palamutbükü denizi / EN GÜZEL DATÇA KOYLARI VE PLAJLARI - NEREDE YÜZÜLÜR? | Biz Evde Yokuz

Palamutbükü Denizi

palamutbükü denizi

EN GÜZEL DATÇA KOYLARI VE PLAJLARI &#; NEREDE YÜZÜLÜR?

Bazıları Datça&#;nın Türkiye&#;de denize girmek için en güzel yer olduğunu söyler. Elbette bu çok göreceli bir kavram. Kimisi için ince kum, kimisi için dudak uçurtan manzaralar makbul. Datça&#;nınsa bir Kelebekler Vadisi ya da Kaputaş gibi kartpostlık plajları yok ama bir sürü bakir, temiz, işletmelerce el konulmamış koyu ve saygılı sakinleri ile bizce de en özgür hissiyatlı deniz destinasyonu.

Bu yazımızda da Emecik&#;ten Knidos Antik Kenti&#;nin olduğu en uc burna kadar denize girebileceğiniz tüm güzel koyları ve plajları doğal sırasıyla yazdık. Favorilerimizin yanına da kalp koyduk.

Datça&#;da Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralamak

Ayrıca bir Datça tatilinizde, teknecilerin gizli cennetlerine günübirlik konuk olmak için kendinize özel bir tur planlayabilirsiniz. Günlük ve saatlik kiralanabilir Datça teknelerini incelemek için tıklayın.

Datça&#;da Denize Girilecek En Güzel Koylar ve Plajlar

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Balıkaşıran Koyu
  2. Aktur Kovanlık Koyu (Küçük Koy)
  3. Aktur Çiftlik Koyu (Büyük Koy)
  4. Karaincir Plajı
  5. Perili Köşk Plajı
  6. Sörf İçin Kızlanaltı Gebekum Plajı
  7. Palaia Beach
  8. Hastane Altı Plajı
  9. Kumluk Plajı
  10. Taşlık Plajı
  11. Mandalya Plajı
  12. Kargı Koyu
  13. Akvaryum Koyu
  14. Domuzbükü
  15. Gabaklar Plajı (Kızılbük)
  16. Hayıtbükü
  17. Ovabükü
  18. Kurubük
  19. Akçabük
  20. Akvaryum Plajı Palamutbükü
  21. Palamutbükü
  22. Bağlarözü Plajı
  23. Tekir Bükü
  24. Murdala Koyu
  25. Kızlan Gereme Koyu

1. Balıkaşıran Koyu

Marmaris, Hisarönü&#;nden Datça Yarımada&#;sına geçtiğinizde, sizi ilk Emecik&#;teki Balıkaşıran Koyu karşılıyor. Denizi temiz ve durgun bir koy. Yer yer sazlıklar var. Burası aynı zamanda çadır ve karavan kampçıların favorisi bir kamp alanı. Sessiz, sakin ve bakir bir yer. Fakat etrafta hiçbir işletme yok. O yüzden tüm ihtiyaçlarınızı önceden belirlemeniz ve temin etmeniz gerekiyor. Koyda wc, duş gibi olanaklar da bulunmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Aktur Kovanlık Koyu (Küçük Koy)

Biraz daha Datça&#;nın merkezine doğru ilerlediğinizde Datça&#;nın en uzun sahil şeridine karşılık gelen Kovanlık Tabiat Parkı&#;na geliyorsunuz. Burası &#;li yıllarda kurulan ve Bodrum Bitez&#;deki Aktur sitesi gibi bir Datça klasiği haline gelmiş meşhur Aktur sitesinin de olduğu yer. Aktur  Sitesi fotoğrafta göründüğü gibi sırt sırta vermiş iki koya kurulmuş. Sağdaki koy, Kovanlık Koyu ve Küçük Koy olarak da biliniyor.


Ayrıca Aktur Çadır ve Karavan Kampı da Datça&#;da kamp yapacaklar için güzel bir alternatif. Plajı ücretli. Fakat İl Özel İdaresi tarafından işletildiği için uygun fiyatlı. Sezonun %99’u dalgasız oluyor. Kumluk ve mavi bayraklı. Bir de koşup koşup atlamalık iskelesi var.  Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Aktur Çiftlik Koyu (Büyük Koy)

Aktur&#;un soldaki koyunun adı ise fotoğraft Çiftlik Koyu. Akturcular koya Büyük Koy da diyor. Çiftlik Koyu Kovanlık Koyu&#;a göre daha az bakir, daha az yeşil ama daha geniş bir koy. Burası genellikle dalgalı ve çabuk derinleşiyor. Plajı kumluk ve mavi bayraklı. Plajın en başındaki İskele Beach’ten kano, lazer, wind sörf kiralabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Karaincir Plajı

Datça’nın ender kumluk ve sığ plajlarından. Hal böyle olunca da çocuklu ailelerin tercihi. Denizi ise dalgasız ve Datça&#;nın geneline oranla ılık. Çevrede turistik tesisler var. Soyunma kabinleri ve duş var olanağınız da var. Plaj işletmelerinden şezlong ve şemsiye de kiralayabiliyorsunuz. Fakat ben denize girip yola devam edicem derseniz havlunuzu serip de plajı kullanabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Perili Köşk Plajı


Karaincir&#;den hemen sonra gelen Datça plajı Perili Köşk. Az bilinen, daha sakin olan Datça koylarından birisi. Akşam gün batımı da harika. Deniz gözlüğü götürün çünkü su akvaryum gibi.

Plajı çakıl ve kum karışımı. Dibi kum ve oldukça sığ bir koy ama su birden derinleşiyor. Tekne turu ile de gidebileceğiniz koylardan biri. Hemen önünde sığ olduğu için yürüyerek ulaşabileceğiniz bir ada var. Plajda otel işletmesi dışında başka işletme ya da yapılaşma yok. Etrafta market de yok. Kendi şemsiyenizi getirip kurulabilirsiniz. Soyunma kabinleri, duş ve wc mevcut. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Kızlanaltı Gebekum Plajı


Gebekum Doğa Parkı&#;nın bitiminde kalan ve Kızlanaltı Plajı diye geçen bölge, sörfe çok uygun bir yer. Zaten bu bölgede de sörf otelleri kümelenmiş. Surf Tatil Köyü ve Flow Datça öne çıkan tesislerden. Buralarda kalmasanız da işletmelerin cafe – bar ve lokantalarından, şezlong ve şemşiyelerinden ücret karşılığında faydalanabilirsiniz. Tahmin edersiniz ki özellikle de öğlenden sonra denizi çok dalgalı oluyor ama çok nezih bir sahil. Biraz dalgayı dert etmezseniz kesinlikle memnun kalırsınız. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

7. Palaia Beach

İskele mevkiinde, beach hizmeti alarak denize girebileceğiniz bir işletme. sezonunda açılan yeni bir beach. Merkezin kalabalığından uzak, sakin ve huzurlu bir sahili var. Akşamları 80&#;ler konsepti var. Yalnız deniz kestaneleri olan bir bölge. Sahili taşlık ama suyu sığ ve gittikçe kumlaşıyor. Rüzgarlı günlerde dalgalı olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

8. Hastane Altı Plajı

Hastane Altı Plajı da merkez plajlarından. Datça Belediyesi’nin işlettiği bir halk plajı. Sahili de denizi de çakıl taşlık. Suyu serin, temiz ve berrak. Şezlong ve şemşiye kiralayabiliyorsunuz. Merkezin diğer iki plajı Kumluk ve Taşlık&#;a göre daha boş ve sakin oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

9. Kumluk Plajı


Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça&#;da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var. Bu plaj denize girmektense kum üstünde rakı-balık yapmak ve günü batırmak isterseniz aklınızda olsun. Plaj boyunca çeşitli işletmelerin sahile masa attığını göreceksiniz. Şöyle bir bakın hangisi içinize daha çok sinerse oturun hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. Çok da fazla bir şey beklemeyin manzaranın ve ortamın tadını çıkarmaya bakın. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Taşlık Plajı

Datça&#;nın merkezinden mavi bayraklı sularda yüzebiliyorsunuz. Şimdi gel de sevme Datça&#;yı. 🙂 Yat Limanı’nı geçtikten sonraki ilk plaj olan Taşlık Plajı yakınlığı sebebiyle Datça&#;da yazlığı olanların en çok denize girdiği yer. İsminden de anlaşılacağı gibi çakıl ve kum karışımı bir sahile sahip.


Plaj boyunca birçok yeme-içme işletmeleri var. Şezlong ve şemşiye kiralayabiliyorsunuz. Özellikle de Su Beach adlı işletme öne çıkıyor. Datça&#;nın merkez  mavi bayraklı, serin, temiz ve sığ. Plajın hemen arkasında, sodalı ve kükürtlü suyu şifalı diye bilinen Ilıca Göleti var. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Mandalya Plajı

Kargı Koyu&#;na gelmeden bir önceki koy Mandalya Plajı. Burada, Mandalya Beach var. Beach&#;in de kendi plaj barı var. Burada yemek yerseniz şezlonglar ücretsiz. Plajın hemen yukarısında da Mandalya Restaurant var. İnanılmaz bir manzarası var. Bir akşam yemek için zaman ayırabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kargı Koyu

Datça merkeze birkaç kilometre mesafedeki Kargı Koyu, merkeze yakın bir alternatif olmasıyla popüler koylardan. Mandalya Koyu&#;ndan ilerlediğinizde Kargı Koyu&#;na ulaşıyorsunuz. Burası Datça&#;nın en sevilen koylarından. Denize girilecek en güzel yerlerinden. Suyu dalgasız ve ılık. Plajı taşlık. Kargı Koyu&#;nda da çok sevilen Yeşim Beach Restaurant var.

Onun dışında, sahil boyunca şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz başka tesisler de mevcut. Sezonda oldukça kalabalık olabiliyor. Buradaki Kargilos Hotel & Beach hem konaklamak hem de denize girmek için uygun noktalardan. Arabanız yoksa bu bölgeye merkezden minübüs seferleri de var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Akvaryum Koyu

Datça&#;da tekne turu yaparsanız turun mutlaka uğrayacağı koylardan biri Kargı Koyu&#;nu geçtikten sonra deniz yolu ile ulaşacağınız Akvaryum Koyu. Kargı tepesinden patika yoldan yürüyerek de ulaşabilirsiniz ama bu çok zahmetli bir seçenek olur. Normalde sessiz sakin bir koy ama tekne turlarının uğrak yeri olduğu için kalabalık olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Domuz Çukuru (Domuzbükü) Koyu

İsmini buraya gelen yaban domuzlarından aldığı söylenen Domuzbükü veya Domuz Çukuru Koyu&#;na sadece şahsi tekneniz ile denizden veya günübirlik tekne turları ile ulaşabilirsiniz. Plajı kum-çakıl karışımı. Denizi çok berrak. Burada konaklamak isteyecekler için küçük bir bungalov işletmesi de mevcut. Çadır kampına da müsait. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Gabaklar Koyu (Kızılbük)

Mesudiye Köyü 3 bükten oluşuyor: Kızılbük, Hayıtbükü ve Ovabükü. Kızılbük&#;ten anlatmaya başlayalım.

Öncelikle arabayla erişilebilen Datça koyları içindeki favorimiz olduğunu söyleyerek başlayalım. Kızılbük içindeki pansiyonun adının Gabaklar olması sebebiyle Gabaklar Koyu olarak da biliniyor. Pansiyonun orman içinde ahşap evleri ve deniz kıyısında bir kafesi var.


Denizine gelirsek çakıl-kum karışımı bir sahile sahip. Bizce sakinlik ve güzellik açısından Gabaklar büklerin en güzel fakat barada da yeme-içme ve konaklama imkanları dar. işletme var. Fakat kafanızı dinleyeceğiniz pansiyonlarda konaklayıp öğlen zeytinyağlıları mideye indirmek isterseniz burası doğru adres. Değişiklik isterseniz komşusu Hayıtbükü yürünebilir mesafede. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Hayıtbükü


Mesudiye Köyü&#;nün ikinci bükü Hayıtbükü. Sanırım yerleşim olarak en büyükleri burası. Sahil şeridinin yanısıra yerleşim vadinin içlerine doğru devam ediyor, çok sayıda pansiyon var.


Denizi sığ, berrak, rüzgara korunaklı. Taş-çakıl karışımı bir sahili olan diğer büklere göre sahili biraz daha kum-taş karışımı. Hemen hemen plajdaki tüm işletmeler şezlong ve şemsiye hizmeti veriyor. Koyda küçük bir yüzer iskele de var. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Plajına akşamları restoranlar masa atıyor. Pepper Cafe Restaurant yemek için uygun yerlerden.

Ovabükü


Ovabükü de Mesudiye&#;nin üçüncü bükü. Hayıtbükü ile aralarında 1 kilometre kadar mesafe var. Hayıtbükü&#;ne oranla daha doğa ile baş başa olabileceğiniz bir koy. Fakat konaklama ve gözleme ve doğal ayran keyfi yapabileceğiniz ufak cafeler ve yeme içme için civarda işletmeler var. Poyraz Restoran, Ada Pansiyon ve Nil Pansiyon yemek yemek için favorilerimiz.


Çakıllı ve kumluk karışık bir sahili var. Sahildeki tesislerden şezlong ve şemşiye kiralaması yapabiliyorsunuz. Ovabükü öğleden sonra dalgalanıyor. O yüzden denizi berrak değil. Ama sabah erken saatte deniz çok daha keyifli. Koyun sağ tarafı daha tenha oluyor. Yol üzerinde Sındı Köyü&#;nden yerel ürünler satan yerler var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Kurubük Koyu

Ovabükü’nden birkaç kilometre ileride Kurubük Koyu geliyor. Hiç bir işletme yok, şemsiyeni, sandalyeni, pikniğini alıp gelmedik. Harika bir denizi ve küçük taşlık bir sahili var ama yol dibinden geçtiği için fakat biraz araba sesi var. Burası Datça&#;nın ihaleye açılması tehlikesi ile gündeme gelen koylarından. Son olarak o karar iptal edildi diye biliyoruz. Burada herhangi bir tesis veya olanak yok.  Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Akçabük Plajı

Kurubük ile Palamutbükü Akvaryum Koyu arasında yer alan Akçabük tek bir işletmeye, Akçabük Kamping&#;e ait. Kocaman bir parsele yayılmış ferah bir kamp alanı ama tesisi pek beğenmedik. Yine de karavan ve çadır kampçıları tercih ediyor. Kendi çadırınızı getirebilr ya da işletmenin  çadır ve bungalowlarını kiralayabilirsiniz. Sahili çakıllı, denizi berrak ama korunaklı bir koy olmadığı için suyu dalgalı. Denizi hemen derinleşiyor. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Palamutbükü Akvaryum Plajı (Gerence Koyu)

Ovabükü ve Hayıtbükü&#;nde denize girdikten sonra ana yoldan değil de deniz yolundan Palamutbükü&#;ne geçerken tepede enfes bir manzara ile karşılaşacaksınız. Yol boyunca uygun yerlerde durun ve alabildiğince mavi olan bu muhteşem manzarayı izleyin. Palamutbükü sahiline gelmeden hemen önce Palamutbükü Akvaryum Koyu var. Gerence Koyu diye de geçiyor. Burası da harika bir denize girme ve çadır kampı noktası. Plajı taşlık. Denizin berraklığı, uzaktan taşları sayabileceğiniz cinsten. Suyu da oldukça serin. Sahilde hiçbir işletme bulunmuyor. En yakın tesisler kilometre mesafede. Plajın hemen arka tarafındaki ormanlık alanda çadır kampı da yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Palamutbükü


Zeytin, badem ve çam ağaçlarıyla kaplı Palamutbükü Datça&#;nın son zamanlarda yükselişe geçen bölgesi. Bunda Knidos Antik Kenti yolu üzerinde olması da etkili. Palamutbükü&#;nde Uzun bir sahili var bu nedenle de insan yoğunluğu da aynı şekilde dağılıyor. Uzun bir sahil şeridi, çakıl-taş-kum karışımı sahili, berrak ve serin bir suyu var.


Sahil boyunca restoranlar, cafeler, barlar ve konaklama seçenekleri sıralanıyor. Genellikle çoğu samimi aile işletmeleri. Buralardan şemşiye ve şezlonglarından ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Sarıhoş Restaurant (bademli balık denemek isterseniz) ve Bonito Beach Restaurant onlardan biri. Akşam gelip yemek için en güzel seçenek Liman Restaurant. Bir şeyler atıştırmak için de Betçe Burger. Palamutbükü&#;nün tepelikleri ise Datça’nın ünlü badem ağaçlarının olduğu yer. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Bağlarözü Koyu (Yazıköy Plajı)

Yazıköyü&#;de bulunan, badem ve zeytin ağaçları ile çevrili Bağlarözü Koyu, Knidos Antik Kenti&#;nin olduğu buruna çok yakın bir plaj. Yazıköy Plajı diye de geçiyor. Sadece denize girmek için değil, kamp yapmak için de ideal. Denizi de taşlık, sahil de&#;Yanınıza deniz ayakkabısı almak isteyebilirsiniz. Koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Plajda şezlong, şemsiye, duş, wc, kabin gibi olanaklar yok. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Tekir Bükü

Cumalı&#;ya bağlı Tekir Bükü, Datça’nın Ege&#;ye açılan koylarından. Murdala yolu üzerinde Cumalı Köyü&#;nü geçtikten sonra karşınıza çıkacak sarnıçtan sola doğru, Kos istikametine devam ediyorsunuz. Yolu biraz zorlu. 4&#;4 aracınız varsa sahilin oldukça yakınına kadar gelirsiniz ama aracınıza güvenmiyorsanız, onu 15 dakikalık yürüme mesafesine park etmeyi tercih edebilirsiniz. Burada hiçbir tesis yok. Hazırlıklı gelin. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Murdala Koyu

Yine Cumalı koylarından olan Murdala Koyu da Datça’nın Ege&#;ye açılan koylarından. Sahili kum ve kayalık karışık. Yolu çok bozuk o yüzden araziye uygun aracınızın olması lazım. Burada da hiç tesis yok. Kamp kurmak için uygun. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Kızlan Gereme Koyu

Biliyorsunuz ki Datça Ege&#;deki en uç nokta ve Ege ile Akdeniz&#;in birleştiği burun Knidos. Kızlan Köyü&#;ndeki Gereme Koyu ise Datça&#;da Akdeniz&#;e değil Ege Denizi&#;ne girebileceğiniz koylardan. Burada tesis yok o yüzden yanınızda yiyecek içecek götürüp piknik gibi bir plan yapmakta fayda var. Denizi de kumsalı da çok taşlık. Yalnız hem biraz terste kalıyor hem de koya çıkan toprak yol biraz bozuk. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Palamutb&#;k&#; Nerede, Nasıl Gidilir? Palamutb&#;k&#; Gezilecek Yerler Nelerdir?

Palamutbükü uzun bir kumsala sahiptir. Palamutbükü’nün nerede olduğunu, Palamutbükü’ne nasıl gidilebileceğini ve buranın hangi özelliklere sahip olduğunu merak ediyorsanız bu konu hakkında sizin için araştırma yaptık.

Palamutbükü Muğla'nın en önemli olan ve en bilinen bölgelerinden bir tanesi olmaktadır. Tatilciler bu alan içerisinde keyifli vakit geçirerek tatil deneyimleri yaşamaktadır. Bu koyda çok sayıda gezilecek yer bulunmaktadır.

Palamutbükü’ne Nasıl Gidilir?

Datça’nın merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan Palamutbükü ilçesi, Marmaris’e yetmiş iki kilometre, Bodrum Havalimanı’na doksan kilometre, Dalaman Havalimanı’na yüz elli beş kilometre, İzmir’e üç yüz elli kilometre, Ankara’ya sekiz yüz yirmi kilometre ve İstanbul’a ise dokuz yüz elli kilometre mesafede bulunmaktadır.

Palamutbükü’ne en yakın olan havaalanları Milas-Bodrum Havalimanı ile beraber Dalaman Havalimanı olmaktadır. Bodrum’dan kalkan feribotlar aracılığı ile Datça ve Bodrum arasında özel olan araçlar ile feribotla seyahat edebilmek mümkün olmaktadır.

Palamutbükü’ne Kara Yolu İle Ulaşım Nasıldır?

Palamutbükü’ne karayolu ulaşım sağlayabilmek için ilk olarak Datça’ya gelip buradan da koya ulaşmak gerekmektedir. Şahsi araç ile birlikte İstanbul’dan yaklaşık olarak on üç saat civarında, Yalova, Bursa, Susurluk, Salihli, Nazilli, Muğla ve son olarak da Marmaris üzerinden Datça’ya ulaşmak mümkündür.

Ankara’dan ise Afyon'dab başlayarak Denizli, Muğla ve Marmaris üstünden yaklaşık olarak on iki saatte Datça’ya ulaşım mümkün olmaktadır. Marmaris Yolu üzerinden Datça’ya gelirken, Dörtyol Mevkii üzerinden sağdan devam ederek direkt olarak koya ulaşılabilmektedir.

Palamutbükü’nün Genel Özellikleri Nelerdir?

Datça Yarımadası’nda yer alan Palamutbükü, oldukça temiz olan bir denizi ile bilinmektedir. Koyun uzun ve taşlık yapıda olan bir sahili bulunur. Palamutbükü aynı zamanda yatlar ve tekneler için de özel olan bir limana sahiptir. Palamutbükü içerisinde iki tane köy bulunur ve bu yerlerde de badem ile beraber zeytin yetiştirilmektedir. Sahil boyunca devam eden restoranlarda çok çeşitli ve yöresel olan yiyecekleri tatma imkanı da mevcut olmaktadır.

Palamutbükü’nde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Palamutbükü içerisinde gezilebilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Datça Yarımadası'nın badem ağaçlarının arasında yer alan Palamutbükü, 52 bükün ve koyun bulunduğu Datça'da, en çok ziyaret edilen ve bilinen yerlerden bir tanesi olmaktadır. Yassı Tepe, etkileyici bir manzaraya sahip olan bir bölgedir. Yassı Tepe'nin bir bölümünde Gökova Körfezi bulunur, başka bir bölümünde ise Bodrum Yarımadası ile birlikte Kndios tepeleri yer almaktadır. Gezilmesi gereken yerlerden bir başkası da Palamutbükü Plajı'dır. Bu plaj herkes tarafından bilinmekte olan bir plajdır. Buna rağmen Palamutbükü hala doğallığını korumaya devam eden bir yer olarak kalmaktadır.

Liman da gezilecek bir başka alandır. Teknelerin barınağı şeklinde olan Palamutbükü Limanı içeriisnde yürüyüş yaparak vakit geçirmek mümkün olmaktadır. Palamutbükü, Datça'nın yine en çok bilinen ve tatilciler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte olan bük ve koylarından Ovabükü, Kızılbük ve Hayıtbükü ile bir hayli yakın mesafede bulunmaktadır.

Palamutbükü Plajı’nın Denizi Nasıldır?

Palamutbükü Plajı'nın sık sık tercih edilmesindeki en büyük faktör berrak bir yapıya sahip olan denizi ile birlikte yeşilin tonlarını barındıran ağaçları ve yassı çakıllı nitelikte olan sahil şeridinin bulunmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Sahilde birkaç metre yürüdükten sonra ise kumlu olan sahil bölümlerini görmek mümkün olmaktadır. Denizinin hızlı bir şekilde derinleşmesi ve suyunun soğuk olması nedeni ile yüzmek için en ideal olan noktalardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Palamutbükü’nde Yapılacak Olan Aktiviteler Nelerdir?

Palamutbükü içerisinden çok sayıda aktivite yapmak mümkündür. Bunlardan birkaç tanesi şu şekilde sıralanabilir:

Palamutbükün’den kalkmakta olan günübirlik tekne turlarına katılmak mümkündür. Bu durum araba ile gidilemeyen Datça’nın koylarını görme şansını ortaya çıkarmaktadır.

Palamutbükü Plajı’nda içerisinde yüzerek ya da kitap okuyarak vakit geçirilebilmektedir.

Palamutbükü’ne yakın olan Akvaryum Plajı’na yürüyerek gidilmektedir. Burada da denize girmek mümkündür.

Palamutbükü’nde pazartesi ile perşembe günleri içerisinde kurulmuş olan yöresel pazarı ziyaret ederek organik olan ve doğal nitelikli ürünlerden satın alma imkanı bulunmaktadır.

Palamutbükü’nün sahil caddesi üzerinde akşam yürüyüşü yapılarak buradaki restoran veya kafelerde oturma imkanı vardır.

Datça’da ve Palamutbükü’nde yetişebilen badem aromalı olan ürünler satın alınabilmektedir.

Palamutbükü Hatırası noktasında ise begonviller ile birlikte fotoğraf çekinilebilmektedir.

Güzel ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden birini oluşturan Datça, Muğla’nın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. En özel tatil rotalarının başında yer alan Datça plajları ve koyları tatilcilere unutamayacakları bir tatil yaşatmaktadır.

Datça Yarımadası, eşsiz güzellikleriyle, Ege Denizi ve Akdeniz’in bütünleşmekte olduğu bir alanda yerde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak km’yi bulan sahili ile en uzun sahiller arasındaki yerini almaktadır

Doğa ile iç içe geçmiş bir tatil merkezi olan Datça aynı zamanda berrak denizi, turkuaz renkli koyları, cenneti andıran doğal güzellikleri ile tatil için düşünülebilecek en özel yerlerden birini oluşturmaktadır.

Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır. 

Hayıtbükü Koyu

Hayıtbükü, Datça’da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Datça’da denize girebileceğiniz popüler plajlardan olan Hayıtbükü Koyu, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Mesudiye mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Kazım Yılmaz caddesini batı yönüne takip ederek, taksiyle veya Mesudiye dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Hayıt büküne gelindiğinde konaklamak için sorun yaşamak durumunda kalmazsınız. Uygun fiyatlardan oluşan çok sayıda pansiyon ya da apart bütçenize özel çözümler sunabilmektedir.

Yine plajda kaldığınız süre boyunca ihtiyaç duyacağınız yiyecekleri, şezlong ihtiyaçlarınız ve güneş şemsiyesi gibi diğer olanakları da konaklama noktalarına ait kafelerden kolayca temin edebilirsiniz.

Hayıtbükü Plajı’nda denize girerken ihtiyaç duyacağınız şemsiye yada şezlonglar için 20 ila 35 TL arasında değişen bir bedel ödeyebilirsiniz. Özel araç ile Hayıtbükü’ne gitmeyi planlıyorsanız otopark ücreti olarak 10 TL günlük ödeme yaparak aracınızı park edebileceğiniz otoparklar bulabilirsiniz.

Datça Denize Sıfır Oteller arasından seçiminizi yaparak tatilinizi Datça’nın eşsiz sahillerinin yanı başında planlayabilirsiniz.

Kızılbük, Gabaklar Koyu

Kızılbük, Datça’nın en şirin koylarını içine alan özel bir noktadır. Bulunduğu yer olarak Mesudiye Köyü sınırlarında yer almakta, diğer bir meşhur plaj olan Hayıtbükü’nün hemen sol tarafında bulunmaktadır.

Yemyeşil bir alan içerisinde şekillenmiş bu Kızılbük, Gabaklar Koy’u insanın tüm yorgunluğunu üzerinden alabilecek bir güzelliğe sahip. Özel bir işletme tarafından işletilmekte olan koy, farklı seçenekleri içerisinde barındırmaktadır.

Gabaklar Plajı, çakıllı kum olma özelliğine sahiptir. Oldukça geniş bir plaj alanına sahiptir. Muhteşem manzaralar ile bütünleşen bu güzel nokta, sevdikleriniz ile güzel anılar biriktirmenize olanak sağlayacak türden.

Gelen misafirler için plaj bölgesinde özel gölgelik alanda masa kurulmuş yerler bulunurken, Güneş’in tadını çıkartmaktan hoşlanalar içinde güneşin hüküm sürdüğü alanlar bir arada bulunmaktadır.

Plajda bulunduğunuz anlarda ortaya çıkan şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı bu işletmeden kolayca temin ederek denizin sefasını sürebilirsiniz.

Eğer şezlong için ödeme yapmak istemiyorsanız ücretsiz alana geçerek kendi imkanlarınızı kullanarak güzel bir gün geçirme şansı bulabilirsiniz. Ücretsiz otopark ayrıcalıkları da sizi bu özel koyda beklemektedir.

Ovabükü Koyu

Yine Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Köyü’ndeki bir başka koy Ovabükü, genellikle çocuklu aile bireyleri için kaçırılmayacak bir yer. Göz alabildiğince uzun plajı ve gepgeniş kumlara bezenmiş sahili ile gün boyu eğlenebileceğiniz bir mekan.

Datça’nın popüler koylarından olan Ovabükü Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Mesudiye mahallesi sınırları içerisindedir. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Mesudiye tabelasını takip ederek, taksiyle veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Mesudiye minibüsleriyle yapılabilmektedir.

Koyun etrafında çok sayıda pansiyon, normal evler, bağ ve bahçeler de bulunmaktadır. Geniş bir plaja sahip olması insanlar ile iç içe olmamanızı da sağlamaktadır.

Kendi araçları ile gelmek durumunda kalan kişiler için koy etrafında ücretsiz otopark alanları da bulunmaktadır.

Burada yemek ihtiyaçlarınızı ister evden getirdiğiniz besimler ile giderebilir isterseniz de sahil kenarında konumlanmış ola kafeteryalardan sağlayabilirsiniz.

Ovabükü Koyu’na girişler ücretsizdir.

Kurubük Koyu

Kurubük, kalabalıktan uzak ve adeta keşfedilmemiş bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Güneşin gün boyu tüm ışıklarını üzerine vurmaktan kaçınmadığı bu özel noktada sizleri güzel anlar beklemektedir.

Datça’nın meşhur koyları arasındaki Kurubük Koyu, ilçeye bağlı Mesudiye mahallesinde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunan koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Mesudiye tabelasını takip ederek, taksiyle veya Mesudiye dolmuşlarıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Etrafında herhangi bir işletmenin yer almadığı Kurubük, oldukça sakin ve dingin bir yer. Kalabalıktan hoşlanmayanlar için en başta gidilmesi gereken koyların başını çekmektedir.

Koy içerisinde irili ufaklı taşlar bulunduğu için ayaklarınıza özel önlemler alarak denize girebilirsiniz.

Kurubük’e geldiğinizde sakinliğine ve tenhalığına şaşırarak sanki size özel tahsil edilmiş gibi düşünceye kapılabilirsiniz. Araçlarınızı koyun kenarındaki herhangi bir noktaya ücretsiz olarak bırakma şansı bulabilirsiniz.

Kurubük Koyu’na girişler ücretsizdir.

Palamutbükü

Palamutbükü, Datça’nın en çok bilinen koylarından biridir. Oldukça sığ ve berrak bir kıyıya sahip olması, tatilcileri fazlasıyla cezp etmektedir.

Datça’ya bağlı Yaka Köyü’nde bulunan Palamutbükü Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Plaja ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Reşadiye, Hızırşah ve Yaka Köyü tabelalarını takip ederek, taksiyle veya Yaka Köyü dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Uzunca bir plaja sahip olması yine denizcilerin istedikleri gibi rahat hareket edebilmelerine olanak sağlamaktadır. Fakat ücretli şezlongların bulunduğu noktalarda insanlar neredeyse iç içe oturmaktadır.

Oldukça fazla sayıda konaklama imkânı bir arada bulunmaktadır. Dilerseniz otellerde, apartlarda ya da pansiyonlarda kalarak tatil süresince plajın tadını sürebilirsiniz.

Yerli ve yabancı turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu popüler bir plajdır.

Plajın etrafında yer edinmiş olan işletmelerden yemek ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilir, şemsiye ve şezlong hizmetlerinden de kolayca yararlanabilirsiniz. Özel tatillerde iğne atsan düşmeyecek bir doluluğa sahiptir. Bu nedenle o tarihlerde burada bulunmanız pek tavsiye edilmemektedir.

Farklı bir ayrıcalık olarak bölgede yer alam Mavi Beyaz Otel’in Beach’ine de kişi başı 40 ila 50 TL arasında değişen bir ödeme yaparak girebilir ve burada da eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

2 kişilik bir öğlen yemeği, kahve vb. şeyler dahil biçimde yaklaşık olarak TL gibi bir ücreti gözden çıkartmanız gerekmektedir.

Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu)

Datça’nın öne çıkan destinasyonlarından olan Gerence Plajı, Küçük Akvaryum Koyu olarak da bilinmektedir. İlçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta yer alan plaja ulaşımlar ise, ilçe merkezinden özel araçla Palamutbükü tabelasını takip ederek, taksiyle veya Palamutbükü dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Çok küçük bir plaj ile masmavi berrak sulara açılan koy, keşfedilmeyi bekleyen tenya yerlerden bir tanesidir.

Aracınızı yakınlarda herhangi bir noktaya bırakarak kolayca yüzmeye başlayabilirsiniz. Bu alanda hazırda şezlong veya şemsiye bulma şansınız olmamaktadır. Bu nedenle tüm gün burada zaman geçirmeyi düşünüyorsanız mutlaka yanınıza şemsiye ve havlu almayı unutmayınız.

Gerence Plajı’na girişler ücretsizdir.

Akçabük Koyu

Akçabük Koyu, yol üzerinde bulunan en doğal ve sakin koylardan bir diğeridir. Etrafında hiçbir şekilde tesis vb. mekân bulunmamaktadır. Datça’ya bağlı Yaka Köy sınırları içerisinde bulunan Akçabük Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Plaja, Datça ilçe merkezinden özel araçla Yaka Köy tabelasını sahile kadar takip ederek, taksiyle veya Yaka Köy dolmuşları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Hem deniz keyfi hem de piknik yapılabilecek bir nokta arayanlar için son derece uygun olan Akçabuk Koy, Datça tatilinde denize girilebilecek ideal konumlardan biridir.

Hemen üst tarafında bulunan ağaçlık bölgede deniz sonrası uzanabilir ailenizle güzel bir piknik yapabilirsiniz.

Akçabük Koyu’na girişler ücretsizdir.

Kargı Koyu

Kargı Koyu’na giderken oldukça sık gelen virajları aşmayı en başta kabul etmeniz gerekmektedir. Datça ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Kargı Koyu’na ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Kargı yolunu takip ederek, taksiyle veya Kargı dolmuşlarıyla kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.

Eşsiz yeşiller içerisinde yola devam ederken doğanın manzarasına adeta mest olacaksınız.

Ücretsiz olarak aracınız park edebileceğiniz alanlar sizler için Kargı Koyu’nda bulunmaktadır. Çakıllı ve gayet taşlı bir denize sahip olduğu için en başta ayaklarınız için mutlaka önlem almanız gerekmektedir. Oldukça etkileyici bir manzaraya sahip olan koyun denizi ise son derece berraktır.

Plaj noktasında çok sayıda işletme müşterileri için, yeme iç ve konaklama hizmetlerini sağlamaktadır. Bütçenize özel farlı çözümleri bu işletmelerden kolayca temin edebilirsiniz.

Bölgede yer alan şemsiyeler, birbirine oldukça uzakta ve rahat hareket edebilme imkanını fazlasıyla sağlamaktadır. Ücretli şemsiyeler ve şezlongların kullanımı 20 ila 30 TL gibi bir ücrete tabi olmaktadır.

Ama dilerseniz ücret ödeme gereği olmaksızın ağaçlık bölgede kolayca oturabilirsiniz.

Karaincir Koyu

Datça’nın en özel koylarından biri olan Karaincir Koyu, geniş aileler için kaçırılmayacak bir nokta. Datça’nın en güzel koylarından biri olan Karaincir Koyu, ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta, Emecik mahallesinde yer almaktadır. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla D karayolunu batı yönüne takip ederek, taksiyle veya Emecik dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Özel bayram tatillerinde yoğun ilgi bulurken normal dönemlerde kafa dinleyerek denizin keyfi sürülebilecek muazzam yerlerden bir tanesidir.

Öyle çok fazla derin olmayan bir deniz yapısıyla çocuklu ailelerin uğrak mekanlarından birini oluşturmaktadır. Denizin içerisindeki incecik kumlardan dolayı yüzme keyfi iki katına çıkmaktadır.

Yazlık binaların çok fazla sayıda olduğu bir nokta. İsterseniz ücretli alana giriş yaparak şemsiye ve şezlong hizmetlerinden yararlanabilir isterseniz de ücretsiz olarak hizmet vermekte olan halk plajına giriş yapabilirsiniz.

Gereme Koyu

Gereme Koyu, Datça’ya bağlı bulunan Kızlan köyüne sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan bir koydur. Zorlu yolları aşarak kendi aracınız ile kolayca gelebilirsiniz.

Koy civarında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle konaklama noktası olarak farklı bir noktayı tercih etmeniz gerekmektedir.

Datça’nın en güzel plaj ve koylarına doğru yola çıkarken kendi aracınızla yada araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak dolaşmanız; toplu taşımalara göre daha keyif almanıza imkan sağlamaktadır. Oldukça bakir bir bölgede bulunan Gereme Koyu, Datça’nın eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne sererken, ziyaretçilerine keyifli bir plaj keyfi de sunmaktadır.

Gereme Koyu’na girişler ücretsizdir.

Datça Beachleri

Doğal güzellikleriyle birlikte öne çıkan Datça, birbirinden güzel plajları ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunarken, bölgede hizmet veren beachler de Datça’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz farklı destinasyonlar olarak sıralanmaktadır.

Taşlık Beach

Datça ilçe merkezi sahilinde yer alan Taşlık Beach, ulaşımların kolay bir şekilde yapılabildiği bir konumda bulunmaktadır. İlçe merkezinden yürüyerek gidilebilen beach, aynı zamanda Datça’nın en kalabalık tesisleri arasında bulunmaktadır. Denizinin oldukça soğuk olduğu beach, sığ bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Rüzgar alan bir konumda bulunmasından ötürü hafif dalgalı bir denizi olan beach içerisinde hizmet veren restoranda, başta Akdeniz olmak üzere dünya mutfağının en özel lezzetlerini tadabilir; alkollü ve alkolsüz içecek çeşitlerinden seçim yapabilirsiniz. Tesiste, alkollü içecek ücretleri 40 TL’den başlarken; yemek fiyatları ise 25 TL’den başlamaktadır.

Şezlong ve şemsiye kiralama ücretlerinin 30 TL olduğu beach içerisinde duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Taşlık Beach’e giriş ücreti 25TL’dir.

Bedya Beach

Datça’ya bağlı Yaka mahallesinde bulunan Bedya Beach, bölgenin en meşhur beachleri arasındadır. Tesise ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Yaka tabelasını takip ederek, taksiyle veya Yaka dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Bedya Beach, oldukça temiz bir denize sahiptir. Sahili kısmen taşlı ve kumlu olmasından ötürü deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye edilen beach içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. Denizinin sığ olmasının yanı sıra hafif dalgalı olduğu beach, eğlenceli atmosferi ile birlikte konuklarına keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Bedya Beach’e giriş ücreti 30 TL’dir.

Leo Beach

Datça’nın popüler beachlerinden olan Leo Beach, ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Beache ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Emecik tabelasını takip ederek, taksiyle veya Emecik dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Oldukça temiz bir sahili olan Leo Beach, manzarası ile de öne çıkmaktadır. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar eğlenceli şarkılar eşliğinde keyifle denize girebileceğiniz tesislerden olan Leo Beach içerisinde hizmet veren 1 adet restoran ve bar bulunmaktadır. Barında alkollü ve alkolsüz içeceklerin tadına bakabileceğiniz beachte, alkollü içecek ücretleri 30 TL’den başlamaktadır.

Denizinin sığ olmasından ötürü çocuklu aileler tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan Leo Beach’in sahili de kumsal alanlarla kaplıdır.

Leo Beach’e giriş ücreti 35 TL’dir.

Muğla’nın ışıldayan cenneti Datça’da tatilinizi planlamak için Datça Otellerisayfamızı inceleyebilir, kendinize en uygun oteli seçerek hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

 

Datça&#;da Palamutbükü&#;nü Görmeden Dönmemeniz için 4 Neden

Ege’nin cennet koyları arasında saf bir güzellikle ziyaretçilerini bekleyen Datça Palamutbükü, adeta insana huzur vermek için yaratılmış… Ege ile Akdeniz’in birbirini kucakladığı noktada yer alan Datça Palamutbükü’nde denizin kusursuzluğunu doğanın mükemmelliği tamamlıyor. Datça’ya yolunuz düşerse Palamutbükü’nü görmeden dönmemeniz için 4 nedeni bilmek ister misiniz?

HUZUR, HUZUR, SONSUZ HUZUR…

Belli ki toprak ve bereket tanrıçası Demeter, Datça Palamutbükü’ne çok cömert davranmış… Palamutbükü de kendisine bahşedilen havanın, suyun ve toprağın kıymetini sükunetle korumuş. Gece yarılarına aldırmayan gürültülü kulüplere ve tozu dumana katan kumsal partilerine kurban gitmeyen bir tatil istiyorsanız, Datça’nın Palamutbükü Koyu size kucak açmaya hazır. Bu koyda eğlenmek için yorulmak yerine, dinlenirken eğlenmenin tadına varacaksınız.

DENİZİN EN BERRAK, SERİN VE MAVİ HALİ

Palamutbükü’nde nerede olursanız olun güneş aynı görkemle batıyor. “Denizi ayrı deniz, havası ayrı hava…” satırlarını büyük ihtimalle Datça için yazmış, Can (Yücel) Baba. Ama Datça Palamutbükü’nün berrak, serin ve alabildiğine mavi sularına dalanlar, diğer tüm denizleri unutuyor. Doğayla böylesine kucaklaşan bir denizi sevmemek mümkün değil…

MANZARANIZDA MASMAVİ DENİZ VAR

Datça Palamutbükü’nde çarpık yapılaşmaya rastlayamazsınız. Yapılar en fazla katlı apart otellerle sınırlı ki onlar da gözü rahatsız etmiyor. Sahil yolu pansiyon ve oteller ile denizi birbirinden ayırıyor. Yani konaklayacağınız yer ve deniz arasında hiç mesafe yok. Özellikle sahilin en iyi yerinde konumlanmış olan Otel Mavi Beyaz’ın tesise özel bembeyaz plajı Beyaz Beach’in berrak sularında tüm dünyayı geride bırakıp mavilikleri kucaklayacaksınız.

EGE’YE VE TATLARINA DOYMAK İÇİN…

Badem, badem ezmesi, ballı badem, bademli ekmek, bademli tatlı… Bademden yapılmış pek çok şeyi tatmak mümkün Datça’da… Ev yapımı ve doğal, mis gibi Ege kokan lezzetleri, Palamutbükü’nde eşsiz bir doğayı seyrederek tadacaksınız. Biraz keyif insanıysanız ve lezzetten haz alanlardansanız Datça Palamutbükü’ndeki her yemek sizin için bir şölene dönüşecek. Özellikle Otel Mavi Beyaz’ın gurme restoranı Deli Zeytin, damak tadında mükemmeli arayanlar için çok özel lezzetler sunuyor. Deli Zeytin Restoran’da her daim balığın en tazesini ve ev yapımı özel tatlıların en lezizini bulabilirsiniz. Palamutbükü’nde incirin ve zeytinin tadı damağınızda kalır; adaçayı kokusu başınızı döndürür. Kısacası Datça Palamutbükü’nün doğası bir yana tatları ve kokuları sizi sarhoş etmeye yeter de artar bile…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası