diş macunu karbonat yüz maskesi / Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? - Nefis Yemek Tarifleri

Diş Macunu Karbonat Yüz Maskesi

diş macunu karbonat yüz maskesi

Diş macunu sivilceye (akneye) iyi gelir mi?

Yüzde sivilce (akne) oluşmaya başladığında çoğu insan ne yapması gerektiğini tam olarak bilemez. Diş macununu sivilcenin (aknenin) üzerine sürme ve gece boyunca bekleme söylentisini duyan ve bunu uygulayan çok fazla kişi vardır. Sivilceyi (akneyi) yok etmek için üzerine diş macunu sürmek çoğu kişinin hayatının bir döneminde mutlaka denediği bir yöntemdir. Peki, sivilceyi (akneyi) kurutmak için başvurulan, sivilceye (akneye) diş macunu sürme yöntemi gerçekten etkili bir yöntem midir? Yoksa cilde iyi gelmek yerine zarar mı verir?

Diş Macununun Sivilceli (Akneli) Cilde Etkisi Nasıldır?

Kullanım şekli itibariyle sivilceniz (akneniz) olduğunda yatmadan önce diş macununu o bölgeye sürüyorsunuz ve sabah kalkınca cildiniz pürüzsüz oluyor. Ama sonuç ne yazık ki bu şekilde olmuyor. Dermatolog Mona Gohara “Diş macunları genellikle alkol gibi cildi kurutucu maddeler içermektedir ve diş macununu yüze sürme fikri muhtemelen buradan gelmiştir” diyor. Fakat yüzünüz, cildiniz ya da organlarınız hakkında genel bir bilgi birikiminiz olmasa dahi onlara alkolün iyi gelmediğini bilmeniz gerekir.

Diş macununun içindeki bazı maddelerin cildi kuruttuğu doğrudur. Bu bileşenler sivilcenin (aknenin) küçülmesine yardım etse de cilt sağlığı riske atılmış olur çünkü bu formül alerjik tepki de yaratabilir. Ayrıca, diş macunu yerine denenebilecek farklı de daha kolay yöntemler de mevcuttur. Diş macununun neden cildinize uygun olmadığını öğrenmek istiyorsanız uzman görüşlerini dikkate almanız tavsiye edilir.

Dermatolog Dr. Baxt, diş macununun içeriğindeki formülün kurutucu bir etkisi olması sebebiyle bu uygulamanın yarattığı reaksiyonlar için uyarıyor; “Diş macunu diş için üretilmiş bir formüle sahiptir, cilt için değildir.” diyor ve şöyle ekliyor “ Diş macunu cildi kurutur ve çoğu zaman da tahriş eder. Bu yüzden bazı insanlar sivilceleri (akneleri)  kuruttuğuna inanıyor olabilir ama aslında gerçekte yaptığı şey cildi tahriş edip kızarıklığa ve soyulmaya sebep olmasıdır”. Dr. Schultz da benzer noktalara dikkat çekiyor; “Diş macunu sivilceye (akneye) uygulandığında aşırı kuruluğa ve hatta yanmaya sebep olabilir” şeklinde ifade ediyor. Yani diş macununun sivilceye (akneye) sürülmesi, iyileştirmekten çok zarar verir.

Sivilceye (Akneye) Diş Macunu Sürme Fikri Neden Ortaya Çıktı?

Bu sivilce (akne) kürü ilk olarak nasıl ortaya çıktı diye araştırıldığında aslında uygulamanın dayandığı noktalar kendini belli ediyor. Birçok insan evde hazırladıkları kulaktan dolma kürleri kullanıyor ve ecza dolaplarındaki her türlü ilacı yüzlerini temizlemek için deniyorlar. Muhtemelen ağız kenarındaki sivilcesine (aknesine) diş macunu gelmesiyle sivilcenin geçtiğini iddia eden birileri bu uygulamayı yaymış olabilir, her evde olan bir malzeme olması efsanenin kulaktan kulağa aktarılmasına sebep olmuş olabilir.

Net bir şekilde bilinmese de diş macununun sivilceye (akneye) sürülmesi mitinin nasıl ortaya çıktığı konusunda bazı tahminler şu şekildedir;
Çoğu diş macununun formülünde triklosan adlı bir kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasal sivilceye (akneye) neden olan ve kötüleştiren bakterileri öldürmeye yaramaktadır.
Diş macununda genellikle bulunan karbonat, alkol ve hidrojen peroksit gibi bazı maddelerin cildi kuruttuğu bilinmektedir bu da sivilcenin (aknenin) küçülmesine sebep olabilmektedir.
Bir dermatolog olan Dr. Tsippora Shainhouse’a göre diş macunun içindeki mentol, karıncalanma etkisi yaratıp sivilce (akne) acısını ve şişmesini geçici olarak azalttığından bu efsane ortaya çıkmış olabilir.
Yine de uzman dermatologlar bu yöntemi onaylamıyor. Diş macunu cildi tahriş eder ve sivilce (akne) sonunda o tahrişle beraber kaybolabilir veya iz bırakabilir.

Diş Macunu Sivilce (Akne) İçin Neden Kullanılmamalıdır?

Diş macununun sivilce (akne) geçirmek için kullanılmasının hiçbir mantığı yoktur. Benzol peroksit ve salisilik asit içeren sivilce (akne) kremleri veya cilt temizleme ürünleri sivilce geçirmek için etkilidir ve cildi yıpratmaz. Üstelik diş macununu neden sivilceleri (akneleri) geçirmek için kullanmamak gerektiğine dair birçok geçerli sebep de bulunmaktadır. Bunları aşağıda detaylı şekilde inceledik.

1. Diş Macununun Bileşenleri Zaman Aşımına Uğradı
Öncelikle, birçok marka artık diş macunu formülünde triklosanı kullanmamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi’ne göre bazı testlerin sonucu triklosanın tiroit hormonunu kötü yönde etkilediği gösterilmiştir. Yani hala triklosan içeren bir diş macunu bulsanız bile onu sivilce (akne) üzerinde denemeniz bu riske girmeye değmeyecektir.

2. Diş Macunu İçeriğinde Güçlü Kimyasallar Bulunur
Diş macunu yüzün hassas yüzeyleri için değil dişler için üretilmiştir. Yani, diş macununun içindeki güçlü kimyasallar dişlerde kullanmak için güvenli olsa da cildiniz için fazla güçlü olabilirler. Dr. Shainhouse “Diş macunu bazik bir ph’a sahiptir ve sağlıklı cildi tahriş edebilir çünkü cildiniz normal olarak asidiktir” diyor. Cilt ph’nızı çok fazla karbonata maruz bırakmak kızarıklıklara ve daha kötüsü yanmaya neden olabilir.

3. Aşırı Kuruma Ters Etki Yaratabilir
Cilt tahriş olmasa bile başka negatif reaksiyon olasılıkları da bulunmaktadır. Mesela, eğer cilt diş macunu kullanmaktan ötürü fazla kurursa daha fazla sivilce (akne) oluşumu yaşanabilir ve bunlar tüm cilde yayılabilir.

Sivilcelere (Aknelere) Diş Macunu Sürmek Zararlı mıdır?

Dr. Gohara “Diş macunu aşırı tahriş edici olabilir” diyor. “Çoğu diş macunu formülü alkol, mentol, karbonat ve hidrojen peroksit gibi maddelerden oluşuyor ve evet hepsi sivilceleri (akneleri) kurutabilir ama aynı zamanda cildi aşırı derecede tahriş etme riski de vardır”. Ve cildiniz berbat hale geldiğinde, çok hızlı ve aşırı bir şekilde yağ üretmeye başlar, bu da tıkanmış gözeneklere, çatlamalara, siyah noktalara ve yağlı bir cilde yol açar.
Yani sivilcenize (aknenize) sadece bezelye büyüklüğü kadar diş macunu sürseniz bile macun zaman içinde etraftaki cilde yayılabilir, cildinizi tahriş edebilir. Günün sonunda ise daha fazla sivilceye (akneye) sebep olabilir. Ayrıca burada en önemli nokta şudur: Sivilceyi (akneyi) kurutmak, sivilceyi (akneyi) gerçekten geçirmez. İçindeki bakteriyi öldürmeden sadece cildin üst tabakasını kurutur. Sonuç olarak, diş macunu kullanmak kötü bir çözüm yoludur.

Uzman dermatologlar Dr. Rebecca Baxt ve Dr. Neal Schultz bu sivilce (akne) geçirme efsanesine açıklık getirmek için şu bilgileri de ekliyorlar; “Diş macunu karbonat, hidrojen peroksit, alkol, mentol, esansiyel yağlar gibi sivilceleri (akneleri) kurutan maddeleri içerebilir ama diş macununun içindeki bu maddelerin herhangi biri bu yöntemi normal sivilce (akne) karşıtı ürünlere ve sivilceleri (akneleri) geçirmeye yardımcı yöntemlere alternatif bir hale getirmez”.

Diş Macunu Kullanmak Yerine Ne Kullanılmalıdır?

Her ne kadar diş macununu sivilce (akne) üzerine sürmek kolay ve pratik olsa da erişiminizin olduğu daha iyi alternatifler de mevcuttur. Bu ürünleri araştırıp evinizde bulundurmanız hayat kurtarıcı olabilir. Doçent Dr. Yasemin Oram sivilce (akne) eğilimli ciltler için reçetesiz olarak satılan dermokozmetik ürünlerin kullanılmasını öneriyor. Bu ürünler genellikle salisilik asit, benzol peroksit ve topikal retinoidler içermektedir. Bu tür sivilce (akne) kremlerini tercih etmek çok daha güvenli ve etkisi kanıtlanmış bir yöntemdir. Sivilce (akne) için özel olarak üretilen ürünleri kullanmak gerekir. Diş macunu yerine bezelye büyüklüğünde sıktığınız salisilik asitli bir sivilce (akne) kremini kullanmak daha iyi olacaktır ve diş macununun yüzünüzde neden olacağı daha ciddi hasarlardan korunmanızı sağlayacaktır.
Sonuç olarak, diş macununun cildi kuruturken, tahriş etmesi, soyması ve kızarıklığa neden olması sebebiyle sivilceleri (akneleri) geçirmeye yardımcı bir yöntem olarak görülmemesi gerekir. Bu kulaktan dolma efsanenin yerine etkinliği kanıtlanmış sivilce (akne) ürünleri tercih edilmelidir.

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

Karbonatlı yüz maskesi tarifleri!

Sodyum bikarbonat, karbondioksit ve sudan oluşan karbonat, temizlikten cilt bakımına kadar çoğu alanda kullanılıyor. 

Hemen hemen her evde bulunan karbonat, düzenli olarak kullanıldığında, yarattığı peeling etkisiyle cildi yağdan ve ölü hücrelerden arındırıyor, ciltteki siyah nokta ve sivilceleri önlüyor. 

Siz de cildinizin kalitesini artırıp ışıldamasını sağlamak istiyorsanız, ev yapımı karbonat maskelerini mutlaka denemelisiniz.

KARBONAT VE SUYLA HAZIRLANAN MASKE

1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı karbonat

Ciltteki fazla yağı ve kiri temizlemek için karbonatlı su maskesine başvurabilirsiniz. Ev yapımı karbonatlı maskesi için karbonatı ılık suyla karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze uygulayın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Masaj ciltte peeling etkisi yaratacaktır. 15 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

LEKELER İÇİN MAYA VE KARBONAT MASKESİ

1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı su

Malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cilt lekelerinin üzerine sürün ve 15 dakika kadar bekletin. 15 dakika sonra ılık suyla maskeyi durulayın. 

CİLT RENGİNİ AÇMAK İÇİN LİMONLU KARBONAT MASKESİ

1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı esmer şeker
10 damla limon

Limonlu karbonat karışımı cildi ölü hücrelerden arındırır, ayrıca cilt tonunu açar. Limonlu karbonat maskesini hazırlamak için karbonatı, esmer şekeri ve limonu iyice karıştırın. Doğal kürü ıslak cildinize uygulayın. 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

HASSAS CİLTLER İÇİN KARBONAT MASKESİ

1 yemek kaşığı yoğurt
5 damla limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Maskeyi nazikçe yüzünüze uygulayın. Eğer cildiniz çok hassas değilse peeling etkisi yaratmak için dairesel hareketlerle nazikçe yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra karışımı ılık suyla yıkayarak durulayın. 

Karbonat Limon Maskesi (Diş Beyazlatma, Sivilce ve Siyah Noktalara çözüm)

Karbonat ve limon ile yapılan bu maske sayesinde diş beyazlatma, sivilce ve siyah nokta problemlerinizden kurtulmamız mümkün. Evimizde kolaylıkla hazırlayacağımız doğal kürler sayesinde aslında büyük problemler haline getirdiğimiz sivilce, siyah nokta veya dişlerdeki sararmaları yok edebilir daha sağlıklı bir cilde ve dişlere sahip olabiliriz.

İşte Mucizevi Karbonat Limon Tarifi (Cilt ve Diş için)

Öncelikle 1 tatlı kaşığı karbonatı bir çay tabağına koyalım.

Ardından 8 damla limon suyunu karbonatın üzerine sıkalım.

Limon ve karbonat bir araya geldiğinde köpürmeye başladığını göreceksiniz.

Köpürme hali bittikten sonra karbonat ve limonu bir çay kaşığı yardımıyla kahve telvesi kıvamına gelecek şekilde karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz bu karışım yüze kolaylıkla sürülecek kıvamda olması yani ne çok katı nede çok sıvı olmaması gerekmektedir.

Eğer bu kıvama geldiyse maskeniz hazır demektir.

Bu tarifi hem cilt bakımında (sivilce tedavisi, cilt güzelliği, siyah noktalara karşı…) hem de diş beyazlatma ve dişlerinizin bakımında uygulayabiliriz…

Karbonat Limon Karışımının Sivilce ve Siyah Nokta için Kullanımı

Uygulanışı: Siyah nokta ve sivilceleriniz için karbonat ve limon maskesini her akşam yüzünüze iyice sürün. Ardından 10 dakika boyunca bekletiniz. Karbonat ve limon yüzünüzü biraz kaşındırabilir ve çok hafif bir yanma hissi verebilir. Fakat bu sürede biraz sabredin ve yalnızca 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra yüzünüzü bol su ile güzelce yıkayın ve nemlendirici sürün.

Bu maske sayesinde sivilce ve siyah noktalarınızdan kurtulacaksınız.

Karbonat Limon Karışımının Diş Beyazlatma Etkisi

Yukarıda tarifini verdiğimiz karbonat limon karışımını dişlerimiz içinde uygulayabiliriz. Bembeyaz dişlere sahip olmak için bu maskeyi düzenli bir şekilde tarif edilen bir biçimde uygulamamız gerekmektedir. Uygulama şekline geçmeden önce dişlerimizde sararmalara yol açabilecek etkenleri gözden geçirelim;

Öncelikle dişlerin sararmasının en önemli etkeni dişlere yeterince önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır.  Ağız ve diş sağlığına yeterince önem vermemiz gerekmektedir.

Sigara gibi tütün mamulleri dişlerin sararmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Hazır gıdalarda bulunan renk verici boyalar dişlerin sararmasına yol açmaktadır.

Tükettiğimiz asitli içeceklerde dişlerimize zarar vermektedir.

Bir takım ağız yoluyla aldığımız antibiyotik ve ilaçlarda sararmalara yol açabilmektedir.

Bu saydıklarımız dışında tamamen genetik olarak da dişlerimiz sararmış olabilir.

Evet, tüm bu sebeplerden dolayı dişlerimizde sararmalar meydana gelir. Hazır kullandığımız diş macunları bazen dişlerimizi geçici olarak beyazlatsa da diş minemize zarar verir ve hatta kanserojen maddeler içerdiği için daha kötü sonuçlara yol açabilmektedir. Diş macunu seçerken bitkisel olan ve katkı madde içermeyen ürünleri tercih etmeye çalışmanızı tavsiye ederiz.

Yukarıda tarifini verdiğimiz bu maskeyi öncelikle  bir pamuk yardımıyla dişlerimizi iyice sürmemiz gerekiyor. Sürdükten sonra 2 dakika dişlerimizde beklettikten sonra, ardından ağzımızı soğuk su ile çalkalayıp, dişlerimizi fırçalamak gerekiyor. Bu noktada dişlerimizi fırçalamak ağzımızı asitten arındırmak ve diş minesini aşındırmamak için oldukça önemlidir. Yine aynı şekilde 2 dakikadan fazla ağzımız da bekletmememiz gerekmektedir.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası