tsk dan ihraç kararları / Sayılı KHK Madde Devlet Memurluğundan Çıkarılma İhraç Listesi

Tsk Dan Ihraç Kararları

tsk dan ihraç kararları

TSK'dan ihraç edilenlere ikramiye ve maaş!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden asker, OHAL’in 2. Kanun Hükmünde Kararname’si (KHK) ile FETÖ bağlantılı ve milli güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle ihraç edildi.

Ortaya çıkan hukuki durumla ilgili Hürriyet'e konuşan Genelkurmay eski Mahkemesi Başkanı Mehmet Sever, bu askerler için yargı yolunun kapalı olduğunu belirtti.

"YAŞ kararı ile atılsalardı, anayasa gereği ihraç kararlarına karşı yargı yolu açık olduğu için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde iptal davası açabileceklerdi" diyen Sever, "Ancak Hükümet, YAŞ’a saatler kala bir ilke imza attı ve olağanüstü hal KHK’sı ile ihraç yoluna giderek bu yolu kapattı" şeklinde konuştu.

KHK kapsamında işten çıkarılacak sivil memurlar için de yargı yolunun kapalı olduğu belirten Sever, Anayasanın maddesine göre, OHAL KHK’larına karşı iptal istemiyle AYM’ye de iptal davası açılamadığını kaydetti.

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE MAAŞI

Sever, ihraç edilen askerlerin emekli ikramiyesi ve maaşı alıp alamayacakları konusunda da, "Emeklilik haklarını kazananlar emekli ikramiye ve maaşlarını alabilecekler" derken, TSK ile ilişkileri kesilenlerin rütbelerinin alınacağını, bir daha orduevlerine giremeyeceklerini, 15 gün içinde oturdukları lojmanları boşaltacaklarını; pasaportları ve pilot lisanslarının iptal edileceğini söyledi.

Ölen askerlerle ilgili de konuşan Sever, "Ailesi emeklilik hakkı varsa alabilecek. Ancak, 15 gün içinde lojmanı boşaltacaklar. Pasaportlarını iade edecekler. Bir daha orduevine girmeyecekler. Bu ihraca ve sonrası işlemlere karşı da dava açamayacaklar" şeklinde konuştu.

BAKAN FİKRİ IŞIK NTV'YE KONUŞTU

NTV canlı yayınında 15 Temmuz sonrası gelişmeleri değerlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'dan ihraçlar ve yargı süreciyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bir tek insanın madur olmaması için azami özen gösteriyorusz,. Ama darbeye karıştıysa tahammülümüz olamaz. şehit var,  kendi halkına kurşun sıkan, bu noktada emri veren, uygulayan kişlere zaten asker demiyoruz.

İhraç edilenlerin bütün rütbeleri söküldü, er rütbesindeler. Sadece emekli maaşları var o da halk etttilerse. Bunun dışında hiçbir hakları yok. Bir mağduriyet oluşursa, önümüzdek günlerde bunların giderilmesi için çalışma yaparız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yeni KHK&#;larla binlerce kişi ihraç edildi

Ola&#;anüstü hal (OHAL) kapsam&#;nda ç&#;kar&#;lan ve say&#;l&#; Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü say&#;s&#;nda yay&#;mland&#;.

say&#;l&#; KHK'ya göre, Türk Silahl&#; Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanl&#;&#;&#;, Emniyet Genel Müdürlü&#;ü ile bakanl&#;klar ve ba&#;l&#; kurulu&#;larda görev yapan 15 bin kamu çal&#;&#;an&#; hakk&#;nda ihraç karar&#; verildi.

Ayn&#; KHK kapsam&#;nda daha önce meslekten ihraç edilen ki&#;i ise görevlerine iade edildi. Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin güvenli&#;ine kar&#;&#; faaliyette bulundu&#;u tespit edilen 9 bas&#;n kurulu&#;u, dernek kapat&#;ld&#;.  18 vak&#;f, 1 sa&#;l&#;k kurulu&#;u, dernek ise yeniden aç&#;ld&#;. 

"Emniyet'ten 7 bin ki&#;i görevden ihraç edildi"

Emniyet Genel Müdürlü&#;ünden 1. S&#;n&#;f Emniyet Müdürlerinin de aralar&#;nda bulundu&#;u 7 bin ki&#;i görevden ihraç edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanl&#;&#;&#;nda bin , Deniz Kuvvetleri Komutanl&#;&#;&#;nda , Hava Kuvvetleri Komutanl&#;&#;&#;nda , Jandarma Genel Komutanl&#;&#;&#;nda ise askeri personel hakk&#;nda ayn&#; i&#;lem yap&#;ld&#;.

Yeni KHK ile binlerce ki&#;i ihraç edildi&#;hraç edilenlerin isim listesi &#;öyle

Di&#;er kamu kurum ve kurulu&#;lar&#;nda meslekten ihraçlar

Emniyet Genel Müdürlü&#;ü ve TSK'n&#;n yan&#; s&#;ra bakanl&#;klar ve ba&#;l&#; kurulu&#;lar&#;nda da meslekten ihraç kararlar&#; al&#;nd&#;.

ki&#;i göreve iade edildi

Daha önce yay&#;mlanan ve say&#;l&#; KHK'lar ile AFAD'da iki, Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#;nda 36, T&#;KA'da bir, Vak&#;flar Genel Müdürlü&#;ünde bir, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) 41, G&#;da, Tar&#;m ve Hayvanc&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#;nda 10, Orman ve Su &#;&#;leri Bakanl&#;&#;&#;nda bir, Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#;nda 18, Ula&#;t&#;rma, Denizcilik ve Haberle&#;me Bakanl&#;&#;&#;nda 31, yüksekö&#;retim kurumlar&#;nda 16 kamu çal&#;&#;an&#; görevlerine iade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
Olağanüstü hâl (OHAL) döneminin son bulmasıyla kamu görevinden çıkarma işlemlerinin OHAL KHK’ları ile yapılmasının önü kapanmıştır. Bu nedenle 31/07/ tarih ve Sayılı Resmî Gazete&#;de yayımlanarak yürürlüğe giren sayılı Kanun&#;un maddesi ile sayılı Kanun Hükmünde Kararname geçici madde eklenmiştir. sayılı KHK’nın Geçici maddesinin B bendine göre kamu görevinden çıkarma işlemi; asker, polis veya diğer kamu personellerinin bir daha kamu hizmetine kabul edilmeyecek şekilde kamu görevinden ilişiğinin kesilmesidir. sayılı KHK&#;nın geçici maddesi çıkarıldığında süresi üç yılla sınırlandırılmıştı. Süresi 31 Temmuz ’de dolacak iken TBMM tarafından geçici maddenin süresi bir yıl daha uzatıldı. sayılı khk madde uzatıldı.

 KHK

KHK &#; sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Maddenin kamu personellerinin kamu görevinden çıkarılmasına dair B bendi şu hükümleri amirdir:

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl süreyle; terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen;

  1. 27/7/ tarihli ve sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabi personel Milli Savunma Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  2. 18/3/ tarihli ve sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi personelden Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler Milli Savunma Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  3. 13/6/ tarihli ve sayılı Türk Silâhlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanuna tabi personelden Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler Milli Savunma Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  4. 10/3/ tarihli ve sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununa tabi personelden Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler Milli Savunma Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  5. Milli Savunma Bakanına bağlı personel Milli Savunma Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  6. Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli İçişleri Bakanının onayı ile kamu görevinden çıkarılır.
  7. 11/10/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personel, Yükseköğretim Kurulu Başkanının teklifi üzerine Yükseköğretim Kurulunun kararıyla; yükseköğretim kurumları ile yükseköğretim üst kuruluşlarındaki sayılı Kanuna tabi personel ise yükseköğretim kurumları ile yükseköğretim üst kuruluşlarının en üst yöneticisinin teklifi üzerine, yükseköğretim kurumlarında üniversite yönetim kurulunun, yükseköğretim üst kuruluşlarında ise Yükseköğretim Kurulunun kararıyla kamu görevinden çıkarılır.
  8. Mahalli idareler personeli, valinin başkanlığında toplanan ve vali tarafından belirlenen kurulun teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayıyla kamu görevinden çıkarılır.
  9. sayılı Kanuna ve diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde (işçi dâhil) istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı, ilgili veya ilişkili olunan bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onayıyla kamu görevinden çıkarılır. Bu maddenin (A) fıkrasında belirtilenlerin işlemleri ise söz konusu fıkradaki usule göre yapılır.
  10. Bir bakanlığa bağlı, ilgili veya ilişkili olmayan diğer kurumlarda her türlü kadro, pozisyon ve statüde (işçi dâhil) istihdam edilen personel, birim amirinin teklifi üzerine atamaya yetkili amirin onayıyla kamu görevinden çıkarılır.

İlginizi Çekebilir; Memur Davalarına Bakan Avukatlar

 KHK

KHK &#; Kamu Görevinden Çıkarma

Bu fıkranın birinci paragrafı uyarınca görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemez; görevinden çıkarılanların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Birinci paragraf uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden çıkarılanların, mahkeme kararı aranmaksızın, karar tarihinden geçerli olmak üzere rütbe ve memuriyetleri geri alınır, bu kişiler yeniden kamu görevlerine kabul edilmez ve on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bu paragrafta sayılan görevleri yürütmekle birlikte kamu görevlisi sıfatını taşımayanlar hakkında da bu paragraf hükümleri uygulanır.

Bu fıkraya göre görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından on beş gün içinde tahliye edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamaz.

Bu fıkrada öngörülen usuller uyarınca, terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek idari işlem tesis edilmek suretiyle kamu görevinden çıkarılanların itirazları üzerine yapılacak değerlendirme sonucunda görevlerine iadesine ilişkin işlemler aynı usullerle yapılır. Bu kapsamda görevine iade edilenlere kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir.”

Devlet Memurluğundan Çıkarılma

sayılı KHK&#;nın geçici maddesinde terör örgütü ile ilişkinin üst düzeyden alt düzeye doğru üyelik, mensubiyet, iltisak yahut irtibat olarak sıralandığı ve iltisak yahut irtibat düzeyindeki bağlantının dahi kişinin kamu görevinden çıkarılması için yeterli olduğu görülmektedir.

Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyelik, mensubiyet veya iltisak yahut bunlarla irtibatınne şekilde gerçekleşeceği hususunda mevzuatta hiçbir açıklamaya yer verilmemiştir. Uygulamaya bakıldığında kamu görevlilerinin Bylock kullanımı, üye oldukları sendika, eğitim gördükleri yahut çocuklarını gönderdikleri özel öğretim kurumları, Bank Asya’ya para yatırma, gazete ve dergi abonelikleri, Digitürk aboneliği iptali, daha önce kaldıkları yurt ve evler, yılındaki KPSS sonuçları, daha önce SGK’lı çalıştıkları firmalar, ankesörlü telefonlardan ardışık aranma, takipsizlik veya beraat kararı verilmiş olsa dahi hakkında silahlı terör örgütüne üyelik, yardım ve yöneticilikten ceza soruşturması yahut kovuşturma açılması, aleyhe tanık beyanları gibi hususların sayılı KHK uyarınca kamu görevinden çıkarma işlemine sebep gösterildiği görülmektedir.

Devlet Memurlugundan Cikarilma Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 18/04/ tarihinde ele geçirdiği micro SD kartta Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde çalışan personellerin FETÖ/PDY üyeleri tarafından muhtelif kodlamalar ile fişlendiği ve bu fişlemelerin dahi tek başına sayılı KHK uyarınca kamu görevinden çıkarma işlemine gerekçe gösterildiği görülmektedir. Halbuki personelin FETÖ/PDY terör örgütüne yakınlık derecesini özel hayatına ilişkin bulgulara göre belirleyen fişleme niteliğindeki bu veriler hukuka aykırı delildir ve hiçbir idari işleme esas alınamaz.

sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarma işlemi kamu personeli hakkında idari soruşturma açılması ile başlayıp görevlendirilen soruşturmacının süreci yürütmesi ile devam eder. Gerekli somut bilgi ve belgeler toplanınca kamu görevlisine en az 7 (yedi) günlük savunma süresi verilir. Danıştay kararlarına göre, 7 (yedi) günlük savunma süresinin tanınmaması, savunma hakkının kısıtlanması sonucunu doğurur ve işlemi usûl açısından sakatlar.

Sayılı KHK Madde İdari Soruşturma Süreci

 sayili khk savunma istem yazisi Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

Sayılı KHK’nın Geçici Maddesi Çerçevesinde Soruşturma Geçiren Personele Sorulan Sorular

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensupları ile Emniyet Teşkilatına girmeden önce intibatınız olmuş ise; 

Kamudan Atılan Memurlar

Tesis edilen kamu görevinden çıkarma işlemi sonucunda başka bir kamu kurumunda çalışılması imkânsız hâle gelmektedir. &#;Memur teminatı&#; gereğince, kamu personelinin terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatıolduğu sonucuna ulaşılabilmesi için, somut delillere dayanılmalı ve ilgiliye isnat edilen eylemlerin belli bir dereceye kadar ağır ve vahim bir nitelik arz etmesi gerekmektedir.

Verilen kamu görevinden çıkarma kararı Devlet Memurları Kanunu’nun maddesi uyarınca herhangi bir disiplin cezası niteliğinde değildir. sayılı KHK’nın Geçici maddesinde belirlenen şartların gerçekleşmesi sonucunda ilgili Bakan’ın onayı ile kamu görevlisi sıfatı sona ermektedir.

İlginizi Çekebilir; Anayasa Mahkemesi sayılı KHK

sayılı Kanun Maddesi ile Sayılı KHK&#;nın Geçici Maddesi Düzenlenmiştir

Yukarıda arz ve izah edildiği üzere Olağanüstü Hal (OHAL)&#;in sona ermesi ile birlikte idarenin kanun hükmünde kararnameler ile kamu personellerini ihraç etmesi sona ermiştir. Bunun üzerine aynı hız ve süreklilikte kamu personellerini ihraç etmek için sayılı Kanun Maddesi ile Sayılı KHK&#;nın Geçici Maddesi düzenlenmiştir.

 sayili khk meslekten cikarma ihrac teblig tebellug evraki Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

Bakan Onayı İle İhraç İtiraz

Sayılı KHK’nın Geçici maddesinin geçerliliği 31/07/ tarihinde son bulacak ve bu madde uyarınca kamu görevinden çıkarma işlemleri 31/07/ tarihinden sonra yapılamayacaktır. Herhangi bir nedenle sayılı KHK’nın Geçici 35/B maddesi uyarınca kamu görevinden çıkarılanlar, işlemin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içerisinde bu idari işlemin iptali istemi ileidari dava açmalıdır. Zira kişinin kamu görevine son verecek kadar önemli bir sonuç doğuran bir konuda hukuka uygun bir karar verilmemiş ise kamu görevinden çıkarılmaya ilişkin işlem, idare mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak kamu personeli görevine iade edilecektir.

Sayılı KHK ile Kamu Görevinden Çıkarma İşlemine Karşı İptal Davası

sayılı KHK&#;nın geçici maddesine dayanılarak kamu görevinden Bakan oluru ile çıkarılan kişiler en son görev yerlerinin bulunduğu yer idare mahkemesinde hiç zaman kaybetmeden 60 gün içerisinde iptal davası açmalıdırlar. Aksi takdirde 60 günlük süre kaçırılırsa ne yazık ki bir daha dava açılamayacaktır. Dava açılsa bile idare mahkemesi süre red kararı verecektir. Bu sebeple alanında uzman avukatlardan hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti alınması oldukça önemlidir. sayılı khk ile ihraç edilenler bu sürelere oldukça önem vermelidirler.

Sayılı Khk Madde Emsal Karar

Astsubay olarak görev yapmakta olan bir davacının sayılı KHK’nın geçici maddesinin B bendi uyarınca kamu görevinden çıkarılmasına dair işleme karşı açılan iptal davasında; Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından E: / sayılı emsal Yürütmenin Durdurulması kararı verilmiştir. Kararın gerekçesi;

Davacı hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yapılan yargılamada; ardışık arama kaydının olmadığı, 0 saniyelik görüşme yapılmamış tek başına bir arama kaydının bulunduğu, bylock kullanıcısı olmadığı, evinde yapılan aramada ve dijital materyallerinin incelenmesinde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı, örgüt hiyerarşisi içerisinde yer aldığına dair tanık beyanı veya aleyhine başkaca bir delil bulunmaması nedeniyle beraat kararı verildiği, öte yandan davalı idare tarafından dava konusu işlemi gerekçelendirir mahiyette bir bilgi ve belgenin işbu dava dosyasına sunulmadığı gibi ceza dava dosyasında da bu nitelikte bir tespitin yer almadığı anlaşılmaktadır.

Bu durumda yukarıda aktarılan hususlar birlikte göz önüne alındığında, irtibat yahut iltisakın varlığına ilişkin değerlendirmenin yeterli tespit, bilgi ve belgelerle ortaya konulamadığı anlaşıldığından dava konusu işlemin sebep unsuru yönünden hukuka aykırı olduğu kanaatine varılmıştır.” şeklindedir.

sayili-khk-polis-meslekten-cikarma-ihrac-emsal-kararİndir

polis-ihracsayili-khk-meslekten-cikarma-emsal-kararİndir

Khk İhraç Listesi Temmuz

sayılı KHK nedir?

Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Sayılı Hakimler Ve Savcılar Kanunu, Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu İle Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması, Devlet Memurları Ve Diğer Kamu Görevlilerine Memuriyet Taban Aylığı Ve Kıdem Aylığı İle Ek Tazminat Ödenmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamedir.

sayılı KHK ne zaman yayınlandı?

sayılı KHK 31/07/ tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

sayılı KHK Geçici 35 maddesi nedir?

Terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olan kimselerin bir daha kamu hizmetine kabul edilmeyecek şekilde ilişiğinin kesilmesini düzenleyen maddedir.

sayılı KHK ne zaman bitiyor?

sayılı KHK 25/07/ tarihinde sona erer.

Devlet memurluğundan çıkarma kararını kim verir?

Kişinin bünyesinde çalıştığı bakanlığın en üst konumunda bulunan bakan devlet memurluğundan çıkarma kararını onaylamaya yetkilidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası