rahatsız etmemeye çalışın ve yeri ekstra rahat hale getirmek için, en sevdiği battaniyeyi ekleyerek mükemmel bir uyku çekmesini sağlayın. Kedinizin sevdiği farklı kedi yataklarını da deneyebilir ve evinizin etrafındaki noktalara bunları yerleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Sıkça Sorulan Sorular

Yavru kedinin, gece onu duyabileceğiniz, yumuşak, sıcak ve inip çıkabileceği kadar alçak bir yerde uyuması gerekir. Çünkü yavru kediler beslenme ve su içme gibi ihtiyaçlarını karşılama eğiliminde olduğundan, yataklarına kendi başlarına erişebilmeleri fazlasıyla önemlidir.

Kedilerin mevsime göre ideal sıcaklıklarda, yumuşak ve kolay erişilebilen yerlerde uyumaları gerekir. Ancak her kedinin farklı bir özelliği olduğu için, kediler kendilerine en uygun noktayı zaten seçecektir. Sizler de onun bu davranışını gözlemleyerek uyku kalitesini artırmaya çalışmalı ve daha rahat etmesini sağlamalısınız.

Kedilerin yüzde ellisi sahiplerinin yatağında, yüzde ellisi de kendi yatağında uyumayı seviyor.

Kedinizin nerede uyuyacağı konusunda çok fazla telaşlı olduğunu düşünmeyebilirsiniz ancak kedilerin nerede uyudukları ile ilgili bazı özel beğenileri ve hoşlanmadıkları şeyler vardır.

Kediler uyurken en savunmasız anlardan birinde oldukları için, kendilerini güvende hissettikleri bir yerde uyumayı tercih ederler. Bunlar tipik olarak ailenin diğer üyelerinden kaçabildikleri sessiz ve rahat yerlerdir.

Kediler Neden Soğuk Yerde Yatar?

Kedilerin zaman zaman yatmayı tercih ettikleri yerin değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında kediler banyo gibi güneş almayan daha izole yerlerde yatmayı tercih ederler. Ancak kedim soğuk yere yatıyor diyenler arasında yer alıyorsanız bu durumun tek nedeninin sıcaklık olmadığını bilmenizde fayda var. Kediler kendilerini daha iyi hissetmek için soğuk yerlerde yatabilir. Bunun çok yaygın olmasa da bazı sağlık sorunlarına işaret ettiği unutulmamalıdır. Kediler neden soğuk yerde yatar? sorusunun cevabını ve bu tür durumla karşılaştığınız zaman neler yapabileceğinize dair yanıtları yazımızda bulabilirsiniz.

Kediler Neden Soğuk Zeminleri Tercih Eder?

Kediler sıcak ortamları sevmeleri ile bilinen canlılardır. Pek çok kedi hikâyesinde onların sobanın, şöminenin ya da kaloriferin yakınlarına kıvrılmış yatarken dinleme sebebimiz de sıcağı sevmeleri ile alakalıdır. Ancak bazı durumlarda kedi sahiplerinin "kedim soğuk yere yatıyor" ifadelerini de duyarız ve bu genellikle şaşırtıcı bir durumdur. Kediler neden soğuk yere yatar sorusunun cevabı genellikle herhangi bir soruna işaret etmez, sadece kedileri serinleme gereksinimi ile alakalıdır.

saksıda uyuyan kedi

Serinlemek İçin

Kedi neden soğukta yatar sorusunun en yaygın cevabı kedilerin serinleme ihtiyacıdır. Özellikle yaz aylarında kedilerin banyolarda, mermer zeminlerde ya da lavabo içlerinde yatmasına çok sık şahit olmak mümkündür. Kedilerin kürkleri ve yazın artan hava sıcaklığı bir araya geldiğinde kedilerin serinleme ihtiyacının ortaya çıkması doğaldır. Ancak havaların sıcak olmadığı zamanlarda da soğuk zemine yatma ihtiyacı ortaya çıkarsa başka durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Artrit

Artrit eklemlerde iltihaplanma meydana gelmesi olarak tanımlanır. Özellikle yaşı ilerleyen kedilerde artrit görülme ihtimali daha yüksektir. Kedilerde ilerleyen yaş ile birlikte artrit görülmesi durumunda zaman zaman soğuk zeminlere uzanmayı tercih ettikleri görülmektedir. Soğuk zemine yatmak doğrudan artrit belirtisi olarak alınmamalıdır ancak bu ihtimali göz önünde bulundurmak önemlidir. Artrit sorunu olan kediler eklemlerinin rahatlaması için soğuk ve sert yüzeylere uzanmayı tercih edebilirler.

Hamilelik

Hamile kedilerin özelikle hamileliğin ilerleyen zamanlarında vücut sıcaklıklarında artış meydana geldiği görülmektedir. Doğumun başlangıcının bir habercisi olarak bilinen vücut sıcaklığı artışı ile birlikte kedi hem doğum hazırlığı için hem de kendisini daha rahat hissedebilmek için bir yer aramaya başlar. Kediler doğum yapmadan önce sessiz, karanlık ve nispeten soğuk yüzeylerde uzanmayı tercih edebilirler. Hamile bir kediniz varsa soğuk yüzeylere uzanması ile birlikte doğumun yaklaştığını düşünebilirsiniz.

Hipertirodizm

Kedilerin metabolizmasının kontrol edemeyecekleri seviyede hızlı çalışması ile birlikte vücut ısılarının artması, kalp atışlarının da hızlanması olağandır. Bu tür bir durumda kedinin vücudunu sakinleştirmek için soğuk zeminlere uzanmayı tercih etmesi mümkündür.

Kedi Tercihi

Kedilerin tercihleri zaman zaman değişir. Onlarla birlikte yaşamak her gün yeni bir deneyime ve bilgiye yelken açmak anlamına gelir. Bir kedi o an sadece merak ettiği, canı istediği ya da sıkıldığı için soğuk zemine uzanmayı tercih edebilir veya bu davranışı bir oyun haline getirebilir. Özellikle de soğuk zemine uzandığı zaman sahibinin ilgisini çeken kediler bu davranışı bir oyun olarak devam ettirebilir.

Yaşlılık

Kediler yaşlandıklarında herhangi bir sağlık sorunları olmasalar bile eklemlerinin güçsüzleşmesi oldukça normal bir durumdur. Eklemleri zayıflayan kedilerin yüksek yerlere atlamamayı tercih etmesi, yumuşak zeminlerde eklemlerinin rahat etmemesi gibi nedenlere bağlı olarak soğuk ve sert zeminlerde yatmaları normaldir. Bu tür bir durumda kedinin konforunu sağlayacak önlemler almak mümkündür.

patisi yüzünde uyuyan kedi

Soğukta Yatan Kediler İçin Çözüm Önerileri

Kedilerin soğukta yatmalarının pek çok nedeni olabildiği için her sorunun çözümünü ayrı ayrı ele almak gerekir. Yaz aylarında serinlemek için soğuk zeminde yatan kedileri doğal hallerine bırakmak yeterlidir. Çünkü kediler fiziksel ihtiyaçlarını gözeterek hareket eden canlılardır. Artrit gibi bir sorun sebebi ile soğuk zeminlerde yatan kediler için soğutucu özellikli kedi yatakları ile konfor sağlamak mümkündür.

Hamilelik sebebi ile soğuk ve karanlık yerleri tercih eden kedilere saygı duymak ve tercih ettikleri yeri değiştirmemek gerekir. Ancak hem doğum başlamadan hem de doğum esnasında kedinin konforlu olabilmesi için kedinin seçtiği alana havlu ve battaniye koymak, ortamın daha sessiz ve güvenli olmasını sağlamak gerekir. Bu sayede doğum ile birlikte vücut sıcaklığı düşen annenin ve anne karnından çıkıp dünya ile ilk kez karşılaşan yavruların ısınma ihtiyacını karşılayacak bir alternatif sağlanmış olur. Kedilerin ihtiyaçlarına yönelik kedi yatağı modellerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yaşlılık sebebi ile yatağında rahat edemeyen ya da alıştığı yüksek noktalara çıkmakta zorlanan kediler için sert ve yerleşmesi kolay yataklar alınabilir. Bu sayede hem kedinin farklı yerlerde yatmasının önüne geçilir hem de konforlu bir uyku alanına sahip olması sağlanır.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana funduszeue.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası