adetliyken mezar ziyareti / Âdetli kadın kabir ziyaret edebilir mi? | Fetva

Adetliyken Mezar Ziyareti

adetliyken mezar ziyareti

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Mezarlığa kimler giremez? İşte yanıtlar! Abdestsiz mezarlığa gidilir mi?

ADETLİYKEN MEZARLIK ZİYARETİ YAPILIR MI?

Adetliyken mezarlık ziyareti yapıp yapılamayacağı tam bir tartışma konusudur! Bu konuda farklı görüşler vardır. Görüşler muhteliftir. Kadınların muayyen yani özel günlerindeyken mezarlığa ziyareti yapabilirler mi sorusu merak edilmektedir. Bu başlık altında adetliyken mezara gidilir mi sorusuna yanıt vereceğiz. Uzman görüşlerine dayanarak adetliyken mezar ziyareti yapılır mı sorgulamasına cevap ararken, regl durumunda mezarlığa gidilir mi yanıtlayacağız. Diyanet bu konuda ne diyor? Cübbeli Ahmet yorumu nedir, Fetva Meclisi ne fetva verdi? Bu başlık altında hepsini bulacaksınız.

ADET, REGL, MEZAR ZİYARETİ DİYANET, CÜBBELİ AHMET

Abdestsiz kabir ziyareti yapılabilir. Kadınlar da regl olsa bile kabir ziyaretinde bulunabilir. Yani adetli kadın kabir ziyareti yapabilir. Kabir ziyareti yapılırken sessiz olunması, ağlanmaması gerekir. Kabir ziyaretinde kurban kesilmez! Adet olan kadınlar kabir ziyareti yapabilir ama Kuran okuyamaz ancak dua edebilirler. Diyanet, Fetva Meclisi, Cübbeli Ahmet de bu konuda benzer görüşlere sahiptir. Regl olan kadınlar mezara gidebilir. Adetliyken mezara gidilir mi? Regl olmuş kişi kabir ziyaretinde bulunabilir mi konusunda herkes hemfikir. Rahatlıkla yapabilirsiniz.

#Adetliyken mezarlığa gidilir mi, Mezarlığa kimler giremez, Abdestsiz mezarlığa gidilir mi, tartışma

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Mezarlığa kimler giremez?

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Mezarlığa kimler giremez?

Hayız olan bir diğer adıyla adet döneminde olan kadınların kabir ziyareti yapmasında bir sakınca olup olmadığı en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki dinen adetli kadın mezarlığa girebilir mi? Mezarlığa kimler giremez? Merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Detaylarına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

"Zevkleri bıçak gibi keseni (ölümü) çok hatırlayın!" (Tirmizî, Zühd 4. Nesâî, Cenâiz) hadis-i şerifinde buyrulduğu üzere dünyaya geliş gayemizi unutmamak için sık sık kabir ziyaretlerinde bulunmalıyız. Özellikle de bayramlarda ya da haftanın belli günlerinde yapılan kabir ziyaretinin ecri çok olduğunu müjdeleyen dinimizde kadınların muayyen günlerinde (adetli iken) ziyarette bulunmasının caiz olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Öte yandan yalnızca adetli kadınların mezarlık ziyaretinin yapıp yapamadığı değil, hayızlı halde mezarlık başında dua edilir mi sorusu da akıllarda yer etmeye başladı. Peki mezarlık ziyareti, kadınların özel günlerine denk geldiği zaman ne yapılmalıdır? Diyanet İşleri Başkanlığı bu konu hakkında soru işaretlerini gideriyor.

Adetli kadın hangi ibadetleri yapabilir? Adetliyken okunacak dualar ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERAdetli kadın hangi ibadetleri yapabilir? Adetliyken okunacak dualar ve zikirler

ADETLİ İKEN MEZARLIK ZİYARETİ YAPILIR MI?

Kadınlar özel günlerinde mezarlığa gidebilir mi

Kadınlar özel günlerinde mezarlığa gidebilir mi

Muhafazakar kadınların adetli iken mezarlık ziyaretinde bulunmalarını yasaklayan bir ayet ya da hadis bulunmamaktadır. Bundan dolayı kadınların regl hallerinde kabir ziyaretine gitmeleri ve dua amacıyla ezberden dua ayetleriniokumalarında dinen bi sakınca yoktur. Adetli olan ölen kişi için dua edebilir. Nitekim Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konu hakkındaki bilgilendirmesi şu şekildedir:

"Kadınların özel hallerinde iken kabir ziyareti yapmalarını yasaklayan bir âyet veya hadis yoktur. Bu sebeple kadınların bu halde iken kabir ziyareti yapmaları ve dua niyetiyle ezberden dua ayetlerini okumaları caizdir."

KurİLİŞKİLİ HABERKur'an okumanın sevabı! Abdestsiz Kuran okunur mu, dokunulur mu?

HADİS-İ ŞERİF: Âdetli olsun veya olmasın kadınların, cenazenin yanında durmaları, açıp yüzüne bakmaları ve kabir ziyaretinde bulunmaları caizdir (İbn Nüceym, el-Bahr, II, ).

Adetli mezara gidilir mi? Regl iken mezarlığa gidilir mi? Adetlikyen mezarlığa gidilir mi? Diyanet açıklaması! Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı?

Regl iken mezarlığa gidilir mi? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Adetlikyen mezarlığa gidilir mi? sorularının yanıtları merak ediliyor. Bayram günlerinde mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar, konuya dair detayları araştırıyor. İşte, Diyanet açıklaması!

REGL İKEN MEZARLIĞA GİDİLİR Mİ?

Abdestsiz kabir ziyareti yapılabilir. Kadınlar da regl olsa bile kabir ziyaretinde bulunabilir. Yani adetli kadın kabir ziyareti yapabilir.

Kadınların özel hallerinde iken kabir ziyareti yapmalarını yasaklayan bir âyet veya hadis yoktur. Bu sebeple kadınların bu halde iken kabir ziyareti yapmaları ve dua niyetiyle ezberden dua ayetlerini okumaları caizdir.

ADETLİYKEN MEZARLIĞA GİDİLİR Mİ?

Adetli kadın kabir ziyareti yapabilir. Kabir ziyareti yapılırken sessiz olunması, ağlanmaması gerekir. Adet olmak, olası bir durumdur ve bu bir sorun teşkil etmez.

monash.pw - Gündem

ReglHaberler

Adetliyken Kabir Ziyareti Yapılır mı?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır