osman pamukoğlu 3 dünya savaşı pdf / 3. Dünya Savaşı - Osman Pamukoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Osman Pamukoğlu 3 Dünya Savaşı Pdf

osman pamukoğlu 3 dünya savaşı pdf

3. Dünya Savaşı - Osman Pamukoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar:Osman Pamukoğlu

Yayın Evi: İnkîlap Kitabevi

İSBN:

Sayfa Sayısı: 96

3. Dünya Savaşı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Büyük Savaş ne zaman çıkacak? Hangi nedenlerle çıkacak? Kim başlatacak? Kimler arasında yapılacak? Hangi coğrafyada olacak? Nasıl cereyan edecek?

Üçüncü Dünya Savaşı da genel yapısı itibariyle diğer iki büyük savaşa mı benzeyecek? Yaşayan uluslar ve devletler olarak dünyanın geleceği nasıl görünüyor?

Barış, hiçbir devletin bütçe ayırmadığı, bunu aklından bile geçirmediği bir yatırım alanıdır! Barış, yalnızca üzerinde konuşulan bir “şey”dir. Savaş ise; bambaşkadır. Hükumetleri, fabrikaları, şirketleri, tüccarları, ulaştırma hatları, orduları, generalleri, armadaları, komisyoncuları vardır ve bunlar harıl harıl çalışırken güç dengeleri, çıkar ilişkileri, zafer kazanma güdüsü, ötekini bastırma, yenme, yok etme duygusu her şeyin belirleyicisi durumundadır…

(Tanıtım Bülteninden)

3. Dünya Savaşı Alıntıları - Sözleri

  • Panik bazen en güçlü orduların bile bozulmalarına yol açmıştır.
  • İnsan, her çeşit savaşa sahiptir ve hepsiyle karşı karşıyadır. Ulusların, devletlerin, sınıfların, orduların, dinlerin, inançların, ideolojilerin ve fikirlerin savaşı; türlerin, erkeklerin, cinsiyetlerin, sevgililerin, çiftlerin, generallerin, önderlerin, kuşakların, kurumların, şirketlerin, pazarların savaşı Vs. Savaş kültürü denilen şey budur.
  • Clausewitz'in uzun yıllar önce söylediği gibi, " insana özgü faaliyetler arasında savaş dışında hiçbiri,bu denlisürekli ya da evrensel olarak şansa dayalı değildir." Her savaş doğası gereği farklı bir olaydır ve icrası önceden,analitik olarak kestirilemez.
  • Savaşın değişmeyen özelliklerinin başında, onun daima politikanın arkasından gelmesi vardır. Çünkü savaş, politik amacın bir aracıdır ve politikanın güç kullanarak devam etmesidir.
  • Savaşın en yaygın özelliklerinden biri de "sürtünme"dir. Çok basit gibi görünen her şeyin ne kadar zor olduğu görülür, zorluklar giderek artar ve sonunda, savaşı yaşamamış olan insanların anlayamayacağı bir çeşit sürtünme oluşur ve birbirine değen her şey tutuşur.
  • Hava açıkken fırtına hesabı yapmamak , insanların ortak kusurudur
  • Zaman kimin aleyhine çalışıyorsa, durum dayanılmaz bir kerteye gelince de savaşı o taraf başlatacaktır. Bu ülke Amerika Birleşik Devletleri'dir.
  • Aklına esen barıştan söz eder ama bütün dünya savaşı sürdürür.
  • Dünya hakkında modern bilimin gösterdiği her şey, insanların büyük bir karmaşa içinde olduğu ve doğrusal olmayan bir evrende yaşadıklarıdır.
  • "Denizlere hakim olan bir ulusun başka bir şeye ihtiyacı yoktur."
  • Bireyler tehlike,yorgunluk ve bezginlikten ne kadar şikayetçiyse,yanlış anlama ve aldatmalardan da o kadar fazla etkilenirler. Savaşı önceden tahmin edilemez hale getiren şey,en başta insanları birbirine düşmanca etkileşime sokmasıdıfunduszeue.infoş soyut değil,gerçek bir düşmana karşı yapılıfunduszeue.info düşmanın her zaman çeşitli seçenekleri olacaktıfunduszeue.info şartlar,sürtünme ve belirsizlik tarihin yarattığı şeyler olmaktan ziyade,bizzat savaşın doğasından çıkan olgulardır.
  • "İnsan doğanın bir ürünüdür ve gelenekler,tarihsel konumlar değişse de insanın özünde bir değişiklik funduszeue.info değişmeyip hep aynı laldığına ve yeryüzünde meydana gelen olayları da insanlar yarattığına göre,tarihe yön veren kurallar belirlenebilir ve insanlığın geleceği için geçerli evrensel bir politika bilimi oluşturulabilir." / Niccolo Machiavelli (MS )
  • Üstün bir askeri avantaj sağlayan her teknik ve taktik yenilik, sonunda karşısında avantajı lehine çevirebilecek bir güç bulur.
  • Savaşın birer tarafında Amerika ve Rusya'nın olacağını sanmak büyük bir yanılgıdır. Rusya, her iki büyük savaşta da İngiltere ve Amerika'nın müttefikiydi.

3. Dünya Savaşı İncelemesi - Şahsi Yorumlar

3.Dünya harbi ne zaman çıkacak sorusunun ötesinde cevaplar bulabileceğiniz bir kitap. Savaş tarihine,Savaş sanatına ve bilimine ilginiz varsa mutlaka okumalısınız. İyi bir başlangıç kitabı olabilir maceranıza, araştırmanız,okumanız gereken yüzlerce sayfanın, binlerce konunun özeti gibi diyebiliriz. Ben kitaptan öğrendiğim konuları not edip kitap bitince tek tek araştırma yaptım bunu takiben çok keyifli bir yolculuktu diyebilirim. Sorularınızın bir kısmına cevap bulabileceğiniz bir kitap. Merakı olanlar için savaşın dramatik boyutunun yanında bilimine giriş yapmak için ideal. (Berker Kandemir)

Osman paşamızın ilaç niteliğinde etkili ve kısa kitabı, Kara Tohum'un üstüne okumak pek güzel gelmedi ama, zira aynı cümleleri görmek beni birazcık üzdü. Fakat 3 dünya savaşında tarafların bende paşamın ön görüsüne katılıyorum, spoiler vermek istemiyorum, kitap akıcı, çerez niyetine alıp okunabilir, ve birazcık savaşa dönük fikirleriniz olur, bilginiz olur yani oturup kurgulama şeyleri tartışacağımıza bir tecrübeden ders almış olursunuz. Kitabın son kısmındaki mucizevi listeyi de okuyacağım inşallah, alberto bayo seni merak ediyorum beni bul lütfen. (Özgür Temur)

Herkesin acaba 3.Dünya savaşı ne zaman nasıl nerede olacak diye merakla sorup durduğu fakat,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığını sürdürdüğü ansızın ufak bir kıvılcımın ateşleyeceği tarih yarından yakın olduğunu bu kitabı okuyunca anlayacaksınız.. (BURAK ÖZGEN)

3. Dünya Savaşı PDF indirme linki var mı?

Osman Pamukoğlu - 3. Dünya Savaşı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de 3. Dünya Savaşı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Osman Pamukoğlu Kimdir?

Osman Pamukoğlu (27 Aralık ; Gerze, Sinop), Türk emekli tümgeneral, yazar ve siyasetçi. Hak ve Eşitlik Partisi'nin kurucusu ve mevcut başkanıdır.

Askerî yaşamı

Sinop'un Gerze ilçesinde doğan Pamukoğlu, 11 yaşından 55 yaşına kadar askeri üniforma giymiştir. Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi'nde öğrenim görmüştür. 10 yıl piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak, kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 'de Edirne-Uzunköprü'de 42'nci Piyade Alay Komutanlığı, 'de Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı, 'de Kıbrıs'ta 28'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, 'de İstanbul'da Piyade Okul Komutanlığı vazifelerini yapmıştır.

'de Tuğgeneralliğe terfi etmiş, 'de Tümgeneralliğe yükselmiştir. 'de Tümgenerallikten emekli olan Pamukoğlu toplamda 43 yıl askeri üniforma giymiştir. Osman Pamukoğlu, 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. Pamukoğlu, Türk Ordusu'nda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir.

PKK'ya karşı mücadele

yılları arasında Hakkari bölgesinden sorumlu olarak PKK'ya karşı yönettiği üstün mücadele dağlardaki PKK'ya bağlı militanlar rakamının 'den aralığına inmesini sağlamıştır. 30'a yakın kere yapılan sınırdışı askeri harekatların neredeyse tümü onun yönetiminde yapılmıştır. Dönemin genelkurmay başkanı Üç tane Pamukoğlu Paşa olsa terörü bitiririz. demiştir.

Pamukoğlu, o dönemde yapılan büyük askeri fedakarlıklara rağmen PKK'nın halen niçin sonlandıralamadığını 3 temel sebebe bağlıyor: İlk olarak gerçek bir siyasi irade kurulamaması, ikincisi tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker bulunması diye tanımlıyor. Bizzat kendisinin yazdığı kitaplarda ve konuk olduğu birçok televizyon programında PKK'ya karşı yapılan mevcut mücadelenin uygun tarz ve strateji olmadığını ve ancak daha fazla şehit verilmesine sebep olduğunu söylemiştir. 'Karakolların hepsi yıkılmalıdır. Karakola gerek yok. Gelsinler bakalım, girsinler Nereden girecekler? Pusuyu kurarsın, ağı kurarsın, mostrayı kurarsın alırsın.' demiştir. Daha doğru olan yöntemin kişilik Eşkıya Takip Kuvveti kurmak ve dağlarda, taşlarda, mağaralarda, ormanlarda, nehir yataklarında yani tüm coğrafyada bulunmanın gerekliliğini belirtmiştir. Karakollarda bekleyen Mehmetçik kendisine karşı yapılan ani saldırılar halinde yeri, hareketleri, silahları militanlar tarafından bilinen bir durumdadır. Bir başka deyişle, bellibaşlı, elle gösterilebilir bir yerde olmamakla birlikte her yerde her zaman bulunma tavsiyesini vermiştir.

yılında ise Serdar Akinan tarafından kendisinin görevli olduğu yıllarda PKK olaylarının gelişimini inceleyen Kan Uykusu belgeselinde PKK'ya karşı mücadelesi konu edinilmiştir.

Yönettiği operasyonlar

• I. PKK Kirpi Operasyonu

• II. PKK Balkaya Operasyonu

• III. PKK Kuzey Irak Mezi Harekatı

• IV. PKK Karanlık Dağ Operasyonu

• V. PKK Buzul Dağı Operasyonu

• VI. PKK Ejder Operasyonu

• VII. PKK Karadağ Operasyonu

• VIII. PKK Kuzey Irak Hakurk Operasyonu

Siyasi yaşamı

28 Temmuz 'de yaptığı ulusal çağrı ile fiili olarak siyasi hayatına başlamıştır. Bu çağrısında Hak ve Eşitlik Partisi'nin ana felsefe ve ilkelerini duyurmuştur.

Pamukoğlu, 4 Eylül 'de yani Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurduğu gün Anıtkabir özel defterine şunları yazmıştır:

"Büyük Önder,

Gözün arkada kalmasın! Türk kadınları ve erkekleri olarak milletimizi özlediğin yüksekliğe çıkaracağız.

Bugün bizim için 11 Kasım 'dir."

28 Temmuz Çağrısı

Çağrı, "Anadolu ve Trakya'da yaşayan Türk halkı bu çağrı size" diye başlar. İlk başta Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim durumun tarifini yapar ve insanoğlunun yeryüzünde görülmeye başladığından itibaren ki tüm mücadelelerin ana sebebinin 'Hak ve Eşitlik' olduğunu belirtir. Ardından, Türkiye'deki durumun düzeltilmesi ve tekrar 'hak ve özgürlüklerine' kavuşması için partinin gerçekleştireceklerini sıralar.

Ardından, Pamukoğlu "Hak ve Eşitlik Partisi'nin Doğa ve Felsefesi" adlı metni sunar. Bu bildirinin ardından halktan gelen destek ile Hak ve Eşitlik Partisi 36 gün sonra, 4 Eylül 'de kurulmuştur. 36 gün gibi kısa bir sürede bir siyasi partinin mevcudiyet kazanması Türkiye'nin geçmişinde nadiren olmuştur; fakat kurduğu parti hızla örgütlendiği gibi dış odaklardan gördüğü tepki de erken gelmiştir. Belli zaman aralıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne verilen Avrupa Birliği İlerleme Raporları'nda Hak ve Eşitlik Partisi'nin varlığından, oluşumundan ve gelişmesine karşı alınacak acil tedbirlerden bahseder. Bu konuya dair Pamukoğlu açıklamalarında

« "Thomas söyledim, ‘korkunun ecele faydası yok’ İsveçli. Sen serbestsin, biz de serbestiz. İsveçli, gelirsen İstanbul’a, Ankara’ya haber ver. bin kişiyle havaalanında seni karşılayacağız. Şimdi o kağıda yazdıklarını benim yüzüme söyle diye” »

demiştir.

Bu tarihten itibaren sürekli biçimde teşkilatlanma çalışmalarına devam eden Hak ve Eşitlik Partisi'ne resmi başvuru olmuştur. Pamukoğlu, partiye gelen basvuruların kişilik dilimler halinde ele alındığında çoğunluğun 18 ve 35 yaşları arasında bulunduğunu ve bu sebeple, partinin çevik bir nüfusa sahip olduğunu belirtmiştir.

Mart ayı içerisinde, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bulunan Osman Pamukoğlu, partinin iktisadi politikasının önemini vurgulamak üzere şu açıklamayı yapmıştır: "Partinin ilk hedefi bu. Önce ekmek, sonra huzur. Huzur derken bütün adalet sistemini, dağda gezen eşkıyayı, şehirlerdeki mafya dahil onları kastediyorum. Bizim parti ile ilgili halkın Türkiye genelindeki kanaati şu: Hak ve Eşitlik Partisi ve genel başkanları Osman Pamukoğlu olduğu sürece Türkiye'de güvenlikte herhangi bir sorun olmaz. Yani, ne yapacağını nasıl yapacağını bilir. Buna inanmış halk. Yani, daha biz bir şey yapmadan dahi halkın kanaati bu Milletin merak ettiği, ekonomide ne yapacağımız Ekonomide 'Siyasal ve Toplumsal İlkeler' kitapçığımızda önce ekonomi var."

Osman Pamukoğlu Kitapları - Eserleri

  • Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok
  • Ey Vatan
  • Cehennemdere Kanyonu
  • Korkunun Çocukları
  • Angut
  • İnsan ve Devlet
  • Kara Tohum
  • Ayandon
  • Kafes Beyaz Çığlıklar
  • III. Dünya Savaşı
  • Yolcu
  • Akıllı Ol!
  • Strateji
  • Devrimlerin Efendisi
  • 3. Dünya Savaşı
  • Önder
  • Siyasetin Sefaleti
  • Şamil
  • Baş Döndürenler
  • Hayat Karar ve Eylemdir
  • Trampetler Çalarken
  • Terörizm ve Hükümetler
  • Kızıl Gömlekliler
  • Başka Bir Hikaye
  • İttihat ve Terakki İsyankar Doğanlar
  • Göç
  • Sarıkamış
  • İhtilal-i Nizam
  • Hitler Führer ve Naziler
  • Napolyon İmparator ve General
  • Propaganda
  • Mussolini Duçe ve Faşistler

Osman Pamukoğlu Alıntıları - Sözleri

  • "İnsan doğanın bir ürünüdür ve gelenekler,tarihsel konumlar değişse de insanın özünde bir değişiklik funduszeue.info değişmeyip hep aynı laldığına ve yeryüzünde meydana gelen olayları da insanlar yarattığına göre,tarihe yön veren kurallar belirlenebilir ve insanlığın geleceği için geçerli evrensel bir politika bilimi oluşturulabilir." / Niccolo Machiavelli (MS ) (3. Dünya Savaşı)
  • “Her rüzgarda otlar gibi eğilip bükülürsen, dağlar kadar olsan bile, bir ota değmezsin.” (Ey Vatan)
  • Üçüncü Dünya Savaşı; ABD, Çin ve Rusya arasında olacak. Bunlardan biri veya ikisi tarafından diğerine karşı yapılacaktır. Nedeni şunlardır: 1) Enerji kaynaklarının kontrolü. 2) Su kaynaklarının kontrolü. 3) Okyanuslar üzerindeki deniz ticaret yollarının kontrolü. (III. Dünya Savaşı)
  • "İlk yıldızlar karanlık basmadan doğuyor. Saymıyoruz artık yıldızları, gök kurşuni, toprak kara, ses yok, ışık yok." (Göç)
  • Soğukkanlılığını koruyan savaşçı , gözünü kan bürümüş düşmana karşı üstünlük sağfunduszeue.infowitz (Strateji)
  • "Bir ortamda olanaklar azalırsa gerçek çatışma o zaman ortaya çıkar. Kader en zayıfları alır, dışarı atar." (Terörizm ve Hükümetler)
  • Ne kadar eğitim almış olursan ol, öğretilenlerin hiçbiri, seni o ana hazırlamış değildir. (Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok)
  • Herkesin rengi elbet ortaya çıkar. (Korkunun Çocukları)
  • "Halk, şöhret ve zafer ister Teoriler, hükümetler, ideolojiler, laf ve mantık istemez." (Trampetler Çalarken)
  • Kıskançlık, mutluluğun düşmanıdır; onun boğulması lazımdır. Sahip olduklarınızı karşılaştırmamalısınız. Başka birinin sizden şanslı olduğunu tasarlarsanız mutlu olamazsın. (Kafes Beyaz Çığlıklar)
  • "Ölüm adildir, aynı haşmetle vurur, şahı ve fakiri." (Ayandon)
  • “Hak bildiğin yola, yalnız gideceksin.” - Tevfik Fikret - (İttihat ve Terakki İsyankar Doğanlar)
  • Küçük de olsa bir tecavüz ve saygısızlığa müsamaha göstermek, mütecavüzü daha cesur ve haklı hale getirir. Kanuni Sultan Süleyman (Ey Vatan)
  • Kutadgu Bilig, “Kişi akılla yükselir, bilgi ile büyür” diye yazar. (Akıllı Ol!)
  • Özgür olmak istiyor izin bekliyor, Hakkını istiyor lütuf bekliyor, Her şeyden yakınıyor, hiçbir şey yapmıyor, Her şeyin düzelmesini istiyor ve bekliyor, Hiçbir şey yapmadan her şeyi istiyor! Nedir bu? İnsan mı? (Yolcu)
  • İnsan için en zor üç şey nedir biliyor musun? Ummak, beklemek, düşünmek. (Ayandon)
  • "II. Dünya Savaşı'ndan sonra, yeryüzünde "barış sağlandı" sözü gerçeği yansıtıyor mu? Bu sözle geleceğe ipotek koyanlar; "Tarih, düşünülemez savaşlarla doludur" sözünden habersiz olan hayalperestler miydi?" (Terörizm ve Hükümetler)
  • "Yol nedir, yol? Yol umuttur" (Göç)
  • "Başarılı bir generalin yalnız yetenekli değil, talihinin de yaver olması lazımdır." (Trampetler Çalarken)
  • Savaş, politik amacın bir aracıdır… (III. Dünya Savaşı)

GELECEĞİN HARP SENARYOLARI VE KURULMAK İSTENEN YENİ DÜNYA DÜZENİ İnsanlık tarihi aynı zamanda savaşların tarihidir. Çünkü eski uygarlıklar döneminden itibaren savaşlar her daim yaşanmıştır ve yaşanmaya devam edeceklerdir. Her savaş sonunda yeni gelişmeler görülmüştür ancak Dünya savaşı niteliğinde kabul edilen iki büyük savaş neticesinde medeniyet yeni sistemlerle tanışmıştır. Birinci dünya savaşıyla birlikte ulus devletler kurulmuş ve siyasi-sosyal yapı bu doğrultuda şekillenmiştir. İkinci dünya savaşından sonra ise uluslar üstü yapılar tasarlanmış icat edilen Soğuk Savaş kavramıyla ülkelerin iki blok halinde kontrol edilebilmeleri daha olanaklı hale getirilmiştir. Yaklaşan üçüncü dünya savaşından bahsedebilir miyiz? Yeni savaş hangi coğrafyada başlarken nasıl sonuçları doğurabilecektir? Geleceğin üç büyük savaş senaryosu şu şeklidedir: 1) İran Senaryosu: İran’ın muhtemel savaş planı balistik ve seyir füzelerinin dağıtılmasını, Hürmüz Boğazı’nın mayınlanmasını ve denizaltılarının burada devriye gezmesini öngörecektir. Gemilere karşı füze bataryaları yaklaşan ABD gemilerini hedef alacaktır. ABD liderliğinde bir koalisyon saldırısına karşı, İran kanlı ve uzun bir savaşa hazırlanmaktadır. İran stratejisi, Amerikalıların kendi ulusal çıkarları tehlikede olmadığında uzun süre savaşa angaje olamayacaklarını hesaplamasına dayanmaktadır. İran’ın amacı ABD zayiatını artırmak ve koalisyonun dağılmasını sağlayacak kadar kan akıtmak olacaktır. Bu savaşta, nükleer, kimyasal veya biyolojik savaş başlıklı füzeler kullanılacaktır. Bu nedenle, ABD tarafından yılına kadar füze savunma sistemi geliştirilmeye çalışılmaktadır. ABD savaşa İran’ın derinliğindeki kilit hedefleri bombalayarak başlayacaktır. Füzeler ve hava saldırılarıyla desteklenen bir konvansiyonel taarruz da söz konusu olabilir. 2) Kuzey Kore Senaryosu: Kuzey Kore’nin Güney’i işgali ABD tarafından güçlü bir karşılık verilmedikçe son bulmayacak ve bu durum nükleer silah kullanımını zorunlu kılacaktır. Bu nedenle Kuzey Kore’nin nükleer silah edinme isteğinin temel nedeni Güney’i işgal etmesine karşılık olarak ABD’nin nükleer silah kullanmasına karşı koymaktır. Kuzey Kore, uzun yıllardır ABD’nin nükleer saldırısına hazırlanmakta ve yeraltında köstebek bir toplum yaratacak kadar yeraltı sığınağı geliştirmiştir. Askeri hedefler sıkı şekilde koruma altına alınmıştır. Üstelik Kuzey Kore’deki bir nükleer patlama hava koşullarına bağlı olarak komşu ülkeleri de (özellikle Güney Kore ve Japonya) etkileyebilecektir. 5 kilotonluk küçük bir nükleer bombanın bile Japon Denizi’ne ulaşacağı hesaplanmaktadır. ’lardan sonra gerçekleşmesi beklenen bu savaş da füze savaşına sahne olacak ve füze savunma sistemine büyük iş düşecektir. Öte yandan ABD’nin uzun menzilli balistik stratejik silah kullanımı ise her ikisi de nükleer silah kullanımına karşı olan Japonya veya Rusya’nın iznine tabidir. 3) Çin (Üçüncü Dünya) Savaşı Senaryosu: Savaşı tetikleyen, Çin’in Tayvan’ı işgali ve Güney Çin Denizi’nde ancak savaş yoluyla çözülebilecek egemenlik sorunları olacaktır. Çin, konvansiyonel gücünü özellikle Pasifik bölgesinde konuşlanacak şekilde modernize ederken, gelecekteki savaşın sahnesi olacak yeni bir güç projeksiyonu ağı kurmaktadır. Çin’in hayali Tayvan’la birleşerek Hong Kong’a benzer bir ekonomik patlama daha yaşamaktır. Çin’in askeri planları Spratly Adaları’nı savunmak ve Tayvan’ı etkisizleştirmek üzerinedir. Bölgeyle ilgili bir gerginliğin başlamasıyla birlikte Çin, Tayvan ve Spratly Adaları’ndan itibaren funduszeue.info bir bölgede deniz ve hava kontrol bölgesi deklare edecektir. Bu bölgeye giren herhangi bir gemi veya uçak (Çin denizaltıları, mayınlar, balistik ve cruise füzeleriyle) imha edilecektir. Çin Kara Kuvvetleri, Tayvan sahillerine çıkacaktır. ABD, Güney Kore ve Japonya’daki üsleri kullanamayacağını bunun yerine Tayland, Singapur ve Filipinler’deki üslerden yararlanacağını hesaplamaktadır. Avustralya ve Yeni Zelanda da askeri nitelikte olmayan üs desteği sağlayabilir. Tayvan’daki üsler ise Çin’in güdümlü füze kuvvetlerinin menzili dahilindedir. sonrasını bekleyen bu savaş için Çin, öncelikle ekonomik olarak ABD’yi yakalamayı hedeflemekte, bu yüzden şimdilik ‘’barışçı yükselme’’ stratejisi izlemektedir.1 Ağırlıklı üzerinde durulan bu senaryoların yanı sıra geçmiş yıllarda Karabağ meselesinin alevlenmesi üzerine Kafkasya üzerinden çıkabilecek bir dünya savaşı üzerinde durulmuştur. Ancak bu seçenek günümüz ve ilerisi için artık çok mümkün görülmemektedir. Çünkü Kafkasya’da çıkabilecek bir savaşı doğrudan Avrupa ve Amerika kıtasına yaymak çok zor olacaktır. ’larda Balkanlarda görülen istikrarsızlık ve etnik çatışmalar Balkan merkezli dünya savaşı senaryosunun da tartışılmasını gündeme getirmiştir. Bu seçenek, Kafkasya seçeneğine göre daha geçerli olabilir ancak yine de Balkan merkezli bir dünya savaşını öne sürmemiz çok zor olacaktır. Türk ordusunda Tümgeneral rütbesine kadar görev yapan ve emekli olduktan sonra akademik çalışmalarıyla öne çıkan Osman Pamukoğlu ise Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkacağını belirtmekle beraber tarih belirlemenin mümkün olmadığı görüşündedir. Ona göre konvansiyonel olacak bu savaş kara da başlayacak ve kara da bitecektir. Savaşın nerede başlayacağı huşunda ise, Baltık, Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Doğu Asya, Hindiçin bölgesi ve Pasifik üzerinde durmuştur. 2 Merkezinin ise Doğu Asya, Hindiçin bölgesi ile Pasifik olduğu belirtilmiştir. 3 Pamukoğlu’na göre Üçüncü Dünya Savaşı; ABD, Çin ve Rusya arasında olacaktır. Bunların nedenleri arasında ise enerji kaynaklarının kontrolü, su kaynaklarının kontrolü, okyanus üzerindeki deniz ticareti yollarının kontrolü gelmektedir.4 Savaş süresince İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya büyük oyunda başrol olacak durumda değillerdir. Fransa’nın Batı Afrika’daki sömürgeler dışında bir etkinliği yoktur. İngiltere’yi Amerika’nın yanından hiçbir sebep ayıramaz; Almanya ve Japonya mali kapital ve finans sistemlerini bir kenara atıp Amerika’nın karşısına geçemezler. Savaşın birer 1 Sait Yılmaz, Uluslararası Güvenlik Teori, Pratik ve Gelecek, funduszeue.infoı, Kaynak Yayınları, Şubat , s 2 Osman Pamukoğlu, III.Dünya Savaşı Ne Zaman Çıkacak ve Kimler Arasında Olacak, funduszeue.infoı, İstanbul, İnkılâp Kitabevi, , s 3 A.g.e, s 4 A.g.e, s tarafında Amerika ve Rusya’nın olacağını sanmak büyük bir yanılgıdır. Rusya, her iki büyük savaşta da İngiltere ve Amerika’nın müttefikiydi.5 Bu anlamda bu senaryo tam olarak Doğu-Batı çatışması şeklindedir ve dünya savaşı konseptine uygundur. Son dönemde Doğu Akdeniz çevresinde başlayan silahlanma ve ülkelerin bu coğrafyaya ilgileri Doğu Akdeniz temelli bir savaş teorisinin de ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Doğu Akdeniz’e komşu üç kıtaya birden savaşı yaymak olası görülebilir. Ancak bu durumda Çin’in tam anlamıyla bir harbe çekilmesi olanaklı hale gelmeyecektir. Bu durumda Doğu Akdeniz merkezli çatışmalar; ‘’Major Savaş’’ olarak kabul edilemez. Kıtalararası ve konvansiyonel savaş teorileri ile ilgili çalışmalar güçlü ülkelerin savunma birimlerince tartışılmaktadır. Bu doğrultuda Pentagon yılında büyük bir yıkım savaşının olacağını belirlemiş ve bu duruma göre hazırlıklarını yapmaya başlamıştır. Sosyal bilimler disiplininde özellikle rakamlarla ilgili kesin mahiyetli hükümler belirlemek bu disiplinin doğasına aykırıdır. Çünkü bu alanın öznesi insan faktörü her daim matematiksel olarak ölçülemeyebilir. Fakat konvansiyonel savaş senaryoları sürecinin önemine vurgu yapmaktadır. Bu dilim yeni bir harbin başlayacağı olasılığı en yüksek tarihsel dönemi ifade etmektedir. Ülkelerde ki artan siyasi ve ekonomik krizler, yolsuzluklar, yetişen yeni nesilin beklentilerinin ve siyasi düzlemle ilgili taleplerinin olağan politikadan farklılık göstermesi gibi durumlar konvansiyonel savaş evresine gidişin taşlarını döşemektedir. Bu süreç içerisinde ülkelerin farklı değişimlerden geçmesi tasarlanmıştır: - Yeni dünya savaş öncesi Hazar-Mezopotamya hattının yeni dönemle uyumlu hale gelmesi düşünülmüştür. - Azerbaycan’da Aliyev ailesine karşı hoşnutsuzluk artmıştır. Toplumsal taleplerin yükselmesiyle birlikte bu ülkede yönetim değişikliğinin yaşanması muhtemel olacaktır. Bu durumda milliyetçi ve Rusya karşıtı yeni hükümet ile Rusya’nın ilgisi bu ülkeye çekilmek istenecektir. - İran’ın kriz ve istikrarsızlık belirsizliklerinin artması ve darbe senaryoları gündeme gelecektir. Hürmüz’ün karışması ile birlikte Güney Çin Denizi’nden Çin’in kuşatılması daha kolay hale gelecektir. - Denizlerdeki ablukalar ve çatışmaların kara sınırlarına taşınması oldukça kolay olacaktır. Libya’nın işgali sırasında NATO, bu ülkede ki elli bin civarındaki El-Kaide militanını desteklemiş daha sonra bu grupları, ABD’nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens’ın6 organizasyonuyla Suriye’ye taşımıştı. Radikal terör örgütü mensupları günümüzde ise Orta Asya sınırlarına yerleştirilmiştir ve Libya’dan itibaren gayrı nizami harp tecrübeleri bulunmaktadır. Alman ve İngiliz istihbaratlarının; İç Moğolistan ve Hong Kong bölgelerinde de faaliyet göstermeleri bu bölgeler üzerinden de kara savaşının başlatılacağını göstermektedir. - Orta Asya ülkelerinin milli kimliklerine sarılarak Rusya ve Çin için tehlike arz etmeleri için Türkiye devreye sokulmak istenecektir. Bu bakımdan ’lerin ortalarında Türkçü bir iktidar Türkiye’de yönetime gelebilecektir. Mevcut siyasi partilerden farklı 5 A.g.e, s 6 yılında Bingazi’de öldürülmüştür. söylemleri ve kadroları kullanmak isteyecek bu iktidar zamanında bazı bölgeler Türkiye’den kopartılmak istenecektir. Bu dönemin yeni milliyetçiliği geleneksel milliyetçilik yerine, ultra seküler söylemlerden ve Şamanist prensiplerden beslenmek isteyecektir. İşte bu durum Yüzyıldan beri Türk siyasetinde var olan kutuplaşmayı devam ettirecek muhafazakâr-mütedeyyin kesim ile iktidar arasında ayrılıkları körükleyecektir. Yeni dünya savaşına gidilen atmosferde ülkelerin iç barıştan uzak mahiyeti ifade eden bir profil çizmeleri beklenmektedir. Genel olarak ülkelerde yükselen milliyetçiliklerin, etnik bir vaziyete büründürülmeleri, 3. Dünya Savaşı sonrasında ultra idealist rüzgarları estirmeye ve devletlerin yetkilerini oldukça sınırlandırarak ideolojilerden ve geleneksel değerlerden farklı medeniyeti tasarlamaya yönelik girişimlerin başlangıcıdır. Çünkü bu yeni dönemi inşa edecek olan ‘’İ Nesli’’ 7 bambaşka kavramları referans almak isteyecektir. Savaş sonrası adeta türbülans dönemi yaşanacak ’den itibaren Beşinci Nesil Toplum düzeniyle birlikte yılından itibaren her canlının çiple yaşadıkları Dijital döneme geçilecektir. Bu evrede ulus devlet, ulusal ordu ve ulusal para birimlerinin ortadan kaldırılması tasarlanmıştır. İnsanlar için yapay organlar ve nanoteknolojik çözümler oldukça sıradan uygulamalar olacaktır. İnsanların hafızaları bütün olarak hologramlarına aktarılabilecektir. Çiplerle yaşamaya alışan insanlar için kimi zaman düşünmek bile suç haline gelecek ve işlenmeyen suçlardan ötürü cezalandırılmalar olacaktır. Bu dönemde insanların en büyük korkuları beyin çiplerinin dijital saldırılara uğramaları olacaktır. Her yıkım yeni bir dönemi yeni alışkanlıklarıyla beraber getirdiğinden konvansiyonel savaşın yıkımından sonra gelecek yeni dönemin bir ütopya mı yoksa distopya mı olacağı tartışmaları devam etmektedir. Bütün bunların yanı sıra, siber bilimler, genetik, robotik üzerine yüksek eğitim almış bireyler yeni döneme en hazırlıklı olarak giren sınıfı ihtiva edeceklerdir. 7 İOS işletim sistemine atıftır. Akıllı cihazların kullanıma sürülme tarihlerinde doğan çocukları ifade etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası