astrolojide 108 lik açı / Astrolojide Temel ve Tali Açılar

Astrolojide 108 Lik Açı

astrolojide 108 lik açı

“Açı” kavramı günlük yorumlardan astrolojik analizlere kadar en önemli konulardan biri. Günlük yorumlarda bazı tali açıları kullanmaya başladığımdan beri sorular geldiği için ben de temel ve tali açı kalıplarının anlamlarını kısaca anlatmak istedim.

Sitemizi hobi düzeyinde olsa da oldukça ilgili astroloji severler ve astroloji öğrencileri de takip etmekte. Bu sebeple hem herkesin okuyabileceği, hem de zaman zaman öğretici daha teknik içerikler paylaşmayı tercih ediyorum. Sırasıyla temel ve tali açıların anlamlarını yazıda bulabilirsiniz.

Öncelikle yazının devamında sık sık kullanacağımız “orb” teriminden başlayalım. Orb, bir açının maksimum etki alanını gösterir. Her açının tesiri atanan orb mesafesi kadardır. Orb büyüdükçe açının etkisi düşer.

Orb değerlerini temel kabul edilen orb referans değerleri olarak belirttim, ancak şahsen biraz daha dar orblarda çalışmayı tercih ediyorum. Geniş orblu açıları göz ardı etmiyorum, ancak kişisel çalışmalarımda dar orbdaki açıları daha merkeze alıyorum. Temel açılarda 6+2, tali açılarda 2+1 olarak.

Bu çalışma açıların doğası hakkında okuyucuya fikir vermek içindir, esasen açılar çok detaylı ve karmaşık bir konudur. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Sue Tompkins – Astrolojide Açılar isimli kitabını okumanızı özellikle tavsiye ederim.

Bütün açılar dairenin birden on ikiye kadar sayılara bölünmesi ile oluşan derecelere göre tanımlanırlar. Buna Harmonik sistem denir ve 1. Harmonik, 2. Harmonik diye ilerlerler. Bu yazıda temel ve tali açıları ikiye ayırdım akabinde harmonik numarasına göre sınıflandırdım.

Açılar iki temel gruba ayrılır: Temel ve Tali Açılar. Temel açılar şunlardır: Kavuşum, Karşıt, Üçgen, Kare ve Altmışlık.

Her zaman temel açılar merkezdedir. Partil bir tali açı bazen bir temel açı kadar güçlü olabilir, ancak natal harita veya transitler incelenirken mutlaka temel açıları çok iyi anlamamız gerekir.

TEMEL AÇILAR

KAVUŞUM AÇISI (0°) – 1. Harmonik Açı (/1)
Orb: 8+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Nötr (Merkür) doğada ve bu özelliğe sahip tek açıdır. Birinci Harmonik açıdır, dairenin (°) bire bölünmesi ile oluşur.
Malefik gezegen ile zorlayıcı, benefik gezegen ile olumlu tesirler oluşturur. Temel anlamı iki gezegenin bir araya gelip güçlerini birleştirmesidir. Ancak gezegenlerden biri kötücül (malefik) ise iki gezegenden birinin gücünün baskılanması veya durması söz konusu olabilir. Gezegen doğalarının birbirine benzerliği veya aykırılığı açının gücünü değiştirir. Örneğin Jüpiter-Ay kavuşumu iyicil, Satürn-Venüs kavuşumu daha zorlayıcı çalışmaya meyillidir.
Kavuşum açısında baskın olan gezegen daha vurgulu olacak ve açıyı şekillendirecektir. Baskınlık sırası çoktan aza şu şekildedir: Satürn > Jüpiter > Mars > Güneş > Venüs > Merkür > Ay
Bu sıraya ek olarak asaleti daha güçlü olan gezegen ön plana çıkabilir. Kavuşum tolerans sınırı dahilinde farklı burçlarda gezegenlerde de olabilir, ancak asıl güçlü hali iki gezegen aynı burçtaysa oluşur. Özellikle Güneş ve yükselen ile oluşan kavuşumlar kimlik üzerinde son derece belirleyicidir.

KARŞIT AÇI (°) – 2. Harmonik Açı (/2)
Orb: 8+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Satürn doğasında; kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir açı kalıbıdır.
Dairenin (°) ikiye bölünmesi ile oluşur. Açı kalıbı kutuplaşma, ayrışma, çatışma ve uzaklığı simgeler
Diğer yandan iki gezegen birbirini apaçık gördüğünden farkındalık sağlanırsa eğer iki zıt fonksiyonu birleştirme şansı söz konusudur. Malefik gezegenlerin olduğu karşıtlar daha zorlayıcıdır, dıştan gelen problemleri sembolize edebilirler.
Özellikle Güneşle olan karşıt açılar kişinin «rakip», «engel» ve «problem» kaynaklarını gösterir. Daha güçlü gezegen karşıtın diğer ucundaki gezegeni baskılayabilir, kişi karşıtın bir ucundaki fonksiyonu aşırı kullanırken diğerini hiç kullanmayabilir. Kişi bunu idrak edip denge kurma kararı aldığında ise bu zorlu ancak yapıcı bir işbirliğine dönüşebilir.

ÜÇGEN AÇI (°) – 3. Harmonik Açı (/3)
Orb: 8+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Jüpiter doğasında, olumlu ve yapıcı tesir oluşturan bir açı kalıbıdır.
Dairenin (°) üçe bölünmesi ile oluşur. İki gezegenin birbirini desteklemesi, olumlu bir yardımlaşma halini simgeler. Aynı elementteki gezegenler orb dahilindeyse birbirine üçgen açı yaparlar. Element uyumundan ötürü rahat bir akış söz konusudur. (Burç dışından da orb dahilinde üçgen oluşabilir ancak gücü aynı elementteki açılara göre daha zayıftır.)
Bir üçgenin vaat ettiği fonksiyonu aynı halde bırakmaz ve geliştirirsek çok hızlı yol alabiliriz. Üçgen açılı kavramlar bize genelde doğuştan veya dışarıdan gelir, daha az mücadele ederiz. Üçgenler özellikle iyicillerle oluşursa kişinin haritasına etki ettikleri alanda iyileştirme, şifa, doğal bir verimlilik hali getirebilir. Transitlerde çaba ile gelecek iyileşme ve gelişimi simgeler. Sağlık astrolojisinde iyicil gezegenlerin yaptığı üçgenler iyileştirici tesire işaret edebilir.
Haritada üçgen açıların çok fazla vurgulanması kişinin rehavette olması, hareketsizliği ve tekamülünün durmasına sebep olabilir.

KARE AÇI (90°) – 4. Harmonik Açı (/4)
Orb: 8+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Mars doğasındadır; zorlayıcı ve mücadeleli bir tesir oluşturur.
Dairenin (°) dörde bölünmesi ile oluşur. Açı kalıbı aşırılık, çatışma, şiddet ve tansiyon içerir. Bu kalıpta İki uyumsuz ve çatışan fonksiyon bir araya gelmiştir. Aynı nitelikteki (öncü, sabit, değişken) burçlara ilgili orb dahilinde yerleşen gezegenler birbirine kare açı yapar. (Burç dışından da orb dahilinde kare oluşabilir ancak gücü aynı elementteki açılara göre daha zayıftır.)
Kare en «uyandırıcı» ve kişiyi zorlasa da harekete götüren açıdır. Benefik gezegenlerin kareleri, Malefiklere göre daha yumuşak etkilidir ama bu zorlayıcı özelliğini ortadan kaldırmaz. Kare her zaman zorlu bir açıdır.
Kare açı doğrudan değişim ile alakalıdır. Kişinin kendini çözümlemesi, ispatı ve zararlı alışkanlıkları kırması konusunda sert bir uyandırma servisidir. Karşıta göre değişime daha dirençli bir açıdır, irade ve kararlılık ister. Kişi kare açının temsil ettiği kavramları bastırıp reddettikçe açı daha zorlu halde çalışmaya meyillidir. “Mücadele edersen kazanır, pes edersen kaybedersin” diye açının mesajını özetleyebiliriz.

ALTMIŞLIK (60°) – 6. Harmonik Açı (/6)
Orb: 6+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Venüs doğasındadır. Fırsat oluşturan, çaba ile fayda getiren bir açı kalıbıdır.
Dairenin (°) altıya bölünmesi ile oluşur. Üçgen doğal kendinden akışkan bir uyum halidir, altmışlık ise çaba ile gelen bir verimlilik halidir. İyicillerin oluşturduğu altmışlık, malefik gezegenin bulunduğu altmışlıktan daha etkilidir.
Üçgen açıdan gücü bir tık daha düşüktür. Bu sebeple orbu daha dardır. Altmışlık açı en temel anlam olarak bir «fırsatı» temsil eder. Farkındalığı olumlu bir çaba ile geliştirmenin temsilidir (kare/karşıt gibi zorlayıcı değildir) Transitlerde çaba ile gelecek iyileşme ve gelişimi simgeler. Sağlık astrolojisinde iyicil gezegenlerin yaptığı altmışlıklar iyileştirici tesire işaret edebilir.

TALİ AÇILAR

Tali açılar şunlardır: 45’lik, ’lik, 30’luk, ’lik, Quintile, Septile, Novile, Decile, Undecile
Tali açılar harita analizinde ikincil göstergedir. Partil(kesin) olmadıkları sürece bir temel açı kadar güçlü olamazlar. Bir harita analizinde önce temel açılar değerlendirilip akabinde tali açılara geçilmelidir. Orbları ’lik 3, kalan açılar için 2’dir. Güneş ve Ay için +2 genişletilebilse de, en fazla +1 orb genişletme tavsiye edilir.

QUINTILE (72°) Q / BIQUINTILE (°) Q² – 5. Harmonik Açı (/5)
Orb: 2+1 (Güneş ve Ay için 1 derece orb genişletilebilir)
Dairenin (°) beşe bölünmesi ile oluşur. İki açı da aynı özellikleri taşır. BiQuintile derece olarak Quintile’in iki katıdır.
Merkür’ü andıran doğadaki bir açı kalıbıdır. Kişinin doğal yetenekleri; yaratıcılık potansiyelini anlamak için harika bir rehberdir. Quintile açılar bir nevi insana verilen hediye gibidir. Olumlu açı kategorisindedir, tali açılar içerisinde en iyicilidir. Partil Quintile açı en etkili çalışır.
Quintile açıların işaret ettiği yönlerimiz bir üçgen, altmışlık açı etkisi gibi çok çaba harcamadan doğal harekete geçer.

SEPTILE (51+°) S / BISEPTILE (+°) S² / TRISEPTILE (+°) S³ – 7. Harmonik Açı (/7)
Orb: 2+1 (Güneş ve Ay için 1 derece orb genişletilebilir)
Dairenin (°) yediye bölünmesi ile oluşur. Üçü açı da aynı özellikleri taşır. BiSeptile derece olarak Septile’in iki, TriSeptile üç katıdır.
İçimizdeki irrasyonel, obsesif ve açıklanamaz noktaları simgeler. Bu iki gezegen arasındaki fonksiyon mantıkla kurulmamaktadır. Bu sebeple beklenmeyen ve tahmin edilmeyen noktalarımızı anlatır.
Açı kalıbı kadersel, kontrolümüz dışı etkenleri simgeler. Bireyin bu iki iki fonksiyonu sentezlemesi gerekir.

45’LİK – YARIM KARE / SEMISQUARE (45°) ve ’LİK – SESQUIQUADRATE (°) – 8. Harmonik Açı (/8)
Orb: 2+1 (Güneş ve Ay için 1 derece orb genişletilebilir)
Dairenin (°) sekize bölünmesi ile oluşur. Birbirine çok benzeyen açılardır. Ancak ’lik açının 45’liğe göre bir tık daha zorlayıcı olduğu kabul edilir. Tüm tali açılar gibi Partil (kesin, orb arasında olanları) daha önemlidir. Etki olarak zayıf bir kare açı (90°) gibi düşünülebilir. Bu sebeple doğası olumsuza çalar. Eyleme geçiren bilinçli isteği temsil eder. Yarattığı direnç kare açıdan bir kademe daha düşüktür.

NOVILE (40°) N / BINOVILE (80°) N² / QUADRINOVILE (°) N⁴ – 9. Harmonik Açı (/9)
Orb: 2+1 (Güneş ve Ay için 1 derece orb genişletilebilir)
Dairenin (°) dokuza bölünmesi ile oluşur. Üçü açı da aynı özellikleri taşır. BiNovile derece olarak Novile’in iki, QuadriNovile Novile açının dört katıdır.
Vedik astrolojide sıkça kullanılan bir açıdır. Doğası olumludur. Tamamlanarak mükemmelleştirebileceğimiz fonksiyonlarımızı gösterir. Novile açılı gezegenler hem iç hem dış dünyada kendini gösterme eğilimindedir, gizli olmayan yönlerimizdir. Ayrıca Novile açılar önceki enkarnasyondaki yeteneklerimiz hakkında fikir verebilir. Karmik borçlar hakkında diğer göstergelerle birlikte yorum yapabiliriz.

DECILE (36°) D / TRIDECILE (°) D³ – Harmonik Açı (/10)
Orb: 1+0
Dairenin (°) ona bölünmesi ile oluşur. İki açı da aynı özellikleri taşır. TriDecile derece olarak Decile açının üç katıdır. 5. Harmonik Açı olan Quintile’in yarısıdır.
Decile açı Quintile açı kadar rahatça hediyeleri vermez. Kişinin çaba ile geliştirebileceği yönleri gösterir. Bir nevi bir konu seçip onda çırak-kalfa-usta olmak, sürekli antreman yaparak mükemmelleşme halini simgeler. Kişiyi bir amaca yönlendirir. Tali açılar içerisindeki en minör açılardan biri kabul edildiği için pek sık kullanılmaz.

UNDECILE (32,4°) U / BIUNDECILE (65,3°) U² / TRIUNDECILE (98,1°) U³ / QUADRIUNDECILE (,5°) U⁴ / QUINQUEUNDECILE (,3°) U⁵ – Harmonik Açı (/11)
Orb: 1+0
Dairenin (°) on bire bölünmesi ile oluşur. Dört açı da aynı özellikleri taşır. Undecile açının BiUndecile iki, TriUndecile üç, QuadriUndecile VE QuinqueUndecile beş katıdır.
Minör açıların günlük hayatta en az kullanılanlarından biridir. Daha çok Harmonik Astroloji ve Titreşimsel Astroloji ekolü merkeze almaktadır. Bu açı kalıpları kişinin hayal dünyası, korkuları, yaratıcılık ve bilinçaltındakilerle anlamamızı sağlar.

30’LUK – YARIM ALTMIŞLIK / SEMISEXTILE (30°) ve ’LİK – QUINCUNX (°) – Harmonik Açı (/12)
30’luk Orb: 2+1 (Güneş ve Ay için 1 derece orb genişletilebilir)
’lik Orb: 3+2 (Güneş ve Ay için 2 derece orb genişletilebilir)
Dairenin (°) on ikiye bölünmesi ile oluşur. «Görmeyen» açı diye adlandırılırdı, iki fonksiyonun birbirini fark etmemesi anlamına gelir. Bu açıda iki hiç alakasız fonksiyonun bir araya gelmesi söz konusudur.
’lik açı 30’luk açıya göre daha güçlü ve etkilidir. (’lik olumsuza, 30’luk olumluya bir kademe daha yaklaşsa de bu açıları olumlu kategoride kabul edemeyiz. İki açı da olumsuza meyleden doğalara sahiptirler.
Farkındalığımızın olmadığı konuları anlatan açılardır. O fonksiyon sanki hiç yok gibi bir tutum içinde olabiliriz. Nereye bakıyor ve görmüyor olabiliriz?, Bir sorun var ama anlayamıyorum, nerede?, Göz ardı ettiğim konu nedir?, Bir seçim yapmam gerekiyor mu? Gibi soruların cevaplarını bu açılarda bulabiliriz.
Sağlık astrolojisinde özellikle ’lik çok önemlidir, görünmez kaza veya hastalığı haber verebilir. Natal harita kadar transitleri de özellikle de malefik gezegenlerden geliyorsa çok önemlidir.

Faydalı olması dileğiyle,
Merve Çubuktepe

KARMANIN EFENDİSİ GERİ HAREKETTE…

Güneş sistemimizin en uzak, tartışmalı gezegeni Plüton, 26 Nisan saat ’te Oğlak burcunda geri hareketine başladı.

Plüton’un astronomideki yeri için tıklayınız: funduszeue.info%C3%BCne%C5%9F-si%CC%87stemi%CC%87mi%CC%87zi%CC%87n-en-uzak-c%C3%BCce-gezegeni%CC%pl%C3%BCton

Plüton’un astrolojideki yeri için tıklayınız: funduszeue.info%CC%87de-karmanin-efendi%CC%87si%CC%pl%C3%BCton

Aslında hiçbir gezegen “geri hareket” etmez. Sadece dünyadan gözlemlediğimizde ekliptik düzlemlerinden dolayı gezegeni geri gidiyormuş gibi görürüz. Bir gezegen Retro ise, (Retrograde, Rx) onun temsil ettiği konularda yavaşlamaları beraberinde getirir.

2 Ekim tarihine kadar sürecek Plüton’ün Oğlak burcundaki geri hareketinde, yaşanılan değişimlerle kamusal düzende farklılık yapmayı gerektiren gelişmeler yaşanacağı gibi, kişisel anlamda da “güçsüzlükten” korkma, gördüğü doğruları söylemekten çekinme duygusu ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, büyük bir gücü deneyimlerken alçakgönüllüğe yol açabilir ya da başarma korkusu getirebilir. Bastırılmış arzu, öfke; patlamaya hazırdır. Kendisine zarar verebilen; enerjiyi içe yönlendiren durumlar ortaya çıkabilir.

Bu Plüton retrosuna, Satürn ve Jüpiter kavuşum halinde eşlik ederken, 15 Mayıs ’den sonra Satürn ve Jüpiter retrosu ile birlikte ortalık daha da karışacak :) Plüton’un kontrolsüz gücü, Satürn ve Jüpiter’in retrosu ile içsel derinleşmeler, depresyon, yetersizlik hissi gibi duygular uç noktalarda yaşanabilir. Bu kavuşum ve toplu Retrolar, maddi anlamda yaşanacak sıkıntılara sebep olurken, Merkür’le yaptığı kare açı, tehlikeli takıntılara neden olabilir.

Plüton’un Juno astreoidi ile yaptığı ’lik açı ile kariyer alanında yaptığınız olumlu karmanın sonucunu maddi bir ödül alabilir, tahmin edemediğiniz sanatsal bir başarıyı elde edebilir ya da sahip olduğunuzu hiç düşünmediğiniz bir gücü ortaya çıkarabilir olumlu bir karmaya, kadersel etkilere sebep olabilirsiniz.

Bunun yanında, Jüpiter’in de retroya gireceği 15 Mayıs Eylül döneminde kısıtlanmış hissi, iç dünyanın derinleşmesi takıntılı bir hal alabilir.

PLÜTON RETROSUNDA NELER OLACAK?

15 Mayıs Haziran döneminde, egosantrik davranmadan, gücü elinde tutmak yerine teslim olmayı öğrenme deneyimini yaşanmalıdır.

20 Haziran Temmuz döneminde, endişeli ruh hali baskın olacağından rahatlatıcı meditasyonlar yapılabilir.

5 Temmuz Temmuz döneminde, Güneş-Plüton karşıtlığı ile özellikle ev ve iş konularında zorlayıcı büyük dönüşümler, tercihler gündeme gelebilir. Güç çekişmelerin yaşanabileceği, yüksek gerilimli, krizli geçecek bu süreçte, Plüton’un o yıkıcı gücünü sakin kalarak yaratıcı ve olumlu bir enerjiye çevirmeye çalışılmalıdır.

13 Temmuz- 1 Eylül döneminde, Plüton-Mars karesiyle özellikle üst düzey insanlarla ilgili ya da derneklerde fiziksel şiddet, cinsel taciz gibi gündemler artabilir.

9 Ağustos- 29 Ağustos döneminde, güzel karmaların ödülleneceği zaman. Uranüs’ün de retroya gireceği bu dönemde, maddi anlamda aniden ortaya çıkan sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Ayrıca kariyer konularında yeni başlangıçlar, mesleki dönüşümler söz konusu olabilir. Ancak burada gizli düşmanlıklar ve rakipler söz konusu olduğu için, maddi durum gözetilerek temkinli kalmakta fayda vardır.

29 Ağustos Eylül döneminde, ahlaki ve dini konularında güç savaşları yoğunlaşabilir, tehlikeli takıntılara neden olabilir. Hukuksal süreçlerde zorluklar artabilir.

24 Eylül- 4 Ekim döneminde, ortaklık, miras gibi ani gelişen olumlu sürprizler, olumlu bir karmaya sahipseniz sizi bulacaktır.

Güzel bir Atasözümüz vardır, “Ne ekersen, onu biçersin”… Unutmayın ki, bu sene tüm ekilenlerin biçilme senesi. Ve unutmayın ki her yeni bir gün, karmanızı değiştirmek için yeni bir başlangıçtır. İyi karmaların artacağı günler diliyorum…

#makrokozmosastroloji#karmaastroloji#plütonretrosu#plüton#pluto#retro#karma#doğumharitasıanalizi#yıldızharitası#doğumharitası#ilişkianalizi#kariyeranalizi#anneçocukastrolojisi#astroloji#astrolog#burçlar#gezegenler#astronomi#koçburcu#boğaburcu#ikizlerburcu#yengeçburcu#aslanburcu#başakburcu#teraziburcu#akrepburcu#yayburcu#oğlakburcu#kovaburcu#balıkburcu#dharmakarmaastroloji#astrolojiblogu

Foto:

Anonim, Pinterest

Kaynak:

Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü ders notları

Astroloji Dersleri, Barış İlhan

İçinizdeki Gökyüzü, Steven Forrest

Astroloji Haritası-Horoskop, Asude Argun

Ilahi Vasfın Bütünlüğünü

mükemmel bütünlüğü ifade


eder.
Hindistan’da sayısının önemi

Hint Yarımadası’nda tespihteki boncuk ve mantra sayısı ’dir.

, Hindistan Yarımadasında çok uzun zamandır kutsal bir sayıdır. Bu sayı birçok farklı şekilde
açıklanmaktadır.

Eski Hintliler mükemmel matematikçilerdi ve ’in özel numerolojik bir öneme sahip olduğu düşünülen
kesin bir matematiksel işlemin ürünü olabilir mi?

Matematikte 1, 2 ve 3'ün güçleri: 1'den 1'e kadar güç = 1;

2 ila 2. güç = 4 (2x2);

3 ila 3. güç = 27 (3x3x3).

1x4x27 =

Sanskritçe alfabesi: Sanskritçe alfabesinde 54 harf vardır. Her birinde eril ve dişil, shiva ve
shakti vardır. 54 kere 2= 'dir.
Sri Yantra: Sri Yantra'da üç çizginin kesiştiği marmalar* vardır ve bu şekilde tam 54 kesişme noktası
içerir. Her kesişme noktası erkeksi ve kadınsı, shiva ve shakti niteliklerine sahiptir. 54 x 2, 'e eşittir.
Böylece, Sri Yantra'yı ve insan vücudunu tanımlayan nokta vardır.

(*)Marma'nın kelime anlamı "saklı" ve "hayatî"dir. Hint enerji sistemine göre bedenin enerji merkezleri
"Marma noktaları" olarak tanımlanır.

9 kere Bu sayıların her ikisinin de birçok gelenekte manevi önemi olduğu ifade edilir.
9 çarpı 12 = 'dir.

1 artı 8=9'a

9 çarpı 12 ise 'e eşittir.

Anahata - Kalp Çakrası

Kalp veya Anahata Çakra: Çakralar enerji hatlarının kesişme noktalarıdır ve kalp çakrasını oluşturmak
için yakınlaşan toplam enerji hattının olduğu söylenir. Bunlardan biri olan sushumna, taç çakraya yol
açar ve Kendini gerçekleştirmenin(öz-farkındalığın) yolu olduğu ifade edilir.
Marmalar:
Marmans veya marmastanas, çakra denilen enerji kavşaklarına benzer, ancak bunları oluşturmak için
yakınsak daha az enerji hattı vardır. Suptil bedende marma olduğu söylenir.

Zaman: 36'sı geçmişle, 36'sı şimdiyle ilgili ve 36'sı geleceğe ilişkin duygu olduğunu söylenir.

Astroloji: 12 takımyıldız ve namsha veya chandrakala adı verilen 9 ark segmenti vardır. 9 çarpı 12
eşittir Chandra aydır ve kalas(zaman) bir bütün içindeki bölünen dilimlerdir.

Gezegenler ve Evler: Astrolojide 12 ev ve 9 gezegen vardır. 12 çarpı 9 eşittir

Krishna'nın Gopileri: Krishna geleneğinde, Krishna'nın gopisi ya da hizmetkarları olduğu


ifade edilir.

1, 0 ve 8:
1 Tanrı ya da daha yüksek Hakikat'i temsil eder,

0 manevi pratikte boşluk ya da bütünlük anlamına gelir

8 sonsuzluk ya da sonsuzluk anlamına gelir.


Güneş ve Dünya: Güneşin çapı, Dünya çapının katıdır.

Ay ve Dünya : Ay'ın Dünya'ya olan ortalama mesafesi Ay'ın çapının katıdır.

Gümüş ve ay : Astrolojide metalin gümüşün ayı temsil ettiği söylenir. Gümüşün atom
ağırlığı 'dir.

Sayısal ölçek: Birlikte eklendiğinde 'in 1'i ve 'in 8'i sayısal ölçeğin sayısı olan 9'a eşittir,
Daha küçük bölümler: sayısı, yarı, üçüncü, çeyrek veya onikinci gibi bölünür ve bazı
malaların 54, 36, 27 veya 9 boncukları vardır.

Meru: Bu daha büyük bir boncuktur ve 'in bir parçası değildir.. Mala'nın başlangıcını ve sonunu
işaretleyen rehber boncuktur.

Dans: Hint geleneklerinde dans türü vardır.

Pisagor: Dokuz tüm sayıların sınırıdır, diğerleri mevcut ve aynıdır. yani: 0 ila 9, sonsuz sayıda sayı
oluşturmak için ihtiyaç duyulan tek şeydir.

Harshad sayısı : , basamaklarının toplamı ile bölünebilen bir tam sayı olan Harshad
sayısıdır (Harshad Sanskritçeden ve “büyük sevinç” anlamına gelir)

Arzular : Ölümlülerde dünyevi arzu olduğu söylenir.

Yalanlar : İnsanların söylediği yalan olduğu söylenir.

Delüzyonlar : insan sanrı ya cehalet formları olduğu söylenir.

Beşgen : Beşgende iki bitişik çizginin oluşturduğu açı dereceye eşittir.

8 ekstra boncuk : Mala'nın tekrar sayısını sayma pratiği yaparken, tamamlanmış
olarak sayılır. Kalanların hataları veya eksiklikleri kapsadığı söylenir. 8'in Tanrı ve Guru'ya da bir
teklif olduğu söyleniyor.
Kimya : İlginçtir ki, elementlerin periyodik tablosunda bilinen yaklaşık element
vardır. 'den fazla veya daha yüksek olanların çoğu sadece laboratuvarda, bazıları ise
saniyenin binde biri için mevcuttur. Dünyada doğal olarak bulunan sayı civarındadır.

Ganga Nehri : Kutsal Ganga Nehri 12 derecelik bir boyuta (79 ila 91) ve 9 derecelik bir
enleme (22 ila 31) sahiptir. 12 çarpı 9 eşittir

Tanrıça isimleri : Hint tanrıçası ismi olduğu söylenir.

Meditasyonlar : Bazıları çeşit meditasyon olduğunu söyler.

Nefes : Tantra, günlük ortalama nefes sayısını olarak tahmin eder, bunların 'ü
güneş enerjisi ve 'ü ay enerjisidir. 'in ile çarpılması 'dür. 2 x ile
çarpılması 'e eşittir.

Tanrı'ya Giden Yollar : Bazıları Tanrı'ya giden yol olduğunu öne sürer.

Hinduizm : 'in Hindu tanrılarının sayısını ifade ettiği söylenir. Bazıları her tanrının
isme sahip olduğunu söylüyor.

Jain : Jain dininde , sırasıyla 12, 8, 36, 25 ve 27 erdem olmak üzere beş kutsal kategorinin
birleşik erdemleridir.

Sih : Sih geleneğinin boncuk yerine bir yün dizisine bağlanmış deniz mili malası vardır.

Budizm : Bazı Budistler, şans için küçük Buda'yı ceviz üzerinde oymaktadır. Bazıları yeni
yılı kutlamak için kez zil çalar. Yetiştirilecek erdem ve kaçınılacak başarısızlık olduğu
söyleniyor.

Jain dininde: , sırasıyla 12, 8, 36, 25 ve 27 erdem olmak üzere beş kutsal kategorinin birleşik
erdemleridir.
Çince: Çinli Budistler ve Taoistler, su-chu adı verilen ve üç bölümlü boncuk içeren boncuklu mala
kullanıyorlar, bu nedenle; malanın her bir bölümü 36 boncuktan oluşuyor. Çin astrolojisi kutsal
yıldız olduğunu söylüyor.

Övgüye değer ruhlar : Övgüye değer ruhların niteliği vardır.

Uzayda ilk adam: İlk insanlı uzay uçuşu dakika sürdü ve 12 Nisan 'de Sovyet
kozmonotu Yuri Gagarin tarafından yapıldı.

Pranayama : Eğer kişi meditasyonda günde sadece nefes alacak kadar sakin
olabiliyorsa, aydınlanma yaşayacağı ifade edilir.

Upanishads : Bazıları antik bilgelerin bilgelik metinlerinde Upanishad olduğu ifade
edilir.

Ruhun aşamaları: Atman'ın, insan ruhunun veya merkeze yolculukta aşamadan geçtiğini
ifade edilir.
JYOTISH SHASTRA {VEDIC SYSTEM}
Bu evren beş element tarafından yaratıldı: uzay, hava, ateş, su ve toprak. Bu unsurlardan üç
özellik geldi: Raj {doğum}, Sat {koruma} ve Tam {yıkım veya ölüm.}

Matematiksel veya coğrafi kanıtlar, bir dairenin uzayda derece olduğunu kanıtlıyor. Bu
çemberin veya yaşam çarkının neden sadece derece olduğu düşünülüyor? Bir daire alıp dört
öğeyi ve üç özelliği kullanarak bölmeye başlarsak, tüm mantık gözlemlenebilir.

Çemberin kendisi, uzayın ilk öğesi olarak kabul edilir, çünkü bir daire çizerken alanı
tüketmeliyiz. Bu alanda {veya daire}, kalan dört öğe ve üç özellik zaman fikrini yaratır. Daire,
dört unsurun üç özellik ile çarpımı ile bölünebilir. Bu, üç özelliğin daire içinde var olduğu inancını
içerir. Üç kez hareket ederek, her element devrimini tamamlar.

Şimdi 12 {3 x 4} numaramız var. Bu bölünme bizim 12 ayımızı ve aynı zamanda 12 horasa {günün
1/2 veya Ahoratri} doğurdu. Şu anda derecemiz ve 12 bölümümüz var. Şimdi zaman çarkını
daha da bölebiliriz: 27 sabit yıldız (nakshatras) ve zamanı daha küçük porsiyonlara bölen üç
özellik vardır. Dolayısıyla bu 27 + 3 = 30, tekerleğin (daire) veya ayın bir kısmının 30 derece veya
gün olarak yorumlanır. Bütün bunlar günün sadece yarısı. Gece henüz açıklanmadı. Bu nedenle,
bu 30 dereceyi 2 ile çarpıyoruz. Bu bize dakikada 60 saniyelik referansımızı verir.

Böylece º x 30º =  {0} sıfır, 'Purna' veya tam olarak kabul edilir. Böylece son sıfırları
çıkarırız ve ile kalırız. Toplam evrenimiz fikri bu sayı ile temsil edilir. 'i sunan
adanmışlar, Yüce'ye nihai veya tam saygı gösterdiklerine inanırlar.

Başka pek çok gerekçe var ama hepsi bu sisteme kadar uzanıyor. Birkaç tanesi aşağıda
açıklanmıştır:

SHOSHU BUDDHIST
Takipçileri malalarında  boncuk kullanıyorlar. Aşağıdaki formülü uyguluyorlar:
6 x 3 x 2 x3 =
6 duyu [görme, ses, koku, tat, dokunma, düşünce]
Zamanın 3 yönü [geçmiş, şimdiki, gelecek]
2 kalbin durumu [saf veya saf olmayan]
3 duyarlılık olasılıkları [beğenmeme, kayıtsızlık]

BUDDHA'NIN AYAK İZİ


Tüm Budistler, Buda'nın Ayak İzini  Uğurlu Çizim ile kabul eder. Bu alanların vücudu
keşfedildiğinde Buda'nın sol ayağında işaretlenmiş olduğu düşünülür.
BUDİZM
Hindu maalaa üzerinde boncuk {tespih}
Arhats veya Kutsal Kişiler

HINDUISM
 Gopis { consorts } Lord Krishna
Vaishnavas için kutsal yerler
Japa maalaa üzerinde boncuk {tesbih}
Upanishads
Divyadeshes - Hindistan ve Nepal boyunca ilahi veya Kutsal Tirtha
Muktinath - Nepal'de kutsal su musluğu

TANTRA SHASTRA
Pitha {Kutsal Yerler}
Hikaye, Lord Shiva'nın derin ve aralıksız bir meditasyonda olduğu yönündedir. Onun çileciliği
evrende büyük bir ısı yaratıyordu. Bütün varoluş tehlikedeydi ve Lord Brahma derinden
endişeliydi. Lord Brahma Evrenin Annesi Maa Shakti'den gücünü ve isteğini Lord Shiva'yı baştan
çıkarmak için kullanmasını istedi. Maa Shakti kabul etti ve Shri Daksha'nın kızı Sati olarak
doğdu. Lord Shiva Sati'nin çileciliği ve olağanüstü güzelliğiyle o kadar büyülenmişti ki, insan
formunu aldı ve evlendiler. Yıllar sonra, bir bayramda Sati'nin babası Lord Shiva'ya hakaret
etti. Sati o kadar küçük düştü ki, immolasyonuna yol açan derin bir meditasyona başladı. Lord
Shiva’nın kalbi bu durumdan dolayı tamamen kırıldı. Kurban ateşine uzandı ve sevdiği bedeni
yakalayabildiği kadar dışarı çekti. Cennete yükseldikçe, Sati'nin bedeninin parçaları yeryüzüne
düştü. Düşen hassas parçalar idi!

SANATANA DHARMA Khurana'nın bir kitabında ki, orijinal açıklamalar Vedik gerekçeleri
yakından yansıtıyor:
Bir dairenin derece vardır ve 60 ile çarpıldığında bize bir daire içinde dakika verir. 60
Sanatana Dharmiks'in inandığı 60 'ghatiden' geliyor. Bir ghati 24 dakikaya ve 60 ghatiler 24 saate
geliyor.

Bir ghati 60 parçaya veya 'palas'a bölünür.


Yani 60 palasa ile çarpılan 60 ghatiler 'e geliyor.
Bu da 60 ile çarpılır (çünkü pala 60 vipalas içerir) bize verir.
Bunun yarısı gün, diğer yarısı gece. Yani,
bölü 2 bize verir. Pratik amaçlar için olarak alınıyor.

sayısını kullanmak, zaman ve mekan ritmini koordine etmemize yardımcı oluyor ve


doğanın ruhsal güçleriyle uyum içinde kalıyoruz.
Bir maladaki  boncukun anlamı Swami Jnaneshvara Bharati tarafından

Bir malada veya mantra sayma boncukları setinde,


genellikle boncuk veya bu sayının bir kısmı
vardır. Soru sıklıkla ortaya çıkıyor: Bir malada neden
boncuk var?

Aşağıda, bir mala üzerinde boncuk bulunması ve bununla ilgili birkaç ilgi çekici nokta için
verilen birçok nedenden bazıları verilmiştir. Bu nedenlerin hiçbiri burada diğerlerinden daha az
ya da çok doğru olarak tanıtılmamaktadır. Bununla birlikte, 'in bir şekilde genel olarak
gerçekliğin ve özellikle insanın bir yol haritası gibi göründüğünü fark edebilirsiniz.

'in anlamı ne olursa olsun, mantraları saymak için bir mala kullanılırsa, mantranın
samimiyet, özveri, his ve tamlığı dikkatle hatırlanması burada önemlidir. 

Budizm

Son olarak ve en önemlisi, boncuklar basit ama güçlü bir şekilde karma ve reenkarnasyon
fikirlerini temsil eder - nadiren açıklanan bir gerçek. Boncukların üzerine bağlandığı iplik
Sutratma'yı, Ruhu veya İplik Ruhunu sembolize eder. Bu, her yaşam için yeni bir giysi, yeni bir
kişilik oluşturan reenkarne edici Ego, gerçeklerimiz, Öz'ümüzdür. İpliğe asılan her boncuk,
içindeki Tanrısal olan Yüksek Benliğin evriminde amacına hizmet eden yaşamlardan
biridir. Meditasyon ve diğer disiplinler aracılığıyla Antahkarana adlı bir köprü inşa ederek o iç
tanrısallığa katılmamız gerekiyor …… bu aydınlanma yolu.

Kaynak: culturel symbolism

Footer menu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası