derin alın kırışıklıkları / Alındaki derin kırışıklıkları azaltmanın yolları - Cilt Bakımı

Derin Alın Kırışıklıkları

derin alın kırışıklıkları

Alnınızdaki derin kırışıklıklar yaşlanmanın değil, bu hastalığın belirtisi olabilir

Yanaklarda ve alındaki kırışıklıkları herkes yaşlanmaya bağlar. Ancak bu derin kırışıklıkların altında başka sebepler yatıyor olabilir. İşte bu kırışıklıkların habercisi olduğu o tehlikeli hatalık

Abone ol

Devamlı olarak gözümüzü kısıp güneşe gözlük takmadan çıkmak veya sürekli kaşlarınızı çatmak, bir zaman sonra alınızda çizgiler oluşmasına sebep olabilir. O çizgiler zamanla derinleşir ve kalıcı hale gelir. Peki alın çizgilerin zararları nelerdir? Uzmanlar yaptıkları araştırma sonucu derin alın kırışıklıkları olan insanların kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek olabileceğini belirttiler.

Alında kırışıklık olanlar dikkat!

Uzmanlar tarafından yapılan yeni bir araştırma sonucu herkesi şok etti. Alında kırışıklık olanlar dikkat. Çıkan sonuçta kardiyovasküler hastalıktan yüksek hayat riskine bağlı olarak alında kırışıklıklar olduğunu gösterdi.

Kötü hastalığın pençesinde olabilirsiniz

Çalışma sonucunda alındaki kırışıklıkların kişinin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin 10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. 20 yıllık çalışmanın sonuçları bunları gösteriyor. Aynı zamanda kaşın kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, kalp hastalıkları veya felç gibi olası problemler için kırmızı bayrak niteliğinde…

10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı

20 yıldır sağlıklı olan 32, 42, 52 ve 62 yaşlarında 3 bin yetişkin analiz edildi. Bu insanlarn alnındaki kırışıklıkların sayısına ve derinliğine bağlı olarak puan verildi. Sıfır, cildin tamamen pürüzsüz olduğu, üç ise ciltte çok sayıda derin kırışıklık olduğu anlamına geliyordu. Yüksek puan alan insanların kardiyovasküler hastalıktan hayati riskinin biraz daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Öyle ki, iki ve üç puan alanların, sıfır puan alanlara göre hayati risklerinin 10 kat daha fazla olduğunu tespit ettiler.

Alın kırışıklığı sebep olur?

Alın kırışmasının en yaygın sebebi mimik kullanımı ve gözlerimizin güneşe karşı hassas olması. Güneş gözlüğü kullanmamak, gözlerini kırıştırarak güneşli havada dolaşmak, yoğun mimik kullanımı ve kaş kullanımı alında yatay çizgilerin çıkmasına sebep olur.

Alın çizgileri ne zaman çıkar?

Genellikle otuzlu yaşlarda oluşmaya başlar ancak mimik kullanımı sebebiyle bazen genç yaşlarda da alın kırışıklıklarına rastlamak mümkündür.

Kaşların üzerinde birbirine paralel olarak olarak uzanan yatay alın çizgileri, çoğunlukla oturmuş çizgiler haline gelmeye başladıkları esnada, bir sabah ayna karşısında fark edilir. Oysa gün içinde yüzlerce kez, kaşlarınızı yukarı kaldırdığınızda, bir şeye şaşırdığınızda veya kaşlarınızı çattığınızda bu çizgiler oluşur ve silinir ama siz bunu göremezsiniz, ta ki artık mimik yapmadığınızda da gözle görülür hale gelene kadar…

kırışıklık

İnce ve Derin Çizgiler

İnce çizgiler genellikle 30&#;lu yaşlarda gelişir ve 40&#;lı yaşlarda daha belirgin hale gelir. Yaygın olarak alın çizgileri, kaş çatma çizgileri, kaz ayakları, tavşan çizgileri, nazolabial kıvrımların yanı sıra diğer ince ve derin çizgiler rahatsızlık duyulur.

İnce ve derin çizgilerin 4 ana nedeni vardır:

UV ışığına maruz kalma- Ultraviyole radyasyon, doğal yaşlanma sürecini hızlandırır ve erken kırışmanın başlıca nedenidir. UV ışığı, cildinizin daha derin tabakasında bulunan kollajen ve elastin lifleri olan bağ dokusunu parçalayarak kırışıklıklara neden olur.

Genetik yaşlanma- Cilt yaşlanması kaçınılmaz ve doğal bir süreçtir. Zamanla ve doğal yaşlanma süreciyle birlikte cildiniz daha az kollajen ve elastin proteini üretir. Bu, cildinizi daha ince ve hasara karşı daha az dirençli hale getirir.

Tekrarlanan hareketler- Alında, kaşların arasında (kaş çatma çizgileri) ve kaz ayaklarında kasılan yüz kaslarının, kırışıklık gelişimine katkıda bulunduğuna inanılır. Gülümseme, kaş çatma, gözlerini kısma ve diğer alışılmış yüz ifadeleri bu kırışıklıkların daha belirgin hale gelmesine neden olur. Zamanla bu ifadeler kırışıklıkların oluşmasına katkıda bulunur.

Çevresel faktörler- sigara içme, kirliliğe maruz kalma ve yüksek stres seviyeleri, çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumuna katkıda bulunabilir. Sağlıklı cilt sürekli olarak yenilenir ve yeni kollajen oluşturur, sigara içmenin yeni kollajen üretiminde belirgin bir azalmaya neden olduğu bulunmuştur. Azalan kollajen, kırışıklıkların gelişmesine neden olur. Kirlilik ciltte serbest radikal hasarına neden olur, bu da cildin yaşlanmasına ve hücresel hasara yol açar ve kırışıklık oluşumuna katkıda bulunur. Stres, kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir, çünkü stres hormonu olan yüksek miktarda kortizol, cildin kollajen ve elastini parçalayabilir. Bu, kırışıklık oluşumuna katkıda bulunabilecek bir elastikiyet kaybına yol açar. Stres ayrıca kaşınızın tekrar tekrar çatlamasına neden olabilir ve bu da kırışıklıkların oluşumuna katkıda bulunabilir.

Yüzünüzdeki yeri ve özelliğine göre ince ve derin çizgiler için farklı tedaviler uygulanır.

Derin Kırışıklıklara Kesin Çözüm

İlerleyen yaş, kolajen üretiminin ve ciltteki nem oranının azalması, sürekli yapılan mimikler zamanla yüzümüzde derin kırışıklıklar oluşmasına neden oluyor. Olduğumuzdan daha yaşlı bir görüntüye neden olan kırışıklıklar, aynaya her bakışımızda moral kaybı yaşamaya da neden oluyor. Peki, nasıl derin kırışıklıklara kesin çözüm buluruz?

Derin kırışıklıklara kesim çözüm bulmak ve daha dinamik bir yüze kavuşmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Cildinize gerekli özeni göstererek biraz da medikal estetik uygulamalarından destek alarak aynalarla barışabilir, kırışıklık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

kırışıklık tedavisi

Yüz kırışıklıklarına neler neden olur?

Kırışıklıkların en temel etkeni sahip olduğumuz genetik olsa da; pek çok dış etken de tek başına ya da bir araya gelerek ince çizgilerin zamanla derin kırışıklıklara dönmesine neden oluyor. Bu etkenlerden en büyüğü; yaş almak&#; Yaş ilerledikçe cilt, elastikiyetini kaybediyor ve kolajen oluşumu giderek azalıyor. Destekleyici bağ dokusunu kaybederek daha kırılgan hale gelen cilt, nemini de kaybetmenin etkisi ile giderek daha çok kırışıyor.

Derin kırışıklıkların ikinci en büyük nedeni ise; ultraviole hasarı. Uv ışını olarak da bilinen güneşin zararlı ışınları ciltteki kolajen ve elastin liflerinin parçalanmasına neden oluyor. Dolayısıyla kırışıklara davetiye çıkarıyor. Kışın dahi cildimize zarar verebilen güneşten ve olumsuz etkilerinden korunmanın tek yolu ise; her mevsim yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmak&#;

Birçok problemin yapı taşı olan stres, cilt üzerinde de olumsuz etkiye sahip ve zamanla ince çizgileri derin oluklara dönüştürebiliyor. Stres, üzüntü gibi olumsuz duygu durumlarından mümkün olduğunca uzak durmak hem psikolojinizi hem de cildinizi korumak için önemli bir adım.

Yaşam kalitesi de dolaylı şekilde cilt kalitenize etki edebilen bir etken. Alkol ve sigara kullanımı, düzensiz uyku, az su tüketimi, yoğun kafein alımı ve fast food tarzı yiyeceklerin sık tüketimi ciltte hem sebum dengesini bozarak fazla yağlanmaya sebep oluyor hem de ilerleyen zamanda derin kırışıklıklar oluşması durumunu kaçınılmaz kılıyor.

Yüzdeki derin kırışıklıklar nasıl giderilir?

Derin kırışıklıklar meydana gelmeden önlem almak çok daha yararlı ancak maalesef her zaman buna vakit bulamıyoruz. Ancak önceli ince halde olan kırışıklıklar derinleştikten sonra çözümsüz değiller. Cerrahi müdahaleler gibi düzenli uygulanan medikal anti ageing tedavileri de derin kırışıklıklara kesin çözüm sunuyor. Ayrıca evde uygulayacağınız doğal yöntemlerle de yüzdeki kırışıklıkları yok etmek mümkün olmasa da minimuma indirmek mümkün olabiliyor.

Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için doğal yöntemler

Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için pahalı kozmetik ürün kullanımına geçmeden önce hepimizin ilk aklına gelen doğal malzemelerle hazırlayabileceğimiz ev yapımı ürünler. Çeşitli doğal yağların ve gıdaların cilde nem sağlayarak ince kırışıklıklar için kalkan olabileceğini hepimiz biliyoruz. Peki, hangi gıdalar ve yağlar yüzdeki kırışıklıkların çözümü?

  • Hindistan Cevizi Yağı: Faydaları saymakla bitmeyen ve son yıllarda bakım denince aklımıza ilk gelen yağlardan biri&#; Antioksidan etkisinin yanı sıra cildi serbest radikallerden de koruyan hindistan cevizi yağı, aynı zamanda tam bir kırışıklık düşmanı. İçerdiği E vitamini sayesinde cildin nemlenmesine ve sıkılaşmasına da yardımcıdır.
  • Zeytinyağı: İçerdiği A ve E vitaminleri hücre yapısını korumaya yardım eder. Böylece düzenli kullanımla yaşlanma etkilerini geciktirdiği bilinmektedir.
  • Üzüm çekirdeği yağı: Özellikle göz çevresi kırışıklıkları için oldukça faydalıdır. Antioksidan bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra sağlıklı ve genç bir cildin doğal anahtarlarındandır.
  • Hint yağı: Eski Mısır&#;dan bu yana cilt ve saç bakımında kullanıldığı bilinmektedir. Cilt tarafından hızlı emilen yapısı en büyük avantajlarındandır. Mükemmel bir nemlendiricidir. Yeni kırışıklık oluşumunu engeller.

Kırışıklık için kullanılabilecek doğal yağlar önceden oluşmuş derin kırışıklıklara kesin çözüm vaat etmezler. Ama düzenli kullanımla yeni kırışıklıkların oluşmasını minimuma düşürürler. Kırışıklık için kullanılabilecek doğal gıdalar da aynı özelliğe sahiptirler. Yeni kırışıklıkların önlenmesi için hem tüketebileceğiniz hem de maskelerini hazırlayabileceğiniz gıdalar ise şunlardır;

  • Avokado: Yağ içeriği bakımından neredeyse en zengin meyvelerdendir. Özellikle tüm yüz ve boyun bölgesinde etki gösterir ancak özellikle göz çevresi kırışıklıkları için çok başarılı bir kırışıklık önleyicidir.
  • Ananas: içerdiği C vitamini sayesinde cilt yapısını besler. Ciltteki yon eşitsizliklerini dengelemek konusunda da birebirdir.
  • Muz: Potasyum bakımından zengin olması ciltte onarım özelliği bulundurmasını sağlar.
  • Zencefil: Güçlü anti-inflamatuar etkisi sayesinde neredeyse her derde deva olan zencefil, cilt sağlığı içinde mucizevi etkilere sahiptir.

Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için maske

Kırışıklıkları gidermek için evde hazırlanan maskeler uygulanmadan önce cildin mümkün olduğunca temizlenmiş, yağ ve kirden arındırılmış olması en önemli püf noktası. Temizlenmemiş bir ciltte gözenekler hali hazırda dolu olduğu için uygulanan maske cildiniz tarafından emilmeyecek, maske faydasını gösteremeyecektir.

Elma ve süt kaymağı maskesi

2 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı süt kaymağını karıştırıp kaynatın. 1 adet orta boy elmayı rendelenmiş halde kaynattığınız kaymak-süt karışımına ekleyip 1 dakika daha hep birlikte kaynatın ve ocaktan alın. Maske soğuduktan sonra parmaklarınızla masaj yaprak kırışıklık olan bölgelere uygulayın ve fazla mimik kullanmadan 1 saat bekletin. ılık veya soğuk su ile maskeyi yüzünüzden temizleyebilirsiniz. Haftada 1 kullanıma uygundur.

Süt tozu maskesi

1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı su ve 4 yemek kaşığı süt tozunu homojen bir kıvam alana karıştırın. Masaj yaparak cildinize uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi maskeden arındırın. Haftada 2 kez uygulanabilir.

Derin kırışıklıklar nasıl tedavi edilir?

Cerrahi operasyonlarla (germe ameliyatları) derin kırışıklıklara kesin çözüm sunmak mümkündür. Fakat cerrahi operasyonlar uzun bir iyileşme süreci gerektirdiği için pek çok kişi tarafından çekinilmektedir. Cerrahi operasyon tercih etmeyen kişiler için derin kırışıklıklara kesin çözüm sunan alternatifler; medikal estetik işlemleri arasında yer alır. Derin kırışıklıklara kesin çözüm getiren medikal işlemler;

Botox

Tüm zamanların en popüler güzellik enjeksiyonu botoks, derin kırışıklık ve ince çizgilerin en etkili tedavi yöntemlerindendir. Alın bölgesinde, burun yan duvarlarında bulunan kırışıkların, ağız çevresinde ve boyunda bulunan çizgilerin giderilmesi, göz çevresi kırışıklıları için ve kaş arası kırışıklıkları için tedavi olarak kullanılabilir.

Somon DNA

Enjeksiyonlu medikal anti ageing tedavilerinden biridir. Somon DNA kolajen ve elastin üretimini destekleyerek cildin elastikiyetini arttırır. Derin kırışıklıkların ilerlemesini önleyerek, tedavisini sağlar. Seans sayısı, ihtiyaca göre belirlenmekle birlikte seans arasında değişiklik gösterebilir.

H aşısı (gençlik aşısı)

Hyalüronik asit aşısı, cildin ihtiyaç duyduğu miktarda sentezlenemeyen vitamin, mineral, aminoasit ve kolajen kokteylinin cilt altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Özellikle mimik çizgileri ve ince kırışıklıklar üzerinde son derece başarılıdır.

Dermapen:

Mikro iğneleme olarak da bilinen tedavi, uygulama bölgesinde epidermise mikro iğneler ile kanallar açılması prensibine dayanır. Bilinçli oluşturulan kontrollü tahribatla birlikte tedavi edilmek istenen problemi de yok eder. İnce kırışıklıklarda dahil olmak üzere birden fazla cilt sorunu için uygulanabilir.

PRP:

Vücudun kendini iyileştirmesi prensibine dayanır. Uygulama yapılacak kişiden alınan  cc aralığındaki kan trombositten zenginleştirilerek tedavi edilecek bölgeye enjekte edilir. 3 hafta ara ile uygulanan 3 ya da 4 seanslık PRP tedavisiyle, cildin yeniden yapılanması, onarılması ve gençleşmesi sağlanır

Ulthera: 

Bilinen diğer ismiyle 3D HIFU (High Intensive Focus Ultrasound) ameliyatsız ve enjeksiyonsuz bir yüz germe uygulamayı olma özelliğiyle tüm rakiplerinden farklıdır. Odaklanmış ses dalgaları ile cildin üst ve orta tabakalarda bulunan kolajen sentezlerini uyarır. Kaz ayakları ve alın kırışıklıklarının giderilmesi, yüz germe ve toparlama, yanak bölgesinde toparlanma sağlamak için kullanılabilir.

Altın iğne: 

Scarlet X olarak da bilinen Scarlet S&#;in gelişmiş versiyonudur.  Cihazın mikro iğneleri tarafından gönderilen radyo frekans enerjisi, cildin en derin katmanına kadar ulaşır. Hem kolajen sentezlerini uyarır hem de cildin üst katmanındaki hücre büyüme faktörlerini aktif hale getirir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır