ortaokul kayıtları ne zaman 2022 / Açık Öğretim Ortaokulu 3.Dönem Kayıtları İçin Son Gün 23 Haziran.

Ortaokul Kayıtları Ne Zaman 2022

ortaokul kayıtları ne zaman 2022

Okul kayıtları ne zaman hangi gün başlayacak? İlkokul, ortaokul ve lise kayıtları tarihleri

Okul kayıt sorgulamaları, e okul sistemine T.C no ve doğum yılı ile beraber giriş yapılıp sorgulanabilecek. Veliler öğrencileri okula kayıt etmek içi okul kayıt tarihlerini
sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi
belli oldu. Devlet okullarında eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf
öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden
gerçekleştirilecek.

ANA SINIFI, İLKOKUL VE ORTAOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI, ADRESE DAYALI OLARAK YAPILDI

2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sisteminden tamamlandı. Bu kapsamda Bakanlık tarafından 4 milyon 183 bin 620 öğrencinin e-kayıt işlemi gerçekleştirildi. İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

5'inci sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi.

E-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmalarına yönelik bilgi verildi. Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği
okulu öğrenebilecekler.

2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

Lise kayıtları LGS tercih sonuçları adayların erişimine açıldıktan sonra başlayacak.
LGS tercih sonuçları 25 Temmuz 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıtları ne zaman? Okul kayıt sorgulama nasıl yapılır?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıt tarihleri merak konusu oldu. Çoğu veli, çocuklarının okula başlaması için hazırlıklara başlarken kayıtların nasıl ve ne zaman yapılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okul kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte? Ortaokul kayıtları ne zaman? İşte detaylar…

ANA SINIFI VE İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Millî Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarının, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sisteminden tamamlandığını duyurdu.

OKUL KAYITLARI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK MI?

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. e-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmalarına yönelik bilgi verildi.

OKUL KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr"  ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları İçin Son gün 23 Haziran.

AdresAçık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü
Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No :21
06500-Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA
Telefon0 312 413 22 44
0 312 413 22 18
0 312 413 22 20
İnternet sitesiaio.meb.gov.tr

Açık öğretim; en geniş öğrenci portföyüne sahip olan eğitim kurumudur. Üst yaş sınırı olmaksızın eğitimi bir şekilde yarım kalmış, tamamlayamamış kişiler için 1 yıl gibi kısa bir sürede ortaokul diplomasına sahip olabilme fırsatını veren açık öğretim ortaokuluna nasıl kayıt yapılır, açık öğretim nedir, sınav tarihleri, merak ettiğiniz sorulara dair tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokul Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 3.dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 23 Haziran 2023 mesai bitimine kadar devam edecektir. Açık öğretim sınavları ise temmuz ayında yapılacak olup, net gün belli değildir.

Başvurular her ilçede en az bir adet bulunan Halk Eğitim Merkezleri Açık Öğretim Bürolarından yapılmaktadır. Kayıt yenileme işlemleri ise ücretin yatırılması ile bir iki iş günü içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Açık Ortaokul şifresini unutan öğrenciler Halk Eğitim Merkezi veya 444 06 32 numaralı telefondan bilgi alabilir. Ayrıca kimlik bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler de nüfus kayıt örneği ile halk eğitim merkezine giderek başvurmalıdır.

Bir diğer konu ise yanlış yatırılan ücretlerin iadesidir. Yanlış yatırılan ücretler yeni bir başvuru olmaksızın Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaya İşletmesi tarafından öğrencinin hesabına yatırılmaktadır. Yanlış yatırılan ücretlerin iadesi ise Ziraat Bankası merkezi ödeme sistemi ile yapılmaktadır. İade gerçekleştiğinde kayıt esnasında belirtilen telefon numarasına bilgilendirme mesajı gönderilmektedir.

İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, ilk kayıt nedir ve nasıl yapılır, kimler yararlanabilir gibi soruların cevabını ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Açık öğretim lisesi kayıtları hakkında bilgi almak için https://www.kursbilgisi.com/acik-ogretim-lisesi/ linke tıklayabilirsiniz.

acik ogretim ortaokulu

Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olmak için ilkokul mezuniyetinizin ya da denkliği olan bir belgenizin olması yeterli. İster ev hanımı, ister çalışan yaşınız kaç olursa olsun eğitim hayatınız yarım kalmasın diyorsanız; Açık Öğretim Ortaokulu ile adım atabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokuluna İlk Kayıt İşlemleri

Açık öğretimde ilk defa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin yaş şartı dışında, aşağıda yer alan şartlardan birini taşıyor olması gerekmektedir.

Genel olarak bakacak olursak;

  • 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar
  • İlkokul 4. sınıfı bitirdiğinize dair belgeniz varsa,
  • Yetişkinler için 2. kademe eğitimi başarı belgeniz varsa,
  • Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgeniz varsa,
  • Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun herhangi bir sınıfından ayrılmış olanlar,
  • Yurt dışında eğitim görenler için ise; ilkokulu tamamladığınıza dair belgeniz varsa ve ortaokulun herhangi bir sınıfından bir şekilde ayrılmak zorunda kalanlar için denklik oluşuyorsa başvuru yapabilirsiniz.

Tutuklu ve hükümlülerde, ıslah evinde kalanlarda; İl-İlçe Özel Eğitim Kurul Kararı ile Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilen kişiler için ve yurt dışı programlarına kayıt yaptıranlar için yaş şartı aranmamaktadır.

açık-öğretim-ortaokul

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırabilmek için halk eğitim merkezlerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında gereken belgeler ise;

  • Öğrenim belgesi(aslı)
  • Biyometrik fotoğraf
  • Varsa özürlü sağlık kurul raporunun onaylı fotokopisi
  • Varsa ücret muafiyet belgesinin onaylı fotokopisi(şehit, gazi yakını, tutuklu veya hükümlü olanlar vb.)
  • T.C Kimlik numarasını gösteren belge

Yukarıda yer alan belgeler genel olarak istenen belgeler olup;

e-okula kayıtlı öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge ve bir tane biyometrik fotoğraf istenmektedir.

II. Kademe okur yazar belgesi olanlardan ise; e-yaygın sisteminde bilgileri gelen öğrencilerden belge istenmezken diğerlerinden fotoğraf, T.C kimlik numarası olan belge ve okur yazar belgesinin aslı ya da kayıp olanlardan kayıp belge örneğinin aslı istenmektedir.

İlköğretim veya ortaokulların ara sınıflarından ayrılan öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir biyometrik fotoğraf, okuduğu sınıflara ait yıl sonu başarı notları ile kaldığı sınıfın derslerini ait varsa tasdikname örneği ile okul dışı bitirme sınavlarına katılan öğrencilerden okulundan almış olduğ sınav notlarını gösteren Okul Dışı Bitirme Belgesi istenmektedir.

İlkokul mezunu olan öğrencilerden( 5 yıl süreli); T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, ilkokul diplomasının aslı veya kayıp olanlardan diploma kayıt örneğinin aslı istenmektedir.

Kaydınızı yaptırmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine giderek kayıt işleminizi yaptırabilirsiniz.

Yabancı uyruklu öğrenciler ise; Ülkemizde ikamet edenlerden T.C kimlik numarası olmayanlar için ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, denklik belgesi istenmektedir.

Yurt dışında öğrenim görmüş kişilerden ise; T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir tane fotoğraf, yurt dışında öğrenim görenlerin denklik belgesinin aslı, T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretlerini yatırdıklarını gösterir belge istenir.

İlk Kayıt Sınav Bedeli ve Ön Kayıt Oluşturma

Açık öğretim ortaokuluna ilk defa kayıt yaptıracaksanız, öncelikle halk eğitim merkezine giderek ön kayıt işlemi yaptırmanız gerekiyor. Sonrasında ise; T.C kimlik numaranız ile birlikte Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine(ATM) veya ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL sınav bedelini ödeyerek sınav bedelini yatırabilirsiniz. Ödemenizi yapabilmek için https://odeme.meb.gov.tr/ internet sitesinden giriş yapabilirsiniz.

İlk kayıt esnasında paranın yatırılmasından sonra öğrenci AKTİF duruma geçer. Kayıt işlemi için parayı doğru şekilde yatırmanız gerekiyor. Aksi halde kaydınızı yaptırmanız mümkün olmaz.

Bilgilerinizde herhangi bir değişiklik varsa halk eğitim merkezi müdürlüklerine giderek değişikliklerin bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem Sisteminde kayıtlı T.C kimlik numarası olmayan kişilerin ise sınav ücreti yatırmadan önce halk eğitim merkezine giderek T.C kimlik numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Kayıt yenileme, yeni kayıt ve sınav tarihleri Açık Öğretim Ortaokulu web sayfasından yayımlanmaktadır. Sizlerde hak kaybına uğramak istemiyorsanız kayıt yenileme tarihlerini kaçırmayın.

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenilemek istiyorsanız; kayıt tarihlerinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine T.C kimlik numarası ile belirlenen ücretin yatırılması gerekmektedir. Ya da https://odeme.meb.gov.tr adresinden de tüm bankaların kredi kartlı ile sınav bedelini yatırarak kayıt yenileme işleminizin ilk işleminizi yapabilirsiniz.

Ücret muafiyeti olan öğrencilerin okullarını bitirene kadar her kayıt döneminde en yakın halk eğitimi merkezine giderek kayıt işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerini yaptırmadıkları takdirde o dönem sınavlarına katılamazlar.

Ücret muafiyeti olanlar ise;

  • Şehit yakınları ile gazi ve yakınları,
  • İstiklal madalyası verilen ve şeref aylığı bağlananlar,
  • Çocuk koruma kanunu kapsamında olanlar,
  • sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kalanlar,
  • Tutuklu veya hükümlü olanlar,
  • Aile koruma ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu kapsamında olanlar,
  • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olanlar,
  • İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurul kararı olduğunu belgelendirenler sınav ücreti alınmamaktadır.
  • Ayrıca örgün eğitim kurumlarının eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih itibariyle 18 yaşını doldurmamış öğrencilerden de sınav katılım ve işlem ücreti alınmayacaktır.

Kayıt yenileme işlemi ile ilgili bilmeniz gereken diğer bir husus da kayıt yenileme işlemi halk eğitim merkezi müdürlüklerinde yaptırmayı düşünüyorsanız, kayıt yenileme sınav bedelinin yanı sıra 5 TL’de kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kuruma makbuz karşılığında ödenmektedir.

Bankamatikten Para Yatırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • GİRİŞ tuşuna basınız.
  • Dili Türkçe seçiniz.
  • Ana sayfadan ödeme işlemleri tuşuna basınız.
  • Eğitim ödemeleri seçiniz.
  • MEB ödemelerini seçiniz.
  • Ödeme yapmak istediğiniz sınav türü; Açık Öğretim Kurumlarını seçiniz.
  • ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna
    basınız.
  • Yatıracağınız 50 lirayı düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız
  • Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirilir ve giriş tuşuna basılır.
  • Para tanımlama işleminin ardından yatırdığınız tutarı karşılaştırarak kabul edilen tutarı onaylayarak devam tuşuna basınız. ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  • Ekranda görünen bilgilerin doğru olduğundan eminseniz onay için Evet tuşuna basınız.
  • Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
  • İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt işlemi esnasında halk eğitim merkezine sunduğunuz daha önceki öğrenim seviyenizi gösteren belgenin aslı ile;

  • İlkokul mezuniyeti olanlar 6. sınıftan,
  • İlkokul 4.sınıfında başarılı olup, 5 sınıfı tamamlamayanlar, 5. sınıftan,
  • Yetişkinlerden ikinci kademe eğitimi başarı belge tarihi 17 eylül 2012 tarihinden önce ise, 6. sınıf; 17 eylül 2012 tarihinden sonra ise 5 sınıftan,
  • İlkokul mezunları ile ilköğretim okulları ve ortaokulların 5. sınıfını başarı ile tamamlayıp, ustalık, kalfalık ve usta öğreticilik belgesi olanlar ise 7. sınıftan eğitime başlayabilir. Ancak 5. sınıftan başarısız olduğu ders varsa onu da tamamlaması gerekir ve 7. sınıftan devam eder.
  • Dışarıdan bitirme belgesi olanlardan ise, başarısız oldukları dersin bulunduğu sınıftan,
  • Tasdiknamesi bulunan kişilerden ise; intibak edildiği sınıftan eğitime başlayabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Ortaokulunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmektedir.

Ders seçimi ise; Açık öğretim ortaokulunda ilk defa kayıt yaptıranlar için hangi sınıftan başladıysanız o sınıfa ait ve alt sınıflardan almanız gereken sorumlu dersleriniz varsa o derslerin tamamı sistem tarafından atanmaktadır. Üst sınıftan ders seçimi ise sizin talebiniz doğrultusunda en fazla 4 ders seçimi şeklinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılmaktadır. Ya da ders seçimi yapılmazsa sistem tarafından yapılır.

Bir Yılda 3 Kez Sınav Hakkınız Var.

Açık öğretimde 3 dönem kayıt esası vardır ve bu durum daha fazla dersten geçerek kısa bir süre gibi zamanda okulunuzu bitirme imkanı sunar. Her kayıt dönemi sonunda belirtilen sınav tarihleri ile birlikte kredisi yüksek olan derslere ağırlık vermeniz durumunda almanız gereken kredi sayısını tamamlamış olursunuz ve 1 yıl gibi kısa bir süre içinde mezuniyetiniz gerçekleşmiş olur.

Açık Öğretim Ortaokulu kayıt yenileme tarihleri de aynı şekilde her dönem için ayrı ayrı gerçekleşir. Bu sebeple kayıt yenileme tarihlerini ve seçmeniz gereken dersleri unutmayın. Aksi takdirde kaybettiğiniz bir kayıt dönemi için yılınız uzar.

Açıköğretim okulu öğrencileri için ders çalışmalarına olanak sağlayan ders kitaplarına ulaşmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz. http://aokul.gov.tr/

Mezuniyet Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Açık Öğretim Ortaokulu’nu başarıyla tamamladıysanız ve bu zorlu maratonun sonunda başarınızı taçlandıran mezuniyet belgenizi almak için; halk eğitim merkezi müdürlüklerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Ücret muafiyetim var, halk eğitim merkezine gitmeden kayıt yeniletebilir miyim?

Ücret muafiyetiniz varsa; kayıt yenileme işlemi esnasında halk eğitim merkezi müdürlüklerine gitmenize gerek yoktur. Ayrıca normal şartlarda sınav bedelini yatırdıktan sonra AKTİF olan durum; muafiyeti olan öğrenciler için aynı gün AKTİF öğrenci durumuna geçilir.

Ders geçme nasıl olur?

Açık öğretim ortaokulunda ders geçme esası vardır. Öğretim yılı açık öğretim ortaokulunda 3 dönem üzerinden uygulanır. Ve her dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemi yapılır. Dersinizi başarı ile verebilmek için en 45 puan almanız gerekmektedir.

Açık Öğretim Sınavları Nasıl Yapılır?

Açık öğretim ortaokul sınavları ve sınav yerleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen okullarda gerçekleşir.

Çoktan seçmeli sınav metodunun uygulandığı sınavlarda, yanlış doğruyu götürmez. Her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun değeri 5 puandır, en az 9 soruya doğru cevapladığınız takdirde o dersi başarı ile vermiş olacaksınız.

Açık Öğretim Ortaokulu Yaş Sınırı Kaç?

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen örgün eğitim öğretim yılı için başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokulu için kayıtlarda da geçerlidir. Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte 14 yaşını dolduran ve 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

Dışardan ortaokul diploması nasıl alınır?

Herhangi bir sebepten dolayı okula gidemeyen ancak eğitimini tamamlamak isteyenler için düzenlenen bir eğitim modeli olan açık öğretimle diploma sahibi olabilirsiniz. Açıköğretim ortaokulu dışarıdan ortaokul diploması alabilirsiniz. Yine aynı şekilde liseyi de açık lise şeklinde tamamlayabilirsiniz.

Hiç okula gitmeyen nasıl diploma alır?

Hiç okula gitmeyen ya da ilkokulu herhangi bir sınıftayken bırakmak zorunda kalan 14 yaş üstü kişiler için 1.Kademe Okuma Yazma Kursları açılmaktadır. ücretsiz giderek başarılı olması halinde belge alabilir ve bu belgeyle açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilir.

1.Kademe Okuma Yazma Belgesi olanlarla ilkokul 3-4. sınıftan bırakanlar için ise 2.Kademe Okuma Yazma kursları açılmaktadır. Bu kurs sonunda başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı Belgesi almaktadırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine yani diplomaya eşdeğer bir belgedir.

Açık Öğretim Nedir?

1998-1999 eğitim öğretim yılında ilk eğitim faaliyetlerine başlayan açık öğretim ortaokulu; o zamanlar ki adıyla “açık ilköğretim okulu” kuruluşunun 15. yılında 250 bin öğrenciye ulaşmış ve binlerce mezun vermiştir.

İlk zamanlarda sadece il merkezlerinden alınan formlarla kayıt yapılırken, zamanla teknolojinin ilerlemesi ile birlikte 2005 yılında internet ortamından da kayıt alınarak ülkemizin her bir köşesinden kayıt olmak isteyen kişilere ulaşılmıştır.

2011 yılı kasım ayına kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Açık İlköğretim Okulu; Kasım ayı itibariyle Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı’na bağlanmıştır. Ve 2012 yılında çıkartılan bir yönetmelikle adı Açık Öğretim Ortaokulu olarak değiştirilerek son şeklini almıştır.

Açık öğretim ortaokulu ile ilgili bilgi almak için halk eğitim merkezlerine başvuru yapabileceğiniz gibi 444 0 632 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

profilresim

Fatma Aydın

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye’nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası