33 haftalık gebelikte bebek hareketleri azalması / Hamileliğin Haftası - 33 Haftalık Gebelik | Uni Baby

33 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Azalması

33 haftalık gebelikte bebek hareketleri azalması

33 Haftalık Bebek Kilosu, Hareketleri ve Gelişimi: 33 Haftalık Bebek Kaç Kilo Olur, Hareketleri ve Gelişimi Nasıldır?

Anne karnındaki bebekler her hafta gelişirler. Anne doktora gittikçe bu gelişim kontrol edilir. Bebeklerin her hafta hangi gelişimi yaşayacağı bellidir. Sağlıklı her bebek düzgün bir şekilde gelişmeye devam eder. Doktor bunu takip etse de anne adayları da bebeklerinde hangi gelişimlerin yaşandığını merak ederek araştırmaktadır. Peki 33 haftalık bebek kaç kilo olur? ne kadardır? 33 ay gebelikte bebek gelişimi nasıldır? 33 haftalık bebek ile alakalı tüm ayrıntılar bu yazıda

33 HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ NASILDIR?

Anne adayları karınlarında taşıdıkları bebeklerinin hareketlerini merak ederler. Sağlıklı her bebeğin hareketleri aynıdır. Bundan dolayı bebeklerinin kaç haftalık olduğunu bilen anneler bebeklerinin hareketlerini internetten öğrenebilrler. 33 haftalık olmuş ve sağlıklı olan bebeklerin hareketleri aşağıdaki gibidir:

  • Artık bebeğin hareketli olduğu ve dinlendiği süreler daha belirgindir.
  • Eğer endişe edilen bir durum varsa bebeğin en son ne zaman hareket ettiğini, iki hareket arasında geçen süreyi, 1 saat içinde kaç kere hareket ettiğini not alarak doktorla paylaşılabilir.
  • Bazı bebeklerin hareketli olduğu süre, bazı bebeklerin ise dinlenmeye ayırdığı süre daha fazladır. Çok ciddi bir yavaşlama ya da durma olmadığı 33 haftalık bebek hareketlerinde azalma normaldir.
Anne karnındaki bebek hareketleri ne zaman hissedilir? Hamilelikte bebek hareketleri ne zaman başlıyor?

33 HAFTALIK GEBELİK BEBEK KİLOSU VE BOYU

Bebeklerin kilosu ve boyu doğuma kadar sürekli çoğalmaktadır. Anne adayları bebeklerinin büyüdüğünü hissetseler de tam olarak boylarını ve kilolarını öğrenmek isteyebilirler. Sağlıklı bebeklerin boy ve kiloları aşağı yukarı aynıdır. Hamileliğinin haftasında olan bir annenin bebeğinin boyu yaklaşık santim, bir ananas kadardır. Ağırlığı yaklaşık gramı bulmuştur. Doğuma kadar boy da kilo da artmaya devam edecektir.

33 HAFTALIK BEBEK GELİŞİMİ

33 haftalık olmuş bir bebek artık çok büyümüş ve uzamıştır. Bu da haliyle anne adayını çok fazla heyecanlandırır. 33 haftalık gebelikte amniyon sıvısı yeterli miktardadır. Bu sıvının azalmış olması sağlıklı bir durum değildir. Bebeğin amniyon sıvısını yutarak düzenli nefes alıp vermeye ve solunum hareketlerine devam ettiği bilinmektedir. Ancak oksijeni büyük oranda plasentadan almaya devam etmektedir. Beyin hücreleri ise gelişmeye devam etmektedir. Doğumdan sonraki becerileri için beyin hücrelerinin gelişimi çok önemlidir. Gebelikte haftada bebeğin vücudunda uzun süredir duran Lanugo adı verilen ince tüyler büyük oranda dökülmüştür. Cildinin yüzeyinde oluşan Vernix Caseosa (Verniks Kazeoza) tabakası epeyce kalınlaşmıştır ve bebeğin vücudunu artık yeterince sıcak tutar. Cildine renk veren pigmentler büyük oranda gelişmiş durumdadır. Anne karnında 33 haftalık bebekte saçlar tamamen uzamıştır. Bebek saçsız da olabilir. Saçsız doğan bebeklerin saçları muhtemelen 1 yaşına kadar nispeten az olur ve 1 yaşından sonra uzamaya başlar. hafta gebelikte bebeğin baş aşağı dönmüş olması beklenir (sefalik pozisyon). Ama bebek henüz dönmediyse hemen endişelenmeye gerek yoktur. haftaya kadar baş aşağı dönme ihtimali vardır. Bebeklerin yüzde 96'sı doğumda baş aşağı dönmüş olur.

33 HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ

33 haftalık bir bebeğin yeri gittikçe daralıyordur. Bu sebeple minik, ama güçlü darbeleri ve vücudunu esnetme hareketleri annenin canını gittikçe daha da acıtabilir. Anne adayları bebeklerinin hıçkırıklarını hissederken çok eğlenebilirler. Gebeliğin haftasında bebekler kollarını, bacaklarını, vücudunu ve başını hareket ettirmeye devam eder. Emme kaslarını geliştirmek için başparmağını veya diğer parmaklarını emmeye devam ederler. Böylece yüz kasları doğumdan sonra annesinin memesini emebilecek hale gelir. Bebek bu haftada hareketlerini azaltabilir. Bazı bebekler sık hareket etmeye devam etseler de bazı bebekler daha uyuşuklardır. Ancak 1 saatten uzun süre bebeğin hareket etmediği fark edilirse hemen hastaneye gidilmesi gereklidir.

Bebek Hareketleri Kaçıncı Haftada Azalır Doğum Belirtisi midir?

Bebek Hareketlerinde Azalma Neden Olur Ne Yapmalıdır?

Sağlıklı bir bebeğin hareketleri düzenli olarak hissedilir. Fakat bu hareketler bazen artabilir veya azalabilir. Bebek hareketlerinin azalması kesinlikle kötü bir durum olduğunu göstermez. Fakat eğer bebeğin hareketlerinde anormal bir azalma olursa hemen doktora müracaat etmek gerekir. Herhangi bir sorun olup olmadığı yapılan ultrason ve NST ile anlaşılacaktır. Hele anne riskli gebelik geçiriyorsa bebek hareketlerinin muntazaman kontrol edilmesi şarttır.

Bebeklerde Hareket Azalması Neden Olur?

  1. Hamileliğin son trimesterinde bebek iyice büyümüş olacağından hareket alanı daralacaktır. Bu yüzden bebeğin hareketlerinde azalma olabilir.
  2. haftalardan itibaren artık bebeğin hacmi amniyon sıvısının hacminden daha fazladır. Bundan dolayı hareket etmekte güçlük çeker ve önceki haftalara göre daha az hareket edebilir.
  3. Bebek amnion sıvısı denilen bir sıvının içinde yüzer. Bu sıvı azalırsa veya anne yeterince oksijen alamazsa bebeğin hareketleri azalır.
  4. Bebeğin etrafındaki su miktarında azalma olursa, bebeğin oksijen almasında ve beslenmesinde bir aksaklık meydana gelirse hareketlerinin sayısı ve sıklığı değişir.
  5. Doğuma birkaç gün kaldığında bebek doğum yoluna doğru ilerlemeye başlar ve hareketleri seyrekleşir. Bu, doğum belirtisi olarak kabul edilmektedir.
  6. Bebeğin hareketleri azaldığı halde muayenede herhangi bir problem görülmeyebilir. Fakat çeşitli sorunlarla karşılaşılması da muhtemeldir. Örneğin bebeğin daha az hareket etmesi dopler kan akım bozukluklarına, amnion suyunun azalmasına, fetal distres haline veya buna benzer patolojilere bağlı olabilir.
  7. Bebek hareketlerinin yavaşlaması kimi zaman bebeğin yaşamını yitireceğine de işaret edebilir. Bebeği doğmadan ölen 3 kadından 2'si önceden bunu hissettiklerini söylemektedir. Bu sebeple bebek hareketlerinin normalden az olduğunu fark ederseniz mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Bebeklerde Hareket Azalması Durumunda Ne Yapmalıdır?

Bebeğiniz eskisi gibi hareket etmiyorsa hemen paniğe kapılmayın. Hareketini ne zaman hissederseniz o saati bir kenara yazın. Biraz oturup dinlenin, bir şeyler atıştırın ve ayaklarınızı yukarı kaldırıp bir süre bekleyin. Tatlı gıdalar veya soğuk içecekler tüketilince bebek uyanır ve sonraki 2 saat içerisinde en az 10 defa hareket ettiği hissedilir. Bu süre zarfında hareket sayısı daha az olursa bunu WhatsApp üzerinden doktorunuza bildirebilirsiniz. Bu 'kesinlikle ters giden bir şeyler var' demek değildir ancak bebeğin aldığı besin veya oksijen yetersiz olabilir. Bebeğiniz sıkıntıya girdiyse hareketlerinin azalması kaçınılmazdır.

Anne Karnında Bebeği Hareket Ettirmek İçin Ne Yapmalı?

  1. Karnınıza Masaj Yapın
  2. Karın bölgenize uygulayacağınız hafif bir masaj bebeğinizi harekete geçirecektir.
  3. Buz Torbası Kullanın
  4. Bebekler ısıya karşı oldukça duyarlıdır. Karnınızın üzerine koyacağınız bir buz poşeti onu uyaracaktır. Bebeğiniz soğukluğu hissettiğinde hareketlenecektir. Buzluktan çıkardığınız buz küplerini temiz bir beze sarıp bunu rahmin olduğu bölgeye tutarak beklemeye başlayın. Soğuğun etkisiyle hareket etmeye başlayacaktır.
  5. Karnınıza Işık Tutun
  6. Bebeğin ısı hassasiyeti ışık için de geçerlidir. Onun hareketlerini artırmak istiyorsanız karnınıza bir fener ya da farklı bir ışık kaynağı tutabilirsiniz.
  7. Ilık Bir Duş Alın
  8. Pek çok anne adayı bu yöntemin işe yaradığını bildirmektedir.
  9. Yürüyüşe Çıkın
  10. Tempolu bir yürüyüş hem kan dolaşımını hızlandırır hem de gerginliğe iyi gelir, sinirleri yatıştırır. Bu aktivite bebeğinizi uyandıracak ve hareketlerinin artmasını sağlayacaktır.

Bebeğin Hareketleri Ne Zaman Kaçıncı Haftada Nerede Hissedilir? Tıklayınız

Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?

Bebeğiniz haftada büyük boy bir ananas büyüklüğüne ulaşıyor. Kemikleri güçleniyor ve yağ dokusunun gelişmesi ile cildindeki kırışıklıklar da azalıyor. Bebeğinizin kafatasında bulunan kemikler henüz tam sertliğe ulaşmadı. Bu sayede doğum kanalına rahatça sığabiliyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Kemiklerinin sertleşmemiş olması sebebiyle ve baskı ile doğumun hemen sonrasında bebeğinizin başı biraz garip görünebilir. Bu durum geçicidir ve ileri dönemlerde başının şekli de değişecektir.

Gebelik Hesaplama



Hayatınız nasıl değişiyor?

Bebeğiniz karnınızın içini doldururken hayatınızda da pek çok şey değişiyor. Göbeğinizin büyümesiyle birlikte yürüyüş şekliniz komik bir hal alabilir. Oturmak, uzanmak ve uyumak zorlaşabilir. Nitekim göbeğinizi rahat ettirecek bir pozisyon arayışına gireceksiniz. Evinizde veya dışarıda yürürken göbeğinizin sürekli bir yerlere çarpması da en sık rastlanan durumlar arasındadır.

Hamileliğin bu döneminde parmaklarınızda, bileklerinizde ve ellerinizde uyuşma görülebilir. Vücudunuzdaki diğer dokular gibi bu bölümlerde de sıvının tutulması söz konusu olabilir ve karpal tünelinde baskı artar. Karpal tüneli el bileğinde bulunan kemikli bir kanaldır. Bu tünel içerisinde bulunan sinirler sıkışmaya uğradığı için uyuşukluk görülebilir. Bileğinizi sabit tutmak için atel takabilirsiniz. İşinizde sürekli elinizi kullanmak zorundaysanız ve rutin el hareketleri söz konusuysa kısa aralıklarla ellerinizi gevşetmeniz gerektiğini unutmayın.

 Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur

Kendinizi çekici hissedebilirsiniz

Hamilelerin çoğu bu dönemde kendilerini daha seksi ve çekici hissetmektedir. Hamilelerin eşleri de bu görüşe katılmaktadır. Genellikle suyunuz gelene ve doğum başlayana kadar cinsel ilişkiye girilebilir. Ancak yine de kişisel bir sorun olup olmadığını doktorunuzla konuşarak belirlemeniz gerekmektedir. Bazı gebeliklerde cinsel ilişkiden uzak durulması gerekebilir.

Cinsel ilişkiden kaçınılması gereken gebelikler

  • Plasentanın rahim içerisinde anormal bir yerde konumlanması
  • Açıklanamayan vajinal kanama ve anormal akıntı
  • Karın krampları
  • Rahim boynuyla ilgili sorunlar
  • Suyun gelmesi
  • Genital Herpes sorunu
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
 Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur

Bebeğinizin hareketleri ve takibiyle ilgili 3 soru

seafoodplus.infoğim ne sıklıkla hareket eder?


Son aya gelindiğinde bebeğinizin hareketlerinde artış olması beklenmektedir. Her bebeğin hareketleri birbirinden farklıdır. Bu hareketlerde büyük farklılıklar yaşanmadığı takdirde normal olarak nitelendirilebilir.

seafoodplus.infoğimin tekmelerini takip etmem gerekir mi?

Bebeğin güvende olduğunu hissedebilmeniz için 28 hafta sonrasında tekmelerinin takip edilmesi önerilmektedir. Bebeğinizin hareketlerini hissetmek için oturup beklemeniz gerekmektedir. Hareket etmeden uzandığınızda veya oturduğunuzda kıpırtılar ve tekmeleri rahatlıkla hissedebilirsiniz. Bu durumda iken 2 saat içerisinde en az 10 farklı hareket hissetmeniz gerekmektedir. Eğer bebeğiniz sabit durmanıza rağmen hareket etmiyorsa doktoru aramanız önerilmektedir.

seafoodplus.infoğimin hareketleri yavaşladıysa veya değiştiyse ne yapmalıyım?

Bebekler farklı şekillerde hareket ederler. Hareket düzenleri de farklıdır. Ancak bu farklılığın da kendi içerisinde bir tutumu vardır. Eğer hareket halindeki bebeğiniz bir anda sakinleştiyse veya hareketleri arttıysa doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Haftanın aktivitesi

Bebeğiniz doğmadan önce size hediye edilen her şeyi yıkamanız gerektiğini unutmayın. Oldukça hassas bir cilde sahip olacak bebeğinizin tahriş olmaması ve mikrop kapmaması için cildine uygun çamaşır deterjanı kullanmaya özen gösterin.


Kaynak: seafoodplus.info

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Nörolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Yasemin Topçu, gevşek bebek (hipotonik) sendromunun en önemli belirtisinin, nörolojik gelişim basamaklarının olması gereken zamanda olmaması veya yaşıtlarına göre gecikmesi olduğunu belirterek, 'Hamilelik sırasında bebeğinizin hareketlerinin az olduğunu fark ediyorsanız hekiminize başvurun. Gevşek bebek habercisi olabilir.' ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Topçu, gevşek bebek sendromunun ilk bulgularının gözden kaçabildiğini ya da çok sayıda yapılan amaçsız tetkiklerle hastalığın tanısında geç kalındığını kaydetti.

Günümüzde çocuk nöroloji polikliniklerine başvuruların önemli bir bölümünü gevşek bebeklerin oluşturduğunu aktaran Topçu, 'Kasların yerçekimine karşı belli bir direnç ve güç göstermesi gereklidir. Bu direncin oluşabilmesi için de beyin, omurilik, kas ve sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması şarttır. İşte bu sistemleri etkileyen herhangi bir hastalık nedeniyle gücün azalması sonucu gevşeklik (hipotoni) karşımıza çıkar. Bebeklik ve erken çocukluk döneminde bu durumun saptanması haline 'gevşek bebek' veya 'hipotonik infant' olarak tanımlanır. Gevşek bebek bir bulgudur ve inceleme gerektirir.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'İlk belirtiler, başını tutamama ve desteksiz oturamama'

Doç. Dr. Topçu, gevşek bebeklerin en önemli belirtisinin nörolojik gelişim basamaklarının yaşıtlarına göre olması gereken zamanda olmaması veya gecikmesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bebek 3 aylık olmasına rağmen baş tutmasını kazanamaması, 8 aya kadar desteksiz oturamaması ilk belirtiler olarak karşımıza çıkar. Vücut, kol ve bacaklarda hareketin beklenenden az olması ya da bebek büyüdükçe azalması, pozisyon değiştirmede zorlanması, denge kuramaması, bez değiştirme sırasında bacak hareketlerinin az olması, bakım veren kişiye az reaksiyon göstermesi, bacaklarını ve kollarını açarak kurbağa pozisyonunda yatması, yutma/beslenme güçlüğü ve solunum sorunları en sık karşımıza çıkan belirtilerdir. Ayrıca gebelik sırasında annenin bebeğinin hareketlerinin az olduğunu fark etmesi de gevşek bebeğin en erken bulgularından biridir.'

- 'Bebeğin genetik öyküsüne bakılmalı'

Beslenme bozuklukları, vitamin eksikliklerinden genetik ve metabolik hastalıklara kadar uzanan birçok durumun bebeklerde gevşekliğe neden olduğunun bilgisini veren Topçu, tanı için ayrıntılı gebelik, doğum, özgeçmiş-soy geçmiş öyküsünün alınması ve iyi bir fizik muayene yapılmasının gerektiğini bildirdi.

Yasemin Topçu, gevşeklik başvurularının önemli bir nedeni olan SMA gibi hastalıkların mümkün olan en kısa sürede tanı ve tedavi alması gerektiğin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Her gevşek bebek için, nörolojik bir hastalığı bulunduğu sonucu çıkarılmamalıdır. Fiziksel uyaran eksikliği, beslenme bozuklukları, kilo azlığı yanı sıra B12 vitamin ve folik asit eksikliği, hipotiroidi, kalsiyum yüksekliği gibi düzeltilebilir durum ve hastalıkların da gevşeklik nedeni olabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bu nedenle ailelerin çocuklarında gevşeklik gözlemesi halinde mutlaka erken dönemde çocuk hekimlerine ve çocuk nöroloji bölümlerine başvurması gerekmektedir. Fizik muayene sonucunda ‘’gevşek bebek’’ kliniği saptanan çocuklarda, gevşekliğe yol açan esas nedenin saptanması ve fizik tedavi verilmesi öncelikli hedeftir.'


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir