fransa ya gitmek için gerekli belgeler / Fransa ile Türkiye arasında seyahatlere ilişkin - Consulat général de France à Istanbul

Fransa Ya Gitmek Için Gerekli Belgeler

fransa ya gitmek için gerekli belgeler

Fransa Vizesi Hakkında Tüm Merak Edilenler

fransa vizesi nasıl alınır

Fransa vizesi, Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmek için almakla yükümlü olduğu bir izin belgesidir. Fransa Hükümeti, bordo pasaport sahiplerinden 180 gün içinde 90 güne kadar olan seyahatler için vize talep ederken hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi kişiler ise Fransa vizesinden muaftır. Peki, Fransa vizesi nasıl alınır, Fransa vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Fransa Vizesi Kolay Alınır mı?

Fransa vizesi işlemleri dikkatli bir şekilde yapıldığı takdirde problemsiz bir şekilde ilerler ve başvuru olumlu sonuçlanır. Başvuracağın Fransa vizesinin türüne ve mesleki durumuna göre gerekli evrakları eksiksiz hazırlayarak vize işlemlerini kolayca tamamlayabilirsin. 

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa vizesi almak işlemleri sırasıyla şu şekilde ilerler. 

  • FRANSA-VISAS web sitesinden hesap oluşturulması ve başvuru formunun doldurulması,
  • VFS Global Fransa vize başvuru merkezinden randevu alınması
  • Fransa vize başvuru ücretinin ödenmesi
  • Gerekli evraklarla başvuru merkezine gidilerek başvuru işlemlerinin başlatılması

Fransa vizesi almak için başvuracağın Fransa vize türüne göre gerekli evrakları hazırlamalı, vize başvuru formunun doldurmalı ve akredite acenteler ya da ikamet edilen yere göre Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’de bulunan Fransa vize başvuru merkezlerinden randevu almalısın. 

Fransa vize başvuru formunu ise Fransa resmi internet sitesi üzerinden online olarak doldurabilir, randevu aldıktan sonra randevu gün ve saatinde vize merkezine şahsen giderek evrak teslimi yapabilirsin. Eğer son 59 gün içerisinde Schengen vizesi aldıysan başvuru merkezine gitmeden de konsolosluk tarafından yetkilendirilen kurum aracılığı ile vize başvuru işlemini tamamlayabilirsin. Fransa vize başvurunu vize başvuru merkezinin resmi internet sitesi üzerinden referans numarası ile online olarak veya sms ya da mail yoluyla takip edebilirsin fakat sitede vize başvuru sonucunu sitede görmen mümkün değildir. "Schengen Vizesi Nasıl Alınır?" başlıklı yazımızı okuyarak Schengen vizesi almak için yapılması gereken işlemler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsin. 

Fransa Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?

Fransız vizesi randevu alma işlemlerini birkaç adımda kolayca tamamlayabilirsin. 

  • Fransa Hükümeti resmi internet sitesinden vize için randevu al. 
  • Sonrasında “Effectuez votre demande de visa) sekmesinden üyelik oluşturarak başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldur.
  • Formu doldurduktan sonra çıktısını al.
  • Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra ad-soyad, e-mail adresi, telefon numarası gibi bilgiler sisteme eksiksiz girerek randevu alabilirsin.

Fransa Vizesi Nereden Alınır?

Fransa vizesini ikamet ettiğin ile göre yetkili aracı kurum üzerinden alabilirsin. Fransa vize başvurularında yetkili mercii Fransa Ankara Büyükelçiliği ya da Fransa İstanbul Başkonsolosluğudur, konsolosluk vize başvurunu onayladıktan sonra pasaportun başvurunun yürütüldüğü GFS Global vize merkezine gönderilir. VFS Global yalnızca evrak teslimi ve biyometri işlemlerinden sorumludur, vize değerlendirme süreci ile ilgili olarak herhangi bir yetkisi yoktur. 

Fransa Vize Türleri

Fransa C tipi vize (Fransa Schengen vizesi)

90 günden kısa Fransa seyahatleri için Fransa Schengen vizesi verilir. Fransa Schengen vizesi türlerini şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Fransa turist vizesi
  • Fransa ticari vize (Fransa iş vizesi)
  • Fransa aile, arkadaş ziyareti vizesi
  • Fransa işçi vizesi
  • Fransa kültür-sportif etkinlik vizesi
  • Fransa tıbbi tedavi vizesi
  • Fransa dil okulu vizesi

Fransa Turist Vizesi

Fransa turist vizesi, T.C. vatandaşlarının Schengen Anlaşmasına dahil ülkelerden biri olan Fransa’ya 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla ziyaret etmesine imkân tanıyan vize türüdür. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları vizeye tabi iken Diplomatik (Siyah), Hizmeti (gri) ve Hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü geçmemek şartıyla bu vizeden muaftır. Fransa turist vizesi başvurularını yetkili aracı kurum (VFS Global) üzerinden yapabilirsin. 

Fransa Ticari Vize

Fransa iş vizesi olarak da isimlendirilen Fransa ticari vize, ülkeye iş toplantısı, kongre, fuar veya seminer ziyareti veya kurumsal bir etkinliğine katılma gibi amaçlarla başvurulabilen kısa süreli (C tipi) Schengen özellikli bir vize türüdür ve 180 gün içinde 90 günü aşmama koşulu ile Schengen bölgesine üye olan diğer ülkelere de seyahat hakkı tanır. 

Fransa Aile, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Fransa aile vizesi, Fransa’da yaşayan aile üyelerini, arkadaşlarını veya akrabalarını ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşlarının almaşı gereken Schengen vizesi kategorisinde bir vize türüdür. Vize sahibine 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile Fransa’da bulunma hakkı tanır. Fransa’da yasal olarak ikamet eden ebeveyni, çocuk, eşi, partneri, kardeşi, akrabası veya arkadaşı olan kişiler, onaylı davet mektubu ile Fransa ziyaret vizesi alabilirler. 

Fransa Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Fransa kültürel ve sportif etkinlik vizesi, kültürel ve sportif etkinlikler nedeniyle 90 güne kadar Fransa’da kalma hakkı tanıyan kısa süreli Schengen vizesidir. Fransa Konsolosluğuna etkinlik içeriğini, tarihini, yerini ve amacını belirten bir başvuru mektubu yazarak Fransa kültürel ve sportif etkinlik vizesine başvuru yapabilirsin. Vize başvurusu ortalama 14 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. 

Fransa Tıbbi Tedavi Vizesi

Fransa tıbbi tedavi vizesi, Fransa’da 90 güne kadar tıbbi tedavi görmek amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Eğer tıbbi tedavi, 90 günden daha uzun sürerse bu süre içinde Fransa’da bulunmak ve tedavi görmek için tıbbi tedavi amaçlı ulusal vizeye başvurmak gerekir. Fransa Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen aracı kurum olan VFS Global aracılığı ile tıbbi tedavi vizesine başvuru bulunabilirsin. 

Fransa Sevgili Vizesi

Fransa sevgili vizesi, Fransa’da ikamet eden veya Fransa vatandaşı olan sevgilisini ziyaret etmek isteyen kişilere verilen C tipi Schengen vizesi türüdür ve sahibine 180 gün içerisinde 90 güne kadar Fransa’da bulunma hakkı tanır. 90 günden uzun süre Fransa’da kalmak isteyen uzun süreli farklı bir vizeye başvurmak gerekir. Örneğin, çalışma, eğitim veya Fransa’da yaşayan aile üyelerinden dolayı aile birleşimi aracılığı ile uzun süreli vize alınabilir, Fransa vatandaşı biri ile sevgili olmak uzun süreli vize almak için yeterli değildir. 

Fransa Dil Okulu Vizesi

Fransa dil okulu vizesi, ülkeye yabancı dil eğitimi almak amacıyla seyahat etmek isteyen ve dil okulundan kabul almış kişilere verilen vize türüdür. Fransa dil okulu vizesini eğitim alacağın programın süresine bağlı olarak kısa süreli (C tipi) veya uzun süreli (D tipi) vize alabilirsin.

  • Kısa süreli Fransa Dil Okulu Vizesi: 180 gün içinde 90 günü aşmayacak bir eğitim programına katılacak olan kişilerin kısa süreli (C tipi yani Schengen) Fransa vizesi türlerinden biri olan dil okulu vizesine başvuru yapmaları gerekir. 
  • Uzun süreli Fransa dil okulu vizesi: Fransa’da 90 günden uzun süre dil eğitimi almak isteyen T.C. vatandaşlarının uzun süreli (D tipi) Fransa dil okulu vizesine başvurmaları gerekir. Dil eğitiminin 6 aya kadar süreceği durumlarda geçici uzun süreli öğrenci vizesi ve oturma izni sağlayan VLT-TS özellikli uzun süreli oturma vizesine başvuruda bulunmak gerekir. 

Fransa İşçi Vizesi

Fransa işçi vizesi, Fransa’da faaliyet gösteren bir işverenden belli bir süre için veya kalıcı bir iş teklifi alarak, iş sözleşmesi imzalamış kişilere Fransa’da çalışma ve oturma hakkı tanıyan, çalışma vizesi türlerinden biridir. Fransa işçi vizesi, işin niteliği ve süresine göre kısa süreli veya uzun süreli olarak verilir. 

  • Kısa süreli Fransa işçi vizesi: Kısa süreli işçi vizesi, 180 gün içinde 90 güne kadar Fransa’da bulunma hakkı tanır. 
  • Uzun süreli Fransa işçi vizesi: 12 aya kadar Fransa’da bulunma hakkı tanıyan Fransa işçi vizesi, “salarie” (çalışan) ya da “travailleur temporaire” (geçici işçi) olmak üzere ikiye ayrılır. Uzun süreli Fransa işçi vizesinin ülkeye gelişin ilk üç ayında tasdik ettirmek gerekir. 

Fransa D Tipi Vize (Fransa Ulusal Vize) Türleri

90 günden uzun süren Fransa seyahatleri için Fransa D tipi vize düzenlenir. Fransa D tipi vize yani ulusal vize türleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Fransa çalışma vizesi
  • Fransa iş arama vizesi
  • Fransa aile birleşimi vizesi
  • Fransa evlilik vizesi
  • Fransa öğrenci vizesi
  • Fransa Erasmus vizesi
  • Fransa sevgili vizesi
  • Fransa Au Pair vizesi

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi, yabancı bir ülkede yaşayan bir kişinin eşi, çocukları, ebeveynleri veya diğer akrabalarının yanında yaşama ve çalışmasına imkân tanıyan uzun süreli (D tipi) bir vize türüdür. Fransa’da yasal olarak ikamet eden bir aile üyesi olan kişiler, aile birleşimi vizesine başvurabilirler. Fransa aile birleşimi vizesi yaş sınırı eşyalar için en az 18, çocuklar için ise en fazla 18 olarak belirlenmiştir.

Fransa Evlilik Vizesi

Eş vizesi olarak da adlandırılan Fransa evlilik vizesi, Fransa aile birleşimi vizesinin bir alt türüdür. Fransa vatandaşı olan veya Fransa’da ikamet eden yabancı ülke vatandaşları ile evli kişilere verilen ve oturma izni sağlayan uzun süreli D tipi bir vizedir. 

Fransa Au-Pair Vizesi

Fransa Au-Pair vizesi, Fransa’da dil eğitimi almak isteyen 18-30 yaş arası kişilere 1 yıla kadar bir ailenin yanına yerleşme ve çalışma imkânı tanıyan D tipi bir vize türüdür. Ev sahibi ailenin ev işlerine ve çocuk bakımına yardım ederek haftada maksimum 25 saate kadar çalışabilirsin. Au pair vizesine başvurmak için mutlaka Fransızca kursuna katılım da gereklidir.  

Fransa Çalışma Vizesi

Fransa çalışma vizesi, Fransa’da 90 günden fazla veya 1 yıla kadar kalarak çalışmak isteyen T.C. vatandaşlarının başvurması gereken vize türüdür fakat çalışma vizesi alan kişiler, doğrudan oturma izni alamazlar bunun için göçmenlik bürosuna ayrıca başvuruda bulunmak gerekir. 

Fransa çalışma vizesi türleri:

  • Fransa maaşlı çalışan vizesi
  • Profesyoneller ve serbest meslek sahipleri için Fransa çalışma vizesi
  • Fransa uzun süreli sporcu vizesi
  • İşletme ya da şirket kurmak ve işletmek için Fransa çalışma vizesi
  • Fransa uzun süreli gönüllü çalışma vizesi
  • Uluslararası organizasyonda çalışma vizesi

Fransa Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

  • Fransa çalışma vizesi almak için ilk olarak France-Visas resmi internet sitesi üzerinden profil oluşturulur ve çalışma vizesinin türü seçilir. 
  • Fransa çalışma vizesi türüne göre gerekli evraklar France-Visas sitesinden temin edilir. 
  • Fransa çalışma vizesi almak için aracı kurumdan ya da Fransa Dış Temsilciliklerden randevu alınır.
  • Randevu gün ve saatinde gerekli evraklar ve biyometri bilgileri teslim edilir. 

Fransa İş Arama Vizesi

Fransa iş arama vizesi, Fransa’da ulusal olarak kabul gören bir eğitim kurumundan en az yüksek lisans derecesiyle mezun olan T.C. vatandaşlarının iş aramak ya da iş kurmak amacıyla başvurabileceği uzun süreli bir vize türüdür ve sahibine oturma izni (VLS-TS) sağlar. 

Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa öğrenci vizesi, Erasmus, dil eğitimi, lisans, yüksek lisans gibi amaçlarla Fransa’da faaliyet gösteren bir eğitim kurumundan kabul alan öğrencilere 90 günden fazla süre ile Fransa’da bulunma hakkı tanıyan uzun süreli (D tipi) vize türüdür ve kişinin öğrenci kartı geçerli olduğu süre boyunca toplamda 946 saat çalışma hakkı tanır. Öğrenci vizesi hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Fransa Erasmus Vizesi

Fransa Erasmus vizesi, Erasmus programı kapsamında Fransa’ya gidecek olan T.C. vatandaşlarının başvurabileceği uzun süreli (D tipi) bir vize türüdür. Fransa Erasmus vizesi alabilmek için öncelikle Etudes en France (EEF) kaydı yaptırmak sonra da Fransa Konsolosluğunun yetkilendirdiği aracı vize başvuru merkezine giderek başvuruda bulunmak gerekir. Ayrıca vize başvurularında aylık en az 615 Euro gelir göstermek veya burs alındığına dair belgenin başvuru evrakları arasında mevcut olması gerekir. Peki Erasmus vizesi kaç günde çıkar?

Fransa Erasmus vizesi başvurusu ortalama 15 iş günü içerisinde sonuçlanır ancak konsoloslukta yaşanan yoğunluk, resmî tatiller ve eksik belge talepleri vize başvurusunun sonuçlanma süresini 60 iş gününe kadar uzayabilir. Erasmus vize başvurusu için seyahat sağlık sigortası zorunlu tutulmamaktadır. 

Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa vizesi için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Pasaport (10 yılda eski olmayan, en az 2 boş sayfası olan, seyahat tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli)
  • Kimlik ve pasaport fotokopileri
  • Fransa vize başvuru formu (İngilizce ve Fransızca)
  • Biyometrik fotoğraf (3 aydan eski olmayan, 2 adet)
  • Fransa vize harç dekontu 
  • Fransa seyahat sağlık sigortası (30.000 Euro teminatlı)
  • Konaklama ve gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonları
  • Banka hesap cüzdanı (son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Varsa tapu, araç ruhsatı
  • 18 yaşından küçükler için muvafakatname
  • Ticari ziyaretler için davetiye
  • Aile ziyaretleri için davetiye 
  • İşverenler için antetli kâğıda dilekçe (İngilizce, Fransızca ya da Türkçe), imza sirküleri, vergi levhasının fotokopisi, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Çalışanlar için antetli kâğıda dilekçe, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, maaş bordrosu (son 3 aya ait, ıslak imzalı, kaşeli), sigortalı işe giriş belgesi, çalışma izin yazısı
  • Ev hanımları için dilekçe, evli ise evlenme cüzdanı, eşin veya ailenin durumuna göre evraklar
  • Öğrenci için öğrenci belgesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, sponsor dilekçesi
  • Emekliler için banka hesap dökümü, emeklilik belgesi
  • Memur için çalışma izin belgesi
  • Çiftçi için çiftçilik belgesi (Ziraat odalarından temin edilebilir.)

Fransa Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Fransa vize fotoğraf ölçüsü 3,5x4,5 cm olarak belirlenmiştir ayrıca vize başvurusu yaparken fotoğrafın 6 aydan eski olmaması, fotoğrafta beyaz fon kullanılması ve kişinin yüzünün fotoğrafın %70-80’ini kaplaması da önemlidir. 

Fransa Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

19 Haziran 2014 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen karar göre ödenmiş konaklama rezervasyonuna ilişkin belge vize başvuru evrakları arasında bulunmadığı takdirde günlük 120 Euro, konaklama belgeleri varsa günlük 65 Euro ve ucuz konaklama biçiminin kanıtlanması durumunda günlük 32,25 Euro olması gerekir. 

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa kısa süreli vizeleri, vize işlemleri tamamlandıktan sonra 5-20 iş günü içerisinde çıkarken uzun süreli vize başvuruları 15-20 iş günü içinde sonuçlanır fakat Fransa dış temsilcilikteki yoğunluk, resmi tatil günleri ve eksik belge teslimine göre Fransa vize başvurusu sonuçlanma süresi 2 aya kadar uzayabilir. 

Fransa Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Yurtdışı seyahat sigortası, Fransa vize başvurularında planlanan seyahat boyunca hastalık, yaralanma ve ölüm gibi nedenlerle çıkan harcamaları, ülkeye geri dönüş, tıbbi tedavi ve acil hastane bakımına ilişkin masrafları karşılanması amacıyla hazırlanan zorunlu bir evraktır. Fransa seyahat sağlık sigortası, Fransa ile birlikte bütün Schengen ülkelerinde geçerlidir. 

2023 Fransa Vize Ücreti Ne Kadar?

Yetişkinler için Fransa vizesi ücreti 80 Euro iken 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro ve 6 yaşından küçük çocuklar için ise ücretsizdir. 2023 Fransa transit vizesi için 80 Euro ücret alınırken uzun süreli Fransa vizesi ücreti ise 99 Euro olarak belirlenmiştir. Fransa vize harç ücreti, vize başvurularında Euro cinsinden nakit olarak ödenir ve farklı bir para birimi ya da kredi kartı geçerli sayılmaz. 2023 yılı ile seyahat sağlık sigortası, yeminli tercüme ve noter işlemleri ve danışmanlık hizmeti ile birlikte Fransa vize ücreti ortalama 195 Euro tutar. 

Diğer Vize Rehberlerimiz

 Son Güncelleme:

Dünyada en fazla deniz aşırı topraklara sahip ülkesi olan Fransız Cumhuriyeti, Batı Avrupa kısmında yer alır. İtalya, Belçika, ispanya, İsviçre, Almanya gibi ülkelerle toprak bakımından komşudur. Schengen ülkelerinden birisi olan Fransa'ya gitmek için Bordo pasaportlular vize başvurusu yapmalıdırlar. Fransa vizesi evrakları, başvuru ücretleri, şartları, kaç günde çıkacağı ve vizenin nasıl alınabileceği sorularına yanıtları derledik.

Bordo (Umumi) pasaportu olan vatandaşlar, Fransa'ya gitmek adına vize başvuru yapmalıdırlar. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) pasaportu olan Türk vatandaşları, 6 ay içerisinde 90 günlük süreyle vize almaktan muaf tutulurlar. Fransa'ya vize alınması durumunda, ilk giriş ülkesi Fransa olacak şekilde, diğer Schengen üye ülkelerine gidilebilir.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Hangi vizeyi alacağınız, Fransa'da ne kadar kalmak istediğiniz, başvurunuzu değiştiren durumlardır. Fransa'ya kısa süreli seyahat yapmayı planlıyorsanız, vizeyi yetkilendirilmiş vize şirketlerine yapabilirsiniz. Uzun süreli vize alımlarında, direkt konsolosluklara başvuru yapılmalıdır.

Fransa vizesi için randevu almayı unutmayınız. Randevu aldıktan sonra, başvuru formunu doldurmalısınız. Yer verdiğiniz bilgilerin doğru olmasına dikkat etmelisiniz. Fransa vizesi başvurusu için evrakları hazırlayarak, randevu gününde yerinde bulunmalı, ücret dekontlarınızı teslim edip, başvurunuzu yapmalısınız.

Fransa Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Fransa vizesi ücretleri, yıllık güncellenebilir. Harç bedeli olarak istenen ücretler sabit olmadığından tam rakamın ne kadar olduğunu belirtmek mümkün değildir. Kısa veya uzun süreli vize türü harçları, 60 ile 150 Euro arasında değişebilir.

Ek hizmetler, vize merkezlerinin aracılık hizmetleri bu fiyatlara dahil değildir. Güncel fiyatların öğrenilmesi için konsolosluk veya acenteleri arayabilir, ücret politikasını net öğrenebilirsiniz. Seyahat amacınızı belirtirseniz, konsolosluk size bilgilendirme yapabilir. Fransa vizesi alabilmek için ödenmesi gereken ücretler, vize verilmediği takdirde geri ödenmeyecektir.

Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

Vize talep eden ülkelerin istedikleri çeşitli belgelerin eksik veya yanlış olmadan hazırlanması şarttır. Evrakların yanlış ve sorunlu hazırlanması, vizenin reddedilmesi olarak görülür. Belgelerinizi doğru şekilde hazırlayabilmek için vize acentelerine danışmanız doğru karar olabilir.

Fransa'ya vize için istenen ilk belge, başvuru dilekçesidir. Dilekçe, vizenin resmi şekilde istenme biçimidir. İçeriğinde, Fransa'ya neden gidilmek istendiği ve neler yapılacağı hakkında bilgiler, resmi dille aktarılabilir.

Başvuru formu, ülkeye giriş için istene vize evrakları arasındadır. Dikkat edilmesi gereken nokta, başvuru formunda her bilginin mutlaka doğru verilmesidir. Forumda yazılan bilgilere göre belgelerin hazırlanacağı unutulmamalıdır.

10 yıldan daha fazla eskimemiş pasaport evraklar arasında istenir. Pasaportun, 2 sayfasının boş, seyahatten sonra 6 ay geçerli olması gereken kurallardır.

6 ay içinde çekilen biyometrik 2 fotoğraf ve nüfus cüzdanının arka ve önlü fotokopisi dosyalarda olmalı.

Banka hesaplarına dair detayların olduğu son 3 aylık dokümanlar.

seyahat sağlık sigortası ve rezervasyon bilgileri. (Kalınacak otel, gidilecek uçak ile ilgili belgeler.)

Diğer belgeler. (Kişinin mesleki durumu ve ülkede ne kadar kalacağı, neden gittiğine ilişkin belgelerin hazırlanması gerekir.)

Fransa Vizesi İçin Başvuru Şartları Neler?

Fransa vizesi alabilmek için farklı şartlar bulunur. Evrakların doğru hazırlanıp, zamanında verilmesi aranan şartlar içerisindedir. Vize harç bedellerinin ödenmiş olması, dekontunun yetkililere dosya aracılığıyla verilmesi gereken durumlardan biridir. Tüm şartların yerine getirilmesi halinde, başvuru değerlendirilmeye alınır ve kısa sürede sonuçlanabilir.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vizesinin çıkış süreci, alınan vize türüne göre değişebilir. Turistik vizeler ortalama 5 günde çıkarken, diğer vizeler 15 gün süre içerisinde sonuçlanır. Konsolosluk resmi tatildeyse, yoğun çalışıyorsa vizenin çıkma süresi uzayabilir. Seyahatinizi hangi tarihte yapacaksanız, 1 ay öncesinde Fransa vizesine başvurmanız doğru olur.

False

Resmi adıyla Fransız Cumhuriyeti; Fransa vizesi evrakları, çalışan, şirket sahipleri, emekli ve öğrenciler için gerekli belgeler uzman personelimiz desteğe hazır. Schengen vizesi ile girilebilen Avrupa ülkeleri vize evrakları ve vize işlemlerinde kendi içinde küçük değişiklikler göstermektedir. Fransa, Almanya, İsviçre, İtalya, Hollanda Schengen ülkesi olmasına rağmen evrak ve prosedürde değişiklikler göstermekte olması sizi şaşırtmasın.  

FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Fransa Vizesine Başvuracak Vatandaşlarımız İçin Önemli Uyarı: Tüm Schengen Ülkeleri İçin Geçerli Olmak Üzere Veriliş Tarihi 10 Yıldan Eski Olan Pasaportlara Vize Verilmemektedir. Bu Uygulama Sadece Yeni Başvurularda Geçerli Olup, Eski Pasaportunda Schengen Vizesi Olan Vatandaşlarımız Vizesinin Geçerlilik Süresi Bitene Kadar Seyahatlerinde Eski Pasaportunu Kullanabilirler.


Ayrıca;

İŞVERENLER için;

ÇALIŞANLAR için;

EV HANIMLARI için;

ÖĞRENCİLER için;


UYARI : Aile Ziyaretine Gidecek Yolcularımız Fransa’daki Belediye Onaylı Davetiye Mektubu ve Gönderen Kişinin Kimlik Bilgileri Gereklidir.

   -  Schengen için Daha önce Parmak izi vermiş yolcuların şahsen gelmesine gerek yoktur.
   -  Ortalama işlem süresi 3 - 7 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir.
   -  Acil işlemlerinizde Randevu işlemlerinin hızlı organizasyonu için bize ulaşınız.

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı 0850 888 76 09 iletişime geçiniz.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

Print Friendly, PDF & Email

Fransa Konsolosluğu, Vize Başvurusu

Fransa Vizesi

Fransa Turistik, Fransa Ticari, Fransa ziyaret vizesi veya diğer vize türlerine başvuru yaparak Fransa ziyaret etmeyi planlayan umuma mahsus (Bordo)sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransa Vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Diğer pasaport sahipleri Siyah, Yeşil ve Gripasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlarında Fransa vizesinden muaftır.

Fransa Başkonsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliği şahsen vize başvurusu kabul etmemektedir. Fransa vize başvurularınızı Fransa konsolosluğu veya büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığı ile vize süreçleri yürütülmektedir. Seyahat süresi 90 günü aşan ziyaretlerde, Fransa konsolosluğuna direk olarak başvurulmaktadır.

Fransa vize prosedürüne yerine getirdikten sonra Fransa vize başvurusu yapabilirsiniz. Fransa vizesi Schengen bölgesi kapsamında olduğundan dolayı Schengen vatandaşları vize almasına gerek yoktur. Fransa Schengen vizesi almış kişiler ilk seyahatlarına Fransa’dan başlamak kaydı ile diğer Schengen ülkelerine ziyaret edebilirler.

Fransa Vize İşlemleri

Umuma mahsus pasaport sahipleri Fransa'yı ziyareti etmeyi düşünüyorlar ise Fransa vizesi almaları zorunludur. Fransa vizesi alabilmek için bazı koşullar vardır ve bunları yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle hangi amaç ile gidecekseniz o vize türüne başvurmanız gereklidir. Vize türüne göre evrak listesi farklılık göstermektedir.

Fransa vize türüne göre farklı vize türleri için hazırlanması gereken evrak listesi farklılık göstermektedir. Vize başvurusunda hazırlanacak evrak listesi mesleki durumunuza göre farklılık göstermektedir.

Fransa vize başvurularında bölge ayrımı vardır. Fransa Büyükelçiliği ve Fransa konsolosluklarının kendi görev alanında bulunan il ve ilçelerdeki vatandaşlarına hizmet sağlamaktadır. İstanbul Başkonsolosluğunun Fransa vizesi başvurularında kapsayan şehirler aşağıdadır.

Edirne, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Uşak, Denizli, Çanakkale, Aydın, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Yalova ve Tekirdağ

Fransa Ankara Büyükelçiliği görev alanları yukarıda yazılmış olan iller dışında kalan illerden gelecek vize başvurularını kabul etmektedir. Fransa vizesi alabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevular yoğunluğa göre farklılık gösterebilmektedir o yüzden seyahat tarihinden en az 1 ay önce vize başvurunuzu yapmanız önerilmektedir.

Fransa Vizesi İçin Randevu İşlemleri

Fransa vizesi için randevu sadece seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığı ile alınabilmektedir. Fransa konsolosluğu belirli durumlar dışında şahsen randevu vermemektedir. Randevu saatinde bulunmamanız durumunda randevunuz iptal edilir.

Fransa Başkonsolosluğundan alınan randevu esnasında parmak izi alınacağı için başvuru sahibinin şahsen bulunması zorunludur. Fransa Schengen vize başvurusunu ilk defa gerçekleştirecek kişilerin parmak izi vermesi zorunludur. Verilen bu parmak izi Schengen ülkelerinin ortak kayıt sistemi olan VIS 5 yıl boyunca saklanmaktadır.

Fransa Vize Başvuru

Fransa Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Vizenizin olumlu sonuçlanması hazırlanan evrakların doğru ve eksiksiz hazırlamanıza bağlıdır. istenen belgeler aşağıda açıklamalı olarak yazılmıştır.

Pasaport

Fransa Konsolosluğunun istenilen pasaportun vize bitiş tarihinden itibarenen az 6 ay geçerliliği olması istenmektedir. Pasaportta en az 2 adet boş sayfa bulunması, pasaportun yıpranmamış ve 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.

Fransa vizesi başvurusu yapacaklar eğer 18 yaşından küçük çocukların başvuru esnasında anne ve babadan alınmış muvaffakaname alınarak noterden onaylanması gerekmektedir.

Fotoğraf

Fransa vize başvurusunda istenen Fotoğrafın 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz olması istenir. 2 tane istenen fotoğrafın biyometrik olması gerekmektedir. 6 aydan daha yeni olması gerekir.

Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa vize başvurusunda hazırlanan vize başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Bu form İngilizce ve Fransızca olarak doldurulmalı ve bu bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulmalıdır. Bu formda verilen bilgiler teslim etmek için hazırladığınız belgeler ile desteklenmelidir. Bu Fransa vize başvuru formu teslim edilen belgeler içerisinde en önemli olan belgelerdendir.

Fransa Vize Talep Dilekçesi

Fransa konsolosluğuna hitaben vize talep dilekçesi hazırlamanız gerekmektedir. Bu vize talep dilekçesinde Fransa seyahatinin süresi, temel amacı ve uçak bilgileri, konaklama bilgileri ve seyahat masraflarını nasıl karşılanacağını gösteren geniş kapsamlı bilgi verilmesini istemektedir. Vize talep dilekçesinde amacınızı doğru belirtmezseniz konsolosluk yetkilileri vizenize ret verebilir ya da ek belge talebinde bulunarak yüz yüze görüşmeye çağırabilir.

Başvuru sahibi SGK çalışan ise iş yeri sahibi tarafından kaşeli imzalı vize talep dilekçesi hazırlaması istenmektedir. Bu dilekçede seyahat süresi içerisinde izinli olduğunu ve masraflarını karşılanacağını belirtmesi gerekir

 

 

Fransa vizesi için istenen ek evraklar şu şekildedir:

Fransa Vizesi Başvurusu

Fransa vize başvurusunda vize türüne uygun olarak hazırlanan belgeler ile vize merkezleri Fransa konsolosluğuna gerekli başvuruyu yaparlar. Fransa konsolosluğu randevu tarihini belirledikten sonra başvuru sahibinden parmak izi alınır. Bu süreçten sonra Konsolosluğa verilen evraklar, Konsolosluk yetkilileri tarafından evrakların gerçekliliği araştırılır ve evraklarda eksik bilgi veya beyanlar var ise başvurunuz ret edilebilir. Vize ret edilirse ödemiş olduğunuz harç geri iade edilmez. Tekrar evraklar hazırlanarak tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Gerekli değerlendirmeleri yapıldıktan sonra Konsolosluk yaklaşık olarak 3 – 15 iş günü içerisinde vize başvuru sonucunu duyurur. Vizeniz onaylanırsa vizeniz teslim edilir. Vize süreçlerinde değerlendirme yetkisi Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliğine aittir.

Başvuru belgelerinde bir eksiklik olması durumunda Fransa Konsolosluğu ilave evrak talebinde bulunabilir ve başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilir. Bu durumda vize çıkış süresi uzayabilir. Vize çıkış tarihi ile ilgili sorun yaşamamanız için en az 1 ay öncesinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Fransa Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Fransa Vize ücretleri seyahatin süresine ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Seyahatin nedeni belirlendikten sonra hangi vize türünde başvuru yapılacak ise başvurusu yapılacak vizenin ücreti ödeyebilirsiniz.

Fransa Vizesi

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası