camasirdaki kuf lekesi nasil cikar / Küf lekesi nasıl çıkar? | Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? - Püf Noktası

Camasirdaki Kuf Lekesi Nasil Cikar

camasirdaki kuf lekesi nasil cikar

K&#;f lekesi nasıl &#;ıkar?

Küf lekesi nasıl çıkar? sorunun cevabını açıklıyoruz. Küf lekesi, nemli ve ıslak bölgelerde oluşan, kötü kokulara sebep olan mantar oluşumlarıdır. Küf lekesi kumaşların üzerinde pembe ya da gri lekelerin ortaya çıkması şeklinde oluşur. Nemli ortamlarda oluşan küf, insan sağlı açısından çok zararlıdır. Küf lekesini çıkarmanın birçok yolu vardır. Peki, küf lekesi nasıl çıkar? Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar? Çamaşıdaki küf lekesi nasıl çıkar? İşte tüm detaylar…

Küf lekesi nasıl çıkar?

Küf lekesini birçok yöntem ile çıkarabilirsiniz. Zor çıkan bir leke olsa da, vereceğimiz yöntemleri uygularsanız, küf lekesi sorununu çözmüş olursunuz. Genelde oksijenli su, sabun ve diş macunu gibi yöntemler kullanılır. Öncelikle duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? sorunun cevabını açıklayalım.

Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Duvarlarınızdaki küfleri ve siyahlıkları temizlemek için diş macunu kullanabilirsiniz. Kullanmadığınız bir diş fırçanızın üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve küflü olan bölgeyi fırçalayın. Bu yöntemi rengi koyulaşan ve kirli gözüken duvarlarınıza da uygulayabilirsiniz. Daha sonra doğal sirkeli su ile durulayın.

-Diğer yöntem ise boş bir sprey şişesine koyulan sirkeyi, duvardaki lekeli bölgelere sıkın. Uygulama sonrası bir süre bekleyin ve küf lekelerini temiz bir bez ile silin.

-Son yöntem ise çamaşır suyu yöntemidir. Eğer duvardaki küf lekeleri iyice yayılmış ve kalınlaşmışsa, bu durumda en etkili yöntem çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu boş bir sprey şişesine koyun ve ardından lekeli bölgelere sıkın. Yarım saat bekleyin, duvardaki tüm küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz. Bu yöntemi yaparken mutlaka bir iş maskesi kullanılmalı ve ağız-burun nemli bir bez ile kapatılmalıdır. Uygulama esnasında, oda iyice havalandırılmalı ve çamaşır suyunun eşyalara, kıyafetlere zarar vermemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Halıdaki küf lekesini çıkarmak için öncelikle küfü fırçayla temizleyin. Daha sonra elektrik süpürgesiyle iyice çekin. Önce sabunlu su yapın ve küflenmiş bölümü bez veya sünger yardımıyla silin. Sonra bir bardak suyun içine yarım limon sıkın ve sofra tuzunu beraber karıştırıp küf lekesini aynı şekilde temizleyin.

-Bu karışım yerine alternatif olarak halıda sirkeli su da kullanabilirsiniz. bardak suya yemek kaşığı sirke ekleyin ve bu karışımla silin. Temizlediğiniz yeri su ile durulayın. Halınızı iyice kurutun, güneş ve rüzgarlı havayı tercih edin. Halı kurumadan asla sermeyin.

Çamaşırdaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Çamaşırlardaki küf lekesi moralimizi bozabilir ve bizi zorlayabilir. Bir leğenin içine ılık su koyun ve küf lekesi olan kıyafetinizi bu suya koyun. Daha sonra bir bardak sütü küf lekesini üzerine dökün ve küf lekesi olan yeri elinizle çitileyin. Bu şekilde biraz beklettikten sonra yıkayın.

-Diğer yöntem ise; bir kabın içine ılık su koyun ve yeniden küf lekesi olan kıyafetinizi içine bastırın. Üzerine amonyak dökün ve bu şekilde saat bekletin. Küflenen yeri çitiledikten sonra leke ortadan kalkacaktır.

-Küf lekesini çıkarmak için oksijenli suyu da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı oksijenli su ile 5 yemek kaşığı suyu karıştırın ve bu karışımı bir kabın içerisine ekleyin. Kıyafetinizi bu karışımın içerisinde yıkayın ve daha sonra durulayın.

-Son yöntem ise; gliserin kullanmanız olacaktır. Küflü lekeleri yok etmek için pratik ve kolay çözüm sağlayan gliserini, küf lekesinin olduğu yere uygulayın ve bir yardımıyla silin. Küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz.

Küf lekesi nasıl çıkar? Resimli yöntemlerle adım adım anlatım

Kıyafetleri uzun süre kapalı bir yerde tutmak veya çamaşır sepetinde ıslak bırakmak, giysiler üzerinde küf olarak bilinen mantar oluşumuna yol açabilir. Aslında, aşırı nemli olan herhangi bir şey, kolayca giysinize geçebilen küf oluşumuna duyarlı hale gelir. Giysiler küflendikten sonra kaç kez yıkandığının önemli yok, o korkunç koku üzerinde bir türlü gitmiyor.

Pamuklu ve diğer organik kumaşlardan yapılmış havlular, nevresimler ve giysiler uzun süre nemli kalabilir ve bu nedenle küf için ortak üreme alanları olurlar.

Küf kumaşın içine gömülen can sıkıcı kokulardan başka, birde sağlığınız açısından da bir tehdit oluşturabilir. Küf, cildinize temas ettiğinde, deride kızarıklıklara yol açabilir. Ayrıca, küf sporları havada asılı kalmakta ve solunum yollarında tahrişe neden olabilmektedir. Nemli iklimlerde yaşayan insanlar bu tehdidi daha da önemsemelidir.

Çamaşırlardaki küf lekesini çıkarmak aslında zor değil. Küf mantarının büyümesini durdurmaya ve korkutucu kokuyu geçirmeye yardımcı olabilecek bir sürü ev temizlik malzemesi vardır.

Eğer küflenmiş çamaşırlarınız varsa, unutulmuş nemli çamaşırlarınız, kıyafetlerden küf ve mantarları çıkarmak için aşağıdaki yöntemlerden birini uygulayabilirsiniz.

Not:

·         Farklı giysiler, su sıcaklığı, yıkama döngüsü, deterjan türü vb. bakımından farklı temizlik gereksinimlerine ihtiyaç duyar, bu nedenle yöntemleri uygulamadan önce kıyafetlerin temizlik etiketlerini iyice okuyun.

·         Ayrıca çamaşırlarınızın üzerinde renk değişikliği yada solgunluk olup olmadığını kontrol etmek için giysinin göze çarpan bir parçası üzerinde bir yama testi yapın.

Küf lekesi nasıl çıkar – Küf kokusuna kesin çözüm – Evde çözüm yöntemleri 

1. Yöntem: Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit etkili bir temizlik maddesidir ve aynı zamanda giysilerdeki küf oluşumunu önlemek için de kullanılabilir. Hidrojen peroksit içinde bulunan kararsız oksijen molekülü, mantarı oksitler ve etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Gıda sınıfı% 3 hidrojen peroksit, diğer ticari dezenfektanlarla karşılaştırıldığında kıyafetlerde de daha güvenlidir.

Not: Hidrojen peroksit aynı zamanda doğal bir ağartıcı maddedir. Bu nedenle, sadece belirtilen miktarlarda kullanın, aksi takdirde giysilerinizi soldurabilir.

Küf lekesi nasıl çıkar – Tek Adımlık Yöntem: Çamaşırları yıkamadan önce seyreltilmiş hidrojen peroksit içinde bekletin

·         Küçük bir küveti su ile doldurun. Giysi etiketine uygunsa sıcak su kullanın. Yüksek sıcaklık küf mantarını öldürmeye yardımcı olacaktır.

·         Yarım fincan % 3 hidrojen peroksit katıp karıştırın.

·         Küf kokan çamaşırı bu karışımda 15 dakika bekletin, ardından giysiyi suyla durulayın.

·         Çamaşırı her zamanki gibi silkeleyin.

·         Dışarıya veya havalı bir yere asın, tamamen kurumasını bekleyin.

2. Yöntem: Küf lekesi nasıl çıkar – Çamaşır suyu

Her evin ortak kullanım malzemesi olan çamaşır suyu, aynı zamanda, kıyafetlerden küf ve mantarı çıkarmak için kullanılabilecek güçlü bir dezenfektandır. Çamaşır suyu, küf lekelerini tamamen çıkartırken, aynı zamanda renkli giysileri de soldurur. Bu nedenle, bu yöntem en iyi beyaz giysilerde işe yarar.

Tek Adımlık Yöntem: Çamaşırları yıkamadan önce seyreltilmiş çamaşır suyu içinde bekletin

Yaklaşık 4 litre suya yarım fincan çamaşır suyu katın. Küf kokusu çok güçlü değilse, çamaşır suyu miktarını 1 ila 2 çorba kaşığı kadar azaltabilirsiniz.

·         Giysiyi 1 saat boyunca bu suda bekletin.

·         Kıyafetleri suyla durulayın ve her zamanki gibi yıkayın.

·         Ayrıca kıyafetleri dolaba koymadan önce iyice kurutun.

3. Yöntem: Amonyak

Amonyak, kıyafetlerdeki yoğun ve kalıcı küf kokusundan kurtulmaya yardımcı olan oldukça yaygın bir çamaşır lekesi çıkarıcıdır. Fakat kullanıldığında çok güçlü kokular ve duman çıkaracağından, bu temizlik maddesini kullanmadan önce yöntemi uygulayacağınız bölgenin iyi havalandırıldığından emin olun.

Not: Çamaşır suyu ve amonyağı kesinlikle karıştırmayın, zira toksik reaksiyona neden olabilir. Ortaya çıkan dumanlar solunduğunda ciddi solunum problemlerine yol açabilir.

Tek Adımlık Yöntem: Yıkamadan önce giysileri seyreltilmiş amonyak içinde bekletin

·         2 bardak suya 1 fincan amonyak suyu katıp iyice karıştırın.

·         Küf kokan kıyafeti ya da çamaşırı bu karışımda bekletin.

·         Kıyafetleri her zamanki gibi yıkayın ve durulayın.

·         Ayrıca bu yöntemden sonra çamaşırları iyice havalandırın.

4. Yöntem: Sirke ve Karbonat

Sirke ve karbonat, hemen hemen her çeşit patojeni temizleyen ve aynı zamanda kıyafetlerden küf ve küf kokusunu çıkarmak için de kullanılabilen popüler bir kombinasyondur. Bu bileşenlerin kullanımı güvenlidir ve hemen hemen her evde bulunur. Aslında hem sirke hem de karbonat, evinizin temizliğinde tek başına da kullanılabilen maddelerdir.

Küf lekesini çıkarmak için İhtiyacınız olacak malzemeler:

·         Beyaz sirke

·         Karbonat

1. Adım. Küf lekesi nasıl çıkar – Kıyafetleri beyaz sirke ile ıslatın

Küf kokan kıyafetleri bir kaba koyun.

·         Giysinin üzerine çıkacak kadar beyaz sirke koyun.

·         10 dakika bekletin.

2. Adım. Sirke ile ıslattığınız kıyafetin üzerine karbonat dökün ve her zamanki gibi yıkayın

·         Islak kıyafetleri düz bir yüzey üzerine yayın.

·         Giysi üzerine karbonat tozu dökün ve tüm kokuyu temizlemek için iyice yayın.

·         10 dakika bekletin. Kabartma tozu, küf kokusunu etkili bir şekilde çıkarır. Ayrıca sirkede güçlü kokuları etkisiz hale getirecektir.

·         Ardından kıyafetlerinizi her zamanki gibi yıkayın.

·         Kıyafetleri güneş gören havalı bir yere asıp kurutun.

5. Yöntem: Küf lekesi nasıl çıkar – Limon ve Tuz

Bu tarz kokuları çıkarmada etkili olan bir başka alternatif ev ilacı da limon ve tuzdur. Limon , antibakteriyel ve antifungal bir ajan olarak çalışırken, tuz da kumaş üzerindeki görünür fungal lekelerin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Tuz ayrıca doğal bir dezenfektan gibi iş görür.

Not: Limon kıyafetlerinizi ağartabilir bu nedenle ilk önce renkli kıyafetler üzerinde ufak bir yama testi yapın.

İhtiyacınız olacak malzemeler:

·         ⅓ fincan taze limon suyu

·         ⅓ fincan sofra tuzu

1. Adım: limon ve tuz ile bir maske hazırlayın

Temizleme maskesi hazırlamak için sofra tuzu ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırın

·         Bir kaseye bir bardak sofra tuzu koyun.

·         Bir fincan taze limon suyu katın.

·         Akıcı bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

2. Adım: Hazırladığınız bu maske ile kıyafet yada çamaşırları fırçalayın ve her zamanki gibi yıkayın

·         Giysideki küflü yerlere limon ve tuz karışımını uygulayın.

·         1 ila 2 dakika bekletin, daha sonra bölgeyi hafifçe fırçalamak için eski bir diş fırçası kullanın.

·         Giysilerinizi normalde yaptığınız gibi yıkayın, daha sonra havalandırın.

6. Yöntem: Küf lekesi nasıl çıkar – Boraks

Boraks, herhangi bir zararlı madde içermediğinden küfü çıkarırken daha güvenli bir temizlik maddesidir. Etkili bir çamaşır güçlendirici ve deodoranttır. Boraks’ın renkli giysilerde de kullanımı güvenlidir.

Tek Adımlık Yöntem: Giysileri yıkamadan önce boraks solüsyonuna batırın

·         Büyük bir kase veya kovaya ¼ fincan boraks ve 1 bardak ılık su koyun.

·         Boraks tamamen çözülene kadar iyice karıştırın. Boraks soğuk suda toplanacağı için ılık su kullanmak en iyisidir. Eğer kıyafetin temizleme talimatında sıcak yada ılık su yoksa giysinizi önce soğuk suda bekletin.

·         Giysiyi 30 dakika boyunca bu solüsyonda bekletin, sonra her zamanki gibi yıkayın ve havalı bir yerde kurumaya bırakın.

İpuçları

·         Kıyafetlerinizi her zaman katlamadan önce tamamen kuru olup olmadığını kontrol edin ve genellikle asarak saklayın.

·         Kıyafetlerinizi güneşte kurutmak küf oluşumunu önler. Güneşin güçlü ultraviyole ışınları, mantarı etkili bir şekilde yok edebilir.

·         Çamaşırlarınızı çamaşır makinesinden çıkar çıkmaz alın. Makinada çok uzun süre kalan çamaşırlarda küf kokusu olabilir.

·         Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra makinanın kapağını açık bırakın. Bu, makinenin içindeki küf oluşumunu önleyecektir.

·         Nemli bir bölgede yaşıyorsanız, küf ve küf oluşumunu önlemek için odalarınızı iyice havalandırın.

·         Çamaşır makinenizi sirke ve karbonat ile yıkayarak küflerden arındırabilirsiniz. Deterjan çekmecesinde 1 ila 2 bardak beyaz sirke dökün. Yumuşatıcı bölümüne 1 bardak karbonat koyun veya doğrudan çamaşır yıkama haznesine katın. En sıcak ayarda bir tam tur yıkama yapın, ardından başka bir durulama uygulayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası