vizyon ne demek / Vizyon Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Vizyon Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir? - Habertürk

Vizyon Ne Demek

vizyon ne demek

Vizyon Ne Demek, Hangi Anlamda Kullanılır?

Vizyon ne demek, Hangi anlamlarda kullanılır? Gerçek ve mecaz anlamlarıyla vizyon nedir? Vizyon kelimesinin gerçek anlamı görünüm, görünüş olarak geçmektedir. Yan anlamları ve daha çok kullanılan anlamları ise:

  • Sağ duyusal ileri görüşlülük ya da öngörü anlamında, geleceğin görünümü anlamındadır. Bazen mistik veya psişik alanlarla ilgili insanların bir özelliği olarak kullanılır.
  • Kişilerin, kurumların gelecekteki hedefleri ve bu hedeflere ulaşma potansiyelleri o kişi ve kurumların vizyonudur, vizyonunu oluşturur.

Vizyon ve misyon olarak beraberce kullanılan bu iki kelimeden vizyon bu anlamlara gelmektedir. Peki, vizyon sahibi ne demek?

Bu Yazıda Neler Var?

Vizyon Sahibi Ne Demek?

Vizyonsahibi denildiğinde bir insana ya da bir markaya ilişkin belli bir değer vardır. Bu değer bir şey ifade eder. O insana ya da markaya bir güven duyulur. Bir gelecek resmi vardır ve bu resim yeterliliği, potansiyeli içinde barındırır.

Vizyonu Geniş Olmak Ne Demektir?

Vizyonu geniş demek de farklı alanları içine alan geniş bir perspektifte, tanınan, değerleri ve hedefleriyle bilinen,  vizyonsahibi demektir. Vizyon ne demek sorusuna yanıt verirken belirttiğimiz özelliği taşıyan kişiler vizyonu geniş kişilerdir.

Örneğin bir üniversite, her branşta başarılı bir öğretim kadrosu varsa, öğrencileri başarılı işler yapıyor, bilim, sanat ve kültürel etkinlikleriyle öne çıkıyor, yaptıklarıyla, geçmişiyle geleceğini parlatıyorsa, böyle bir başarı, atılım profili çizen bu üniversite için vizyonu geniş tabiri doğru olabilir.

Vizyon Kazanmak Nedir?

vizyon kazanmak nedir

Vizyon kazanmak yerine vizyon oluşturmak tabiri de kullanılmaktadır. Vizyon ne demek sorusunu yanıtlarken verdiğimiz özellikleri taşıması, bunun için kabiliyeti ya da bir potansiyeli olması şarttır. Bu potansiyeli de mutlaka işlemek gerekir.

O potansiyelden bir değer çıkarmak için sarf edilen gayretler de bunun içindedir. Vizyon kazanmak için başarı da gereklidir. O başarılar güvencedir ve o başarılar değerleri geleceğe taşır. Başarının eksik olduğu ya da olmadığı bir yerde vizyon kazanılamaz.

Güçlü Bir Vizyonun Özellikleri Nedir, Ne Olmalıdır?

Vizyon ne demek Sorusuna cevap verirken vizyonun gelecekteki hedeflere ilişkin anlamının olduğunu söylemiştik.

Güçlü bir vizyon için idealist olmak içten gelerek iş yapıyor olmak şarttır. Ayrıca geri adım atmamak ve hedeflere ulaşmak için sıkıntıları göğüslemeyi çoktan kabullenmiş olmak da lazımdır. Zaten ideallere ulaşmak pahasına sıkıntılar göğüsleniyorsa orada başarı vardır. Başarının olduğu yerde de hedeflere ulaşılıyor demektir ki hedeflere ulaşılıyorsa güçlü bir vizyon oluşuyor demektir bu.

Güçlü bir vizyonun özellikleri arasında idealist olmak, içinden gelerek iş yapıyor ve başarıyor olmak bunun için bir kabiliyet veya potansiyel sahibi olmak ve bunu kullanabilmek, işleyebilmek vardır ve önemlidir.

Vizyonlu Kişi Ne Demek?

vizyonlu kişi

Vizyon ne demek ve güçlü bir vizyonun özellikleri nelerdir konularına değindikten sonra vizyonlu kişi ne demek bu konuya değinelim. Vizyona sahip, değerleri, idealleri ile öngörü, sağgörü sahibi insanların diğer özelliklerine de değinerek vizyonlu kişi ne demektir açıklamak istiyoruz.

Geleceği tecrübe ve birikimlerine dayanarak, öngörüsüne güvenerek tahmin edebilen, sağgörü veya sezgileriyle dolaysız fikirlere sahip olan, ideallerini gerçekleştirmiş ve gerçekleştiriyor olan insanlardır genelde vizyonlu insanlar ya da kişiler. Bu insanlar bir kalite ortaya koymuş ve koyan insanlardır. Her alanda başarılı olmasalar bile bu insanların isimleri başarıyla anılır. Çünkü hedeflerine paralel yaşarlar.

Vizyonlu kişilerin öngörüleri onlara liderlik vasfı da kazandırır. Bu insanlar girişimcilik ruhu ile hareket ederek kendi işlerini bir marka olarak taçlandırıp bir tüzel kişiliğe dönüşebilirler.

Vizyonsuz Ne Demek?

Geçmişte başarılara imza atmamış, bir hedef belirlememiş ve bu hedef için yorulmamış tüzel veya gerçek kişilere vizyonsuz denilebilir. Yalnızca yola çıkmış ama yolda kalacak mı devam edecek mi belli olmayanlar vizyonsuz olarak nitelendirilebilirler. Bu nitelendirmeler genelde argo tabirlerdir.

Vizyonu Yüksek Ne Demektir?

Vizyonsuzun aksine vizyonu yüksek olmak, daima ilerleme hedefiyle zirveye tutunmuş bir vizyona sahip kişiler için kullanılan bir nitelendirmedir. Yüksek vizyonu olanlardan büyük hedefler çıkar. Hedeflerini aşa aşa hedeflerin üzerine kata kata bir başarı grafiği gösterir yüksek vizyonlu olanlar. Yani kabiliyet ve potansiyellerini kinetiğe çevirebilenler vizyonu yüksek olanlardır.

Vizyon ve Misyon İlişkisi

Vizyonu olan tüzel veya gerçek kişilerin bir misyonu da vardır. Misyon, vizyonun bir hizmete, amaca veya görevlere dönüşümünü ifade eder. Misyon Fransızcadan gelme bir kelimedir. Görev anlamındadır. Herhangi bir olay veya olgunun içindeki amacı anlatır. Misyon kelimesi, örneğin herhangi bir sektördeki bir firmanın hizmetlerini, amaçlarını tanıtmak için kullanılır.

Tüzel kişilikteki misyon kavramı bu şekilde ifade edilebilirken, gerçek kişilik için misyon ise daha çok görev ve yükümlülükleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da ve Instagram‘da takip etmeyi unutmayın!

Vizyon Ne Demek?

Vizyon kelimesi Türkçe'de "görüş, görme" anlamına gelir.

Fransızca vision "görüş, görme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen visio sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince videre, vis- "görmek" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için video maddesine bakınız.

Vizyon kelimesi tarihte bilinen ilk kez vizyon "film gösterimi" c () : Glorya Sineması yaz mevsiminde senenin en güzel ve en büyük filimlerini ikinci vizyon olarak gömonash.pw "bakış açısı" [ c () : yeknesak ve dar bir vizyon içinde görürler ]vizyon "öngörü, gelecek tahayyülü" [ m () : Yeni bir Reagan, tarihi hizmetler gerçekleştirmek fırsatına sahiptir. Öyle bir vizyonu ve o kadar cesareti var mı? ]vizüel "görsel" eserinde yer almıştır.

Vizyon kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir.

Vizyon kelimesi Türkçe'de "İleri görüş." anlamına gelir.

Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Vizyon kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Dip Notlar

Aynı Germence kökten İngilizce weasel (sansar) farklı bir hayvanın adıdır.

Benzer Aramalar

Bu kelimeye benzer bazı kelimelere göz atın; vizyon, vizyon sahibi

Veya Vizyon kelimesi hakkında ayrıntılı bir arama başlatmak için buraya tıklayın.

Rastgele kelime göster

Vizyon Ne Demek? Vizyon Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Vizyon Ne Demek? Vizyon Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Görünüm
Ülkü
Sağgörü
Gösterim
&#x;leri Görüş

Vizyon Kelimesi Nasıl Yazılır? Vizyon Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Vizyon

Vizyon kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Vizyon ne demek? Vizyon kelimesi nasıl yazılır? Vizyon kökeni nedir? Vizyon kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



Misyon Ve Vizyon Nedir, Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Misyon Ve Vizyon Nedir, Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Misyon ve vizyon kelimeleri günümüzün iş dünyasında sıklıkla telaffuz ediliyor. Belli bir müşteri potansiyeline sahip olan firmaların hemen hepsi firma bilgileriyle ilgili metinlerinde bu 2 başlığa yer veriyorlar. Bu durumda bu ifadelerin anlamları da, misyon ve vizyonarasındaki farklar da konuyu bilmeyenlerin ilgisini çekiyor.

Misyon Ne Demektir?

İngilizcedeki “mission” (görev) kelimesinden gelen misyon kelimesi bir kurumun kuruluş amacını, şu andaki varoluş nedenini, tarihini, kurucusu hakkındaki bilgileri, temel sorumluluklarını, kimlere ve hangi alanda hizmet ettiğini ifade eden metinlerin başlıklarında kullanılır ve çoğu zaman “Misyonumuz” şeklinde geçer. Bir firmanın vizyonu mevcut durumu hakkındaki temel bilgileri kapsar.

Vizyon Ne Demektir?

İngilizcedeki “vission” (Görme gücü, tasavvur, geniş görüş, önsezi, ileriyi görme, öngörü) kelimesinden gelen vizyon kelimesini firmaların kendilerini tanıttığı sayfalarda çoğu zaman “Vizyonumuz” şeklinde görürüz. Bu başlık altında firmanın gelecekte ulaşmayı umduğu nokta hakkında bilgi verilir.

Misyon Ve Vizyon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu iki terimin temel farkları misyonun mevcut pozisyonu, vizyonun geleceği ifade ediyor olmasıdır. Vizyonu olan firmalar alanlarında uzun vadede kalmayı isteyen, bunun için geleceğe dönük planlar yapan firmalardır. İyi bir şekilde yapılmış bir vizyon ve misyon tanımı bir firma için saygınlık göstergesidir ve çalışanları da motive eder.

Misyon, her gün en iyi ve doğru biçimde yapacağınız işinizdir. Vizyon ise, misyon çerçevesinde çalışmanın sürekliliğinin sağlanması durumunda elde edilecek sonuçtur.

Misyon halihazırdaki durum ve amaç, vizyon ise gelecek için belirlenmiş olan hedef için bir kılavuzdur. İyi tanımlanmış bir vizyonun ilham verici bir etkisi vardır.

Misyon genelde kısa, vizyon ise, geleceğe yönelik amaçların bir listesi olarak, uzun vadelidir.

Bu kavramlar arasındaki benzerlik ikisinin de gelişme potansiyeli olmasıdır, yapılan iş ilerledikçe gelişmeleri gerekir. Fakat aralarında daha değişken olan misyondur. Çünkü toplumda ve sektörde meydana gelen değişikliklere göre yeniden şekillendirilmesi gerekebilir. Vizyon, zaten uzun vadeli hedeflerle ilgili olduğundan, misyona göre daha az değişiklik gösterir.

Misyon ve vizyon tanımlamalarının çok uzun ve detaylı olması tavsiye edilmez. Bu kelimelerin altında yer alan içerikler o işin yürümesi ve ilerlemesi için emek veren herkesin kolayca hatırlayabileceği tipte hazırlanmalıdır. Bu şekilde hazırlanmış metinler hem firmanın veya kurumun çalışanları, hem de okuyan diğer kişiler tarafından daha kolay anlaşılır. Ayrıca, harekete geçmek için yeterince enerjinin olmadığı zamanlarda teşvik edici etki yapmak açısından da faydalıdır.

Kurum kültürü oluşturmanın başlıca şartlarından biri çalışanların ve müşterilerin kurumun misyon ve vizyonunun ne olduğunu iyi anlaması ve benimsemesidir. Çalışanların iş yerinin kısa ve uzun vadeli hedeflerinin bilincinde olup işlerini buna göre yapmaları kurumun geleceğe dönük hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırır. 

Etiketler :vizyon nedir , misyon nedir , misyon ve vizyon arasındaki farklar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır