kapadokya peri bacalarına nasıl gidilir / Kapadokya Peri Bacaları Nerede, Nasıl Gidilir? | Gezilecek Yerler

Kapadokya Peri Bacalarına Nasıl Gidilir

kapadokya peri bacalarına nasıl gidilir

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Kapadokya, hem Türkiye’nin hem de dünyanın en güzel açık hava müzelerinden bir tanesidir. İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir iline bağlı olan bu büyülü güzelliğin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Birçok medeniyet tarafından ticaret yolu olarak kullanılan Kapadokya, belli dönemlerde saldırılara uğramıştır. Bu yüzden birçok yeraltı şehrini bünyesinde bulundurmaktadır. Peki gezilip görülecek yerlerin bitmediği, göze şölen yaşatan bu güzel bölgeye ulaşım nasıl sağlanır, ne zaman gidilir, neler yapılır ve nereler gezilir? Tüm bunların cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

 

Kapadokya’ya nasıl ulaşılır?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Kapadokya’ya özel araçla, trenle, otobüsle veya uçakla ulaşmak mümkündür. Belli şehirlerden Kayseri Havaalanı’na veya Nevşehir Havaalanı’na iniş yapılabilir. Buradan transfer otobüsleriyle şehir merkezine ulaşılabilir. Hava ulaşımına ek olarak otobüs kullanılabilir. Uygun fiyatlı olan otobüs yolculuğu ile Nevşehir’e gelinebilir ve buradan servisler aracılığıyla Kapadokya’ya ulaşılabilir. Veya Kayseri tren garından Kapadokya’ya ulaşım sağlanabilir. Tüm bunlara ilave olarak özel araç ile de ulaşım sağlanarak keyifli bir yolculuk yapılabilir.

 

Kapadokya içi ulaşım nasıldır?

Kapadokya içinde toplu ulaşım maalesef gelişmiş durumda değildir. Burada taksi kullanmak mümkündür. Fakat bu alternatif biraz pahalı olabileceği için araç kiralamak oldukça mantıklıdır. Eğer havayolu veya otobüs ile gelinirse bölgede bulunan güvenilir araç kiralama şirketlerinden araç kiralanabilir.

 

Kapadokya’ya ne zaman gitmeliyim?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Birçok kişi bu muhteşem bölgeyi en güzel haliyle deneyimlemek için sıkça “Kapadokya’ya ne zaman gitmeliyim?” sorusunu sorar. Açıkçası Kapadokya’nın her hali güzeldir. Baharı ayrı, kışı ayrı büyüleyicidir. Çünkü peri bacalarını kar altında görmek de güzeldir, güneş altında da. Eğer kışın gitmek istiyorsanız Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmini izleyerek Kapadokya’nın nasıl göründüğü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer yazın giderseniz de şapkanızı, güneş kreminizi yanınızda götürmeyi unutmayın! E tabi akşam üşümemek için de ceketinizi!

 

Kapadokya’da hangi etkinlikler, hangi festivaller yapılıyor?

Peri bacalarının güzel atmosferinde muhteşem festivallere katılmak ister misiniz? O zaman sizleri şöyle alalım: Cappadox, Hacı Bektaşı Veli’yi Anma Töreni Kültür ve Sanat Festivali, Erciyes Kapadokya Bisiklet Festivali, Ürgüp Bağ Bozumu Şenlikleri, Uluslararası Avanos Turizm ve El Sanatları Festivali.

 

Kapadokya’da balon turları

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Birçok kişi Kapadokya’da balon turlarına katılmak için can atar. E haksız da değillerdir! Çünkü Kapadokya’yı yukardan görmek paha biçilmezdir. Organizasyon firmalarından farklı fiyatlar almanız mümkündür. Etkinlik programında yağmur ve rüzgâra göre değişiklikler yaşanabilir. Ama sabahın en güzel saatlerinde bir saat boyunca hiç unutamayacağınız bir anınız olsun istiyorsanız mutlaka balon turlarına katılın.

 

Kapadokya’da gezilecek yerler nerelerdir?

Kapadokya&#;da onlarca gezilecek yer bulunmaktadır. Gezilecek yerler ise geniş bir alana yayılmış durumdadır. Bu yüzden gezi programı planlı bir şekilde yapılmalıdır. Kapadokya&#;da gezilecek yerler arasında Gaziemir Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehir, Çavuşin Köyü, Devrent Vadisi, Avanos Güray Müzesi, Avanos, O Ağacın Altı Cafe, Uçhisar, Uçhisar Kalesi, Üç Güzeller, Ortahisar Kalesi, Asmalı Konak, Ürgüp, Vaftizci Yahya Kilisesi, Kızılçukur Vadisi, Ihlara Vadisi, Aşk Vadisi, Paşabağ Vadisi, Güllüdere Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve Ortahisar Kalesi bulunmaktadır.

 

Kapadokya’da neler yapılır?

Kapadokya&#;da birçok şey yapmak mümkündür. Gezilecek görülecek yerleri gezmek ve balon turları yapmak dışında; vadi yürüyüşleri, at gezisi, çömlek yapımı, bisiklet turları, ATV gezisi ve şarap tadımları yapmak mümkündür.

 

Kapadokya’da ne yenir?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Çanak- çömlek ve testi kurslarına katılırsanız bu bölgenin çömleğinde ve testisinde pişen yemeklerin ne kadar lezzeti olduğunu da duyarsınız. Testisi meşhur olan bir bölgenin tabii ki de testi kebabı meşhurdur. Bunlara ek olarak çömlek fasulyesi, sütlaç, kiremitte çoban kavurma, kabak çiçeği dolması, soğan dolması ve türlü et yemeklerini yiyebilirsiniz.

KAPADOKYA GEZİ REHBERİ

Kapadokya'ya Ne Zaman Gitmeli

Kapadokya'nın en iyi zamanı her zaman, dört mevsim! Her gidişinizde ayrı bir yüzünü gördüğünüz, her gidişinizde farklı bir deneyim yaşadığınız Türkiye'deki ender yerlerden. Tabi her mevsimin de beraberinde getirdiği artılar ve eksiler oluyor. Bu nedenle de bizim tavsiyemiz Kapadokya'nın genelinden ziyade, kafanızdaki deneyimler için en iyi zamanları kovalamak olur.

Balona mı binmek istiyorsunuz o zaman balon için en uygun hava şartlarının olduğu yaz ve bahar aylarını tercih edin. Çünkü kış ayamadığı için kalkış izinleri alınamayabiliyor.

Doğa yürüyüşleri ve bisiklet gibi diğer birçok aktiviteyi, uygun ekipman ve kıyafetlerinizin olması şartıyla yapmanız mümkün ama ilk deneyimleriniz ve ne tür ekipman kullanacağınızı bilmediğiniz aktiviteler zorlu hava şartlarında sizi zorlayabilir.

Ayrıca hobinize göre değişen festivaller ve yarışmalar gibi önemli tarihleri de zaman belirleme konusunda mihenk taşı almak isteyebilirsiniz. Bu yüzden burada yapmak istediğiniz neler varsa tarihlerinizi onların dönem ve mevsim şartlarına göre belirleyin.

Kapadokya'ya Gideceklere Tavsiyeler

- Yaz olsa bile akşamları hava aniden soğuyor mutlaka yanınıza şal, uzun kollu, çorap ve kapşonlu bir şeyler alın. - Parça et sevmiyorsanız testi kebabı yemeyin.
- Müze kartınız yoksa müze kart edinin.
- Gezi planınızı yaparken bölgedeki sanat etkinliklerini de programınıza dahil edin.
- Aracınız yok ise ulaşım da çok zorluk yaşarsınız mümkünse araba kiralayarak gezin. Araç kiralamayı düşünüyorsanız yolculuğunuz sırasında dinleyeceğiniz müzik playlisti veya CD'si oluşturun.
- Yürüyüş yapacağınız zamanlar yanınıza poşet alarak etrafta olan çöpleri toplayın. Daha iyi ve daha güzel nesiller için etrafınızda olan kişilerde farkındalık uyandırın.
- Yoga yapıyorsanız yanınızda matınızı götürün, vadilerde yoga yapmak isteyeceksiniz.

Kapadokya'ya Kaç Gün Ayırmalı ?

Baştan peşin peşin söyleyelim; Kapadokya öyle birkaç günde gezebileceğiniz bir yer değil. Hem gezilecek alan yüz ölçümü ile çok büyük hem de gezilecek görülecek yerler ve deneyimler açısından çok zengin. Bu yüzden buraya ayırabileceğiniz en fazla zamanı ayırın ve bir defa gelmekle Kapadokya defterinin kapanacağını düşünmeyin, biz 4 kere gittik, hala görmediğimiz yerleri var. Bununla birlikte zamanı dar olanlar da haftasonu için damlayıp her yerini olmasa da en güzel yerlerini gezebilir.

Kapadokya Nerede ?

Kapadokya, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nin, Nevşehir İline bağlı çok geniş bir alana yayılan bölgeye verilen genel ad. Konumiçin tıklayın.

Nevşehir - Aksaray arası 75 kilometre,
Nevşehir - Kayseri arası 80 kilometre,
Nevşehir - Niğde arası 85 kilometre,
Nevşehir - Konya arası kilometre,
Nevşehir - Mersin arası kilometre,
Nevşehir - Ankara arası kilometre.

Kapadokya'ya Nasıl Gidilir

Çok geniş bir coğrafya olduğundan altınızda araba olması çok iyi olur. Biz bir kez kendi aracımızla gittik, diğer seferlerde havalimanından kiraladık. Siz de aracınızla İstanbul yönünden geliyorsanız Tuz Gölü'nde gün batımını mutlaka yakalayın. Mest eder güzellikte. Aksiyon sevenler için de yol üzerinde Melen'de Rafting ve Safranbolu'da Microlight uçuşu şansı var.

1. Kapadokya'ya Kara Yolu ile Ulaşım

İstanbul'dan Kapadokya'ya kara yoluyla, arabayla veya otobüsle ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
Kapadokya'ya Özel Araç İle Ulaşım: En hızlı ulaşabileceğiniz yol; İstanbul - Sapanca - Bolu - Gölbaşı - Aksaray - Nevşehir güzergahı kilometre 8 saat 7 dakika sürüyor. Diğer yol ise İstanbul - Sapanca - Bolu - Ankara - Kırıkkale - Kırşehir güzergahı ise kilometre 8 saat 18 dakika sürüyor.
Kapadokya'ya Otobüs ile Ulaşım: Kamil Koç, Metro, Tokat Yıldızı, Esadaş gibi otobüs firmaları Nevşehir'e gidiyor.

2. Kapadokya'ya Uçak ile Ulaşım

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kayseri Havalimanı'na her gün Pegasus ve THY'nin aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 25 dakika sürüyor. Yine Sabiha Gökçen'den Nevşehir Havalimanı'na Çarşamba, Cuma, Pazar günleri THY'nin aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 15 dakika sürüyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Kayseri Havalimanı'na THY'nin her gün aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 20 dakika sürüyor. Yine Atatürk Havalimanı'ndan Nevşehir Havalimanı'na her gün THY'nin aktarmasız uçuşu var. Uçuş 1 saat 20 dakika sürüyor.

Havaalanı Transferi

Nevşehir Havalimanı, şehir merkezine 55 kilometre, Kayseri Havalimanı Nevşehir şehir merkezine 75 kilometre mesafede bulunuyor. Nevşehir Havalimanı'na inen uçak sayısının az olması nedeniyle fiyatlar Kayseri Havalimanı'na göre daha pahalı.

Her iki havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz farklı opsiyonlar var. Nevşehir Havalimanı'nda Havaş hizmeti bulunmuyor fakat havayolu şirketlerinin shuttle hizmetleri oluyor. Ayrıca özel firmaların shuttle hizmetleri de oluyor bunun için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Özel ya da standart araç seçiminizi yaparak sizi uçuş saatinize göre havalimanından alarak otelinize bırakıyorlar dönüş içinde aynı şekilde otelinizden alıp havalimanına bırakıyorlar.

Nevşehir Havalimanı'ndan şehir merkezine transfer ücretleri şu şekilde;
- Maksimum 4 kişi binek aracı ile tek yön TL
- Maksimum 6 kişi Mercedes Vito ile tek yön TL
- Maksimum 17 kişi Mercedes Sprinter ile tek yön TL
- 15 kişilik minibüsle tek yön kişi başı 25 TL

Kayseri Havalimanı'ndan Nevşehir şehir merkezine ise;
- Maksimum 4 kişi binek aracı ile tek yön TL
- Maksimum 6 kişi Mercedes Vito ile tek yön TL
- Maksimum 17 kişi Mercedes Sprinter ile tek yön TL
- 15 kişilik minibüsle tek yön kişi başı 30 TL

Firma Bilgileri:
Ürgüp Rent A Carİletişim : 0 26 04 - 0 60 55
Kapadokya Geziİletişim: 0 88 36 - 0 25 25
Bir diğer alternatif ise Kayseri'den Havaş ile otogara gidip otogardan Nevşehir otobüslerine binmek olabilir fakat bu şekilde hem daha yorucu, hem de daha pahalı oluyor. Kayseri havalimanında Havaş için 11 TL Kayseri den Nevşehir'e giden otobüslere de 15 TL ödemeniz gerekiyor.

3. Kapadokya'ya Tren ile Ulaşım

Adana, Ankara ve Kars'tan trenle Kayseri'ye gelerek, Kayseri'den kalkan otobüs firmaları ile Nevşehir'e gidebilirsiniz. Tren ile Ankara'dan Kayseri'ye her gün iki ayrı sefer düzenleniyor. Yataklı koltuklar da ortalama 7 saat süren yolculuğun ücreti 20 TL. Bilet almak için tıklayın. Adana'dan Kayseri'ye her gün bir sefer bulunuyor. Yataklı koltuklar da ortalama 6 saat süren yolculuğun ücreti 18 TL. Kars'tan Kayseri'ye her gün bir sefer bulunuyor. Yataklı koltuklar da ortalama 18 saat süren yolculuğun ücreti 35 TL.

4. Kapadokya'da Şehir İçi Ulaşım

Kapadokya'da ilçeler birbirine yakın olsa da ulaşım oldukça zor. Bölge her ne kadar turistik olsa da toplu taşıma ağı çok gelişmiş değil. En fazla otobüs, minibüs ve taksi ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bu bölgede doğru dürüst gezmek istiyorsanız bizim tavsiyemiz buraya ya özel araçla gelmeniz ya da araç kiralamanız olur. Minibüsle otobüsle gidemeyeceğimiz yerlere gitmesek de olur diyorsanız o ayrı tabi. Eğer programınızda safari turlarına yer vermeyi düşünüyorsanız, vadileri safari yaparak gezip otobüsün gittiği yerlere de otobüsle pek tabi gidebilirsiniz. Yalnız şunu göz ardı etmeyin otobüslerin hareket saatleri çok sık değil ve sizin gitmek istediğiniz yerin biraz uzağında bırakabiliyor. Ayrıca bazı seferler çok erken saatlerde bitiyor ya otelinize erken dönmek zorunda kalacaksınız ya da taksi ile ulaşım sağlamanız gerekecek. Taksi ise her yerde kolaylıkla bulamayabilirsiniz. Gitmeden önce planınızı yapıp bütçenizi hesaplayarak ona göre tercih de bulunabilirsiniz. Ama eğer bütçeniz uygunsa her şekilde özel araçla gezmenizi öneriyoruz.

Peri Bacaları Nerede? Hangi Şehirde? Peri Bacaları'na Nasıl Gidilir?

Yapıların tepelerinde ise kaya bloku yer alıyor. Jeolojik zamanlarda volkanlar nedeni ile oluşan peri bacaları her yıl yerli ve yabancı yüzlerce turist ağırlıyor. Kapadokya peri bacalarında yüzyıllar önce pek çok medeniyet hayatını sürdürmüştür. Bu alanda pek çok yerleşim yeri vardır.

Peri Bacaları Hangi Şehirde?

Peri bacaları, Kapadokya ilinin Nevşehir ilçesinde yer alıyor. Günümüzde peri bacaları, turistik bir bölge haline geldi. Bu bölgede rengarenk balonlarla yapılan balon turları, otantik konaklama alanları ve çevresinde bulunan güzel atları sayesinde ülkemizin en çok merak edilen turistik alanları arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu bölge, romantizm yaşamak isteyen çiftlerin de tercih ettiği tatil bölgeleri arasında yer alıyor.

Peri Bacalarına Nasıl Gidilir?

Peri bacalarına pek çok farklı yolla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım sağlayabileceğiniz yollardan birisi de hava yollarıdır. Nevşehir ilinde Tuzköy Havalimanı bulunuyor. Türkiye’nin pek çok ilinden Nevşehir’e hava yolunu kullanarak kolaylıkla gelebilirsiniz. Nevşehir’de bulunan hava limanı şehir merkezine 30 km uzaklıkta yer alıyor. Hava limanından da Kapadokya’ya araç bulmak ve 15 dakika içinde ulaşmak mümkündür.

Nevşehir Havalimanına direkt uçuş bulunmayan şehirlerden Kayseri Hava Limanına gelmeleri de mümkündür. Kayseri Hava limanı ve Kapadokya arası 45 dakikadır. Diğer kullanabileceğiniz ulaşım yöntemi ise, şehirlerarası otobüslerdir. Nevşehir’den Kapadokya’ya pek çok servis imkanı bulunuyor. Özel aracınız ile İstanbul üzerinden Kapadokya’ya gelmek istiyorsanız Ankara’ya geldikten sonra Samsun yolu üzerinden Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir istikametine giden en koşa yolu kullanmak konforlu bir seçim olacaktır.

Nevşehir’i Keşfe Çıkmak

Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan peri bacaları, pek çok kişinin geçilecek yerler listesinde yer alan ve pek çok tur şirketinin odağında bulunan önemli bir turizm merkezidir. Nevşehir’e 7 km uzaklıkta bulunan Kapadokya, atlar diyarı olarak da bilinir. Bu bölge fotoğrafçılar için eşsiz bir yerdir ve manzarası ile gören herkesi kendine hayran bırakır.

Nevşehir’i gezerken adeta bir masal diyarında geziyormuş gibi hissedecek ve kendinizi bu büyülü dünyanın akışına bırakacaksınız. Bu bölgeye gelen pek çok turist gördüğü her yeri fotoğraflamak istiyor ve makinasını elinden düşürmüyor. Sizi kendine hayran bırakacak olan bu bölgede balona binebilir ve bu doğal yapıların içinde bulunan otantik butik otellerde konaklayarak günün erken saatlerinde günün aydınlanmasını balonların uçuşunu seyrederek karşılama imkanı bulabilirsiniz.

Peri Bacalarının Tarihi

Kapadokya’nın her bir adımında tarihi hissetmeniz mümkündür. Tarihte İpek yolu ile birlikte önem kazanmış ve önemini kaybetmemiş olan nadide bir bölgedir. Bu bölge, Hitit imparatorluğundan sonra Asurlar ve Frigyalılar’ın eline geçmiş ve tüm bu kültürlerden etkilenmiştir. Daha sonra Pers işgalinin ardından bölge Perslerin eline geçti. Kapadokya Pers dilinde atlar ülkesi anlamına gelir.

Makedonya kralı Büyük İskender Persleri büyük bir yenilgiye uğrattı. Fakat daha sonra bölge, Romalıların eline geçmiştir. Kayaların içine oyulan evler Romalıların baskısından kaçan Hristiyanların Anadolu’daki sığınağı haline geldi ve bu bölge Hristiyanlığı yaymak için de kullanılmıştır. Yüzyılda Selçukluların eline geçen Kapadokya, Osmanlı egemenliğine katılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli turistik, tarihi ve kültürel değerleri arasında yer almayı başardı.

Peri Bacaları, Nerede, Nasıl Gidilir ve Tarihi Bilgiler

Nevşehir’e 7 km mesafede bulunan Kapadokya içerisindeki Peri bacaları olağan üstü güzelliğiyle hem yerli hem de yabancı turistler açısından ilgi çekici bir yerdir.

Burayı gezerken sanki başka bir çağda, hatta başka bir gezegende dolaşıyormuşsunuz hissine kapılırsınız. Fotoğrafçılar için adeta eşsiz bir yer olup, çoğu turistik kısa filmde bahsi geçer. Her noktası ilgiyle gezilen peri bacaları, daha çok yabancı turistlerin, fotoğraf makinalarını elinden düşürmediği yer haline gelmişti.

Kısa bilgi: Nevşehir’de bir tatil planınız var ise; Nevşehir gezilecek yerler listemize de mutlaka bir göz atın.

Burayı gezerken yaşadığınız şey, bir yeri gezmekten çok bir yeri keşfetmeye dönüşür. Baharda etrafındaki çiçeklerle size merhaba diyen peri bacalarını, kışın da karlar altına gömülü halde bulabilirsiniz.

Başka yerlerde de peri bacaları bulunsa da, insanların binlerce yıldır içinde yaşadığı böyle peri bacaları başka yerde yok. Bu yüzden Kapadokya’daki peri bacaları, örneklerinden çok daha özeldir. Neden peri bacaları dendiğini ise buraya gelip buranın mistik havasını soluduğunuzda hemen anlayabilirsiniz.

Peri Bacaları Kapadokya Nerede, Nasıl Gidilir?

Havayolu İle Ulaşım: İstanbul’da oturanlar için önerebileceğim, en rahat ulaşım şekli hava yolu ile olandır. Gün içerisinde sık sık İstanbul – Nevşehir (Tuzköy Havaalanı) arası seferler düzenlenir. Nevşehir’de bulunan havaalanı, il merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunuyor. Zaten insanların Nevşehir’ e gelme sebepleri genelde Kapadokya’yı ziyaret etmek olduğu için havaalanında Kapadokya araç bulmanız çok kolay. 15 – 20 dakikada havaalanından Kapadokya’ya ulaşabilirsiniz.

Nevşehir’e direkt uçak seferi bulunmayan bölgelerde yaşıyorsanız, yine hava yoluyla Kayseri Havaalanına gelebilirsiniz. Nevşehir merkezine yaklaşık km uzaklıkta bulunan Kayseri Havaalanı’ndan Kapadokya’ya 45 dakikada ulaşmanız mümkün.

Otobüs İle Ulaşım: Uçak korkusu bulunanlar, ya da uçak biletini pahalı bulanlarınız için en ideal gidiş şekli otobüs ile olanıdır. Türkiye’nin birçok ilinden Nevşehir’e giden otobüs bulmak mümkün. Çoğu otobüs firmasının, Nevşehir’de Kapadokya servisi de mevcut.

Şahsi Araç İle Ulaşım: Kapadokya’yı kendi aracının konforuyla görmek isteyenler olabilir. Nevşehir’de uygun fiyatlara araba kiralayabilirsiniz. Ancak siz yine de kendi aracınızla gelmek istiyorsanız buyurun size nasıl geleceğinizi tarif edeyim. İstanbul&#;dan gelenlerin öncelikle Ankara otobanına girip ilerlemeleri ve Ankara’ya gelmeleri gerekli. İstanbul’dan gelmeyenler de, Kayseri’den buraya gelebilir ya da batıdan geliyorsa Ankara’ ya kadar gelip buradan sonraki yol tarifini dinleyebilirler.

Ankara&#;ya geldikten sonra Kapadokya’ya giden iki yol bulunmakta. Bizim kullanacağımız olanı ise, Samsun yolundan Kırıkkale – Kırşehir – Nevşehir istikameti. Neden bu yol diye soracak olursanız hemen açıklayayım, hem daha kısa hem de daha konforlu olan yol burası.

Peri Bacaları Kapadokya’nın Tarihi

Her zerresinde tarihi bünyesinde barındıran Kapadokya insanlık için önemini hiçbir zaman yitirmemiş olan bir yerdir. Tarihte, İpek Yolu’nda da kendine önemli bir yer edinmiştir.

Hitit İmparatorluğu&#;ndan sonra bölge sırasıyla Asurlular ve Frigyalıların eline geçmiştir. Daha sonra Pers işgali olur ve bölge onların kontrolüne geçer. Kapadokya ismi de zaten Perslerden gelir. ( Kapadokya Pers diline Güzel Atlar Ülkesi demektir.) Makedonya Kralı Büyük İskender Persleri ağır bir yenilgiye uğratır ancak Kapadokya&#;da beklemediği şekilde büyük bir dirençle karşılaşır. Romalılar burayı ele geçirene kadar olan bu süreçte Kapadokya’da bir krallık kurulu kalır. Daha sonra Romalılar bölgenin tek hakimi olur.

Yazılı tarihi Hititlerle başlayan Kapadokya, Hristiyanlığın Anadolu’daki merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Kayaların içlerine oyulan evler ise Roma İmparatorluğu&#;nun baskısından kaçan Hristiyanlar için sığınak anlamındaydı. Sadece sığınak anlamı taşımayan bu güvenli yerler, aynı zamanda Hristiyanlığı yaymak için kullanılmıştır.

İleriki tarihlerde Anadolu’ya Arap akınları başlar. Bu akınlardan kaçarak bölgeye gelen yerli Anadolu halkı, kiliselerin değişimine neden olurlar. ve Yüzyıllarda ise Selçukluların eline geçen Kapadokya, daha sonra Osmanlı’nın egemenliği altına girer ve sorunsuz bir dönem geçirip Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu değerler arasına girer.

Peri Bacaları Kapadokya Fotoğrafları

Peri Bacaları Kapadokya Video

Peri Bacaları Nasıl Oluştu ?

Doğanın uzun yıllar süren ince işçiliğinin sonucunda meydana gelen peri bacaları Kapadokya adı verilen bölgede yer alır. Bu bölgenin günümüzden 60 milyon yıl önce iç deniz olduğu varsayılır. Zaten bölgedeki arkeolojik bulgularda deniz canlılarına ait fosillerin çıkması bu varsayımı doğrular niteliktedir.

Harekete geçen yer kabuğuyla birlikte yer altında bulunan lavlar, oluşan çatlaklardan dışarı çıkar ve milyonlarca yıl sürecek bir süreç başlar. O zamanın birer volkanik yanardağı olan Hasan Dağı, Erciyes ve Güllü Dağ aracılığıyla lavlar yeryüzüne doğru püskürmeye başlar.

Çok uzun yıllar süren bu lav akışı oradaki denizi kurutur ve kuruyan denizin bulunduğu bölgedeki çukurlar lav ile dolmaya başlar. Zaten bu çukur bölgeler olmasaydı, peri bacaları oluşamazdı.

Uzun yıllar sonra yanardağlar söner. Bu noktadan sonra peri bacalarının oluşumunda akarsular görev almaya başlar. Serleşen lavın üzerine akan sular kayayı aşındırıp derin vadiler oluşmasını sağlar. Vadilerin yamaç kısımları ise rüzgarın aşındırması sebebiyle dalgalı bir görünüme kavuşur.

Lavların katmanlardan oluşması ve esen güçlü rüzgar şu anki baca kısımlarının oluşmasını sağlamıştır. Ne var ki bu rüzgarın aşındırması halen devam ettiğinden bu baca kısımları düşecek, peri bacaları yok olacaktır.

Tabii bu peribacaları oluşurken başka yerlerde de yeni peri bacaları oluşumu meydana gelecek. Yani bizim göremeyeceğimiz şeyler.

Nevşehir’de Ne Yenir ?

Buranın kendine özgü birçok yöresel lezzeti var. Et tüketim yüksek olmakla birlikte sebze yetiştiriciliği de oldukça fazladır.

Yöresel çorbalar: Tarhana, düğü, patates çorbaları, katma aşı

Ana yemekler : Ağ pakla(fasulye, kemikli et) , dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) , Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (et kavurma), kömbe (bazlama)

Tatlılar: Bulama (un, ceviz ve pekmez) , dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal) ve hoşaf.
Şimdi size adeta bir kervansaray olan bir Hanedan Restaurant Kapadokya’yı tanıtmak istiyorum. İnce işçilikle inşa edilen bu yer kişi kapasitelidir. Mutfağında Türk tarihinin eşsiz lezzetlerini barındıran bu güzide işletme, gezinizde sadece gözlerinizin değil ağzınızın da tarihle buluşmasını sağlıyor.

Adres: Göreme Yolu Kavşağı Avanos / Nevşehir

Telefon: 0() 50 06

Peri Bacalarına Yakın Nerede Konaklanır ?

Bu eşsiz mimariyi ziyarete gelip de gösterişli otellerden birinde kalmanızı tavsiye etmem. Gezinize renk katması için Kapadokya bölgesine özel, taş evlerde kalıp bu mistik havayı konakladığınız yerde de yakalayabilirsiniz. Bunun için de sizlere Ortahisar bölgesinde bulunan Crazy Horse Pension’u tanıtacağım.

Ürgüp’e yalnızca 5 dakika yürüme mesafesinde olan burada, Nevşehir yöresine özgü yemekler yiyebilir odalarınızda özel kahvaltı keyfi yaşayabilirsiniz. Bir ve iki kişilik odaların yanı sıra, aile odaları da mevcut. Ayrıca odalarda TV , kablosuz internet erişimi ve özel banyo var.

Burada kalan ziyaretçiler de buranın aile ortamı havasında olduğunu ve burada kalmaktan dolayı çok memnun kaldıklarını belirtiyor.

Telefon: 0() 20 20

Konum Bilgisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası