kombi basıncı hızla düşüyor / Kombi Basıncı Neden Düşer? - Pro Tesisat

Kombi Basıncı Hızla Düşüyor

kombi basıncı hızla düşüyor

Kombi Neden Su Eksiltir? Tamiri Nasıl Yapılır?

Hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı olan kombiler kimi zaman olması gerektiği gibi çalışma performansı göstermez. Kombilerde en sık karşılaşılan arızalardan biri de kombinin su eksiltmesi ve basıncının düşmesidir.

Kombinin su eksiltmesinin pek çok farklı sebebi olabilir. Bunlar:

  • Eşanjörde çatlak

Eğer kombi basıncı sürekli düşüyorsa bunun sebebi eşanjörde çatlak olması olabilir. Eşanjördeki çatlağı fark etmek zordur çünkü çatlaktan çıkan su buharlaşır.

Kombi neden su eksiltir sorusunun bir diğer muhtemel cevabı da su kaçağıdır. Özellikle çok sık su eksilmesi durumlarında su kaçağı ihtimali üzerinde durulur. Tesisat sisteminin herhangi bir yerinde ufak sızıntı olması durumunda bile kombi basıncı düşebilir. Kombideki suyun hızlı azalma hızıyla kalorifer borusundaki su kaçağının büyüklüğü doğru orantılıdır, yani kombi su eksiltmesi ne kadar sık ve hızlıysa kalorifer borularındaki su kaçağı da o kadar büyüktür. Düzenli olarak kombiye su basılmasına rağmen basınç her gün düşmeye devam ediyorsa çok büyük olasılıkla tesisatta kaçak vardır. Böyle bir durumda arızanın tek başına çözülmesi mümkün değildir ve mutlaka bir tesisatçıdan destek almak gerekir.

  • Kombideki suyun azalması ya da kombide çok fazla su olması

Kombi basıncının düşmesinin nedenlerinden biri, kombideki suyun azalması ya da kombide gereğinden fazla su bulunmasıdır.

  • Denge kabındaki havanın tükenmiş olması

Kombinin denge tankında bulunan hava tükendiğinde içine su almaya başlar ve basınç göstergesinde hem yükselme hem de düşme yaşanabilir.

  • Kombiye su veren vananın arızalanmış olması
  • Kombinin yıllık bakımlarının aksatılması 
  • Radyatör bağlantılarındaki kaçaklar

Kombi su eksiltiyor ise radyatör bağlantılarını kontrol etmekte fayda var. Ayrıca odalarda bulunan radyatörlerin bir ya da birden fazlasında delik olması durumunda da kombi su eksiltmesi yapabilir.

  • Genleşme tankındaki havanın tükenmiş olması
  • Kombinin ömrünün tükenmiş olması

Cihaz ömrünü tükettiğinde de su eksiltmesi problemi ile karşı karşıya kalınabilir. Bunun yanı sıra kombinin içerisinde bulunan parçalarda delinme meydana geldiğinde de basınç göstergesinde çok az bir düşüş gözlemlenebilir.

Kombi neden su eksiltir sorusunun cevabı çok büyük olasılıkla kalorifer tesisatında kaçak olduğu içindir. Eğer kalorifer tesisatında kaçak varsa kombi sık sık su eksiltir ve buna bağlı olarak da kombi basıncı düşer.

Kombi su basıncı düştüğünde hem sıcak su devreye girmez hem de kaloriferler yanmadığı için petekler ısıtmaz. Dolayısıyla özellikle de kış aylarında yaşanan kombi su eksiltme sorununa en kısa sürede çözüm bulmak gerekir.

Kombi, kalorifer tesisatındaki arıza sebebiyle su eksiltiyorsa su eksilmesi olan yerlerde duvarlarda kabarma ya da rutubet meydana gelebilir.

Kombi su kaçaklarında su kaçağı olan dairede ya da alt katında genellikle hiçbir ıslaklık belirtisi görülmez. Bu yüzden herhangi bir ıslaklık olmaması durumunda yanılgıya düşmemek gerekir. Kalorifer tesisatındaki kaçak dairedeki ıslaklık takip edilerek değil su basıncını gösteren ekran takip edilerek anlaşılabilir.

Kombi, radyatör tesisatındaki su sızıntılarından dolayı su eksiltiyorsa ısıtma sistemindeki bu su kaçağı, alt kattaki dairenin tavanından su damlamasına neden olabilir.

Bunların yanı sıra bazen parkelerin kabarması ya da duvarın bir kısmında nemlenme meydana gelmesi de kombi kaçak sorununun belirtileri olabilir.

Kombi su basıncının düşmesi durumunda kombiye herhangi bir zarar gelip gelmeyeceği konusu en çok merak edilen konulardan biri. Eğer kombinin su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ya da kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez. Çünkü sistem yazılımında birtakım güvenlik önlemleri bulunur. Bu sebeple, kombi su basıncı düştüğü zaman cihaz, çalışmayı durdurur. Böylece kombinin zarar görmesi engellenmiş olur.

Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir.

Kombinin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapılabilir. Musluk açılmasına rağmen gösterge yükselmiyorsa, vana açıldığı zaman su dolma sesinin gelip gelmediği dikkatlice dinlenmelidir. Musluk açıldığı zaman su doldurma sesi geliyorsa bar göstergesi arızalı demektir. Bu durumda arıza, tesisat ya da eşanjörden kaynaklı değildir yalnızca göstergenin değiştirilmesi gerekir.

Su doldurma musluğu açıldığında su doldurma sesi gelmiyorsa ana şebeke basıncının normal olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Bunun için de mutfaktaki su musluğu açılmalı ve el ile musluğun ağzı kapatılmalı. Eğer su bu şekilde kesilebiliyorsa su basıncı düşük demektir. Eğer su kesilmiyorsa su basıncı iyidir ve sorun kombidedir.

Ayrıca su doldurma musluğu kireçten tıkanmış olabilir, sökülüp kontrol edilmesi gerekir. Eğer arızalı ise yenisi ile değiştirilmelidir.

Kombi su eksiltmesi tamiri nasıl yapılır?

Kombi su eksiltmesi tamiri için ilk olarak kaçak tespiti yapılır. Su kaçağı olan alan noktasal olarak tespit edildikten sonra bakım ve onarım işlemine geçilir. Kombi tesisatındaki borularda oluşan kaçaklar için özel olarak üretilen su kaçağı kimyasalları kullanılır. Su kaçağı olan tesisat borusunun içine kimyasal enjekte edilir. Bu şekilde yapılan tamirat sayesinde tesisat boruları herhangi bir zarar görmez. Ayrıca bu kimyasallar insan sağlığı açısından da herhangi bir tehdit oluşturmaz.

Kombideki suyun eksilmesi ve su basıncının düşmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Eğer ayda bir azalma söz konusu ise endişe etmeye gerek yoktur. Ancak her gün hatta gün içerisinde bile su takviyesi yapılmasına rağmen su azalıyorsa muhakkak alanında uzman birinden destek almak gerekir.

Kaynak: funduszeue.info



Kombi Basıncı Neden Düşer

Kombiler, gerek ısınmamızı sağlayan gerekse sıcak su ihtiyacımızı karşılayan önemli cihazlardır. Doğal gaz veya elektrik ile çalışabilen bu cihazlar kış aylarının vazgeçilmez ısıtıcıları arasında yer almaktadır. Kombi basıncı neden düşer?, kombi neden su eksiltir? sorularının cevabı için okumaya devam edin.

Soğuk kış günlerinde kombilerdeki sorunları kısa sürede çözebilmek oldukça önemlidir. Kombi arızaları halledilmezse soğuk havaya maruz kaldığınızda hastalıklar ile uğraşmamız kaçınılmaz olacaktır.

Kalorifer tesisatında ufak sızıntı olması, su akıntılarının kolay fark edilememesine neden olur. Kombilerde yaşanacak sıkıntılar dairenizin, ofisinizin veya iş yerinizin ısınmasına engel olacak ve bu durumda ister istemez olumsuz durumların baş göstermesine neden olacaktır.

kombiden su eksiliyor
kombi barı kaçta olmalı
kombi basıncı neden düşer su eksiltir

Kombi içerisinde su azalması veya fazla su dolması,
Denge kabının havası bitmiş olması,
Kombi tesisatının su kaçırması,
Kombiye su veren vananın bozulması,
Kombinin yıllık bakımının yapılmaması,
Radyatör bağlantılarında kaçak olması,
Genleşme tankının havasının bitmiş olması,
Kombinin uzun yıllar kullanım sonucu ömrünün tükenmesi,

Kombi Sızıntıları Daha Büyük Sorunlara Sebep Olabilir

Kombi kaçaklarına dikkat edin! Aksi takdirde kombide su ekilmesi nedeniyle kullanmadığınız ısının faturasını ödemek zorunda kalırsınız. Kombiyle ilgili herhangi bir arıza olduğunu düşünüyorsanız mutlaka uzmanlaşmış profesyonel tesisatçılardan yardım almalısınız. Özel olarak kullandığımız Pro-tufist kalorifer kaçağı giderici ilacını, ustalarımız tesisata uygular ve boruda boşluk olan kısımlar kapatılır. Kalorifer su kaçakları, özel Pro-Tufist sızıntı önleyici ilacımız sayesinde onarılmaktadır.

Kombi Barı Düştüğünde Yapılması Gerekenler

İlk başta kombiden su eksildiğinin farkına vardığınızda kombiye su doldurmalısınız. Kombideki su, sızmadan dolayı kısa sürede boşalacağı için tesisata sürekli su doldurmanız gerekir. Bu süreçten sonra suyun ne kadar sürede bittiğini hesap etmeniz gerekir. Suyun bitme süresini hesap ettikten sonra, kalorifer tesisatı kaçağı kapatan ilacı tesisata enjekte etmelisiniz. Kimyasal sıvıyı tesisata döktükten sonra 2 gün boyunca kombinizi 50 derecede çalıştırmanız gerekmektedir.

Kalorifer tesisatına kaçak önleyici ilacın uygulanması

kalorifer kaçağı kapatma ilacı
tesisata ilaç uygulayan usta
kalorifer tesisatı su eksiltiyor

Kombi Su Basıncı Kaç Olmalı?

Kombi kullananların en çok sorduğu soruların başında kombi su basıncı kaç bar olmalı? sorusudur. Gereğinden fazla su basıncı fazladan cebinizden para çıkması demektir. Halbuki normal ayarında çalıştıracağınız kombilerde ciddi derecelerde tasarruf elde edebilirsiniz. Kombilerin su basıncı mutlaka 1,5 seviyelerinde olmalıdır.

Kombi su seviyesi 1 barın altında olduğu zaman kombiden sıcak su alamazsınız ve kombi arızası vermeye başlar, kombinin değerinin bu seviyenin altına inmemesine dikkat etmelisiniz. Kombi su basıncı 2 değerine kadar çıkabilmesi normal olarak kabul edilirken, su basıncının 3 ve 4 değerlerine çıkması kombinin arızalı olduğunun göstergeleri arasında yer almaktadır.

su kaçak tespiti onarımı
Su Kaçak Tespiti ve Onarımı

Kırmadan dökmeden son teknoloji su kaçağı tespit cihazlarımız ile su kaçaklarını tespit ediyoruz.

kameralı su kaçak tespiti
Kameralı Su Kaçak Tespiti

Kameralı su kaçak tespit cihazları ile pis su gider borularındaki kaçakları tespit ediyoruz.

kanal açma robotu
Robotla Tıkalı Pimaş Boru Açma

Kırmadan ve Dökmeden tıkanıklık açma robotlarımız ile pimaş gider tıkanıklıklarını açıyoruz.

kombi petek temizleme
Kombi ve Petek Temizleme

Kombi bakımı ve peteklerin makineli son teknoloji sistemler ile temizlik işlemlerini yapıyoruz.

klozet musluk montajı
Klozet / Musluk Montajı

Klozet montajı,lavabo montajı, klozet iç takım montajı hizmeti.

basınç düşürücü montajı
Basınç Düşürücü Montajı

Konut ve iş yerlerinize basınç düşürücü regülatör montaj hizmetini gerçekleştiriyoruz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız(3oylama, derecelendirme üzerinden; %93,33)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası