hamileler kereviz yiyebilir mi / HAMILELIK SIRASINDA KEREVIZ: ERKEN VE GEÇ EVRELERDE MÜMKÜN MÜ - SEBZE BAHÇESI - 2023

Hamileler Kereviz Yiyebilir Mi

hamileler kereviz yiyebilir mi

hamileyim ve kereviz yedim ama zararlıymıs :(yardımmm

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

merhba kızlar bugun canım kerevizz cekmişti 16+5 gebeyim....kereviz salatası yaptım rendeleyip yedim ve netten bakarken ne göreyim bide....zararlıymıs yenmemeliymiş gebelikte ama ben yedim cok korkyorum kızlar lütfen yardımcı olun bana endişeliyimmm:KK43:

 

acil cevap bekliyorum kızlar hamile olupta hiçmi yiyen yok aranızdaa:KK43::KK50:1kereden nolabilirki?ama ben rendeledim yogurtla yedim 10 12 catal yemişimdir....:KK31:bişe olurmu acaba

 

ben hamileliğimin başından beri yiyorum kerevizi..36 haftanın içindeyim ne gibi bir zararı varmış merak ettim..

 

:emir_bebek::emir_bebek:ayyyy gerçektenmiiiiiii :KK1:cok rahatladım netten bakarmısın neler yazıor gebelikte tüketilmemelidir diyorda ay cokk teşşekkür ederim canım gerçktnmi yiormusun salatasınımı yiorsun ayyyy ben suan varya yedim ve netten okudum ya kitlendim kaldım öle korkudan ya

 

Esra

ne olabilirki????bu kadar abartmayın bence,altı üstü 1 kere yemişsiniz

 

internetten okudugunuz herseye inanmayin bence.bunu bizzat doktorum hamile oldugumu ögrendigimde söyledi.okuyupta kendi kendini yeme hic okuma dedi.
ayrica eskiden annelerimiz sanki bunlari biliyolar miydi? herseyide yiyolardi.hic birsey olmaz merak etmeyin.

 

Ben de yiyorum canım kereviz salatası yoğurtlu ve sarımsaklı...Çok da faydalı bence.Ayrıca kereviz demir deposu diye biliyorum ben.Kii bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey Demir...
Çok kafana takma canım zaten günde 3 öğün yiyecek halin yok:KK56:

 

 

bende haftada bir kere yiyorumm ne gibi bir zararı olabilirki???

 

Yeni Hayat 2021

Yeni Hayat 2021

Allah'ım yolumu aydınlık eyle 🤲🏻

Anneler Kulübü

Kayıtlı Üye

ben hamileyken çalıştığım yerde çok yapardım kereviz yemeği.. o kadar yedik çok şükür bişi olmadı. ona kalsa bebeklerede zararlı diolar bazıları. ben ek gıdaya geçer geçmez çorbalarına hep kereviz kattım bişi olmadı.. içiniz rahat olsun

 

ben de çok yedim halen yiyorum, birşey olmadı.
ama hamileyken çiğ et çiğ köfte bazı sakatatlar sucuk salam gibi pişmemiş şarküteri ürünleri pastörize edilmemiş süt zararlılar arasında olduğu için dikkatli olunmalı diye biliyorum.

 

esmer226

esmer226

Berika'M hoşgeldin..

Kayıtlı Üye

senin için araştırdım ..
kereviz fazla miktarda kullanıldıgında rahim kasılmalarını başlattıgından az miktarda kullanılmalıdır die yazıodu..
sen 1 defa yemişsin ve az yemişsin sanırım..
fazla yememeye bak..
:KK31:

 

olmaz bir sey ben de yedim hem de hazirlarindan mayonezle ay hatta canim cekti simdi:)) ben de doktorun yenmemesi gerekenler listesi var ve kereviz yazmiyor, oyle olsa yazardi.dusunsene annelerimiz bunlari hic bilmeden dogurdu bizleri. Allah a emanet bebislerimiz hic kendini uzme.

 

ben ilk gebeliğimde hiç sevmememe rağmen kereviz aşeriyordum bol bol da yiyordum. hiç bi sakıncasını görmedim. herşeyin azı karar çoğu zarar mantığıyla hareket ettikten sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum

 

ben ilk gebeliğimde hiç sevmememe rağmen kereviz aşeriyordum bol bol da yiyordum. hiç bi sakıncasını görmedim. herşeyin azı karar çoğu zarar mantığıyla hareket ettikten sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum

ama baklayı biliyorum. zehirlenmeye sebep olabiliyormuş.

 

ablamm hep yedi cnm
sapasağlamm doğdu oğlu.

 

tugcal

tugcal

hoşgeldin oğlum

Kayıtlı Üye

ben de sevmeme rağmen arada yiyorum... zaten nette de fazla miktarda tüketilmemeli yazıyor şimdi baktım... bence nette yazan herşeye inanma canım kereviz sağlığa çok faydalı bize faydalı olan bebeğe de faydalı...:emir_bebek:

 

maydonoz da yenmemeli ama ben yiyorum.kereviz de çok yedim.henüz bir şey olmadı
bebeklerimizi ALLAH korusun.

 

pardon maydanoz:nazar:

 

Bencede yemeyi abartmadığın müddetçe bişiy olmaz.Bende çorbaların içinde yedim kaç kere.Ama tutupta canını çıkarmamak lazım.

 

Kerevizin faydaları neler, ne işe yarar? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi nedir?

Kereviz içerisinde bulundurduğu sodyum, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve potasyum mineralleri ile çok besleyici bir yiyecektir. Ayrıca, yağ asitleri ve A, K, C, E, D ve B vitaminleri bakımından da zengindir. Yoğun lifli olması sebebiyle de pek çok faydası vardır. Sağlığınız için tüketmeniz gereken kerevizin yararları ile sindirim sisteminizi ve bağışıklık sisteminizi olumlu etkileyebilirsiniz. Kerevizin faydaları neler, ne işe yarar? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi nedir? Detaylar haberimizdedir...

Antioksidan kaynağı

Kereviz antioksidan bakımından çok zengin bir besindir. Antioksidanlar kan damarlarını, hücreleri, ve organları oksidatif stres kaynaklı hasardan korur.

İçeriğinde yer alan C vitamini, beta karoten ve flavonoidler sayesinde tek bir sapında bile yoğun miktarda antioksidan vardır.

Kerevizin faydaları neler? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi

İltihabı azaltır

Kerevizin kanıtlanmış önemli faydaları arasında iltihaplanmayı azalttığı yer alır. Sindirim sisteminde, hücrelerde, kan damarlarında ve organlardaki iltihaplanma vakalarını azaltan kereviz, önemli bir bitkidir.

Kereviz iltihaplanmaya karşı koruma sağlayan 25 anti - enflamatuar bileşeni içerir. Kronik Enflamasyon, artrit ve osteoporoz hastalıkları için de iyi gelmektedir.

İdrar yolu enfeksiyonlarını önler

Kereviz, ürik asidin yok edilmesi için de tüketilen besinlerdendir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbrek problemleri, mesane sorunları gibi problemleri olan kişiler için iyi bir çıkış yoludur. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde önemli bir rolü vardır.

Kerevizin faydaları neler? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi

Kereviz kan basıncını düşürür

Kandaki stres hormonu seviyesini düşürmek için gerekli olan organik kimyasal bileşikleri içerir. Aynı zamanda içerdiği potasyum da kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kan damarlarındaki basıncı azaltması sayesinde kanın damarlarda daha kolay taşınması için genişlemesini sağlar. Kalp krizi veya felç geçirme riskini azaltır.

Sindirimi destekleyici özelliği vardır

Antioksidan ve antienflamatuar maddeleri tüm sindirim sistemini korumaya yarayan besinlerdir. Kereviz böylece mideye pek çok faydada bulunabilir.

Kerevizde bulunan apiuman adlı bileşik olan pektin bazlı polisakaritler, mide ülseri vakalarını azalatmaktadır. Ayrıca, mide zarını iyileştirdiği belirtilmektedir.

Kerevizin yüksek su içeriği; çözünür ve çözünmez lifler sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanızı destekler.

Kerevizin faydaları neler? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi

Kanser riskini azaltır

Luteolin adlı flavonoid içeren kerevizi araştırmacılar kanser karşıtı olarak nitelemektedir. Luteolinin kanser riskini azalttığı belirtilmektedir.

Kereviz içerisinde bulunan bir diğer kanser karşıtı besin ise beyaz kan hücrelerinin aktivitesini artıran kumarinlerdir.

Eklemlerde meydana gelen artrit ağrısını azaltır

Kereviz, romatizma, artrit ve gut hastaları için çok değerli bir besindir. Eklemlerin çevresinde oluşan şişliği ve ağrıyı azaltmaya yararlıdır.

Kereviz özleri, artrit ve kas ağrısından kurtulmak için etkilidir.

Kereviz sapları, ağrıya neden olabilecek ve eklemlerin çevresinde oluşan ürik asit kristallerinin giderilmesine yardımcı olur.

Astım belirtilerini azaltır

Kereviz içinde bulunan C vitamini serbest radikal hasarını önler. Astım gibi iltihaplı durumların şiddetini azaltır.

Kereviz bitkisinin tohumları, uçucu yağlar, flavonoidler, kumarinler ve linoleik asit içerir. Bu sebeple hamile kadınların tüketmesi tavsiye edilmez. İçeriği sebebiyle uterusta kasılmalara neden olur.

Kerevizin faydaları neler? Kerevizin yararları neler? Kereviz sapı tarifi

Kereviz sapı suyu tarifi ile pek çok faydalı besini vücudunuza alabilirsiniz. En etkili yöntem kereviz saplarını sıkarak elde edilecek içecek sayesinde olur. Bunun için katı meyve sıkacağı kullanabilirsiniz. 1 su bardağı kadarı yeterli olacaktır.

Kereviz sapı tarifi malzemeleri

Yaklaşık 2-3 adet kereviz sapı

1 tutam maydanoz

1 adet limon suyu

3 su bardağı kadar içme suyu

Tüm malzemeleri blender içine koyun ve çekin. Elde ettiğiniz sulu karışımın içindeki parçacıkları süzmek için ince bir elek veya temiz bir tülbent kullanabilirsiniz.

Kereviz sapı suyunu sabahları aç karna taze olarak yaparak içebilirsiniz. En az 7 gün boyunca kullanmalısınız.

Haberler.com - Gündem

AstımGündemYemek TarifiKadınSağlıkYaşamGüncelHaberler

Kış gebelerine öneriler

Gebelik süresince anne adayının her konuda kendisine dikkat etmesi gerekir. Bedensel ve psikolojik olarak olumlu geçen bir gebelik sonucunda aynı şekilde bedensel ve psikolojik olarak sağlıklı bir bebeğe sahip olunabilinir. Gebelikte de her mevsimde dikkat edilecek hususlar önem taşımaktadır.

Kış gebeleri besinsel anlamda en şanslı gebelerdir. Kış sebze ve meyveleri annenin sağlığı, iyi beslenmesi ve gelişmekte olan bebeği için bol mineral ve vitamine sahiptir. Sağlıklı bir gebelik yaşayabilmek için anne adayının öncelikle beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir.

“Anne adayının eline bir beslenme programı vermek iyi bir yaklaşım değildir.”

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ihtiyacı bol bol karşılar. Anne adaylarının fiziksel gelişimini tamamlamış besin depolarının dolu olarak gebeliğe başlamaları gerekir. Gebelik süresinde ise anne adayının sadece günlük yaşamını sürdürecek yeterli besin ve enerji alması kafidir. İlk aylarda kilo alamamak korkulacak bir durum değildir. Bulantı, kusma ve iştahsızlık kilo alımını ilk aylarda engelleyebilir ancak tüm gebelik boyunca ortalama 10-12 kg almak normal olandır.

Anne adayının günlük protein ihtiyacı 20 gr'dir.15-20mgr demir,500mgr kalsiyum alması gerekir. Proteinler bitkisel ve hayvansal olarak iki türdedir.Ve her iki protein grubu da tüketilmelidir.
Hayvansal proteinler = Et -süt-peynir-yoğurt-yumurta.
Bitkisel proteinler = Kuru baklagiller-fasulye-nohut-mercimek-barbunya v.s.. balık tüketilmesi gereken en önemli proteinlerden biridir. Bebeğin zeka gelişimi üzerinde olumlu etkisi olan omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine sahiptir.

Kış Mevsiminde Beslenme;

• Kış mevsimi balık yönünden zengindir. Kalsiyum bebeğin 8.haftadan itibaren oluşan kemik ve dişleri için gereklidir ve gebelikte normalin iki katı kalsiyum almak gerekir. Anneden bebeğe geçen yani sürekli kayba uğrayan bir elementtir ve karşılanması gerekir.
• Et-yumurta-kuru baklagiller protein+demir içerir. Bebekte beyin, kas, diş ve kan yapımını sağlar
• Süt ve süt ürünleri protein ve kalsiyum içerir ve bebekte kemik, diş gelişimi ve büyümesini sağlar. Gebelerde demir eksikliği halsizlik, yorgunluk, uykuya meyil, nefes darlığı, çarpıntı gibi şikayetlere neden olur. Demir eksikliğinde bebek gelişim bozukluğu, erken doğum, düşük ve ölü doğum yapma riski de vardır. Gebeler yiyeceklerden her türlü mineral ve vitaminleri alsalar da kalsiyum ve demir hariçten ilaç olarak da verilmelidir.
• C vitamininden zengin sebze ve meyveler bağırsaktan demir emilimini hızlandırırlar. Süt demir emilimini azalttığı için demir ilaçlarını sütle almamak gerekir

Mevsimlerle beslenme arasında büyük bir bağlantı vardır. İnsan sağlığı ve hastalıkları hava şartlarına, vücuda giren yiyecek ve içeceklere, kişinin yaşadığı ortama hareketlilik durumuna, fizik etkenlere, psikolojik durumuna bazı dış etkenlere ve alışkanlıklarına bağlıdır. Kış sebze ve meyveleri gebeler için çok gerekli vitamin ve mineraller içermektedir. Dikkat çeken bir husus şayet yeterince ve dengeli beslenilirse bu sebze ve meyvelerinin diğer bir yararı posalı gıdalar olması ve hızlı kilo alımını engellemesidir.
Kış sebzeleri ; Karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, pırasa, kereviz maydanoz, dereotu, kabak, turp, patates patlıcan havuç vs...
Kış meyveleri ; Portakal, Mandalina, ayva, nar, greyfurt, elma vs...
Görüldüğü gibi bu gruplar vücut toksinlerini atmak,kilo almamak gibi nedenlerle özel programlarda tavsiye edilen sebze ve meyvelerdir.
Bu nedenle ve besin değerleri bakımından kış gebelerinin oldukça şanslı olduğu söylenebilir.

Zararlı Yiyecekler ;

Fast food ürünler, kızartılmış patatesler bebek için zehirli bir takım maddeler içerdiğinden zararlıdır. Evde yapılan kızartmalar daha az ısıda yapıldığından zararlı değildir.
Katkısız, mevsiminde yetişen gıdalar tercihimiz olmalıdır.
Kış gebelerinin dikkat etmesi gereken diğer bir husus giysilerdir;

- Soğuk havalarda ısınmak için giyilen sıkı, naylon, sentetik giysiler zararlıdır. Hava geçirme özelliği olmadığından terleme ve buna bağlı mantar enfeksiyonlarına neden olmalarından dolayı bu tür giysiler iç çamaşırları, pantolonlar tercih edilmemelidir. Kış aylarında yünlü , pamuklu, havalanabilir, yumuşak giysiler tercih edilmelidir.

- Kış aylarında güneşten daha az yaralanmakla birlikte her gün bir(1) saat açık havada yürümek oturmak, gereken D vitamini için yeterli olabilir.

- Kış aylarında kapalı ortamlarda kalabalıkta damlacık enfeksiyonları (nezle,vs..) daha hızlı yayılacağından gebelerin uzun süre bu ortamlarda bulunmamasını tavsiye ederiz.

- Gribal enfeksiyonların yaygın olduğu bu mevsimde tokalaşmak,öpüşmek risk artırıcı olduğundan uzak durulmalıdır.

- Evlerde soba ve kaloriferlerinin kuruttuğu havayı kaynayan bir çaydanlık, ıslak bezler gibi tedbirlerle nemlendirmek faydalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası