kuaför dükkanı açmak için gerekenler / Bayan Kuaför Salonu Nasıl Açılır? (2022 Maliyet Hesabı) KOSGEB Destekleri Neler

Kuaför Dükkanı Açmak Için Gerekenler

kuaför dükkanı açmak için gerekenler

Kuaför salonu açmak için gerekenler

Vergi Dairesinden İstenen Belgeler

İşe Başlama formu doldurulur.

Kira Kontratı veya Tapu Fotokopisi

İşe ilk başlayan kişinin noter tasdikli imza sirküsü.

İkametgah

Nüfus Cüzdanı Örneği

Belgeler tamamlandıktan sonra yoklama memuru verilen bilgileri denetler ve doğruluğu onaylandıktan sonra vergi levhası alınır.

 

İlgili Belediyelerden İstenen Belgeler

Nüfus Cüzdanı Örneği,

Vergi Levhası,

Ustalık belgesi Aslı

Ustalık Belgesi olmayanlar; kendine ait işyeri veya bir başka işyerinde mesül müdürlüğü bulunmayan,belge sahibinin noter sözleşmesi yapılarak sigorta şartı aranmaktadır.

Esnaf Sicil Kaydı,

Oda Faliyet Belgesi,

Tapu veya Kira Kontrat Fotokopisi,

İki Adet Resim,

Pul

Milli Eğitim bakanlığınca eğitim ve belgelendirilmesi yapılan 110 meslek dalında ustalık belgesi ile başvurarak matbu formları doldurularak incelemeye verilir.

Belediye o yerin uygun olduğuna dair muvafakat verir. Noter tasdikli muvafakat belgesi (mesken ise kat maliklerinden alınan izin )

 

Meslek Odasından İstenen Belgeler

Kimlik Fotokopisi

İkametgah Senedi

3 Adet Resim

Vergi Levhasının Fotokopisi

Varsa ustalık belgesinin aslı ve fotokopisi

 

Bağ-Kur dan İstenen Belgeler

1479 SAYILI KANUN; Kanunla ve Kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulu sosyal güvenlik kuruluşları kapsamı dışında kalan ve herhangi bir işverene hizmet akdi ile bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan; Esnaf ve sanatkarlar ile diğer bağımsız çalışanlardan ticari kazanç veya serbest meslek kazancı dolayısıyla gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlar ile gelir vergisinden muaf olanlardan esnaf ve sanatkar siciline veya kanunla kurulu meslek kuruluşlarına usulüne uygun olarak kayıtlı olanlar.

Bağ-Kur sigortalısı sayılır.1479 Sayılı Zorunlu Bağ-Kur Sigortalılığı, Bağ-Kur’lu olmayı gerektiren faaliyetle birlikte başlar. Bağ-Kur’a kayıt ve tescilin yapılabilmesi için ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğüne başvurulup, alınacak BAĞ-KUR GİRİŞ BİLDİRGESİNİN ilgili kuruluşlara onaylattırılması ve onaylı bu bildirgenin Bağ-Kur İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir

 

Kaynak: İstanbul Berberler Odası

Berber dükkanı açmak istiyorum diyorsanız,  muhtemelen daha önceden bu iş ile ilgili bir deneyiminiz mevcuttur. Çünkü bu iş diğer sektörler gibi değildir. Ustalık bilgi ve emek gerektirir. Eğer bu iş ile ilgili bilgi ve deneyiminiz yok ise, dükkanı açmadan önce kuaförlük kursu almanız veya faal durumdaki berber kuaförün yanında çalışmanız faydalı olacaktır.

Berberlik eskiden buyana vazgeçilmez mesleklerden biridir. Herkesin saç kesimine ihtiyacı olmaktadır. Özellikle de özel günlerde bayram toplantı, düğün vb. kuaförlere berberlere olan ihtiyaç daha fazladır. Öncelikle hangi kitleye hitap edeceğinizi seçin. Ülkemizde erkek veya bayan kuaför salonları olduğu gibi sadece çocuklara hitap eden kuaförlerde mevcut. Seçiminizi yapın.

Kuaför/Berber Dükkanı Açmak İçin Gerekenler 2023

Ustalık belgesi olmadan berber dükkanı açılabilir mi? Berber/Kuaför dükkanı açabilmek için öncelikle bir ustalık belgesi veya bu belge yerine geçen bir sertifikanız olması gereklidir. Yine berber-kuaför dükkanı açabilmek için bağlı bulunduğunuz belediye ile görüşüp, konu hakkında ayrıntılı bilgi mutlaka alınız. Belediyelerin dukkanacmak.com internet sayfalarında da gerekli evraklar mevcuttur. Bağlı olduğunuz il ya da ilçedeki vergi dairesine giderek vergi levhası almanız gerekiyor. Çünkü artık vergi mükellefisiniz. Daha sonra ilgili esnaf ve sanatkarlar odasına giderek kayıt olmanız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu‘ nda çalışan ve iş veren girişlerini yaptırmanız ve iş yeri açılış bildiriminde bulunmanız gerekiyor.

kuaför-berber-açmak

Dükkan ve Ekipmanların Temini;

Dükkanınızı açacağınız bölgeyi iyi seçin. Berberlerin bol bulunduğu bir bölgeye dükkan açabileceğinizin gibi mahalle arasına açacağınız bir dükkanda size kafi gelebilir. Ancak hitap edeceğiniz kitleyi düşünerek dükkanınızı müşterileriniz sizi tercih etmeleri için geçerli sebepleri olan bir bölgede açmaya dikkat edin. Büyük şehirlerde toptan berber malzemeleri koltukları masaları aynaları ve traş makinaları satan firmalar mevcut. Bu firmaları araştırın ve her birinden fiyat alın. Fiyat tekliflerini değerlendirin. Konseptinize uygun olan firma ile anlaşın. Özellikle bayanlar görselliğe önem verdikleri için kuaförünüzün konsepti ile de ilgileneceklerdir.

Bu anlamda değerlendirecek olduğumuzda pek çok ekipmana ihtiyacınız olacaktır.

  • Kuaför ya da berber masası
  • Banko
  • Yazar kasa ve pos cihazı
  • Fön ve saç şekillendirme makineleri
  • Saç yıkama ekipmanları
  • Şampuan ve bakım kremleri
  • Bayanlar için makyaj malzemeleri
  • Bekleme koltukları
  • Kişisel bakım ürünleri
  • Manikür ve pedikür setleri
  • Erkekler için traş setleri gerekli malzemeler arasındadır.

Dükkan Açma Kredisi Veren Bankalar (FAİZSİZ)

Maliyet Hesabınızı Yapın

Berber dükkanının iç ekipmanları seçiminize göre pahalı olabildiği gibi ucuza da alabilirsiniz. Bu sizin seçiminize kalmış bir durum. 1.000 TL ye berber kuaför koltuğu olduğu gibi, 5.000 TL yede mevcut. Bu sebeple sizin seçiminize göre maliyetiniz belirlenecektir. Eğer dükkanınızın iç dizaynı berber dükkanı açmaya uygun ise maliyetiniz düşecektir. Dükkan seçiminizde bu durumu da göz önünde bulundurmanız size yarar sağlayacaktır. Eğer dukkanacmak.com sermayeniz az ise, ufaktan başlayın, ancak ileride hedeflediğiniz koltuk sayısının sığabileceği bir dükkan tutun. Dükkan yeri değiştirmek müşteri kaybetmenize neden olacaktır. Bu sebeple maliyet hesabınızı ileriye dönük olan hesaplayın. Çalışan masrafları, dükkan giderlerini de hesaba katın. Zaten ilk aylarda kar etmeniz pek mümkün olmayacaktır.

kuaför-malzemeleri

Berber Dükkanı Açmak İçin Vergi Levhası

Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek vergi levhası almanız gerekiyor. Vergi dairesinde öncelikle işe başladığınızı bildiren bir formu doldurmanız gerekmektedir. T.C. kimlik belgenizin fotokopisi, adres belgesi, dükkan kira ise kira kontratı, satın almış iseniz tapu fotokopisinin teslimi gerekiyor.

Berberler Odasına Kayıt Olun

Bulunduğunuz bölgedeki berberler odasına kayıt olun. Odada bulunan diğer meslektaşlarınız ile tanışın. Fikirler alın. Deneyimlerinden yararlanın. Yıllardır bu mesleği yapan kişilerden deneyimler kazanın. Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt için gerekli evraklar;

  • T.C. kimlik belgesinin fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Adres bildirim belgesi’ dir. Bu evraklar odaya teslim edilecek ve bilgilere ESBİS tarafından ulaşılacaktır. Sicil müdürlüğüne, ilgili oda tarafından 3 tane vesikalık fotoğraf ve ustalık belgesi teslim edilecektir. Sicil müdürlüğü bu evrakların onaylattırılmasını talep edecektir.

Dostlarınız İle İletişime Geçin;

Dükkanınız için ufak bir açılış organizasyonu düzenleyin. Dostlarınıza arkadaşlarınıza berber-kuaför dükkanınızın açıldığını bildirin. Müşteri kitlenizi oluşturun. Berberlik mesleği güler yüz ve iyi hizmet gerektiren bir sektördür. Müşterilerinize güler yüz ve gerekli ilgiyi göstermez iseniz sürekli müşteri potansiyeliniz oluşmaz. Bu sebeple arkadaşlarınız dahi olsa tüm müşterilerinize ilgili davranmak zorundasınız. Özellikle bayan kuaförleri sohbetin bol olduğu mekanlardır. Yapılacak olan işlem esnasında müşterilerin sıkılmaması adına, onlara samimi davranmak gerekmektedir.

Çalışma Arkadaşları Bulun;

Berber veya kuaförler daha önce bu mesleği yapmış olan kişilerin mutlaka bir müşteri potansiyeli mevcuttur. Halkımız daha çok ucuza traş yapan dükkana değil tanıdığına, ilgi gördüğüne, sevildiği yere gitmeyi tercih ederler. Bu sebeple sizinle çalışmak isteyen kalfalar ve çıraklar ile görüşün. Belli bir müşteri potansiyeli olan elemanları işe almanız size yarar sağlayacaktır. Özellikle de her kesime hitap edebilecek şekilde saç traşı yapan elemanları işe almanız konseptinizi genişletecektir. Çalışma arkadaşlarınızın işi bilmesine ve insani ilişkilerine dikkat edin. Bulunduğunuz sektör, müşteriler ile iletişimi gerektirmektedir.

kuaför-çalışma-arkadaşı

Finansal Destek

Kuaför ya da berber salonu açmak için gerekli finansmana sahip değilseniz, banka kredileri size yardımcı olacaktır. En uygun faiz ve en uzun vade oranını sunan banka ile görüşmeniz gerekiyor. Ödeme planınızı, ilk 6 ay kar elde etmeyeceğinizi hesaba katarak hazırlamanız gerekiyor. Bankaların iş yeri kredileri de bulunuyor. Fiziki olarak bir dükkan satın almak isteyenlere çoğu banka destek oluyor. Tabi bankalardan kredi alabilmeniz için hakkınızda yapılacak olan tahkikatın olumlu sonuçlanması gerekiyor. Siciliniz temiz ve kredi notunuz yüksekse kredi almanızın önünde hiçbir etken bulunmayacaktır. Bankalara başvuru için giderken, T.C. kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ve gelir durumunuzu gösteren bir belgeyi hazır etmelisiniz.

Bankalar dışında finansal destek sağlayabileceğiniz kurumlardan biri de Kosgeb‘ dir. Yeni girişimci desteği ile Kosgeb, iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın yanında olmaktadır. 96.02 kodu ile kuaförlük ve diğer güzellik salonlarının faaliyetleri desteklenmektedir. İlk olarak kurumun uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına katılmanız gerekmektedir. Bu kurslar 32 saatten oluşmaktadır. Katılımın zorunluğu olduğu bu kurslara katılım için aranan herhangi bir şart bulunmamaktadır.

Kurs sonrası katılımcılara sertifika verilecektir. Bu sertifika destekleme ödemesi başvurusunda bulunmak için zorunlu tutulmuştur. Ekipmanları temin ederek, mekanı seçerek, çalışma arkadaşları edinerek ve kamu kurumlarından gerekli izinleri alarak işletmenizi fiziki olarak hazır hale getirmelisiniz. Daha sonra bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. Bu iş planında girişimci ve işletme bilgilerine yer vermelisiniz. Neden bu sektörde olduğunuzu iyi belirtmelisiniz ki size destek verilebilsin. İş planınız kurumda bulunan görevliler tarafından incelenerek sonuçlanacaktır.

Destekleme ödemesi almaya hak kazananlar ilan edilecektir. Bu nedenle sürekli olarak takipte kalmanız gerekiyor. Hibe ya da kredi almaya hak kazananlar, belirlenen süre zarfında veri tabanına kayıt yaptırmalıdır. Daha sonra bir taahhütname imzalanacaktır. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra yeni girişimci desteği adı altında 100 bin TL faizsiz kredi ve 50 bin TL geri ödemesiz hibenizi alabilirsiniz.

Mekan tercihinde bulunun. Ekipmanları temin edin. Gerekli izinleri alın ve hemen kazanmaya başlayın!

Pet Kuaför Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Pet Kuaför Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir diye sorulduğunda Pet kuaförlük tüm dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın meslek haline gelmiştir. Dostlarımızın bakımlarının ve tıraş işlemlerinin yapıldığı bu merkezler insanlar için de fazlasıyla merak uyandırmıştır. Günümüzde tamamen kedi köpek seven hayvan severler onların bakımlarını da yapabilmek ve bir meslek dalını öğrenmek için pet kuaför sertifikası almaktadır.

Pet kuaför sertifikası ile de bir yerde çalışmak yerine kendi işletmelerinin sahibi olmak isteyen insanlar pet kuaför açmak için gerekli belge ve şartlar olarak tüm detayları öğrenmek istemektedirler. Pet kuaför mesleği seçmek göründüğü kadar kolay değildir. Bu meslek dalında olmak isteyen insanların oldukça sabırlı ve el işçiliğinin güzel olması gerekmektedir.

Pet Kuaför olmak

Pet kuaför olmak günümüzde çok kolay olsa da mesleğin en önemli kurallarından biri tecrübe ve sürekliliktir. Her köpeğin ve her kedinin tüy yapısını görmüş olmak ve onlar için en uygun tıraş modelini de deneyimleyip en güzel şekilde yapılmalıdır. Öncelikle bu meslek dalından anlamıyor iseniz mutlaka pet kuaför sertifikası alarak kendinizi bu konuda oldukça geliştirmeniz gerekmektedir.

Bir işletme sahibi olmak istiyor iseniz öncelikle uzaman kadrodan oluşan bir ekip kurmalısınız. Tamamen her tıraşı en doğru şekilde bilen sertifikalı ve iyi eğitim almış insanla ile çalışmak da sizler için oldukça karlı olacaktır. Müşteri memnuniyeti bu meslekte ayrıca önemli olan diğer unsurdur.

Pet Kuaför Açmak İçin Gerekli Belgeler

Canlılar ile uğraşmak oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Onların sağlığı ve tamamen onlara yönelik hizmet vermek de pet kuaförler için en önemli unsurdur. Böyle bir işe başlamak istiyorsanız kuracağınız işte ki kar marjını ve sermayeni iyi bilmeni gerekmektedir. Pet kuaför açmak için gerekli belgeler için en önemli belge iş yeri açma ruhsatı ve pet kuaför sertifikasıdır. Bu iki belge olmadan bir işletme açmasınız.

Pet kuaför merkezi açmak için öncelik olarak konumu da belirlemek gerekir. Evcil hayvan besleyenlerin fazla olduğu mahalleler ve caddeler iş olanağını artıracağı için oldukça güzel bir tercih olacaktır. Kaç kişilik bir iş istiyorsunuz ve kaç kişi ile çalışabilirsiniz bu gibi durumların da tamamen oluşturulması gerekecektir. İşe alacağınız arkadaşların maaşını ve günlük kazancınızı önceden hesaplamak da ilerleyen süreçler için fazlasıyla iyi bir tercih olabilmektedir.

Pet kuaför için kullanılacak malzemelerin kalitesine ve maliyetlerini de araştırarak tamamen gelir gider düzeni oluşturularak sistemin oluşturulması gerekecektir. Pet kuaför sertifikası sonrasında bu alanda uzmanlaşmak için pet kuaför lisansı almak gereklidir. Bunun sonunda devletten ruhsat aldıktan sonra başka gerekli bir belge bulunmamaktadır.

Evcil hayvan sahipleri özellikle belirli dönemlerde dostunuzun bakımları için sürekli olarak pet kuaföre başvururlar. Bunun ile birlikte gelen müşterinin tekrar gelmesi için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Pet kuaför kursundan sertifika aldıktan sonra açacağınız işletmede mutlaka samimimi ve müşteri memnuniyeti adına oldukça güler yüzlü olunması gerekir. Böylelikle doğal iş hacmi kazanmış olacaksınız. Bir düre sonra doğal büyüme ile de işlerimiz oldukça artış gösterebilir.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat Güngör’ün Resmi Youtube Kanalı ile Tanışmadınızmı biz sizleri bekliyoruz : Youtube Kanalı

Bayan Kuaför Salonu Açmak

Hayalinizde bir bayan kuaförü açmak var ve bunu nasıl yapmanız, nasıl planlamanız ve ne kadar maliyet gerektiğini bilmiyorsunuz! Aslında şimdi bunu yapmak için en iyi zamanlardan biri olabilir. Bayan kuaförü açmak, her zaman ve her dönemde en karlı iş kollarından biridir. Çünkü kadınların güzellik sevgisi asla bitmez. Özellikle, saç bakımına özen gösteren kadınların ve genelde çalışan, saçlarıyla fazla ilgilenemeyen kadınların ilk tercihi bayan kuaförleri olmaktadır.

Bayan Kuaförü Açmak İçin Eğitim Almak Şart mıdır?

Hangi meslek olursa olsun, iyi bir hizmet vermek istiyorsanız, iyi bir eğitimden geçmeniz gerekir. Eğitim almak size kuaförlük mesleğinin inceliklerini öğretecek ve iş yaşantınızda daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Eğitimli bayan kuaförleri daha çok tercih edilir.

Saç nasıl kesilir? Saç nasıl boyanır? Fön nasıl çekilir? Saç için gerekli bakımlar nasıl yapılır? Balyaj, perma nasıl yapılır ve cihazlar nasıl kullanılır? Makyaj nasıl doğru yapılmalıdır? Tüm bunları bilmeden bir bayan kuaförü açmış iseniz, birkaç ay içinde işyerinizi kapatacak duruma gelebilirsiniz.

Bir bayan kuaförü açmak istiyorsanız, bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir ki bunlardan biri ustalık belgesidir. Bayan kuaförü açmak için ustalık belgesi gerekmektedir. Ancak ustalık belgesinden evvel bir kalfalık belgesi almanız gerekli.

Türkiye’de hemen hemen her ilde ve ilçede bir Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk Eğitim merkezleri kalfalık eğitimlerini vermektedir. Kalfalık sertifikasını burada göreceğiniz eğitimle rahatça alabilirsiniz. Daha önce kalfalık belgesi almışsanız ve 22 yaşından büyükseniz, yine Halk Eğitim Merkezine başvurarak, ustalık sınavına giriş yapma hakkınız vardır.

Bayan Kuaförü Açmak İçin Hangi Yollar İzlenmelidir?

Her kurulacak yine işte olduğu gibi, bayan kuaförü açmak için de bir planlama yapılması gerekir. İzlenecek yollar nelerdir?

Bir İş Planı Oluşturmak

Bir iş planı olmadan hiçbir işletme düzgün çalışmaz. Bir iş planı, işinizi başarıya götüren bir yol gösterici kılavuz niteliğindedir. Ancak, iş planlamasının uzun süren bir süreç olması gerekmez. Aslında, muhtemelen birçok bilgiyi zihinsel olarak bir araya getirmişsinizdir, hatta kâğıda not bile almışsınızdır. Ancak sağlam bir iş planının amacı, işletmenizin ne olduğunu, nasıl başarılı olacağını ve bir sorunla karşılaştığınızda sorunları nasıl gidereceğinizi belirlemektir.

Finansmanınızı Belirleyin

Bir iş kurmanın en önemli faktörü sermayedir.

  • Kendi finansmanınızı kullanıp işyerinizi açabilirsiniz
  • Aileden ya da tanıdıklardan borç alabilirsiniz
  • İmkânınız varsa banka kredisi alabilirsiniz
  • KOSGEB gibi desteklerden hibe kredi alabilirsiniz.

KOSGEB, ilk olarak 50 Bin TL civarı destek vermektedir. Eğer kadın bir girişimci iseniz bu destek 100 Bin TL civarı olmaktadır. Bir yıl sonra başvurarak 200 Bin TL civarı daha destekten yararlanmanız mümkün olabilir. Eğer kendi sermayeniz yetiyorsa işinizi kurabilirsiniz. Eğer finansman ihtiyacınız olacaksa da ilk önce aile üyelerinizden ve arkadaşlarınızdan destek isteyebilirsiniz. Yada yeni bir ortak arayışına girebilirsiniz.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan güzellik merkezi iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Bir Akıl Hocası Bulun

İşinizi planlarken, size danışmanlık yapacak bir akıl hocası bulmanız yararınıza olacaktır. İşinizi kurarken size rehberlik edecek, salon sektöründe deneyimi olan birini bulmanız daha iyi olacaktır. Bu kişi, iş kurmada hangi yolu takip etmeniz gerektiğini size söyleyecektir.

Bir Muhasebe ve Envanter Programı Oluşturun

Bir bayan kuaförü açmak, sadece; koltuk, ayna ve saç boyasından ibaret değildir. Almanız gereken pek çok araç, gereç, yardımcı ekipman vardır. İstediğiniz anda gerekli tüm malzemeler elinizin altında olmalıdır. Bunun için piyasadaki sizin için en uygun toptancıları araştırmanız gerekir.

Bu işi kurmaya karar vermeden evvel, bir kuaförün yanında bir müddet çalışmanız gerektiğinden, işle ilgili pek çok toptancıyı da tanıyor olmanız gerekir. Ayrıca hangi araç ve gereçlerin kullandığına da aşina olmanız artı avantaj sağlar.

Bir envanter hazırlayın. Nelerin gerekli olduğunu belirleyin. Toptancıların listesini alın. Ayrıca yapacağınız kısa bir piyasa araştırması ile ürünlerin fiyatlarını az çok tahmin edebilirsiniz. Bütçenizi tüm bu hususları dikkate alarak oluşturun.

Doğru Yeri Bulmak

İş kurarken doğru yeri seçmek, her zaman çok önemlidir. Evinize yakın bir yerde iş kurmak belki yol parasından sizi kurtaracaktır, ancak lokasyonu doğru olmayabilir. Trafiği iyi, görünürlüğü yüksek olan ve hedef yaşam alanlarının olduğu yeri seçmek daha akıllıca olacaktır. Doğru yeri bulmak, işyerinizin başarısı için hayati önem taşır. Bir emlak ofisi vasıtasıyla ya da kendiniz bölgeyi gezerek, işinize uyan bir işyeri bulabilirsiniz.

Doğru işyerini bulduğunuzda, bu işyerini bir bayan kuaförü açmak için düzenlemeniz gerekir. Bunun için bazı iç düzenlemeler gerekecekse, mülk sahibinden izin almanız yararınıza olacaktır. Aksi takdirde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Sadece işyeri alanını bulmak yeterli değildir. Ayrıca bölgedeki kadın oranı ne? Orada başka bayan kuaförü var mı? Müşteriler salona rahat gelebilir mi? Geniş park yeri mevcut mu? Yani tam olarak işyerinizi belirlemeden evvel bölge hakkında da bilgi toplamanız gerekir.

Bayan Kuaförü Salonu Dizaynı

Müşterilerinizin salonunuzda kendilerini rahat hissetmelerini istiyorsunuz, bu yüzden ziyaret etmek istedikleri bir yer yapmanız gerekir. Duvarları boyamaya ve mobilya seçmeye başlamadan önce, marka vizyonunuzun, çekmek istediğiniz müşteri türüyle eşleştiğinden emin olun.

Bu, hedef pazarınız hakkında bildiklerinizi almak, ilgi alanlarına, zevklerine ve alışkanlıklarına göre salonunuz için bir marka yaratmak için çalışmak anlamına gelir. Markalaşma sadece büyük şirketlerin hedefi değildir.

Bu işi kurmak ve bölgenizde bir marka olmak istiyorsanız, bunun için çalışmanız gerekir. Görünümünüzü, amaçladığınız müşteri tabanına göre uyarlamanız gerekir ve bir marka yaratmak bu sürecin önemli bir parçasıdır.

Bütçeniz yeterince bir salon açmak istiyorsanız, bayan kuaförleri için tüm mobilya ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılayan firmalarla görüşmeniz uygun olacaktır. Bu firmalar, size toptan alımlarda indirim fırsatı da sunacağından daha avantajlıdır. Profesyonel Makyaj Yaparak Para Kazanmak

Ayrıca saç kesim ve bakımı harici, kişisel bakım hizmeti de verecekseniz, buna göre düzenlemeleri yapmanız gerekir. Müşterilerin bekleyeceği bir bölüm ve ikramlarda bulunmak için bir mutfak bölümünüzün olması gerekir.

Personel Seçimi

İşinizi kurdunuz ancak ne kadar süre kendiniz idare edebilirsiniz? Bayan kuaförünüz tanınmaya ve işleriniz açılmaya başladığında desteğe ihtiyacınız olacaktır. Ve bu destekleri ailenizdeki kadınlardan sağlama fikrini unutun. Tamamen iş konusunda deneyimli ve eğitimli kişileri almanız gerekecektir. Eğer işinizde başarılı olmak ve gerçek bir marka olmak istiyorsanız, bu işin eğitimini almış kişileri personel olarak görevlendirmeniz gerekir. Ayrıca personel seçiminde dikkat etmeniz gereken bir husus da, personelin kişiliğidir. Sadece iyi iş yapıyor olması yeterli değildir. Kişi, güler yüzlü ve insanlarla iletişimi güçlü olmalıdır.

Sizin haricinizde,

  • Saç kesim ve fön çekmek için en az 2 personel
  • Müşteri hizmetleri için en az 1 personel
  • Temizlik yapmak için en az 1 personel
  • Kişisel bakım ve makyaj için en az 1 personel

bulundurmanız yararınıza olacaktır.

Mükemmel Müşteri Hizmeti Sağlayın

Müşterilerinizin seveceği bir ortam yarattıktan sonra, mükemmel müşteri hizmetleri sunarak bunu takip etmeniz gerekir. Pek çok işletmenin müşteri ve değer kaybetmesinin sebebi, müşteri hizmetlerinin yetersiz olmasıdır. Müşterilerinize sadece hizmet değil, deneyim sağlayın. Deneyim müşterinin size geri gelmesini sağlayacaktır.

İyi Düşünülmüş Bir Web Sitesi Oluşturmak

Bir web sitesi, sizin için dünyaya açılma penceresidir. İyi tasarlanmış bir web sitesi sizin kalitenizi, hizmet anlayışınızı hedef kitlenize ve müşterilerinize gösterecek, işletmenize daha çok müşteri çekilmesini sağlayacaktır. Profesyonel yardım almanız gerekir.

Kuaför salonunun tüm işleri bittikten sonra web sitesine görsellerinizi yükleyin. Hangi hizmetleri sunduğunuzu belirtin. Siteniz ilgi çekici, gezinmesi kolay olmalı ve ideal olarak müşterileriniz için konum, çalışma saatleri, iletişim bilgileri ve fiyatlar gibi yararlı bilgileri içermelidir. Ayrıca bir husus da, web sitenizde online rezervasyon sistemi de bulunmalıdır. Müşteriler kendilerine uyan gün ve saatte randevu alabilmelidir.

Web sitenizi tasarlarken, marka vizyonunuza ve hedef pazarınız hakkında öğrendiklerinize geri dönmelisiniz. Siteniz, markalaşma çabanızın bir uzantısıdır, bu nedenle uyumlu olmalı ve salonunuzun müşterilere sunmasını istediğiniz imajla eşleşmelidir.

Ayrıca sosyal medya platformlarında hesap açmanız da mutlaka gerekir. Özellikle Instagram bu tür pazarlama tanıtım faaliyetleri için en uygun platformdur.

İş Planını ve Envanterinizi Düzenli Gözden Geçirin

Bir iş planı her zaman devam eden bir çalışma olarak görülmelidir. İşinizi kurmakla ilgili tamamladığınız her etapta, iş planınızı gözden geçirin ve unuttuğunuz ya da eksik bir şey varsa tamamlayın. Bayan kuaför salonu açılışınızı yapmadan evvel, yapmanız gereken bir şey de envanterinizi gözden geçirmek olmalıdır. Eksiklikleriniz varsa tamamlayın.

Bayan Kuaförü Açmanın Maliyeti

Bir bayan kuaförü açmak, cesur bir çabadır. Her yeni girişimde olduğu gibi, olabildiğince çok plan yapmak ve işiniz için en iyi olanı öğrenirken, uyum sağlamaya istekli olmak önemlidir. Başlangıç olarak dükkânınız kira ise, dükkânınızın mevki ve büyüklüğüne göre kira ücreti değişecektir. İlgili kurumlardan işletme ruhsatı ve diğer belgeleri almanız için de masrafınız olacaktır.

Sigorta ücreti, kira depozitosu, salonun iç dekorasyonu, gereken ekipmanlar ve araçlar, su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri gibi ilk bedeller, salonda kullanılacak ürünler, satılacak ürünler, açılış yapmadan ve açılış yaptıktan sonraki tanıtım ve reklam hizmetleri gibi kalemler göz önüne alındığında 50 Bin TL ile 150 Bin TL arası bir maliyeti bulunmaktadır.

İlk birkaç ay insanların sizi tanıma süresini de göz önüne alarak, aylık zaruri giderleri kendi cebinizden karşılamak zorunda kalacağınızdan, ortalama 100 Bin TL gibi bir maliyetle bayan kuaför salonu açabilirsiniz.

Ufak bir not: özellikle son yıllarda Dünya genelinde oldukça trend olan, Mobil Kuaför Hizmeti Vermek adlı iş modelini de incelemenizi öneriyoruz.


bayilik veren firmalar

İş Fikirleri

Hizmet İş Fikirleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır